Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomeRundrejser i AfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro
7 dage:

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Højdepunkter på denne rejse:

Serengeti Nationalpark, masai landsby, Ngorongoro Crater , Lake Manyara Nationalpark

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 4 overnatninger inkl. helpension
 • Serengeti Nationalpark – safariture på udkig efter “The Big 5″
 • Besøg i Masai landsby
 • Ngorongoro Crater – safari gennem et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara Nationalpark – træklatrende løver og store flokke af elefanter
 • Vinduesplads i 4-hjulstrækker og en gratis flaske vand under safariturene
 • Nationalparkafgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejse
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende
Tillæg for enkeltværelse 1.900 kr.
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi…

Denne rejse bringer dig til de vigtigste højdepunkter på en safarirejse i Tanzania: Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara Nationalpark. Her har du mulighed for at opleve alle Afrikas ikoniske dyr på en kort og kompakt safarirejse. Samtidig oplever du at bo både på hotel men også i teltcamp, hvor du kommer helt tæt på den storslåede afrikanske natur. Teltene har rigtige senge og eget bad og toilet. Det bliver et højdepunkt på din rejse.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Flyrejsen til Tanzania
Dag 1: Flyrejsen til Tanzania

I dag er der afrejse fra valgte lufthavn til Tanzania. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu
Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander i Kilimanjaro lufthavn, der ligger tæt på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Det koniske Mount Kilimanjaro er 5.895 meter højt og ligger utrolig smukt på højsletten på grænsen mellem Tanzania og Kenya.

I Kilimanjaro lufthavn står din chauffør/guide klar, og du bliver kørt til Highview Hotel. Det er en kombineret køre- og sightseeingtur på ca. 200 km, hvor du kører gennem landsbyerne Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu frem til det let bakkede landskab ved Karatu, hvor Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel bliver du modtaget af de ansatte, som er masaier iklædt deres traditionelle dragter. Hotellet ligger på en bakketop og har et farvestrålende panorama ud over smukke dale med et væld af små marker og kaffeplantager. Her prøver bønderne mange forskellige metoder for at holde elefanterne og andre dyr fra at rasere afgrøderne, fx med at plante hegn af chili.

Efter ankomst på hotellet er resten af dagen til fri disposition.

Bemærk: I dag kører I til Highview Hotel i Karatu for at overnatte. Dette giver kortere køretid til Serengeti end hvis man overnatter fx. på Springlands Hotel i Moshi.

Overnatning Highview Hotel

Dag 3: Ngorongoro Conservations Area og Serengeti Nationalpark
Dag 3: Ngorongoro Conservations Area og Serengeti Nationalpark

Efter morgenmaden tjekker du ud af hotellet og kører gennem den bakkede højslette ved Ngorongoro Conservation Area mod Serengeti Nationalpark.

Turen går ind i Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby. Masaierne er nomader, og deres rigdomme består i kvæg og geder. Deres landsbyer består af en række deres små runde hytter lagt i en cirkel. Hytterne er bygget af grene, ler og køgødning. Byggestilen og hyttestørrelsen vidner om, at når græsset slipper op i et område, så kan hele samfundet kan flyttes til nye græsgange for kvæget. I landsbyen kan du opleve, hvordan livet leves i en masai landsby samt se kvindernes traditionelle brugskunst som hovedsaligt er perlearbejde. De vil gerne handle, men husk at “prutte” om prisen.

Derefter går turen videre til det storslåede savanne-landskab i Serengeti. Du kører ind i Serengeti Nationalpark ved den nordvestlige indfaldsvej ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias ældste nationalpark og strækker sig over mere end 14.500 km².  De nærmest endeløse sletter afveksles med småsøer og enkelte vandløb, og spredt over parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr: elefanter, flodheste, næsehorn, giraffer, bøfler, gnuer, zebraer, løver, leoparder, geparder og studs for blot at nævne nogle. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er også hjemsted for et af verdens helt store dyremæssige undre, nemlig den store migration, hvor gnuer, zebraer og gazeller i hundredtusindvis vandrer fra sted til sted i parken afhængig af regntiden.

Mens du er på game-drive, bevæger du dig samtidig i retning af dit overnatningssted, som er Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp*. Her skal du bo to nætter.

Overnatning Serengeti Wildcamp

Dag 4: Safari i Serengeti Nationalpark
Dag 4: Safari i Serengeti Nationalpark

Du spiser morgenmad i det store fællestelt med udsigt ud over savannen. Derefter er der afgang på en heldagssafari i Serengeti Nationalpark. Du skal på fotojagt efter The Big Five: løver, leoparder, elefanter næsehorn og bøfler. På savannen findes er også et utal af gnuer, Thompsons gazeller, Grants gazeller, impalaer, topi-antiloper, elsdyrantiloper, vortesvin og et utal af fugle som gøglerørne, sekretærfugle, perlehøns, ellekrager og kronetraner. Du skal også se (og mærke lugten fra) flodheste, der samles i såkaldte ”hippo-pools”, småsøer med op til 50 flodheste klumpet sammen.

Efter en hel dags safari på Serengeti sletten og med picnic frokost undervejs, er du sidst på dagen tilbage på Serengenti Wild camp. Her venter dig en godt aftensmåltid, inden du går til køjs med savannens lyde og en klar stjernehimmel som kulisse.

Hvad med at opleve Serengeti, mens solen står op – flyvende i luftballon?

Overnatning Serengeti Wildcamp

Dag 5: Serengeti og Ngorongoro krateret
Dag 5: Serengeti og Ngorongoro krateret

Nye spændende safari-oplevelser venter i dag.  Fra Serengeti Wild Camp kører du mod sydøst i retning af Ngorongoro krateret. Undervejs passerer du fra tid til anden en masai-landsby, masaier har altid haft Serengeti som hjem og det er der ikke ændret på, selv om Serengeti i dag er nationalpark. Hen på formiddagen kommer du frem til Ngorongoro og kører op ad krateret, og du ser at vegetationen ændrer sig. Fra kraterkanten snor vejen sig 600 meter ned på indersiden af det udslukte vulkankrater til den 260 km² store frodige kraterbund. I det frodige krater er der både savanne, sumpe, søer, små floder, akacieskov og en saltvandssø. Krateret er hjemsted for 25.000 – 30.000 dyr. Oplevelsen på kraterbunden bliver af mange sammenlignet med at ”køre en tur i Jurassic Park”, fordi der overalt er dyr. Der er 5 løvefamilier på det forholdsvis lille område, store bøffelhjorde, flamingoer, ja selv det sorte næsehorn har fundet vej ned i krateret. Det eneste dyr, du ikke kommer til at opleve her er giraffen, som aldrig har bevæget sig fra Serengeti til Ngorongoro krateret.

Du spiser den medbragte picnic-frokost på et af de udvalgte steder i krateret.

Sidst på eftermiddagen kører du op af krateret og tilbage til Highview Hotel, hvor du skal bo en nat. Vil du give dig selv en ekstraordinær oplevelse, kan du (mod tillæg) vælge at opgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Overnatning Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 6: Lake Manyara - Hjemrejse
Dag 6: Lake Manyara - Hjemrejse

Du tjekker tidligt ud fra Highview Hotel og kører derefter til en af Tanzanias mindste nationalparker, Lake Manyara Nationalpark. Parken er kun 330 km², og selve søen udgør 200 km². Området mellem søen og Rift Valleys 600 meter høje skråninger mod vest er et frodigt landskab med åbne græssletter og en junglelignende skov og et sumpområde. Det er et forrygende eldorado for fugle, og verden over er Lake Manyara sikkert bedst kendt for de enorme flokke af lyserøde flamingoer.  Der findes dog også en del flodheste, elefanter, zebraer og bavianer.

Efter frokost kører du til Kilimanjaro lufthavn, hvorfra du flyver hjem.

Dag 7: Hjemkomst
Dag 7: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en fantastisk og intens safarirejse, som du vil huske resten af dine dage.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.