• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Zanzibar

Her på siden har vi samlet de vigtigste informationer omkring vejr, visum og vaccinationer til dig, der skal til Zanzibar.

Praktisk information om Zanzibar

Praktisk information om Zanzibar

Her på siden har vi samlet de vigtigste informationer omkring vejr, visum og vaccinationer til dig, der skal til Zanzibar.

1. Klimaet på Zanzibar

Zanzibar er tæt på ækvator, derfor er varmt hele året rundt. Der er gennemsnitlig 7-8 timers sol hver dag. Når det er vinter i Danmark, er det varmest på Zanzibar – vinter og sommer er byttet om. Zanzibar har ideelt ferievejr året rundt. Sommervarmen bliver tit mildnet af briserne fra havet. Havet er faktisk varmt året rundt, ligesom vejret. På østkysten er der stor forskel på flod og ebbe.
Regnsæsonen er fra slutningen af marts til midten af maj og igen fra november til december.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitstemperatur
28
28
28
27
25
25
24
25
25
26
27
27
Gennemsnitlig nedbør mm
89
56
153
401
255
68
48
47
50
97
226
194
Nattemperatur
25
25
24
23
22
20
19
19
19
21
22
24
Vandtemperatur
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitstemperatur
27
28
27
27
26
25
24
24
24
25
25
26
Vejr
statistik

Gennemsnits
temperatur

Gennemsnitlig
nedbør mm
Natte
temperatur
JAN 28 89 25
FEB 28 56 25
MAR 28 153 24
APR 27 401 23
MAJ 25 255 22
JUN 25 68 20
JUL 24 48 19
AUG 25 47 19
SEP 25 50 19
OKT 26 97 21
NOV 27 226 22
DEC 27 194 24
Vandtempe
ratur
Gennemsnits
temperatur
JAN 27
FEB 28
MAR 27
APR 27
MAJ 26
JUN 25
JUL 24
AUG 24
SEP 24
OKT 25
NOV 25
DEC 26
2. Tidevand på Zanzibar

På Zanzibar er tidevandet en del af naturen. På Østkysten af Zanzibar kan man opleve dette fantastiske fænomen. Ved højvande kommer vandet helt op til hotellets beskyttende kystlinjesikringer og ved lavvande kan man gå 5-800 meter ud på havbunden og nyde Zanzibars brede strande i fulde drag.
I de ca. 12 timer som der er mellem høj og lavvande har man rig mulighed for at bade i det fantastiske Indiske Ocean. Og er man heldig at der er lavvande om aftenen arrangerer hotellerne med jævne mellemrum middag på selve stranden under åben himmel – en helt igennem fantastisk oplevelse. Dette kan dog desværre af naturlige årsager ikke garanteres at kunne arrangeres på lige netop din ferie.

På Nordkysten er der også tidevand om end ikke samme grad som på østkysten. Her må man nøjes med en mindre påvirkning. Det betyder også at vandet ved strandene typisk hurtigere bliver dybere og det skal man være opmærksom på, når man bader – særligt med børn. Men også nordkystens strande byder på dejlige badeoplevelser.

3. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Vaccination

Zanzibar har det samme regler som Tanzania, da de to lande er en union.

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Vær opmærksom på at du skal medbringe din vaccinationsattest ved indrejse til Tanzania.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

6. Visum

Danske statsborgere skal have gyldigt visum for at rejse til Zanzibar (Tanzania). Visumansøgningen skal udfyldes online på følgende link:  https://eservices.immigration.go.tz/visa/

Inden du går i gang med selve visumansøgningen, anbefaler vi, at du grundigt gennemgår ansøgningsguiden trin-for-trin. Du kan finde guiden her.

Når du starter din visumansøgning, skal du have følgende ting klar:

 • Dit pas
 • Et digitalt pasbillede som max. må fylde 300kb og skal være i enten jpeg- eller png-format
 • En kopi af dit pas som max. må fylde 300kb og skal være i enten jpeg- eller png-format
 • En kopi af din rejseplan (bemærk, at lufthavnen på Zanzibar hedder Abeid Amani Karume International Airport)

Du skal ansøge om et ”ordinary visa (single entry visa)”.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Tanzania, og der skal være 2 blanke sider til ind- og udrejsestempler i passet.

Du skal forvente, det kan tage op til 14 dage at få dit visum godkendt. Vi anbefaler, at du løbende tjekker status på hjemmesiden ovenfor, da det ikke er altid, du får en e-mail om godkendt visum. Når dit visum er godkendt, skal du printe det ud og tage det med til Tanzania.

Det er også muligt at ansøge om visum ved ankomsten til Tanzania, men vi anbefaler, du søger om det hjemmefra for at spare tid i lufthavnen.

Visumafgiften ligger på 50 USD, uanset om man søger online eller ved ankomsten til Tanzania.

Vær opmærksom på, at der stadig skal udfyldes ankomst- og udrejseformularer, selvom du har ansøgt om visum på forhånd – disse findes i lufthavnen.

Børn, som rejser alene eller med en anden voksen end deres forældre, skal medbringe dennes/disses skriftlige samtykke til rejsen, i form af en fuldmagt, samt barnets fødselsattest (på engelsk).

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Det anbefales samtidig at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel. Du kan kontakte den tanzanianske ambassade i Stockholm.

Hvis du har bestilt en kombinationstur med Tanzania og Kenya skal danske statsborgere have visum til både Tanzania og Kenya. Visum til Kenya kan ordnes online inden afrejse eller ved indrejsen til Kenya; husk at have 50 USD i kontanter klar til dette.

7. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

8. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

9. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

10. Transfers fra lufthavn frem og tilbage

Ved ankomst til Zanzibar lufthavn bliver du hentet af vores lokale representant.
Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen.

11. Transport

De lokale busser hedder Dala Dala og er små lastbiler, hvor man sidder på træbænke under det overdækkede lad,  ofte med flere meter høj bagage på taget. Det er billigt (1-2 US-dollars), man sidder som sild i en tønde og kommer så tæt på lokalbefolkningen, som det er muligt. Noget af en prøvelse, men måske også en spændende oplevelse.

Taxa er nok at foretrække. En tur til Stonetown om morgenen og retur om eftermiddagen kan gøres for 40-50 US-dollars.

12. Frokost og drikkevarer

Der er morgenmad og aftensmad inkluderet, hvis andet ikke er aftalt. Drikkevarer er for egen regning.

Det gøres opmærksom på at hotellerne på Zanzibar pr. 1 juli 2015 opkræver en hotelskat på USD 1 per person per dag. Beløbet opkræves ved check-out.

13. Valuta på Zanzibar

Tanzanias valuta hedder tanzanian shilling (TZS). Se Googles nuværende vejledende kurs her. Tanzaniansk valuta må hverken indføres eller udføres. Du har mulighed for at veksle fra dollar til shilling, og den bedste kurs får du i lufthavnen. Sørg for at have mindre beløb på dig (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling af drikkepenge og lignende. Du kan også hæve penge på Visa og Master Card i minibankerne, samt betale med kortene nogle steder. Der er også mulighed for at betale med USD (mest brugt), Euro samt engelske pund i Tanzania.

14. Hæveautomater på Zanzibar

De findes kun i Stonetown, hvor der er tre banker og bankomater, der accepterer de internationale Master- og Visa Card’s. Det er altid fornuftigt at have nogle dollars med på rejsen. Hotelregninger kan betales med de internationale Master- og Visa Card’s, dog kun på beløbet.

15. Drikkepenge

I Tanzania er det kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge.
Derfor forventes drikkepenge, men det er selvfølgeligt op til dig hvor meget du vil give.
Giv drikkepengene personligt og ha’ altid lidt drikkepenge i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • 5-10 USD pr. person pr. dag til guiden
 • 1 USD for bagage som portøren bærer for dig
 • 10% i barer og restauranter
 • 1 USD om dagen til stuepiger

Vi anbefaler, at du giver drikkepengene til din guide/chauffør ved slutningen af din rejse – og helst i en lukket kuvert.

Der er desværre også folk der misbruger situationen, i lufthavnen ved vi der kan være servicemedarbejdere der forlanger drikkepenge f.eks. for at sætte kufferter op på gennemlysningsapparaterne, veje kufferter osv. Disse skal IKKE have nogen drikkepenge.

16. Tidsforskel ved rejser til Zanzibar

Når det er vintertid i Danmark, er Zanzibar 2 timer forud.
Når det er sommertid i Danmark, er Zanzibar 1 time forud.

17. Sprog på Zanzibar

Der er to sprog på Zanzibar. Mange taler engelsk, alle taler swahili-dialekten Zanzibariansk. Lær nogle af disse ord, da folk er åbne, venlige og hilser på hinanden overalt, hvor de mødes, selv om de ikke kender hinanden.

Jambo – Almindelig hilsen svarende til ”hej” eller ”go’daw”
Hakuna matata – Okay – Ingen problemer
Karibu – Velkommen
Polle polle – Tag det roligt
Mambo – Hvordan går det
Salama Aleikum – Fred være med dig
Dalla dalla – Mini bus
Nzuri – God
Ndiyo – Ja
Hapana – Nej
Sawa – Okay
Bei Gani – Hvor meget koster det?
Asante – Tak

18. Elektricitet

Spændingen er 240 V vekselstrøm og stik på hotellet er som i Danmark. Men vær opmærksom på, at i Zanzibar afbrydes strømmen i faste perioder hen over døgnet. Hotellerne har generatorer, så I mærker sikkert ikke ret meget til strømafbrydelserne.

19. Opladning af mobiltelefoner m.m.

Der er 240 volt og bruges 3 benede stik på hotellerne. Adapter kan ofte lånes i receptionen.

20. Brug af medbragt mobiltelefon

I kan ringe hjem fra Zanzibar på den medbragte mobiltelefon. Ringer I meget og vil spare, kan I også købe både lokalt sim- og taletidskort. Men husk, at det kun fungerer, hvis låsekoden til jeres mobilselskab derhjemme er åbnet.

21. Myg

Der er myg på Zanzibar, men det er ikke så galt, da hotellet ligger ned til havet. Myggene kommer først frem, når mørket falder på. Der er myggenet i værelserne , det er en god idé at medbringe noget gå-væk-mygge-spray feks. AUTAN og kløestillende hjemmefra.

22. Koralrev

Revet omkring Zanzibar er opbygget gennem millioner af år af små koraldyr, og det giver liv til mere end 600 forskellige koraldyr og et par tusinde fiskearter og andre havdyr. Når koraldyr dør, bliver de tomme kalkskeletter tilbage. Efterhånden som de kittes sammen af kalkslam og kalksand, bliver de til fast klippe. Oven på de gamle og døde koralskaller vokser nye koraldyr, og på den måde kan et sundt koralrev vokse med 4-5 centimeter om året.

23. Oplevelser til vands

Dybhavsfiskeri – på jagt efter blå og sort marlin samt sværdfisk, sejlfisk og flere store hajer. Bedste sæson er august – marts og juni – september.

Dykning – Zanzibar tilbyder nogle af verdens bedste dykkersteder ved koralrev med masser af farvestrålende fisk. sigtbarheden er på 20 – 65 meter og vandtemperaturen er omkring 26 grader. Man kan både dykke ved koralrevene både med snorkel og med iltflasker (scuba Diving). Det sidste kan man lære eller praktisere på lokale dykkerskoler.

Sejlbåde – I kan lære, hvordan man sejler de primitive sejlbåde – dhow’s og herunder selv prøve at fange fisk og blæksprutter.

Bådtur til Prison Island, der ligger blot 15 minutters sejlads fra Stonetown, er en mikroskopisk ø, hvor der lever kæmpe landskildpadder, nogle 200 år gamle. Også her er der smukke strande og gode betingelser for at snorkle. Typisk en halvdags tur.

Sea safari – oplev det smukke område ved ved Manai-bugten, med gode muligheder for snorkling.

Menay Bay – blev udpeget som bevaringsværdigt reserrvat i 1998 på grund af sin enestående natur. Sandbankerne og de ubeboede øer er perfekte udflugtsmål.

Svøm med delfiner – Delfiner ses ofte langs kysterne, og det er en utrolig oplevelse at komme tæt på dem. Specielt i Kizimkazi er der godt at svømme med delfiner, som godt kan lide at svømme blandt mennesker og giver sjove lyde fra sig.

Badesko? Det er en god idé at tage et par solide badesko med, da der kan være søpindsvin, skarpe muslingeskaller og til turen på koralrevet.

24. Oplevelser på stranden

De lokale elsker at slå på trommer, lave bål på stranden, synge og danse, hygge sig og have det sjovt. Kom og vær med eller nyd blot udsigten.

25. Oplevelser i naturen

Jozani regnskov – specielle palmer og en rigtig flot natur. Her lever røde silkeaber og Columbus som kun findes på Zanzibar. Regnskoven er en del af et økonoprojekt, og folk fra landsbyen arbejder som guider.

Zanzibar Land Animals Park (Zala) – denne idyllisk beliggende zoo er hovedsagelig med krybdyr og et spændende sted for børn, der kan opleve slangerne på tæt hold.

Krydderi-plantager – Zanzibar producerer enorme mængder af alskens krydderier, herunder noget af verdens bedste nelliker. Så naturligvis må enhver turist besøge en krydderiplantage.

Mangapwani –  I denne landsby, kan vi se den kæmpestore underjordiske hule, som slaverne fra fastlandet blev anbragt i indtil videre, når de kom til Zanzibar fra fastlandet.

26. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

27. Bagage som er vigtig at medbringe
 • Lyst sommertøj
 • Pænere tøj til om aftenerne, f.eks. lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og, om nødvendigt, mod dagens sol
 • Sommerfodtøj (f.eks. sandaler, sportssko og bomuldsokker). Undgå helst bare fødder og ben om aftenen pga. myg
 • Hat, der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade med solfaktor
 • badesko, du kan bruge på stranden ved lavvande

Bemærk at al brug, import og produktion af plastikposer, som vi kender fra dagligvarehandlen, er forbudt på Zanzibar.

Vi anbefaler derfor, at man undgår at bruge plastikposer, når man pakker sin bagage. Brug i stedet stofposer eller poser af andet vandtæt materiale end plastik. Hvis man bærer f.eks. håndbagage synligt i plastikposer ved ankomsten til Zanzibar, vil man blive bedt om at aflevere dem. Dette inkluderer også plastikposer fra f.eks. ”Duty Free”.

28. Ting som er gode at have i håndbagagen
 • Pas, penge og billetter
 • Internationale betalingskort (MasterCard, Visa-kort mv.)
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme
 • Håndmedicin: Smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (f.eks. Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter
 • Kamera og hukommelseskort + batteriopladeren
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse, pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer, såsom pas, visum, flybilletter, rejseforsikring og vaccinationskort (opbevares gerne adskilt fra originalerne)
 • en telefonliste til forsikringsselskabet, banken mv.
 • Postadresser på dem, der skal have et feriekort og mailadresser på dem, der skal have feriemails
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller to
 • Måske en lommeordbog
29. Ting som skal undgås på rejsen
 • Drik ikke vand fra vandhanerne – køb vand på flaske
 • Spis ikke frisk frugt og grønt, som I ikke selv har skyllet grundigt
 • Hold afstand til folk, der hoster og nyser
 • Tag aldrig medicin, som I ikke selv har med. Køb ikke medicin i Tanzania, for medicin købt på et apotek selv med recept, er ikke altid, hvad den udgiver sig for, selv om navnet og emballagen er velkendt
 • Undgå så vidt muligt at blive stukket med kanyler på klinikker og hospitaler (nogle turister har i bagagen kanyler og sprøjter købt på et dansk apotek, bare for en sikkerheds skyld)
 • Undgå så vidt muligt at komme til tandlæge
 • Gå aldrig alene. Vær flere og allerhelst sammen med guiden
30. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.