Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomePraktisk infoZambia

Rejser til Zambia / Victoria Falls - rejseinformation

Fakta om Zambia
 • Indbyggertal: Ca. 12 millioner (I Danmark bor vi ca. 5,6 millioner)
 • Areal: 752,614 km2 (Danmark er 43.098,31 km2)
 • Sprog: Der er 8 officielle sprog i Zambia; Engelsk, Bemba, Kaonda, Lozi, Lunda, Luvale, Nyanja og Tonga. Der bliver talt over 70 lokale sprog omkring i landet.
 • Hovedstad: Lusaka (1,7 millioner)
Baggrund for Victoria Falls

Victoria Falls, hedder på lokalt sprog: ” Mosi – Oa – Tuna” The smoke that thunders – røgen der buldrer!

Det er et af UNESCO’s ’Seven Natural Wonders of the World’.

Vandfaldet ligger på grænsen imellem Zambia og Zimbabwe og er 1,6 km bredt og har et fald på 128 m. David Livingstone, som var den første europæer til at se vandfaldet i 1855, opkaldte det efter Dronning Victoria.

Skabelsen af vandfaldet begyndte for 200 millioner år siden, da det sydlige Afrika blev udsat for voldsom vulkansk aktivitet, som dækkede det meste af området med lava.

Efterhånden som lavaen kølede af, opstod der revner som siden blev fyldt med blødere jordlag. Da Zambezi-flodens udløb i Limpopo-floden blev blokeret, flød Zambezi floden i stedet ud i dette lava landskab. Vandmasserne bort-eroderede de blødere jordlag i revnerne og skar dybere ned i undergrunden. I løbet af 100.000 år blev en række revner eroderet baglæns. Vandfaldet trak sig bagud hver gang, hvilket kan ses på de zigzag-formede slugter under faldet i dag. Vore dages udgave af Victoria Falls er faktisk den 8. version og helt sikkert ikke den sidste.

1. Vejret i Zambia

På dette skema kan I se, hvor meget vand I kan forvente at opleve ved Victoria Falls, både regn og vandfaldets styrke.

Måned
Vandfaldets styrke
Sæson gennemsnit
JAN
Langsomt Varmt og vådt
FEB
Vandstyrken øges Varmt og vådt
MAR
God Varmt og vådt
APR
Perfekt Varmt og vådt
MAJ
Højeste Koldt og tørt
JUN
Højeste Koldt og tørt
JUL
God Koldt og tørt
AUG
Normalt Koldt og tørt
SEP
Vandstyrken reduceres Varmt og tørt
OKT
Medium Varmt og tørt
NOV
Langsomt Varmt og tørt
DEC
Langsomt Varmt og vådt

Hermed et skema over vejret i Livingstone, Zambia:

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitstemp.
24
23
23
22
19
16
16
19
24
26
25
24
Nedbør mm
16
14
9
3
0
0
0
0
0
4
11
16
Vejrstatistik Gennemsnitstemp. Nedbør mm
JAN 24 16
FEB 23 14
MAR 23 9
APR 22 3
MAJ 19 0
JUN 16 0
JUL 16 0
AUG 19 0
SEP 24 0
OKT 26 4
NOV 25 11
DEC 24 16
2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Zambia købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum / Pas

Ved indrejse til Zambia skal dit pas være gyldigt 6 måneder ud over opholdet.
Endvidere skal du være i besiddelse af en returbillet hjem eller en billet videre til et andet land.

Danske statsborgere skal have visum for at komme ind i Zambia, og vi anbefaler at man køber det ved indrejsen, da det er en procedure som foregår i lufthavnen på samme tid som man får ordnet sit pas. Tolderen udfylder skemaet, og det går forholdsvis hurtigt.

Ved køb af visum ved grænsen er priserne følgende (fra januar 2018 – forbehold for prisændringer):

 • Single Entry: 50 USD – Hvis man kun vil besøge Zambia.
 • Planlægger du at krydse grænsen mellem Zambia og Zimbabwe, kan det betale sig at købe et KAZA UniVisa. Dette købes ved ankomsten i lufthavnen, og prisen er 50 USD. Et KAZA-visa tillader ubegrænset færden mellem Zambia og Zimbabwe. Det er gyldigt i 30 dage, og tillader desuden en dagstur til Botswana.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sydafrika og Zambia, derfor kan det variere, hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Tag også en vindjakke med i håndbagagen, da det kan trække koldt fra flyets aircondition – og har du plads til overs – måske safarihatten.

10. Ankomst / Afrejse

Efter paskontrollen ved ankomst, vil I blive mødt af en guide fra BUSHTRACKS, som er vores repræsentant i Zambia.  Han vil enten stå med et skilt med jeres navne på eller et skilt med vores logo, som er et løvehoved. Guiden vil køre jer til hotellet – aftal tid med den samme guide eller receptionen om, hvornår I bliver afhentet fra hotellet igen til hjemrejse. Denne transfer er inkluderet i jeres ophold.

11. Valuta

Den lokale valuta i Zambia er Kwacha (ZMW) og ønsker man den lokale valuta, anbefaler vi, at man veksler til dem dernede og ikke hjemmefra. Benytter man ZMW, anvend da mindre sedler, da de lokale stort set aldrig kan veksle store sedler.

Vi anbefaler, at man benytter betalingskort, da de kan anvendes alle steder, samt til betaling af værelsesregningen, ekstra udflugter m.m. Har man det bedst med kontanter kan USD benyttes stort set overalt.

Ved ankomst til Livingstone Airport er der en Forex, hvor man kan veksle, hvis man ønsker dette.

På hotellet er der ligeledes mulighed for at veksle fra USD til ZMW, samt en minibank (ATM) hvor man vil få udbetalt ZMW. Hotellet accepterer betaling i engelske pund, sydafrikanske rand og Euro, men foretrækker dog USD eller kreditkort (VISA, Mastercard og AmEx).

12. Drikkepenge

Restauranter og hoteller har generelt inkluderet en afgift på 10 procent i regningen. Derfor forventer man normalt ikke drikkepenge i Zambia. Hvis du under opholdet har fået ekstraordinær god behandling og ønsker at belønne den, er det helt i orden at give drikkepenge. Både USD og ZMW accepteres.

13. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

14. Information om hotellet

Zambezi Sun Hotel – På hotellet har I morgenmad inkl. i opholdet. Andre måltider samt drikkevarer er for egen regning og kan købes i hotellets restaurant.

Fra hotellet tager det ca. 10 min. at gå ned til Victoria Falls.

Mere info om hotellet kan ses her: https://www.afrika-safari.dk/zambia/overnatning.htm

15. Tidsforskel ved rejser til Zambia

Det er samme tid i Zambia og Skandinavien, når der er sommertid hjemme. I vintertiden er Zambia 1 time foran. Når klokken er 12 i Zambia, er klokken 11 i Danmark.

16. Myggenet

Myggene kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, så på den tid vil det være klogt at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte og så ellers sørge for at blive sprayet på ankler, håndled, hænder og i nakken.

17. Vigtig bagage at medbringe
 • Komfortabelt sommertøj til
 • Pænere tøj til aftenerne på hotellet
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften
 • Sommerfodtøj
 • Rejseadapter til 3-benet stik (engelsk type)
 • Fordelerdåse til 3-4 stik, så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter.
18. Håndbagagen
 • Hat, der skærmer mod solen
 • Solbriller
 • Myggekløestillende middel
 • Solcreme og læbepomade
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter.
 • Negleklipper og fil
 • Kamera og flere memory cards end I regnede med at få brug for + batteriopladeren og så en plastpose til at beskytte kameraet
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes.
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker.
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails.
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til den lange flytid ud og hjem
 • Måske en engelsk/dansk – dansk/engelsk lommeordbog
19. Ting som skal undgås på turen
 • Drik ikke vand fra vandhanerne – køb vand på flaske.
 • Hold afstand til folk, der hoster og nyser.
 • Tag aldrig medicin, som I ikke selv har med. Køb ikke medicin på rejsen, for medicin købt på et apotek selv med recept, er ikke altid, hvad den udgiver sig for, selv om navnet og emballagen er velkendt.
 • Undgå så vidt muligt at blive stukket med kanyler på klinikker og hospitaler (nogle turister har i bagagen kanyler og sprøjter købt på et dansk apotek, bare for en sikkerheds skyld).
 • Undgå så vidt muligt at komme til tandlæge.
 • Sørg for at beskytte jer i enhver henseende.
20. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Luksussafari i Sydafrika
Luksussafari i Sydafrika
Safari med dansk turkoordinator
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Machame ruten
Machame ruten
Nå toppen af Kilimanjaro med den kendte Whisky rute.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Oplevelsesrig safari og hvide sandstrande.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari med besøg i 4 nationalparker
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.