TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerNgorongoro-krateret i Tanzania

Ngorongoro-krateret i Tanzania

02.12.2018  |  opdateret: 19.02.2024
Vis alle indlæg

Ngorongoro crater

Der er mange fantastiske nationalparker i Tanzania.

En af de mest unikke af nationalparkerne, i Tanzania og Afrika, er Ngorongoro-krateret – eller Ngorongoro Crater – der ligger i Ngorongoro Conservation Area i Tanzania.

Ngorongoro-krateret er et af Afrikas syv naturlige vidundere, og det er bestemt ikke uden grund!

Hvad er Ngorongoro-krateret?

elefant

Ngorongoro-krateret er en vulkansk caldera –  en kratergryde – som er opstået efter et eksplosivt vulkanudbrud. Vulkanen eksploderede for 2,5 millioner år siden og tilbage ligger nu verdens største intakte caldera.

Calderaen dækker et areal på 260 km2 og er cirka 610 meter dyb. Området har en meget varieret natur, hvor man kan opleve alt lige fra frodig skov til savanne.

Vulkankrateret er en del af Tanzanias nationalpark, Ngorongoro Conservation Area, hvor der ligger yderligere to kratere.

Dyrelivet i vulkankrateret

dyrelivet

Ngorongoro-krateret er på UNESCOs verdensarvsliste, da selve krateret og dets dyreliv er et af de største naturlige vidundere i verden. I dag er vulkankrateret hjem for masser af spændende dyr, og nationalparken er derfor det perfekte sted at tage på safari!

Omkring 25.000 vilde dyr holder til i krateret, heriblandt zebraer, bøfler, gnuer, elefanter, løver, næsehorn, leoparder og antiloper. Du har altså mulighed for at opleve alle big five-dyrene.

De mange byttedyr skaber gode levevilkår for løver, og derfor har krateret det største antal løver i verden per kvadratkilometer. Krateret er også et af de bedste steder at se det sorte næsehorn. Desværre kan du ikke opleve giraffen i krateret, da kraterets sider er for stejle for giraffens ben at komme ned ad.

Sidst, men ikke mindst, har Ngorongoro-krateret også et fantastisk fugleliv, og krateret er derfor den perfekte safaridestination for fugleentusiasten. Her lever over 500 forskellige fuglearter, og hvis du er heldig, kan du opleve store flamingoflokke ved kraterets søer.

Den store gnuvandring

gnukalv i Ngorongoro-krateret

Udover de dyr, som altid lever i parken, vandrer cirka to millioner dyr gennem vulkankrateret under den store gnuvandring i en periode mellem december og marts i deres søgen efter græs.

Den store gnuvandring består primært af gnuer, men der er også tusindvis af zebraer og gazeller, som følger gnuvandringen i deres søgen efter friskt græs.

Masaierne i Ngorongoro Conservation Area

Masai

I Ngorongoro Conservation Area lever den afrikanske masai-stamme, der måske er en af Afrikas mest fascinerende stammer.

Stammen ankom til området for 200 år siden, og i dag lever der omkring 42.000 masaier i området. De bor i små landsbyer, som består af runde, lerklædte hytter.

Masaierne er hyrder og holder geder og kvæg.  Kvæget er en vigtig del af masaiernes liv, da dyrene er en kilde til mad. Desuden måles masaiernes velstand i kvæg og antal børn.

Stammen er semi-nomadiske og flytter sig med regnen for at finde græs til deres dyr. Når det er regnsæson, lever de på områdets åbne sletter, og i tørsæsonen går de op i bjergene eller ind i skovene.

Vil du opleve Ngorongoro-krateret?

Har du lyst til at møde masaierne og få uforglemmelige dyreoplevelser i Ngorongoro-krateret?

Oplev Ngorongoro Crater på disse rejser:

Der er stribevis af unikke oplevelser at få med hjem i bagagen på en rejse til verdens største kratergryde.

TourCompass – Kom helt tæt på!