TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvor skal jeg rejse hen i 2024?

Hvor skal jeg rejse hen i 2024?

12.11.2023
Vis alle indlæg

Kvinde går på lokalt marked i Cusco i Peru

Et nyt år er en ny chance for at rejse ud og opleve verden.

Men hvor skal du rejse hen i 2024?

Vi har spurgt vores eksperter for at få deres rejseanbefalinger til destinationer i det kommende år. Her får du vores guide til de 10 bedste rejsedestinationer for 2024.

Brasilien

Det smukke Teatro Amazonas i Manaus i Brasilien

Måske skal 2024 være året, hvor de største oplevelser skal krydses af ønskelisten? Så skal du til Sydamerikas største land, Brasilien. Brasilien rummer nogle af verdens største seværdigheder, f.eks. et af verdens største vandfald, verdens største regnskov, verdens største tropiske vådområde og verdens største karneval. Og så er landets unikke kombination mellem den smukke natur & dyreliv, fascinerende historie og farverige kultur en kombination, som enhver bør have på sin bucketliste.

Gå ikke glip af: Manaus, den største by i Amazonas-regionen, der ligger lige der, hvor de to floder, den sorte Rio Negro og den sandfarvede Rio Solimões, møder hinanden. Manaus er din adgang til Amazonas’ frodige oplevelser, og mens du er i byen, kan vi anbefale en tur til det smukke, lyserøde teater og operahus Teatro Amazonas. Byen er desuden kåret af Lonely Planet til ”Best in Travel 2024”. 

Sri Lanka

En rød/grøn øgle i Sinharaja regnskoven i Sri Lanka

Vi plejer at sige ”Lille land – store oplevelser” – for det er præcis, hvad der venter dig på en rejse til Sri Lanka. Denne lille, tropiske ø charmerer besøgende med sine grønne teplantager, historiske templer og ruiner, sit spændende dyreliv og ikke mindst sin meget venlige befolkning, der får dig til at føle som en velkommen gæst. De gyldne strande i Mirrissa, Trincomalee eller Negombo er prikken over i’et. Og så er Maldiverne kun en kort flyvetur væk, hvis du drømmer om at forkæle dine sanser endnu mere med Maldivernes kridhvide strande.

Gå ikke glip af: Sinharaja-regnskoven, én af Sri Lankas måske bedst bevarede hemmeligheder, der gemmer på spændende fortællinger og 50 % af Sri Lankas endemiske dyrearter.

Peru & Ecuador

Kvinde går på Regnbuebjergene i Peru

Drømmer du om at opleve Sydamerika i 2024, og vil du strege endnu flere lande af din bucketliste? Så giver det mening at kombinere flere lande i én rejse, f.eks. Peru og Ecuador. Her får du den eventyrlige blanding mellem Perus gamle ruiner og skatkammer af ældgamle bygningsværker og Ecuadors helt unikke natur, hvor du på fastlandet bliver budt på Andesbjerge og vulkaner, og på Galapagos vil du opleve det helt exceptionelle dyreliv.

Gå ikke glip af: vandretur i næsten 5.000 meter over havets overflade ved de magiske Rainbow Mountains i Peru (Palccoyo), hvis unikke farvekombination står i slående kontrast til Andesbjergenes snedækkede tinder i det fjerne. 

Botswana

Telt i skumringen i Okavango-deltaet i Botswana

Tag på safari i Botswana, der byder på nogle af Afrikas mest uspolerede og mindst besøgte nationalparker, og hvor det samtidigt er muligt at opleve stort set alle af Afrikas kendte dyrearter. Og hvis du er rigtig eventyrlysten, skal du besøge Okavango-deltaet, hvor overnatningen kan foregå i telt. Forestil dig, at du ligger under dynen til lyden af elefanter, impalaer, løver, der er et eller andet sted lige udenfor der bevæger sig rundt på den afrikanske savanne. Så kan du næsten ikke komme tættere på naturen – det er et eventyr, du vil huske for livet!

Gå ikke glip af: at sove i telt ved Okavango-deltaet. Vi gentager os selv, men det ER virkelig en enestående oplevelse.

Australien

2 kænguruer på stranden på Kangaroo Island

Fra øde ørken i hjertet af landet til kosmopolitiske byer langs kysterne, magiske naturoplevelser og et af verdens mest gæstfrie folkefærd. Lyder det som noget, du vil opleve i 2024? I så fald skal du en lille tur om på den anden side af jorden, hvor Australien venter på at byde dig velkommen. Dette kæmpestore land er en nærmest uendelig gaveæske af oplevelser, der bare venter på at blive åbnet – Glæd dig!

Gå ikke glip af: Kangaroo Island i det sydlige Australien, kun en kort flyvetur fra Adelaide. Det er Australiens tredjestørste ø, der byder på en fantastisk kystlinje, bedårende dyreliv og nogle af landets bedste strande.

Sydafrika

Gepard i et træ i Sabi Sands Game Reserve i Sydafrika

Kom tæt på Sydafrikas vilde skønhed, der folder sig ud i landets smukke nationalparker & private vildtreservater, i det smukke vinland med de snorlige marker, langs den enestående kyst og selvfølgelig i en af verdens smukkest beliggende storbyer, Cape Town. Tag på safari i Sydafrika i 2024, og udforsk den forunderlige verden af dyr, der er blandt Afrikas mest varierede, og kombiner din rejse med de utallige oplevelser, som landet ellers har at byde på.

Gå ikke glip af: Sabi Sabi Private Game Reserve – hvis du drømmer om den ultimative luksusoplevelse og gerne vil bruge pengene på det. Her får du adgang til et af Sydafrikas allerbedste safariområder – og alt er inkluderet!

Java

Solopgang ved Mount Bromo på Java i Indonesien

Man kan bruge mange måneder på at udforske Indonesien – men har du kun sat et par uger af til at rejse i 2024, giver en rejse til Java et lille, men fantastisk, indblik i Indonesiens kulturelle rigdom. Java ligger på den indonesiske ”ildring”, som er en række af verdens mest aktive vulkaner – og det betyder, at et besøg til Java tager dig til fascinerende landskaber med næsten jadegrønne rismarker flankeret af et ikonisk vulkanlandskab. Og med en afsluttende badeferie på en af de andre indonesiske øer, Bali, bliver rejsen for alvor fuldendt på smukkeste vis.

Gå ikke glip af: solopgangen over den aktive vulkan Mount Bromo, Javas mest kendte vulkan. Vi tør godt love, at det er en af verdens smukkeste solopgange.

Tanzania

Løve ligger og slapper af i Nyerere Nationalpark i Tanzania

Tanzania bliver ofte kaldt den ultimative safaridestination, og landet byder også på en overflod af spektakulære oplevelser. Her kan du opleve alt fra de helt store naturfænomener til det enestående, afrikanske dyreliv, f.eks. Ngorongoro-krateret, der vidner om tidligere tiders vulkaner, den store gnumigration, hvor flere millioner dyr vandrer i søgen efter frisk græs og fantastiske Serengeti Nationalpark, hvor himlen fortsætter for evigt og dyrelivet også synes uendeligt. Og så er der Zanzibar. Enestående Zanzibar, der inviterer til afslapning under palmerne på de kridhvide strande.

Gå ikke glip af: safari i Tanzanias største nationalpark, Nyerere, der er mere end dobbelt så stor som Serengeti og byder på autentiske og varierede safarioplevelser, som du ikke skal dele med ret mange andre end de dyr, der bor der.

Colombia

Isla Grande i Colombia

Colombia rummer nogle af Sydamerikas bedst bevarede hemmeligheder. Her kan du opleve store kontraster mellem caribiske strande, de sneklædte Andesbjerge, golde ørkener og Amazon-jungle.  Hvis du ønsker en kulturel eller kulinarisk oplevelse i Colombia, kan du besøge landets frodige kaffeplantager eller de charmerende kolonitidsbyer, hvor naturen og historien virkelig skinner igennem Her får du oplevelser, som kun få andre steder i verden kan prale af. Vil du indvies i denne sydamerikanske hemmelighed i 2024?

Gå ikke glip af: Rosario og San Bernardo Nationalpark, der er kendt for sine farverige fisk og liv under vand, hvilket gør den til en fantastisk destination at snorkle i. Nationalparken er kun en kort bådtur fra charmerende Cartagena.

Japan

Ryokan Ichinoyu Honkan i Hakone i Japan

Skal 2024 være året, hvor du oplever Asiens vilde kontraster mellem moderne teknologi og ældgamle traditioner? I så fald er en rejse til Japan den helt rigtige beslutning. Her er traditionsrige byer som Kyoto kun en højhastighedstogtur væk fra Tokyos neonbelyste gader. Hvis du rejser i forårssæsonen, kan du være heldig at opleve Sakura – kirsebærtræernes blomstring, og i efterårsmånederne er det Koyo – træernes løvfald, der pryder landskaberne. Og så kan vi ikke nævne Japan uden at nævne maden. Åh, maden. Der er mange højdepunkter at se frem til i Japan!

Gå ikke glip af: en overnatning i en Ryokan, en traditionel japansk kro, hvor du får de gamle, japanske traditioner og en helt enestående atmosfære ind på livet. Her har du også mulighed for at prøve de traditionelle onsen-bade.