Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomeRundrejser i AfrikaSydafrikaEksklusiv safarirejse med Lisa & Skigh
11 dage:

Eksklusiv safarirejse med Lisa & Skigh

Højdepunkter

Safari i Nkomazi Game Reserve, Afrika under kanvas, Swaziland, Big-5, Little-5, Thanda Safari private Game Reserve, St. Lucia, UNESCO verdensarv i iSimangaliso Wetland Park, Cape Vidal.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra Danmark til Johannesburg og hjem fra Durban
 • Transfer fra lufthavnen til hotel i Johannesburg
 • Transport mellem alle overnatningssteder som beskrevet i programmet i bil med aircondition
 • Transfer fra St. Lucia til lufthavnen i Durban
 • 8 nætter på 4-stjernede hoteller, safaricamps eller lodger
  • 8 x morgenmad
  • 2 x High Tea
  • 3 x frokost
  • 4 x middag
 • Indrejsegebyr til Swaziland
 • Lokal engelsktalende guide på hele turen fra ankomst i Johannesburg til afrejse fra Durban
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti ved minimum 2 personer

Følgende udflugtspakke er inkluderet:

 • 7 safariture i private vildtreservater (morgen og aften game drives)
 • 1 aftenbådtur på St. Lucia Estuary inkl. et glas vin
 • 1 dagstur i iSimangaliso Westland Park til Cape Vidal inkl. snorkletur
 • 1 besøg på et glaspusteri i Swaziland
Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr.
Vælg denne rejse fordi...

Denne rejse er for dig, der ønsker at rejse i en lille gruppe med kyndig lokal engelsktalende guide, og som samtidig ønsker at opleve safari og natur væk fra de gængse turistområder. Du bor i 2 private vildtreservater, hvor du og turens øvrige gæster nærmest har eneret til dyreoplevelserne. Du får også lidt lokalt byliv i den charmerende kystby St. Lucia.

Rejsen ledes af Lisa og Skigh Rinaldi Coetzee. Skigh er sydafrikaner og uddannet ranger. Han ved alt om naturen og dyrelivet, og deler ud af sin store viden. Han har tidligere arbejdet på bl.a. Bongani Mountain Lodge. Lisa er tysker og flyttede for flere år siden til Sydafrika, hvor hun har arbejdet som serviceguide på Bongani Mountain Lodge. På turen oversætter hun for tysktalende gæster, og hjælper samtidig med de mange praktiske ting undervejs. Lisa og Skigh bor i St. Lucia, der ligger i UNESCO verdensarvsområdet iSimangaliso Wetland Park, og har derfor en helt særlig indsigt i dette fantastiske område.

På rejsen har du mulighed for at opleve både big-5 og little-5, og ved Cape Vidal kan du snorkle ved koralrev, og måske tage på tur for at opleve de imponerende havskildpadder. Om aftenen i St. Lucia kan du som det eneste sted i verden opleve, at flodheste går i gaderne for at græsse på folks græsplæner, og de flygter ikke ved synet af mennesker som andre steder. Fuglelivet er næsten et kapitel for sig, for iSimangaliso Wetland Park er hjem for over 500 fuglearter, og der er særlige fuglekigger-skjul i parken.

Skigh er chauffør på rejsen, og du bliver kørt gennem det sydafrikanske landskab i en behagelig bil med maximalt 9 gæster i alt. På safariturene bruges der særlige safaribiler.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afgang med aftenfly fra Danmark til Johannesburg med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg
Dag 2: Ankomst i Johannesburg

Efter ankomst bliver du mødt af Lisa og Skigh, som kører dig til hotellet.

Efter check-in på hotellet er der fælles velkomstmøde, hvor Lisa og Skigh gennemgår turen og svarer på praktiske spørgsmål. Samtidig uddeler de en informationspakke.

Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Peermont Mondior At Emperors Palace 

Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve
Dag 3: Johannesburg – Nkomazi Game Reserve

Efter morgenmad og check-out er der tidlig afgang fra hotellet. Du kan slappe af og nyde det varierede landskab på turen fra Johannesburg til Nkomazi Game Reserve, der ligger i Mpumalanga. Turen er ca. 300 km og det tager ca. 4½ time. Straks efter ankomst bliver der serveret frokost.

Nkomazi Game Reserve strækker sig over 15.000 ha smuk natur med nogle af Afrikas ældste bjergformationer, bløde bakker, åben savanne, Komati floden og grønt buskland. Nkomazi har et rigt dyreliv med elefanter, næsehorn, giraffer, løver, geparder samt et væld af antiloper og gazeller som fx vandbuk, kudu, impala og stenbuk. Der er også et rigt fugleliv. Komati floden løber gennem vildtreservatet, og vandet fra floden sikrer livsgrundlaget det rige dyreliv.

I vildtreservatet er der en luksus telt camp, Komati Tented Camp med kun 10 telte. Campen ligger hævet over Komati floden og har en fantastisk udsigt over landskabet.

Majilis lounge telt har udsigtsterrasse, hvor du kan sidde og slappe af og måske nyde en drink, inden du skal på safari om eftermiddagen.

Afhængig af vejret serveres middagen enten i den udendørs boma eller i spiseteltet. Hvis det er stjerneklart er det muligt at forklaret noget af den sydlige stjernehimmel.

Overnatning Komati Tented Lodge 

Dag 4: Safari og andre aktiviteter i Nkomazi Game Reserve
Dag 4: Safari og andre aktiviteter i Nkomazi Game Reserve

Rangeren kommer rundt og vækker gæsterne i morgengryet. Inden morgenens safari starter, bliver der serveret en kop kaffe eller te og en lille snack. En morgensafari varer typisk mellem 2½ og 3½ time, og når du kommer tilbage til lodgen, bliver morgenmaden serveret.

Derefter har du nogle timer til rådighed. Der er en guidet bushwalk (vandresafari) i middagstimerne, hvis du har lyst til at prøve det. Du kan også vælge at slappe af i dit luksustelt, som har en lille plunge pool på terrassen foran teltet. Endelig er der mod særskilt betaling mulighed for at bestille en mountainbike tur, en fisketur eller en behandling i spaen, der ligger helt ugenert og alligevel med en fantastisk udsigt.

Sidst på eftermiddagen går det igen ud på safari i det smukke og meget varierede vildtreservat på udkig efter Afrikas imponerende dyreliv.

Igen i aften serveres middagen enten i den udendørs boma eller i spiseteltet – det afhænger af vejret, hvor det bliver.

Overnatning Komati Tented Lodge 

Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda
Dag 5: Nkomazi – Swaziland – Thanda

I dag venter der oplevelser i et nyt land, nemlig Swaziland. På vej fra Nkomazi til næste safari lodge i Zululand, går turen gennem det lille kongerige Swaziland. Efter et kort stop ved grænsen for pas-check kører I ind i Swaziland, der er et smukt bjergrigt land. Landet er præget af landbrug og en smule skovbrug. Befolkningen er smilende og imødekommende og landets forskellige stammer har altid levet med hinanden i fred og fordragelighed. Undervejs på turen gennem Swaziland besøger I et glaspusteri, og du har mulighed for at se hele processen med at puste og forme glas. Der er et lille fabriksudsalg, hvor du har mulighed for at købe nogle af de fine glasting.

Senere bliver der gjort stop for frokost ved en lokal restaurant. Frokosten er i dag for egen regning.

Midt på eftermiddagen er I fremme ved Thanda Safai Private Game Reserve. I alt kører i ca. 300 km, og turen tager ca. 6 timer. Efter check in og et kort hvil er det tid til eftermiddagens safaritur.

Thanda Safari Private Game Reserve er et big-5 reservat på 14.000 ha. Big-5 betyder, at du her kan opleve elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard. Men det behøver du ikke nøjes med, for er du heldig, kan du også opleve geparder, de sjældne vilde hunde, hyæner, zebraer, gnuer, antiloper og et rigt fugleliv, 90 forskellige arter fra væverfugle over isfugle til gøglerørne og gribbe. I vildtreservatet møder du ikke mange andre gæster, for her tillader man kun safari for reservatets egne gæster. På den måde er du sikret de bedste muligheder for at se og iagttage dyrelivet og naturen.

Thanda har kun elektricitet fra solpaneler, og derfor er belysningen om aftenen begrænset og på ægte afrikansk safarimaner er der olielamper og stearinlys mange steder. Det giver en helt fantastisk stemning.

Efter safarien serveres middagen enten under stjernerne i naturen eller på den åbne terrasse ved restauranten eller måske indenfor i stearinlysets og olielampernes skær.

Overnatning Thanda Tented Camp 

Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve
Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve

Du bliver vækket i morgengryet og efter en kop kaffe eller te at vågne på er det afsted på safari. Om morgenen er dyrene aktive og det er her du oplever, at de er på vej ud at søge føde. Her i Thanda kan du ud over big-5 også opleve ”little-5”: springspidsmus, næsehornsbiller, leopardskildpadder, myreløver med den glubske appetit som larve og de imponerende vinger som voksen, og endelig rødnæbbet bøffelvæver. Naturguiden besidder ekspertviden om området og ser spor og tegn på dyr, som det utrænede øje overser. Samtidig deler guiden historier og anekdoter om området og sin tid som guide i dette storslåede land.

Efter safarien serveres morgenmaden og derefter har du nogle timer til fri disposition.

Hvis du har lyst kan du fra Thanda deltage på en meget spændende zulu kultur tur. På turen besøger du et traditionelt zuluhjem og du hører om zuluernes kultur og historie. Turen bestilles lokalt og er mod særskilt betaling.

Thanda deltager som vildtreservat i et bevaringsprojekt for næsehorn, der er stærkt truet af udryddelse pga. krybskytteri. På denne tur kommer du med en særlig næsehornsmedarbejder i det daglige arbejde i 3 til 4 timer. Du skal have tøj på i neutrale jordfarver, og turen er mod særskilt betaling. Hovedparten af betalingen går til at støtte projektet.

Sidst på eftermiddagen går det endnu engang ud på safari. Her sidst på dagen søger mange dyr typisk til vandet for at drikke. Derfor kan der her ligger nogle helt unikke oplevelser, hvor du ser girafferne ikke langt fra elefanterne, og lidt længere væk er måske impalaerne – og alle er lettere nervøse for måske ligger løverne på lur et eller andet sted.

Du kommer tilbage til campen når solen er gået ned, og middagen serveres igen i dag i stearinlysets og olielampernes skær.

Overnatning Thanda Tented Camp 

Dag 7: Thanda – St. Lucia
Dag 7: Thanda – St. Lucia

Dagen begynder med en sidste safaritur i Thanda, inden morgenmaden serveres. Efter morgenmaden tjekker du ud af dit luksustelt, og turen går til St. Lucia. Der er ca. 100 km og turen tager ca. 1½ time.

Efter ankomst og check-in er der en kort byrundvisning, derefter har du et par timer på egen hånd.

Byen St. Lucia ligger i iSimangaliso Wetland Park, som blev udpeget som UNESCO verdensarv i 1999. Byen er lille og hyggelig, og lever i tæt pagt med naturen. Det Indiske Ocean ligger på den ene side og på den anden side vådområdet St. Lucia Estuary. iSimangaliso Wetland Park er et helt unikt område, hvor big-4 findes naturligt, og som har et særligt rigt dyreliv, som kræver vådområder – det gælder fx flodheste, krokodiller og vandfugle som fx flamingoer og fiskeørne.

Byen St. Lucia udmærker sig ved at dyrelivet får lov at færdes frit. Det betyder, at det ikke er usædvanligt at flodhestene om aftenen og natten går gennem gaderne i deres søgen efter lækkert grønt græs. Det er heller ikke usædvanligt at se antiloper.

Sidst på eftermiddagen skal du på bådtur i solnedgangen på St. Lucia Estuary. Her kommer du helt tæt på flodhestene, der som det eneste sted i verden ikke flygter fra både og mennesker. Du får serveret et dejligt glas vin mens båden stille glider afsted på udkig efter dyr og fugle. Selve sejlturen tager ca. 2 timer.

Herefter kan guiden køre dig til en restaurant efter dig valg, og henter dig igen senere.

Overnatning Turtle Bay Lodge 

Dag 8: Dagstur gennem iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidal
Dag 8: Dagstur gennem iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidal

I åben safaribil går turen i dag gennem iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidals hvide sandstrand og krystalklare turkisfarvede vand. iSimangaliso Wetland Park er 332.000 ha stort og har big-4: elefanter, bøfler, næsehorn (både det hvide og det sorte) og leoparder. Det er mange forskellige typer landskab, og bl.a. har iSimangaliso verdens højeste begroede kystklitter. Området er ikke indhegnet og dyrelivet færdes helt frit. Den åbne safaribil gør stop, så snart der er noget at se. Vel fremme ved Cape Vidals smukke strand får du udleveret snorkleudstyr, så du kan opleve koralrevet her. Hvis du ikke har snorklet før får du en god instruktion. En klassisk sydafrikansk BBQ frokost er inkluderet. Du er tilbage på lodgen sidst på dagen.

Aftenen er til fri disposition.

Overnatning Turtle Bay Lodge 

Dag 9: St. Lucia på egen hånd
Dag 9: St. Lucia på egen hånd

Dagen er til fri disposition. Guiden bistår med råd og vejledning, og hjælper dig med at booke ekstra ture, hvis du har lyst til det. Der er et væld af muligheder, der spænder fra dybhavsfiskeri over kajaktur, havskildpaddetur, hvalsafari til zulu kultur tur.

Du kan naturligvis også vælge at slappe af ved poolen på lodgen.

Overnatning Turtle Bay Lodge 

Dag 10: Hjemrejse fra Durban
Dag 10: Hjemrejse fra Durban

Efter morgenmaden er der check-out og guiden kører dig til Durban, hvorfra du flyver hjem med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 11: Hjemkomst til Danmark
Dag 11: Hjemkomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en fantastisk guidet rundrejse og ferieoplevelse.

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Trustpilot

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.