• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder og rejseartiklerVinterrejser til Afrika

Vinterrejser til Afrika

10 July, 2019
Vis alle indlæg

Løve

Skal du holde vinterferie i januar eller februar?

Så er det afrikanske kontinent en oplagt mulighed for storslåede oplevelser.

Savanner, safaridyr, storbyer og sandstrande giver fantastiske oplevelser og tilmed et skønt afbræk fra de kolde vintermåneder herhjemme.

Få inspiration til din vinterrejse her

Tanzania i januar og februar

Serengeti Zebra

En rejse til Tanzania i januar eller februar byder på fortræffelige oplevelser. Vil du opleve fascinerende dyr, eminent natur eller dase i vandkanten, så er Tanzania én af de bedste vinterrejsedestinationer.

På din rejse til Tanzania er det et must at besøge Serengeti Nationalpark. I januar og februar oplever nationalparken årets varmeste temperaturer med gennemsnitlige dagtemperaturer på op til 28 grader. Da januar følger kort tid efter den korte regntid i november, så er naturen frisk og der er mindre goldt i denne periode.

En af månedernes absolutte højdepunkter på Serengetis endeløse sletter er når gnuerne og zebraerne kælver. Februar er særligt god for denne fascinerende oplevelse. De nyfødte skal hurtigt på benene, da de er nemme ofre for de store rovdyr, som ofte holder til lige i nærheden.

Hvis din vinterrejse også skal indeholde sol og strand, er en afsluttende badeferie et oplagt valg. Paradisøen Zanzibar byder på tørsæson i disse måneder, hvor dagtemperaturen ligger på op til strandindbydende 28 grader i gennemsnit. Gå en tur i vandkanten på de kridhvide sandstrande og hør bølgernes sagte brusen. Eller hop i det azurblå hav og oplev den farverige verden under havets overflade.

Hvis du bliver træt af afslapning, vand og solbadning – som næsten kan synes utænkeligt – kan du tage en tur til Stone Town. Her kan du gå en tur i byens snoede, labyrintiske gader. Byen rummer unik historie om kulturer og svundne tider, der til stadighed præger Stone Town.

Hold vinterferie i Tanzania

Kilimanjaro i januar og februar

Kilimanjaro

Vil du bestige Kilimanjaro? Så er januar og februar perfekte måneder.

I disse måneder er der tørsæson på Kilimanjaro, og klimaet kendetegnes i denne tid af milde temperaturer, klarere vejr og mindre regn end i regnsæsonen. Og netop derfor er disse vintermåneder eminente til at trekke til det fritstående bjergs top.

Kilimanjaro er et bekendtskab, som både byder på hårde stunder og eufori.

Vi har 5 forskellige ruter til Kilimanjaros top med forskellige sværhedsgrader og overnatningsmuligheder. Du kan f.eks. trekke den smukke vej til Uhuru Peak ad Marangu-ruten, hvor du overnatter i hytter. Hvis du vil tættere på naturen, kan du vælge én af de andre fire ruter, hvor du overnatter i telt.

På vejen mod toppen oplever du fabelagtig natur på alle ruter. Du kommer gennem regnskov, hedelandskab og alpint ørkenlandskab, der virkelig giver dig en oplevelse af den store foranderlighed, naturen rummer på, når man bestiger et bjerg.

Højdepunktet nås, når du kommer til bjergets top, der er en intet mindre end ufattelig og storartet oplevelse. Kombinationen af sejr, træthed og den fantastiske udsigt giver en følelse, der ikke kan beskrives med ord.

Hold vinterferie på Kilimanjaro

Sydafrika i januar og februar

Cape Town

Hvis du altid har drømt om at opleve Sydafrika, er januar og februar gode måneder på denne del af kontinentet, fordi Sydafrika har sommer, når vi har vinter. Om du er til kør selv-ferier, safari, strand eller storby har Sydafrika det hele.

Vejret i Kruger Nationalpark, en af Sydafrikas unikke nationalparker, byder på masser af sol men også regn, hvilket gør landskabet mere frodigt end ellers. På trods af regnen er det en fantastisk periode at besøge nationalparken. Her kan du få alle de store safarioplevelser. Elefanter, leoparder, bøfler, antiloper og zebraer er bare nogle af de unikke dyr, du kan opleve.

Kombiner din rejse med storbyferie i Cape Town, hvor sommeren til gengæld byder på fantastisk vejr i disse måneder: masser af solskinstimer, varmt vejr og meget lidt regn.

Du kan også tage på kør selv-ferie langs Sydafrikas sydkyst på Garden Route, hvor sommeren også spiller op til dans med blå himmel og fantastiske oplevelser. Her har du friheden til selv at sætte tempoet i løbet af dagen, men skal ikke tænke på overnatningssteder, da disse er bestilt. Fra Port Elizabeth til Cape Town er der mange unikke oplevelser. Tag f.eks. på kør selv-safari i Addo Elephant Nationalpark, oplev den smukke lagune i Knysna og mæsk dig i alle Sydafrikas lækkerier, inden du afslutter med nogle dage i fantastiske Cape Town.

Hold vinterferie i Sydafrika

Kenya i januar og februar

Kenya

Vil du have safarioplevelser i lange baner, er Kenya et oplagt valg. Januar og februar er fantastiske måneder at besøge landet på, og du kan slutte alle oplevelserne af med afslappende badeferie.

Vejret i Masai Mara, Kenyas nok mest kendte reservat, byder årets varmeste temperaturer og kun lidt regn. Naturen er frodig, da månederne er lige efter den lille regntid i november og december.

Masai Mara er én af de helt store oplevelser i det østafrikanske land. Vildtreservatet er hjem for alle big five-dyrene, smuk natur og de rødklædte masaier. Du kan aldrig vide, hvad du oplever på dine game drives, men det vil blive en oplevelse uden sidestykke. Hvis du vil, kan du besøge en masailandsby og se, hvordan stammefolket lever.

I Amboseli Nationalpark finder du også storslåede oplevelser i denne tid, herunder varmt vejr og begrænset med regn. Der er gode muligheder for at se fugle, der overvintrer, og fuglene elsker parkens sumpområder. Nationalparken er også hjem for store elefantflokke, der giver mulighed for et perfekt billede med majestætiske Kilimanjaro mod syd som baggrund.

Hvis du trænger til afslapning i et strandparadis, er der flere muligheder. Såvel Mombasa som Zanzibar er garanter for smukke strande, svajende palmer, lækkert vand og farvestrålende koralrev. Der er altså alt, hvad der skal til for at få en afslappende afslutning på dit safarieventyr.

Hold vinterferie i Kenya

Uganda i januar og februar

Uganda

Hvis et møde med de vilde gorillaer er på din bucket-liste, er en vinterrejse til Uganda i januar eller februar en fremragende idé.

Ugandas har nemlig én af sine to tørsæsoner i januar og februar, hvilket giver flere solskinsdage og mindre våde stier til en gorilla-tracking. Da Uganda ligger i et tropisk område skal du dog stadig forvente at få lidt regn hver dag.

Det er en ufattelig oplevelse, og stensikkert rejsens ubestridte højdepunkt, når du går ad stier i Bwindi Impenetrable Forest Nationalpark for at finde de store menneskeaber. Som navnet på parken antyder, så bor gorillaerne i tæt regnskov, og en ”gorillafamilie” består ofte af op mod 10 medlemmer.  Gorillaer er ganske nysgerrige dyr, hvilket vil sige, at selvom du ikke må gå helt tæt på dem, så er der god chance for at de kommer tættere på dig for at undersøge nærmere.

Vil du opleve flere fascinerende dyr, kan du også opleve chimpanser i Uganda. De sky, menneskelignende dyrholder til ved Kyambura Gorge. Husk også at nyde turen på vej til chimpanserne, der er utrolig smuk.

Uganda er hjem for et væld af andre vilde oplevelser. Se f.eks. træklatrene løver i Ishasha, der er et lidt særligt fænomen. Løvernes adfærd er nemlig særegen og disse løver lever kun i enkelte nationalparker i Tanzania og Uganda.

Hold vinterferie i Uganda

Det afrikanske kontinent er et rejseland udover det sædvanlige.

Landene byder på den ene storslåede oplevelse efter den anden. Savanner, bjerge, naturområder, unikke dyr, storbyer, kultur og strandparadiser er alt sammen oplevelser, du kan få på en rejse hertil.

Hvis du er i tvivl om, hvilken destination du skal vælge, er du mere end velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, der kan hjælpe dig på den helt rigtige rejse.

Slip for vinterkulden herhjemme og nyd en vinterrejse til varmere himmelstrøg i Afrika.

Afrika-safari.dk – Kom helt tæt på!   

 

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.