• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRundrejser i AfrikaSydafrikaKør-selv på Garden Route
13 dage

Kør-selv på Garden Route

Sydafrika er meget mere end safari! Nyd friheden og den smukke natur i lejet bil på denne kør-selv-tur langs den berømte Garden Route. Du slutter i Cape Town, hvor der er tid til egne oplevelser.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Kør-selv på Garden Route Kør-selv på Garden Route
13 dage

Kør-selv på Garden Route

Sydafrika er meget mere end safari! Nyd friheden og den smukke natur i lejet bil på denne kør-selv-tur langs den berømte Garden Route. Du slutter i Cape Town, hvor der er tid til egne oplevelser.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Port Elizabeth
 • 7 døgns billeje inkl. fri km og nødvendige forsikringer
 • 10 overnatninger på gode hoteller
 • 10 x morgenmad
 • Aktivitetspas: ”Nelson Mandela Bay Pass” med gode rabatter langs Garden Route
 • Individuel rundrejse
 • Mulighed for at forlænge opholdet i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Rejsen kort fortalt:

Sydafrika er meget mere end safari. Det er ikke uden grund, at landet har tilnavnet ”A World in One Country”.

I den sydligste del af landet ligger den verdensberømte kyststrækning, The Garden Route. Strækningen egner sig fortrinligt til en kør-selv tur, og det er netop det, du skal på denne rejse. I egen lejet bil udforsker du den smukke natur, vandrer i bjergene, nyder udsigten over de mange laguner, smager på den gode lokale mad og oplever hvorfor, dette område er så højt værdsat af alle, der besøger det.

Hele området har et dejligt mildt klima. Om vinteren når temperaturen sjældent under 10 grader, og om sommeren bliver her næsten aldrig over 28 grader. Regnen falder jævnt året rundt og bidrager til frodigheden.

Det er svært at sige, om højdepunktet på turen er strudsefarmene i Oudtshoorn, hvalerne i Hermanus eller pingvinerne ved Bettys Bay. Måske er det bare kontrasterne mellem det brusende Indiske Ocean og de smukke bjerglandskaber i Klein Karoo, som tager pusten fra dig. Vi tør i hvert fald godt love dig en sand pallette af oplevelser.

Rejsen slutter med et par dage i den pragtfulde storby, Cape Town, og der er mulighed for at forlænge rejsen med en tur til Victoria Falls – eller måske en badeferie på Mauritius.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Sydafrika er meget mere end safari – oplev den smukke kyststrækning, Garden Route
 • Du har din egen lejede bil og frihed til at nyde dagene som du vil
 • Tag på vandreture i den smukke natur og glæd dig til dejlige dage i smukke Cape Town
 • Du kan forlænge rejse til Mauritius, Victoria Falls, Cape Town eller Chobe Nationalparken

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går til Sydafrika med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Port Elizabeth

Efter ankomst i Port Elizabeth lufthavn går du gennem immigrationen, samler din bagage op og fortsætter gennem tolden. I lufthavnen henter du også dit Nelson Mandela Bay Pass, som er et sightseeing-pas med gode rabatter, som du kan benytte dig af den kommende uge. Passet ligger klar på Mandela Bay Tourism Information kontoret, som du finder i ankomsthallen. Herefter henter du din bil hos udlejningsselskabet og sætter kursen mod dit hotel. Du tilbringer de to første nætter i Port Elizabeth.

Overnatning:
Dag 3: Port Elizabeth

Du har dagen til at udforske området omkring Port Elizabeth, Sydafrikas femte største by. PE, som byen ofte kaldes i daglig tale, er i sig selv ikke voldsomt interessant, men i omegnen findes masser af aktiviteter til både store og små. Fx kan du vælge at køre til Addo Elephant National Park, som ligger ca. en halv times kørsel nord for byen. Med dit Nelson Mandela Bay Pass er der gratis adgang til parken, dog skal du booke dit besøg dagen før (det kan du gøre på kontoret i lufthavnen, når du henter dit pas). I Addo kan du selv køre på ”gamedrive” i din egen lejede bil. Det er også muligt at tilkøbe guidede gamedrives. Udover elefanter kan du være heldig at se både løver, bøfler, flodheste – og måske endda en leopard.

Du kan også køre en tur til stranden og hoppe i bølgerne – eller finde et godt udsigtspunkt hvorfra du kan være heldig at spotte delfinerne, som ofte kommer tæt ind til kysten. Dit Nelson Mandela Bay Pass giver også gratis adgang til eller rabat på adgang til en lang række seværdigheder og attraktioner.

Overnatning:
Dag 4: Port Elisabeth – Knysna (ca. 270 km – 3 timer)

I dag begynder dit sydafrikanske kør-selv eventyr for alvor.

Fra Port Elizabeth går turen mod vest. Det endelig mål er Cape Town om fem dage – men først venter et hav af oplevelser langs den verdensberømte kyststrækning, Garden Route.

Der er ca. 800 km fra Port Elizabeth til Cape Town, men faktisk er det kun de 300 km mellem Mossel Bay og Storms River, der officielt betegnes som ”The Garden Route”. Mod nord ligger bjergkæderne Outeniqua og Tsitsikamma med fænomenale vandreruter, og mod syd brager bølgerne fra det Indiske Ocean ind mod kysten.

Garden Route har – mod forventning måske – ikke fået sit navn takket været sirligt anlagte landskabshaver eller bunkevis af majsmarker, gulerodsrækker og squashplantager. Tilnavnet ”The Garden Route” er såmænd blot et resultat af en særdeles effektiv markedsføringskampagne. Med sin store biodiversitet, grønne skove, lange hvide sandstrande, beskyttede laguner med et rigt dyreliv og små hyggelige byer med hver sit særpræg er tilnavnet dog ikke helt ved siden af. Kontrasterne er store, afstandene relativ små, og området egner sig fortrinligt til naturelskere og kør-selv entusiaster.

På dagens rute kan du vælge at stoppe i Jeffrey’s Bay, som med sin fantastiske strand tiltrækker surfere fra hele verden. En anden mulighed er en afstikker til St. Francis Bay, som er en malerisk lille by med hyggelige kanaler. Her kommer ikke mange turister, og fyrtårnet, Seal Point Lighthouse er meget fotogent.

Lige efter den officielle start på Garden Route, Storms River, kan du gøre et stop ved Tsitsikamma National Park. Her er et godt udvalg af korte og længere vandreture, som bringer dig tættere på de høje yellowwood træer. Lidt herfra ligger Bloukrans Bridge, som er verdens højeste bungy-jump-bro, og bare synet af de modige elastikspringere kan tage pusten fra de fleste! Her krydser du også grænsen fra Eastern Cape-provinsen og kører nu ind i Western Cape.

En halv times kørsel øst for Knysna ligger Plettenberg Bay, som i daglig tale ofte blot omtales som ”Plett”. Nyd en kop kaffe på en af byens mange hyggelige cafeer, inden du sætter kursen mod Knysna.

Dag 5: Knysna

Dagen er til fri disposition i Knysna. Du kan evt. tage en sejltur på lagunen med et tilhørende besøg
i Featherbed Nature Reserve eller måske tage på besøg i Knysna Elephant Park, hvor man tager sig af hjemløse elefanter. Du skal også huske at køre ud på ”The Heads” og nyde synet af den smukke indsejling til lagunen. Knysna er en hyggelig by, så mon ikke også en del af dagen bare skal gå med en slentretur og en kop kaffe med udsigt til det lokale liv. Du bestemmer selv.

Dag 6: Knysna – Oudtshoorn (ca. 130 km - 2 timer)

Vi anbefaler, at du forlader Knysna fra morgenstunden i dag, så du får eftermiddagen i Oudtshoorn. Fra Knysna går turen via George og nordpå ad hovedvej N12 til Oudtshoorn: Du kører lige igennem Outeniqua passet, som ligger i 800 meters højde. Du er nu i et område, der hedder ”Klein Karoo”, som primært består af semi-ørken og små landsbyer med landbrug omkring. Naturen står i skarp kontrast til de bløde bakker, brusende bølger og blå laguner omkring kysten.

Hovedbyen i Klein Karoo er Oudtshoorn, verdens strudsehovedstad. Overalt er der strudsefarme, og alle restauranter tilbyder retter med strudsekød – som i øvrigt regnes for at være noget af det sundeste kød i verden, da fedtindholdet nærmest er lig nul. Det er oplagt at besøge en strudsefarm, mens du er her. En anden stor attraktion er de flotte drypstenshuler, Cango Caves, som ligger lidt udenfor byen.

Du har en enkelt overnatning i byen. Hvis du har mod på at smage strudsekød er dette det helt rigtige sted – og næsten alle restauranter i byen har det på menuen.

Dag 7: Oudtshoorn – Hermanus (ca. 370 km - 4 timer / alternativ rute ca. 425 km - 5 timer)

Du siger farvel til Oudtshoorn og strudsene og fortsætter din køretur ad R62, der også er kendt som verdens længste vinrute. Området omkring Calitzdorp er især kendt for sine fremragende portvine. Det tørre, varme klima giver portvine mere dybde og intensitet, og det kan anbefales at besøge en vingård og lære mere om produktionen af portvin. Tag dig god tid til at nyde det smukke Tradouw Pass i Langeberg bjergene. Gør evt. et frokoststop i Swellendam og nyd de smukke huse bygget i den unikke kap-hollandske stil.

Fra Swellendam er der ca. 1½ times kørsel til Sydafrikas hvalhovedstad, Hermanus, som er dit mål for i dag. Her tilbringer du en enkelt nat.

Hvis tiden tillader det, kan du køre en lille omvej fra Swellendam til Hermanus. Hvis du vælger denne rute er der ca. 2½ times kørsel fra Swellendam til Hermanus. Fra Swellendam kører du mod Bredasdorp ad R319 og videre ad R43 ned til kysten, hvor du kan nyde den smukke natur. Pearly Beach har ry for at have den længste strand i hele Western Cape. Den afrikanske strandskade har ofte reder her ved stranden, og her er generelt et rigt fugleliv. Er du heldig, kan du se delfiner i bugten. Ud for Pearly Beach ligger Dyer Island og Geyser Island. Det lille stræde mellem de to øer er kendt som ”haj-strædet”. På de små øer lever nemlig store kolonier af sæler, og vandet omkring øerne og strædet imellem dem er derfor det rene tag-selv-bord for den store hvide haj.

Lidt længere mod nordvest rammer du Gansbaai, og du er nu i Walker Bay området. Hvert år mellem juni og december (ca.) er Walker Bay hjem for hundredvis af sydlige rethvaler, som nyder godt af de rolige vande her i bugten til at parre sig og opfostre de små kalve. Walker Bay regnes for at være et af de allerbedste steder i verden at tage på hvalsafari – uden overhovedet at behøve at tage på vandet! Fra kysten har du en fantastisk udsigt til de legesyge småhvaler og de afslappede store hvaler, som nyder godt af rigeligt med mad. De hopper og springer gerne, og du skal være ret uheldig hvis ikke et par af hvalerne kommer helt tæt på kysten. Ja, nogle gange kommer de endda helt ind i havnen ved Hermanus.

Overnatning:
Dag 8: Hermanus – Cape Town (ca. 140 km – 2 time)

I fugleflugtslinje er der godt 120 km fra Hermanus til Cape Town, og du kan køre turen på godt 1½ time. Som altid anbefaler vi dog, at du tager den knap så direkte rute, og i stedet nyder den smukke natur og seværdighederne undervejs. Kystruten går sydom Kogelberg Nature Reserve, som er kendt for sine mange vandreture og sin enorme biodiversitet.

Ved Bettys Bay holder en stor pingvinkoloni til og Gordon’s Bay egner sig fortrinligt til et frokoststop. Der er gode faciliteter ved Bikini Beach, så måske du endda har lyst til en tur i bølgerne efter formiddagens køretur? Fra Gordon’s Bay er der godt en times kørsel til Cape Town. Her afleverer du bilen og tjekker ind på dit hotel for de næste 4 nætter.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 9-11: Afslapning og oplevelser i Cape Town

Dagene er til fri disposition.

Cape Town ligger ved foden af det smukke og berømte Taffelbjerg, hvorfra du kan nyde udsigten til Kap Det Gode Håb, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhav med Nelson Mandelas fangeø Robben Island. Cape Town byder også på mange historiske seværdigheder og bygninger samt museer og gode restauranter.

Dag 12: Hjemrejse

Du bliver hentet og kørt til Cape Town internationale lufthavn, hvorfra du flyver til Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Danmark efter en dejlig ferie fyldt med oplevelser.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Victoria Falls, 3 nætter

Victoria Falls betragtes som et af verdens mest spektakulære vandfald. Vandfaldet er ikke blot et af verdens vildeste og mest imponerende naturvidundere, det har også en fantastisk beliggenhed midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoria Falls står til fri disposition.

Opholdet inkluderer morgenmad.

Chobe Nationalpark, 3 nætter

Vil du have elefant-garanti skal du tage til Chobe nationalparken i Botswana. Det er her, du finder den største koncentration af elefanter på hele det afrikanske kontinent. Mindst 50.000 elefanter lever her – nogle siger endda helt op til 120.000. Derudover kan du se massevis af bøfler, gnuer, zebraer, giraffer, antiloper, løver, flodheste, krokodiller og et rigt fugleliv med f.eks. storke, biædere og gribbe. Det er heller ikke ualmindeligt at se både hyæner, leoparder eller de sjældne vilde hunde. Det er ikke uden grund, at Botswana ofte bliver udnævnt til et af de bedste safarilande i hele Afrika!

Chobe nationalparken byder på en enestående og varieret safarioplevelse med både traditionel gamedrive og masser af aktiviteter på den livgivende Chobe flod.

Denne 4 dages safariforlængelse til Chobe byder på det bedste af begge verdener på land og til vands, og vi har endda indlagt en fridag i programmet, hvor du f.eks. kan tilkøbe en tur til de mægtige Victoria Falls, en ekstra flodsejlads eller flere gamedrives. En enestående mulighed for at opleve Botswana, nu du er rejst hele vejen til Afrika!

Oplev Okavango-deltaet, 4 nætter

Forlæng din rejse med en safaritur til et af verdens mest unikke naturområder.

I starten af januar begynder det at regne i Angolas bjerge. Regnen vælter ned af bjergsiderne og oversvømmer store landområder. Når jorden ikke kan optage mere vand, begynder regnvandet at løbe mod syd – væk fra havet. I løbet af nogle måneder når det frem til Okavango-floden, og scenariet gentager sig; når floden ikke kan optage mere vand, bliver de omkringliggende landområder oversvømmet, og vandet fortsætter sin rejse mod syd – mod Botswana. Ca. 6 måneder efter, at vandet faldt som regnvand i Angolas bjerge, når det Botswanas Kalahari ørken. Her løber det ud i ingenting. Her er intet hav, ingen flod – kun gold ørken, som uden dette vand ville være fuldstændig tør og livløs det meste af året. Takket være Angolas regnvand bliver det imidlertid til et verdens største indlandsdeltaer og et af Afrikas mest dyrerige områder – og en fantastisk safari-destination.

Deltaet er naturligvis et sandt paradis for fugleelskere. Hele 530 forskellige fuglearter findes her. Du kan også se flodheste, krokodiller, elefanter, giraffer, zebraer og massevis af antilopearter. Og med byttedyr følger rovdyr, så hverken løver, leoparder eller vilde hunde er ikke noget ualmindeligt syn her.

Du overnatter i en rustik, men komfortabel og meget hyggelig teltlejr, hvor alle telte har eget bad og toilet på bush-manér. Herfra kører du på safariture i deltaet. Det er muligt at tilkøbe en sejltur i en traditionel kano, hvis du har lyst til at opleve det hele fra vandsiden.

Bemærk: Denne forlængelse gennemføres kun ved min. 2 rejsende og anbefales ikke for børn under 12 år.

Opgraderingsmulighed: Hvis du har lyst, kan du vælge at opgradere til en permanent teltlejr med pool – se nedenfor. Hvis du vælger at opgradere, flyver du i stedet fra Maun og ind i deltaet t/r.

Bemærk, at teltlejrene i Okavango-deltaet generelt har få værelser (telte) og ofte er udsolgt mange måneder i forvejen. Derfor anbefaler vi, at du bestiller i god tid, hvis du vil opgradere. Vi har valgt tre lejre, som alle ligger meget tæt på hinanden og minder utroligt meget om hinanden i indretning og stil. Vi kan ikke på forhånd sige hvilken af de tre, du kommer til at bo på, men vi vil naturligvis gøre vores bedste for at opfylde dit ønske!

Forlængelsen skal bookes senest 60 dage før afrejse.

Mauritius, 5 nætter

Tropeøen Mauritius er en af de mest eksklusive og fascinerende øer i Det Indiske Ocean. Med sit dejlige klima og sin venlige lokalbefolkning er den lille paradisø det perfekte sted for en eksotisk ferie. Øen forbindes oftest med afslapning og romantik, men den er også ideel for dig, som er til gastronomi, vandsport og flot natur. Mauritius er omkranset af smukke strande med svajende palmer, krystalklart vand og farvestrålende koralrev. Her findes frodige skove, sukkerrørsmarker, bjerge, brusende vandfald og dramatiske kyststrækninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis finder du gode butikker og spændende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposition.

Opholdet inkluderer halvpension.

Tillæg for enkeltværelse 5.000 kr.
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Pernille G. Kristensen

Skriv til:
info@afrika-safari.dk

Ring til:
89 93 43 89

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.