• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Uganda

Her på siden får du svar på alle de praktiske spørgsmål der kan opstå i forbindelse med, at du skal til Uganda, f.eks. om vejret, vaccinationer, visum og valuta.

Praktisk information om Uganda

Praktisk information om Uganda

Her på siden får du svar på alle de praktiske spørgsmål der kan opstå i forbindelse med, at du skal til Uganda, f.eks. om vejret, vaccinationer, visum og valuta.

1. Vejr og klima i Uganda

Som udgangspunkt kan Uganda besøges hele året rundt. Selvom at Uganda ligger tæt på ækvator, er landets høje beliggenhed over havets overflade med til at stabilisere temperaturen, så det aldrig bliver alt for varmt. Gennemsnitstemperaturen er på ca. 26 grader og ca. 17 grader om natten.

Bjergvandringer, gorilla-sporring og andre vandringer i skovene er dog mere udfordrende i regnperioderne (oktober til november & april til maj). Der er dog ikke yderligere grund til at frygte regnperioderne, da solen tit er på himlen og regnen forekommer for det meste om natten og de tidlige morgentimer. Safari og chimpansetracking er faktisk bedst i regnperioderne.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Dagstemp.
27
27
27
26
26
25
25
25
26
26
26
26
Nattemp.
17
17
18
18
18
17
16
16
16
17
17
17
Nedbør mm
89
72
160
198
206
93
61
69
110
117
141
112
Vejrstatistik Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 27 17 89
FEB 27 17 72
MAR 27 18 160
APR 26 18 198
MAJ 26 18 206
JUN 25 17 93
JUL 25 16 61
AUG 25 16 69
SEP 26 16 110
OKT 26 17 117
NOV 26 17 141
DEC 26 17 112
2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Uganda købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Du skal være specielt opmærksom på følgende
 • Book helst i god tid før afrejse for at have størst sandsynlighed for at få den gorilla-licens, der skal bruges på gorilla-trackingen.
 • Betalte gorilla-licenser refunderes ikke og kan ikke ændres til andre datoer end dem, de er udstedt til. Din licens er inkluderet i prisen og kun gyldig på den dag, du skal på gorilla-tracking.
 • Ved sygdom som f.eks. forkølelse eller influenza kan man blive nægtet deltagelse i gorilla-tracking, selvom der er betalt for licensen. Dette er af hensyn til smittefaren over for gorillaerne. I sidste ende er det guiden, der bestemmer, om du kan deltage.
 • Minimumsalderen for deltagelse i gorilla-tracking er 15 år.
 • Vær indstillet på, at turen kan være fysisk krævende.
 • Gorilla-tracking tager mellem 1 og 9 timer.
 • Vi beregner, at du har ca. 1 time i selskab med gorillaerne.
 • Homoseksualitet er illegalt i Uganda, og tolerancen er lav.
 • Besiddelse af enhver form for narkotika er strengt forbudt og bliver straffet hårdt.
 • Sørg for ikke at efterlade noget i naturen – dette gælder også æbleskrald og toiletpapir.
4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. 

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

6. Visum

Danske statsborgere skal have gyldigt visum for at rejse til Uganda.

Forhåndsgodkendelse til visum skal søges online på https://visas.immigration.go.ug/. Man skal printe sin godkendelse og tage den med til Uganda. Vær opmærksom på, at selve visummet først modtages ved ankomsten til Uganda. Visum koster 50 USD pr. person.

Der kan gå op til 7 dage, før man modtager sin forhåndsgodkendelse og vi anbefaler, at man søger i rigtig god tid. Har man ikke hørt noget inden for 7 dage, anbefaler vi, at man kontakter Ugandas ambassade, som også kan udstede visum.

• Passet skal være gyldigt 6 måneder efter udrejse fra landet
• Der skal være plads til indrejse/udrejsestempler i passet
• Der skal udfyldes indrejse og udrejsekort

Visum og pasreglerne kan blive ændret med kort varsel. Derfor anbefaler vi, at du også tjekker reglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside og www.ugandaembassy.dk.

7. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

8. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Uganda, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen, og måske også safarihatten.

10. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

11. Transfers fra lufthavn frem og tilbage

Ved ankomst til Uganda lufthavn bliver du hentet af vores lokale representant.
Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen.

12. Transport i Uganda

Vores dygtige og vidende Chauffør/guide henter jer i Entebbe International Airport. Han kører jer til hotellet, på safariturene, anden sightseeing,samt den sidste dag tilbage til lufthavnen.

13. Kørselsafstande på safarien i Uganda
 • Dag 2: Lufthavn til hotel, ca. 5 km.
 • Dag 3: Entebbe till Quen Elizabeth N. P., ca. 600 km.
 • Dag 4: Game drive i Queen Elizabeth N.P. og bådtur
 • Dag 5: Queen Elizabeth N.P. til Ishasha, ca. 95 km.
 • Dag 6: Ishasha til Bwindi, ca. 55 km.
 • Dag 7: Gorilla tracking
 • Dag 8: Bwindi til Mburo Park – ca. 300 km.
 • Dag 9: Transfer till lufthavnen – ca. 280 km.

I alt ca. = 1335 km

Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold.

14. Safaribilerne

På safarien kører vi med 4-hjulstrækkere. Alle bilerne har mulighed for at få åbnet taget under safarien. Der kan være op til 7 personer i en bil.

15. Gorilla tilladelser

Bjerggorillaerne er vilde dyr som bevæger sig frit og uafhængigt rundt, det kan derfor ikke garanteres at man spotter dyrene den dag man er ude. Sandsyndligheden for at se gorillaerne er dog meget høj, derfor skal man være meget uheldig for ikke at se dem. Vær opmærksom på at Gorilla permits (Gorilla tilladelser) ikke kan ændres til andre datoer end oprindeligt udstedte. De refunderes heller ikke hvis man er uheldig ikke at spotte gorillaerne.

Ved sygdom er det heller ikke tilladt at tage ud for at spotte gorillaerne. Det er derfor guiderne som har det sidste ord for om en gæst er rask nok til at tage ud på turen. Udgifter til gorilla permits, kost og logi refunderes heller ikke ved sygdom.

16. Påklædning og gode råd til gorilla-tracking

Når du skal på gorilla-tracking i Uganda, anbefaler vi, at din påklædning består af flere lag, da temperaturen ændrer sig i løbet af dagen. Disse lag kan f.eks. bestå af, men er ikke begrænset til, lange underbukser eller leggings, holdbare og stærke bukser, en T-shirt og en langærmet trøje, en let fleece- eller dunjakke, en vandtæt jakke eller regnjakke og letvægtssokker i uld eller andet åndbart materiale. Desuden er det bestemt en fordelt vandtætte vandrestøvler, som du kan have på i mange timer, og som kan håndtere klatring på stejle skråninger.

Derudover er det en god ide at medbringe nedenstående på dagen:

 • Solcreme
 • Kamera
 • Kikkert
 • Solbriller
 • Kasket eller hat med skygge
 • Regntøj – eller i det mindste en vandtæt jakke
 • Et par tynde og vandtætte handsker, der samtidig er varme
 • Vandflaske
 • Lette snacks som f.eks. myslibarer eller lignende
 • Lille dagsrygsæk med plads til det, du får brug for i løbet af dagen
17. Frokost og drikkevarer

Der er helpension under hele safarien. Drikkevarer er for egen regning.

18. Valuta i Uganda

I Uganda har de siden 2013 anvendt USD som deres lokale valuta, men det er også muligt at anvende både euro og engelske pund. Vi anbefaler, at du har mindre beløb af USD på dig (1-5 dollarsedler), da dette er mest gangbart på markeder, betaling af drikkepenge og lignende.

19. Drikkepenge

I Uganda er det kutyme at give guider, chauffører og portører drikkepenge. Derfor forventes drikkepenge, men det er selvfølgeligt op til dig hvor meget du vil give. Giv drikkepengene personligt og ha’ altid lidt drikkepenge i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • 15 USD pr. person til portøren på chimpanse- og gorillaturene
 • 20 USD pr. person til den ledende guide på chimpanse- og gorillaturene
 • 5 USD pr. person til guiden ved andre aktiviteter
 • 10 USD pr. person om dagen til din chauffør
 • 1-2 USD for hvert stykke bagage, som portøren bærer ind på hotellet for dig
 • 10 % i barer og restauranter (dog ikke på hoteller, hvor måltider er inkluderet)
 • 2 USD om dagen til stuepigen

Vær opmærksom på, at der kan være folk der misbruger situationen. I lufthavnen kan du sommetider opleve servicemedarbejdere, der forlanger drikkepenge f.eks. for at sætte kufferter op på gennemlysningsapparaterne, veje kufferter osv. Disse skal IKKE have nogen drikkepenge.

Vi anbefaler, at du giver drikkepengene til din guide/chauffør ved slutningen af din rejse – og helst i en lukket kuvert.

20. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

21. Tidsforskel ved rejser til Uganda

Uganda en time foran Danmark, når vi har sommertid, og to timer foran, når vi har vintertid.

22. Sprog i Uganda

Det officielle sprog i Uganda er engelsk. Der findes dog over 50 forskellige sprog i landet.

23. Opladning af mobiltelefoner m.m.

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der generelt slukkes efter midnat. Husk derfor at tage en lille lommelygte med på ferien. Der er 240 volt og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores. Vi anbefaler altid at man anskaffer strømadapter før man tager afsted.

24. Landefakta om Uganda
 • Hovestaden i Uganda er Kampala som har ca. 2 millioner indbyggere.
 • Ugandas areal er på hele 241.038 kvadratkilometer, dvs. at Uganda er over 5 gange større end Danmark.
 • I alt har Uganda næsten 29 millioner indbyggere.
 • Der er 20 forskellige etniske grupper i landet.
 • Religionsfordeling: 33% katoliker, 33% protestanter, 16% muslimer, 18% oprindelige afrikanske religioner og andre trosretninger.
25. Bagage som er vigtig at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften
 • Regnjakke til gorilla-tracking
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg
 • Fordelerdåse til 3-4 stik – så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
 • Hat der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade
 • Myggebalsam f.eks. Autan (både gå-væk-myg og kløestillende)
 • Negleklipper og fil
26. Ting som er gode at have i håndbagagen
 • Pas, penge, billetter
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen, for sæt nu I mister kufferten!)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter
 • Kikkert (så I får set leoparden langt derude i træet)
 • Kamera og flere memory cards end I regnede med at få brug for + batteriopladeren og så en plastpose til at beskytte kameraet mod Afrikas fine, røde støv
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails. Der er adgang til internet på de fleste hoteller
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til den lange flytid ud og hjem
 • Måske en engelsk/dansk – dansk/engelsk lommeordbog
27. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.