• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRundrejser i AfrikaTanzaniaSerengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dage

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous

Tanzania er meget mere end Serengeti! Oplev tre af Tanzanias UNESCO-listede områder; Serengeti, Ngorongoro-krateret og Selous Game Reserve, og kom tæt på store kontraster og enestående natur.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous
10 dage

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & Selous

Tanzania er meget mere end Serengeti! Oplev tre af Tanzanias UNESCO-listede områder; Serengeti, Ngorongoro-krateret og Selous Game Reserve, og kom tæt på store kontraster og enestående natur.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Flyrejse i mindre fly direkte fra Arusha til Serengeti Nationalpark
 • Transfer fra den lokale landingsbane på Serengeti-sletten til din lejr
 • Transport i safaribil fra Serengeti Nationalpark til Ngorongoro-krateret og videre til Arusha
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 8 overnatninger i Tanzania inkl. helpension
 • Serengeti Nationalpark – på udkig efter ”The Big Five”
 • Ngorongoro-krateret – et paradis for 30.000 permanentboende dyr
 • Selous Game Reserve – Afrikas største uberørte vildnis
 • Vinduesplads i 4-hjulstrækker
 • Gratis vand under safariturene
 • Nationalparkafgifter
 • Fly fra Dar Es Salaam til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Rejsen kort fortalt:

Dette er den ultimative safarioplevelse i Tanzania med besøg i hele tre UNESCO-områder.

Selous står i skærende kontrast til Serengeti, og Ngorongoro-krateret ligner ikke noget andet, du nogensinde har set. En rejse til alle tre naturområder giver dig et enestående indblik i Tanzanias smukke og varierede natur.

Serengeti byder på flade, endeløse græssletter med store flokke af gnuer og zebraer, mens Selous med sin varierede natur og livgivende Rufiji-flod byder på flodheste, krokodiller, elefanter og et enormt rigt fugleliv – uden at du skal dele noget af det med ret mange andre besøgende. Dyrelivet og de frodige skrænter i Ngorongoro-krateret tager pusten fra de fleste – nok også dig.

Denne rejse er for dig, som virkelig vil opleve natur og dyreliv – og store kontraster i dette fantastiske, østafrikanske land.

Trænger du til at fordøje de enestående natur- og dyreoplevelser med nogle dages afslapning, er det muligt at forlænge rejsen med et badeferieophold på f.eks. Zanzibar eller ved Kenyas smukke kyst.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du oplever både det kendte og det mindre kendte Tanzania
 • Du drømmer om at se store dyreflokke i Serengeti
 • Du vil smage på det ægte, uberørte Afrika i Selous
 • Du får en enormt varieret rejse med store kontraster og forskelligartede oplevelser

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Tanzania

I dag er der afrejse fra valgte lufthavn, og turen går til Tanzania med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro Lufthavn, Tanzania

Du ankommer til Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af vores lokale samarbejdspartner. Når du har fået visum og hentet din bagage, bliver du kørt til Arusha, hvor du har en enkelt overnatning, inden turen i morgen går videre med fly direkte til Serengeti.

Overnatning:
Dag 3: Arusha – Serengeti

Der er tidlig morgenmad i Arusha, inden du bliver kørt til lufthavnen lige uden for byen. Du flyver direkte fra Arusha til Serengeti og sparer dermed en lang dags kørsel.

Flyveturen tager godt en times tid, og måske er du heldig allerede fra luften at se de første flokke af vilde dyr.

Du lander på Serengeti, hvor du bliver hentet og kørt til din camp, hvor du overnatter tre nætter. Allerede i eftermiddag venter rejsens første game drive.

Læs mere om hvad en ”wild camp” egentlig er her.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 4-5: Serengeti Nationalpark

Du kan glæde dig til to hele dage fyldt med fantastiske oplevelser på Serengetis endeløse sletter.

Serengetis økosystem regnes for at være blandt de ældste i verden, og det er svært ikke at føle sig både ydmyg, lidt lille og dybt benovet, når du sidder i landcruiseren og suger alle indtrykkene til dig. Så langt øjet rækker, er der åbent landskab. Hist og her står en busk, og måske brydes de flade sletter af lidt konturer i landskabet, men for det meste er der lige så meget himmel, som der er landskab.

De store sletter er hjem for flokke af gnuer, zebraer og antiloper – og de rovdyr, som følger med det store spisekammer. I den vestlige korridor finder man krokodiller og flodheste, og fra maj til juli kommer den store migration igennem dette område af Serengeti.

Det er næsten umuligt at sige, hvad du kommer til at opleve på de næste dages safari. Her er det naturen, som bestemmer. Vi tør dog godt love dyr i massevis! Måske tager du madpakken med på game drive, så du kan komme længere omkring – måske brydes dagen op i to med frokost hjemme i lejren. Det planlægges alt sammen i samarbejde med guiden og afhænger af vejr og natur. Guiderne er dygtige og kender, imponerende nok, Serengeti som deres egen bukselomme. De skal nok sørge for, at du får nogle store oplevelser!

Begge dage er du tilbage i lejren, før det bliver mørkt. Der findes næsten ikke noget bedre end at sidde omkring lejrbålet, kigge op på stjernerne og tænke over, at du skal sove der, hvor dyrene bor! De bliver dog hverken fodret eller lukket ind. Du skal derimod lukkes ind i dit behagelige og helt sikre telt i nat, mens dyrene skal på jagt!

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 6: Serengeti Nationalpark – Ngorongoro-krateret

Det er blevet tid til at sige farvel til Serengeti, men heldigvis har du nye, fantastiske eventyr i sigte. En formidabel køretur venter dig gennem Serengetis græssletter mod Ngorongoro-krateret. Overalt er der dyr, så uagtet at vejen på kortet kan synes lang, er det nærmest én lang game drive, du er på, mens du kører til Ngorongoro. Ude af selve nationalparken møder du masaierne i deres farverige klæder. Selvom mange af dem stadig lever som semi-nomader, har de taget nogle moderne ting til sig. Det er ikke ualmindeligt at se en masai stå vagt ved sit kvæg med en hyrdestav i den ene hånd og en mobiltelefon i den anden.

Ngorongoro-krateret er – som Serengeti – på UNESCOs verdensarvsliste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Det er fascinerende at se landskabet ændre sig, efterhånden som du nærmer dig krateret. Fra kraterkanten snor vejen sig 600 meter ned på indersiden af det udslukte vulkankrater til den 260 km² store, frodige kraterbund. I krateret er der både savanne, sumpe, søer, små floder, akacieskov og en saltvandssø. Krateret er hjemsted for 25.000 – 30.000 dyr. Oplevelsen på kraterbunden bliver af mange sammenlignet med at ”køre en tur i Jurassic Park”, fordi der er dyr overalt. Der er 5 løvefamilier på det forholdsvis lille område, store bøffelhjorde, flamingoer, ja selv det sorte næsehorn har fundet vej ned i krateret. Det eneste dyr, du ikke kommer til at opleve her, er giraffen, som aldrig har bevæget sig ned i krateret – formodentlig fordi de stejle skrænter ikke egner sig til meget lange, tynde ben.

Efter endt safari i krateret kører du til nattens overnatningssted, hvor du med lidt held møder én af de lokale beboere – girafferne, som ofte kommer helt tæt på lejren.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 7: Ngorongoro – Arusha – Selous Game Reserve

Fra Ngorongoro går turen til lufthavnen i Arusha. Herfra flyver du (med mellemlandinger) til Selous Game Reserve i det sydlige Tanzania. Flyveturen tager ca. 3½ time. Allerede når du lander, kan du fornemme forskellighederne fra det meget besøgte nordlige Tanzania, som du lige har besøgt. Du lander på en lille, lokal ”airstrip”, og der er ikke skyggen af by i miles omkreds. Måske så du også allerede fra flyet de første tegn på et ganske andet landskab: En fantastisk blanding af åbne sletter, floder, sumpe og mange slags skove venter dig de kommende dage. Du bliver hentet ved flyet og kørt til din camp for de næste tre nætter.

Dag 8-9: Oplevelser i Selous Game Reserve

De næste dage er afsat til oplevelser i Selous. En del af aktiviteterne i vildtreservatet foregår naturligt nok omkring floden Rufiji, som er Tanzanias største flod. Floden tiltrækker et enormt rigt fugleliv, ligesom både krokodiller og flodheste findes her i hobetal. Alle dyr er afhængige af vand, så i tørtiden samles stort set alle dyr ved floden for at drikke og køle sig ned, og en sejltur på floden er derfor naturligvis et af de helt store højdepunkter ved et besøg her.

Det magiske ved Selous er bl.a. muligheden for at kombinere flod-safari med en helt traditionel game drive på land. Så du skal naturligvis også på en almindelig game drive, som du nu kender så godt fra det nordlige Tanzania.

Du skal holde lidt bedre udkig, når du er på game drive i Selous, end du er vant til fra det nordlige Tanzania. Her er flere træer og buske end i Serengeti, terrænet er mere kuperet og så er her mere – meget mere – plads! Til gengæld kan du være heldig at blive belønnet med nogle helt utrolige dyreoplevelser. Man mener, at omkring halvdelen af de vilde hunde, der er tilbage i verden, lever her i Selous. Vildtreservatet er også hjem for et af de største antal samlede løver i hele Afrika, ligesom bøfler, giraffer og elefanter findes i et stort antal.  Fuglelivet er også noget helt særligt, forbi du både kan se landfugle og vandfugle. Hvis du er rigtig heldig, kan du måske endda få et glimt af den sky og meget eftertragtede Pel’s fiskeugle, der – som navnet antyder – næsten udelukkende lever af fisk.

Dagene vil nogle gange være delt op af morgenaktivitet og fri midt på dagen efterfulgt af en eftermiddagsaktivitet, men det er også muligt, du tager en madpakke med og tilbringer hele dagen med game drive. Som altid på safari afhænger dagens program af vejret, naturen og dyrelivet.

Vi har valgt at inkludere én game drive og én bådsafari, så du selv kan være med til at sætte dit præg på rejsen og vælge mellem nogle af de mange aktiviteter, Selous byder på. Det er muligt at tilkøbe yderligere aktiviteter, såsom mere safari (alt efter, om du helst vil på safari til lands eller til vands), bushwalks eller besøg i en lokal landsby.

Dag 10: Hjemrejsen starter

Det er blevet tid til at sige farvel til Selous – og til Tanzania. Du kan naturligvis også vælge at forlænge rejsen med en badeferie på Zanzibar eller i Mombasa, hvor du kan slappe af på de kridhvide sandstrande.

Du bliver kørt til den lokale ”airstrip”, hvorfra du flyver til Dar Es Salaam. Her bliver du modtaget af vores lokale samarbejdspartner, som kører dig til udenrigsterminalen for hjemrejsen.

Dag 11: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferie i Mombasa, 5 nætter

Slut din safari af med badeferie i Mombasa.

Her kan du slappe af på de kridhvide strande i skyggen af et palmetræ, bade i det lune azurblå hav og snorkle ved de flotte koralrev. Der er også tid til at tage på opdagelse i Mombasa by, der er Kenyas næststørste by. Her kan du glæde dig til at slentre gennem de snævre gader, der bærer præg af både swahili og arabisk kultur. De lokale markeder byder på et væld af lokal mad og eksotiske krydderier.

Dagene i Mombasa er til fri disposition, men det er muligt at tilkøbe ekstra ture, hvis du vil på opdagelse i Mombasa by eller omegn.

Badeferie på Zanzibar, 6 nætter

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Tillæg for enkeltværelse 3.000 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 4 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Pernille G. Kristensen

Skriv til:
info@afrika-safari.dk

Ring til:
89 93 43 89

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.