• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRundrejser i AfrikaUgandaSafari i Uganda & gorilla-tracking
10 dage

Safari i Uganda & gorilla-tracking

Denne rejse bringer dig til Ugandas absolutte højdepunkter: verdens næststørste ferskvandssø Lake Victoria, Ækvator og de 3 nationalparker Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable & Lake Mburu.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Safari i Uganda & gorilla-tracking Safari i Uganda & gorilla-tracking
10 dage

Safari i Uganda & gorilla-tracking

Denne rejse bringer dig til Ugandas absolutte højdepunkter: verdens næststørste ferskvandssø Lake Victoria, Ækvator og de 3 nationalparker Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable & Lake Mburu.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Entebbe inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 7 overnatninger i Uganda inkl. helpension
 • Krydsning af ækvator
 • Morgensafari og bådtur i Queen Elizabeth Nationalpark
 • Chimpanse tracking – inkl. licens (værdi 200 USD)
 • Ishasha – safari med søgen efter de træklatrende løver
 • Gorilla tracking – inkl. licens (værdi 700 USD)
 • Lake Mburo Nationalpark – safari efter mørkets frembrud og vandresafari blandt zebraer
 • Nationalparkafgifter
 • Fly fra Entebbe til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Rejsen kort fortalt

Det er svært at sige Uganda uden at nævne bjerggorillaer – og mon ikke også besøget hos de rolige, behårede kæmper i Bwindi Impenetrable National Park kommer til at stå som et af de absolutte højdepunkter på denne rejse?

Men Uganda er meget mere end bjerggorillaer! Landet har ofte tilnavnet ”Afrikas Perle” – et navn, det fik af selveste Winston Churchill, da han besøgte landet i 1907. Her er regnskove, søer, floder og maleriske savanner samt et varieret og unikt dyreliv. Her er vandresafari, bådsafari og helt almindelig safari i biler, her er vandring på vulkaner og rafting på floder – og her er mødet med både chimpanserne og gorillaerne. Her er grønt og frodigt og smukke landskaber overalt og en venlig og imødekommende befolkning.

Denne rejse bringer dig til Ugandas absolutte højdepunkter: Verdens næststørste ferskvandssø Lake Victoria, Ækvator og de 3 nationalparker Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable og Lake Mburu. Her kan du opleve Afrikas ikoniske og unikke dyr som bl.a. elefanter, løver, leoparder, flodheste, krokodiller, bøfler, byttedyr samt chimpanser og gorillaer i de frodige grønne skove.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du vandrer i bjergene og møder bjerg gorillaerne i deres naturlige miljø
 • Rejsen byder både på chimpanse- og gorilla-tracking, træklatrende løver og vandresafari med zebraer
 • Vi har inkluderet både chimpanse-og gorilla-tilladelser i prisen til en samlet værdi af 900 USD
 • Opdag hvorfor Churchill gav Uganda tilnavnet “Afrikas Perle”

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Uganda

I dag er der afrejse, og turen går med fly til Entebbe med mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst til Entebbe, Uganda

Ved ankomsten til lufthavnen bliver du mødt i lufthavnen af vores lokale guide, som kører dig til hotellet.

Entebbe er en frodig og grøn by med en god portion charme. Byen ligger lige ned til Afrikas største sø, Victoriasøen, og langs søens bredder er der anlagt sandstrande, hvorfra man kan bade i søen.

Du har en enkelt overnatning i Entebbe.

Dag 3: Ækvator og Queen Elizabeth Nationalpark

Efter morgenmaden er der afgang vestpå mod Queen Elizabeth Nationalpark. Nationalparken er Ugandas mest populære og rummer en enorm biodiversitet med både savanne, skov og sumpområder. Det varierede landskab tiltrækker naturligvis et hav af forskellige dyr, og parken er et sandt paradis for fugleelskere. Mere end 600 fuglearter og 95 forskellige pattedyr hører hjemme her, så er der nok at se på.

Der er rig mulighed for at nyde landskabet undervejs mod nationalparken. Du får et godt overblik over den vestlige del af Rift Valley og de tilhørende Lake George og Lake Edward, månebjergene og Kyambura-klinten. Du kommer forbi Katwe, som er en saltholdig kratersø. Her kan du se, hvordan der udvindes salt efter de traditionelle metoder. Undervejs stopper du også ved ækvator og Mbrara, hvor der er frokostpause ved Igongo Cultural Centre.

Vel fremme tjekker du ind på dit hotel, hvor du har to overnatninger.

Dag 4: Morgen-game drive og eftermiddags-sejlads

Du starter tidligt med en morgensafari i Queen Elizabeth Nationalpark. Det er værd at stå tidligt op for at kunne nyde solopgangen i den nordlige del af parken i Kasenyi-området. Området tiltrækker antiloper og med byttedyr følger rovdyr, og de tidlige morgentimer er det perfekte tidspunkt at se de store katte være aktive på deres daglige jagter. Du kører rundt på savannen og ved kratersøer i jagten på leoparder, løver, hyæner, antiloper og andet dyreliv. Derefter tager du tilbage til hotellet, hvor morgenmaden venter. De varme timer midt på dagen bruges på afslapning ved poolen.

Om eftermiddagen står den på bådtur på Kazinga-kanalen, som forbinder de to søer, Lake George og Lake Edward. Den 42 lange kanal tiltrækker et stort antal dyr og det bliver rig mulighed for at møde krokodiller, flodheste og andre dyr, der køler sig af i det svalende vand. Langs kanalens bredder kan du være heldig at se elefanter og bøfler, og måske endda europæiske trækfugle, der samles i store flokke.

Dag 5: Chimpanse-tracking – træklatrende løver i Ishasha

Menneskets nærmeste nulevende slægtning er chimpanserne – kun ganske få procent adskiller vores gener fra chimpansernes. De er nogle af de mest intelligente primater og bruger f.eks. ”redskaber” i deres dagligdag og sover hver nat i reder, som de bygger af grene og blade. Et møde med disse slægtninge er ganske simpelt en helt unik oplevelse, og i dag skal du på vandretur blandt chimpanserne ved Kyambura Gorge. Turen til chimpanserne foregår i selskab med en uddannet guide, som kender den chimpansegruppe, du skal besøge. Aberne er af – både af natur og belært af erfaring – meget sky og frygtsomme, og det er en langsommelig proces at vænne dem til mennesker. Selvom målet er chimpanserne, skal du også huske at nyde turen ind til dem. Landskabet i slugten er særdeles betagende, og der er adskillige pattedyr og fugle, der hører hjemme her. Der tilbringes maks. en time i selskab med chimpanserne, hvorefter turen igen går ud af slugten og frokosten venter.

Om eftermiddagen går turen sydover mod Ishasha, som er kendt for sine træklatrende løver. Enten i eftermiddag eller alternativt i morgen formiddag står den på morgen-game drive hvor du blandt andet søger efter de træklatrende løver. Som regel klatrer de op i træerne for at komme væk fra fluer og for at søge skygge fra den bagende sol. Det er som udgangspunkt ikke almindelig adfærd for løver at klatre i træer, men dette forekommer i enkelte nationalparker i Tanzania samt i Uganda.

Overnatning:
Dag 6: Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nationalpark

Nåede du ikke game drive i Ishasha i går er det naturligvis først på programmet i dag. Dagen i dag byder på en køretur til Bwindi Impenetrable Forest Nationalpark, afbrudt af en frokostpause i Kihihi. Herfra går turen videre til Buhoma, hvor du ankommer om aftenen.

Dag 7: Gorilla-tracking i Bwindi Impenetrable Forest Nationalpark

Mon ikke dagen i dag for mange vil være det absolutte højdepunkt på rejsen til Uganda? I dag skal du nemlig på vandretur i Bwindi Impenetrable Forest Nationalpark på udkig efter bjerggorillaer. Der er knap 800 vilde bjerggorillaer tilbage i verden – halvdelen af dem findes i Uganda blandt andet her i Bwindi nationalparken.

Du skal tidligt op i dag, og vi anbefaler, du starter dagen med et solidt morgenmåltid, inden du kører til nationalparkens hovedkvarter. Det kræver energi og en rimelig form at få det optimale ud af dagens oplevelser. Man ved ikke på forhånd, hvilken gruppe bjerggorillaer, man kommer til at besøge, så det er ikke til at sige, hvor langt du skal gå for at komme ind til ”din” gruppe. Mens du bliver registreret og instrueret i, hvordan vandreturen kommer til at foregå, sendes spejdere afsted for at lede efter gorillaerne, så du trods alt ikke skal gå hele skoven tyndt for at finde dem. Spejderne gør, at chancerne for rent faktisk at se en gorillaflok, er rigtig god.

Fra rangernes hovedkvarter vandrer du afsted i selskab med guider gennem tykke ranker af slyngplanter og underskov for at finde gorillaerne. Det stærkt skovklædte landskab er utrolig tæt, men bliver gennemskåret af talrige dyrestier, der letter adgangen. Husk at nyde vandreturen gennem skoven og hold udkig efter andre dyr og fugle.

Når du når frem til ”din” familie, har du en time i selskab med flokken. Du må ikke komme helt tæt på, men det er ikke ualmindeligt, at gorillaerne kommer ret tæt på dig – hvis de gør, er det med at sidde helt stille. De er helt ufarlige, men de kan være både store, stærke og tunge! Det er fantastisk at sidde lige ved siden af de rolige kæmper og observere og fotografere dem, mens man hører dem grynte og brokke sig til hinanden. Det er en helt ekstraordinær følelse at være sammen med disse smukke men truede skabninger.

Når besøget ved gorillaerne er slut vandrer du retur gennem skoven og kører tilbage til lodgen. Resten af dagen er til rådighed til at fordøje oplevelserne og gennemgå kameraet for gode motiver.

Overnatning:
Dag 8: Lake Mburo Nationalpark

Det er tid til at tage afsked med Bwindi. Turen går igen østpå, hvor dagens stop hedder Lake Mburo Nationalpark. Parken er Ugandas næstmindste med en størrelse på kun 260km2, men det er en sand perle med både smuk natur og et rigt dyreliv. Eftermiddagen kan bruges til afslapning, inden aftenen byder på en anderledes safarioplevelse. Du skal nemlig på “night game drive”, hvor du især kigger efter de nataktive dyr, som man næsten aldrig ser om dagen.

Overnatning:
Dag 9: Hjemrejse

Lake Mburo Nationalpark er en af de få nationalparker i Uganda, hvor der er muligt at tage på en vandresafari til fods, og den mulighed benytter du dig naturligvis af i dag. Det en en helt anderledes måde at tage på safari på, da fokus her er på spor, dufte, planter fremfor at komme tættest muligt på dyrene. Der er dog ret gode chancer for at du også ser nogle af dyrene – f.eks. kommer man ofte ganske tæt på zebraerne på vandreturen.

Fra Lake Mburo går turen retur til Entebbe, hvor der er mulighed for at få et bad og skifte tøj, inden du spiser middag med guiden. Du bliver kørt i lufthavnen, når det er tid til at påbegynde hjemrejsen.

Dag 10: Ankomst i Danmark

Flyet lander i Danmark sidst på formiddagen.

Dag Strækning Ca. antal km
Dag 2 Lufthavn til hotel 5
Dag 3 Entebbe till Quen Elizabeth N. P. 600
Dag 4 Game drive i Queen Elizabeth N.P. og bådtur ---
Dag 5 Queen Elizabeth N.P. til Ishasha 95
Dag 6 Ishasha til Bwindi 55
Dag 7 Gorilla tracking ---
Dag 8 Bwindi til Mburo Park 300
Dag 9 Transfer till lufthavnen 250
I alt ca 1305 km kørsel
Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold.
Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferie på Zanzibar, 6 nætter

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Tillæg for enkeltværelse (ved to eller flere rejsende) 4.500 kr.
Tillæg for enkeltværelse (ved en rejsende) 11.995 kr.
Rabat ved større grupper
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.