Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist | Alle hverdage 9-16
ForsidePraktisk infoSydafrika

Praktisk information om Sydafrika

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om bl.a. vaccinationer, vejret og visum som kan opstå, når du skal med safari i Sydafrika. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

1. Vejret i Sydafrika

Sydafrika er et spændende rejsemål året rundt. De har sommer, når vi har vinter. Når de har vinter, bliver der aldrig rigtig koldt. Sydafrikas sommer- og regntid er fra november til februar, og i den periode svinger vejret fra sol til regn og undtagelsesvis tropestorm. Dog er der overvejende solskin.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitstemp.
29
29
28
27
25
23
23
25
27
27
27
28
Nattemp.
19
19
18
14
10
6
6
9
12
14
17
18
Vejrstatistik Gennem
snitstemp.
Nat
temp.
JAN 29 19
FEB 29 19
MAR 28 18
APR 27 14
MAJ 25 10
JUN 23 6
JUL 23 6
AUG 25 9
SEP 27 12
OKT 27 14
NOV 27 17
DEC 28 18

Ovenstående er gennemsnitstemperaturer, og i sommermånederne (okt., nov., dec., jan., feb.) skal der forventes ekstremt høje temperaturer og luftfugtighed. Ofte henover højsommeren (nov., dec., jan.) bliver der 40 grader (eller over) stort set hver dag. Luftfugtigheden kan komme op i 90 %, og er derfor hvad man kalder ’real feel temperature’ ofte en hel del højere end hvad termometeret viser.

2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Sydafrika købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum

Danske statsborgere skal have visum til Sydafrika, som gælder i op til 90 dage og som udstedes ved ankomst til Sydafrika. Passet skal være gyldigt i 1 måned ud over opholdets varighed. Læs nærmere om regler og procedurer på www.um.dk.

Hvis du har bestilt kombinationen med Victoria Falls, skal du som dansk statsborgere have visum til Zambia. Visum kan søges på den zambiske ambassade i Stockholm og koster ca. 300 kr. Desuden kan det også købes i Livingstone lufthavn for 50 USD. Husk at have kontanter klar til dette.

Læs nærmere om regler og procedurer for at få visum på: www.zambiaembassy.se.

Sydafrika – når du rejser med børn under 18 år.

1. juni 2015 indtrådte der nye regler vedrørende indrejse til/transit i Sydafrika med børn under 18 år.

Det betyder, at børn (under 18 år) skal medbringe deres fødselsattest (på engelsk). Dette gælder også selvom barnet rejser med begge forældre. Rejser barnet kun med den ene eller uden begge forældre kræves dennes/disses skriftlige samtykke, i form af en fuldmagt, til rejsen. Samt barnets fødselsattest (på engelsk). Dette gælder også trods fælles forældremyndighed.
Er den ene forælder afgået ved døden, skal der medbringes en, oversat til engelsk, dødsattest. Samt, barnets fødselsattest (på engelsk).

Vi anbefaler, at du kontakter borgerservice i din kommune eller Udenrigsministeriet vedrørende oversættelser af de nødvendige dokumenter.

Vær opmærksom på, at en fuldmagt kun er gyldig, når en officiel myndighed legaliserer den. En legalisering er en bekræftelse af underskriften på dokumentet.

Legalisering kan opnås ved påførelse af Apostille-stemplet, som er den mest anerkendte internationale form for legalisering.

Alle dokumenter skal være på engelsk.

Mere information

Du kan læse mere om de nye indrejsebestemmelser her: http://www.nwivisas.com/nwi-blog/south-africa/new-immigration-regulations-for-parents-travelling-with-kids/

Vi retter os efter Udenrigsministeriets anbefalinger, og henviser til deres hjemmeside for yderligere information. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Link til forklaring på Apostille-stemplet: [Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og UK har tiltrådt Apostille konventionen]
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering/apostillestemplet/

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du nøjagtigt se hvordan din rejseplan kommer til at se ud. Vi benytter os af elektroniske billetter som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger som du skal bruge for at udskrive billetterne. Samtidigt modtager du et følgebrev med nyttige telefonnumre til turen, deriblandt et telefonnummer så du altid kan komme i kontakt med en af os hos Afrika-safari.dk, også udenfor kontorets åbningstid.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

9. Kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sydafrika, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Du og din rejseledsager bør pakke kufferterne sådan, at I begge kan undvære den ene kuffert. Det oplever I sikkert ikke, men vi har da hørt om andre, der stod i en lufthavn og manglede en kuffert. Sker det, kan der gå et par dage før en sådan kuffert bliver leveret til det hotel, som I bor på, altså Pestana Kruger Lodge, Malelane 1320, Mpumalanga, Sydafrika. Tlf. +27 13 790 2500 / +27 13 7900 291. Skriv dette ned for en sikkerheds skyld.

Sørg for at have alle vigtige, uundværlige ting i håndbagagen: pas, visum, flybillet, forsikringer credit cards, penge, recepter, evt. info om din særlige sundhedstilstand plus malariepillerne, den livsvigtige medicin (sukkersyge o.s.v.), medicin mod allergi eller et pludseligt maveonde (måske Imodium) og smertestillende Panodil og/eller Ipren. Plus kamera, den dyre kikkert o.s.v.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen, og måske også safarihatten.

10. Transport i Sydafrika

I Johannesburg lufthavn modtages I af vores danske tur-koordinator, og I kører i en safaribus med aircondition gennem den smukke sydafrikanske natur til Pestana Kruger Lodge. Turen tager ca. 4 timer uden pauser.

11. Kørselsafstande på safari

Kørselsafstande for Safari & Victoria FallsSafari & Cape Town og Safari & Mauritius:

 • Fra Johannesburg til Pestana Kruger Lodge: 410 km – ca. 5 timer
 • Bushwalk: ca. 25 km kørsel til Mjejane Private Game Reserve, derefter gåtur på 3-5 km – ca. 1,5 time
 • Sunset Game Drive: ca. 25 km kørsel til Mjejane Private Game Reserve, derefter ca. 3 timers Game Drive
 • Eftermiddags Game Drive: ca. 25 km kørsel til Mjejane Private Game Reserve
 • Hel dag i Kruger National Park:
  Via Malelane Gate, ca. 2 km kørsel til gaten, derefter 10 timers Game Drive, ca. 250 km
  Via Crocodile Bridge Gate, ca. 45 km kørsel til gaten, derefter 10 timers Game Drive, ca. 250 km
  * Crocodile Bridge Gate benyttes i de tilfælde Malelane gate er lukket grundet vejr- og køreforhold
 • Heldagstur til Drakensbjergene:
  200 km kørsel til første udsigtspunkt, totalt ca. 10 timers tur, ca. 480 km hele dagen

I alt ca. = 1300 km – uden gamedrive

Kørselsafstande for Safari i Sydafrika, 12 dage:

 • Fra Johannesburg til Pestana Kruger Lodge: 410 km – ca. 5 timer
 • Bushwalk: ca. 15 km kørsel til reservatet, derefter gåtur på 3-5 km – ca. 1,5 time
 • Sunset Game Drive: ca. 2 km kørsel til Malelane Gate, derefter ca. 3 timers Game Drive
 • 2 Heldagsture i Kruger National Park:
  Via Malelane Gate, ca. 2 km kørsel til gaten, derefter 10 timers Game Drive, ca. 250 km
  Via Crocodile Bridge Gate, ca. 45 km kørsel til gaten, derefter 10 timers Game Drive, ca. 250 km
  * Crocodile Bridge Gate benyttes i de tilfælde Malelane gate er lukket grundet vejr- og køreforhold
 • Heldagstur til Drakensbjergene:
  200 km kørsel til første udsigtspunkt, totalt ca. 10 timers tur, ca. 480 km hele dagen
 • Swaziland Cultural Tour: ca. 7-8 timers tur, 300 km hele dagen

I alt ca. = 2050 km – uden gamedrive

Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold.

12. Jeres danske tur-koordinator

På Pestana Kruger Lodge er der dansk tur-koordinator. Tur-koordinatoren vil gøre sit for, at I får en problemfri ferie med masser af positive oplevelser.
Koordinatoren træffes på mobiltelefon nummer 0027 79 80 55 215.
Indtast nummeret i jeres mobiltelefonbog før afrejsen, så I kan ringe hvis I bliver forsinket ved ankomsten.

Vil I ringe fra telefonen i jeres bolig på Pestana eller fra receptionen, så er nummeret: 079 80 55 215.

Tur-koordinatoren kan også kontaktes på mail adressen: guide@afrika-safari.dk

13. Mad og drikkevarer

Inkluderet i prisen er Pestanas overdådige tag-selv morgenbord og tag-selv dinner med en halv snes forskellige valgmuligheder. Drikkevarer og frokost er for egen regning. Som en rettesnor kan vi nævne, at vores gæster i snit bruger 1.000 DKK pro persona på frokost og drikkevarer under hele opholdet.

14. Spisetider

Restauranten har åbent for en stor tag selv morgenbuffet kl. 07-10, og dinner time er fra kl. 19-22. Disse to måltider er inkluderet i safarirejsens pris.

Frokost er for egen regning og fås fra kl. 11-17. Lige på den anden side af vejen finder I Hamiltons – en hyggelig oase med god mad.

Uden for spisetiderne kan I bestille roomservice mod et gebyr.

15. Valuta i Sydafrika

Den Sydafrikanske valuta er Rand. Kursen er 30-40% lavere end den danske krone, men købekraften er højere. Du kan med dit internationale kreditkort hæve penge i pengeautomater. Start med den i lufthavnen. Du kan hæve max 2.000 Rand pr. dag pr. kort.

Alt, hvad du køber på Pestana udover ekstra turene, skrives på din boligs nummer, du skal bare vise nøglen. Ved afrejsen kan du betale den samlede regning med dit internationale kreditkort.

Vi anbefaler dig at medbringe lidt Euro til mellemlandingen.

16. Drikkepenge

Drikkepenge er vigtige i et land som Sydafrika, hvor lønningerne for folk i servicebranchen ofte er så lave, at de ikke kan leve af den løn, de tjener.

Drikkepenge er selvfølgelig frivilligt og det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at give.

Følgende er kutyme:

Guide/chauffør: 100-150 Rand for en heldagstur ved 2 personer der rejser sammen

Tjenere: 10-30 Rand eller 10 % af regningen

Rengøringspersonalet: 10-20 Rand om dagen

Drikkepenge til personalet på Pestana Kruger Lodge gives kontant. På restauranter/barer kan man skrive drikkepenge på regningen.

17. Turistskat

Der skal betales turistskat i Sydafrika. Dette er ikke inkluderet i vores pakkepriser. I skal betale ca 6-8 Sydafrikanske Rand (ZAR) pr. værelse pr. nat. Dette betales over værelsesregningen ved udtjek fra hotellet. Vi tager forbehold for eventuelle skatteændringer.

18. Tidsforskel ved rejser til Sydafrika

Samme tid i Sydafrika og Skandinavien, når der er sommertid hjemme. I vintertiden er Sydafrika 1 time foran. Klokken 12 i Sydafrika, er klokken 11 i Danmark.

19. Bestillig af ekstra ture

I vores programmer er der 1-3 fridage, afhængig af turvalg, som giver mulighed for at få opfyldt individuelle ønsker.

Ekstra ture bestilles hos den danske tur-koordinator som sørger for alt det praktiske. Turene betales senest 24 timer før i Sydafrikanske Rand (ZAR). Der er også mulighed for at betale med kreditkort.

Læs mere om mulige ekstra ture i vores turprogrammer på hjemmesiden.

20. Safariturene

De faslagte ture tilpasses vejret og andre omstændigheder. Turene kan som udgangspunkt ikke byttes til andet eller refunderes. Safariturene ude blandt de vilde dyr foregår i åbne køretøjer. Al anden kørsel foregår i air-conditioneret minibus.

En af vores to danske tur-koordinatorer taget med på turene i det omfang, det rent praktisk er muligt. Ellers gennemføres turene med engelsktalende guide.

21. Myggenet

Myggene kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, så på den tid vil det være klogt at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte og så ellers sørge for at blive sprayet på ankler, håndled, hænder og i nakken.

På hvert værelse findes der en myggebalsam til kroppen.

22. Børn på safari i Sydafrika

Safari lodgen i Sydafrika og vores safariture er meget børnevenlige. Den afrikanske savannes dyreliv er spændende, også for børn, som er velkomne i alle aldre på vores safarier.

Dog skal man af sikkerhedsmæssige årsager være over 12 år for at deltage i safari til fods (bush walk) med rangers og over 6 år for at deltage i aftensafari i åbent køretøj.

23. Tøjvask

Når du bor på Pestana Kruger Lodge har du mulighed for at få vasket dit tøj. Put vasketøjet i den dertil indrettede pose om morgenen, skriv bolignummer på den fortrykte følgeseddel, hvorpå du også krydser af, hvad der er i snavsetøjsposen, og vasketøjet er retur fint lagt sammen inden aften.

Du kan også selv vaske, men hæng ikke tøjet til tørre uden for, da du risikerer, at fluerne lægger æg på det våde tøj. Herunder kan du se priser for tøjvask på Pestana Kruger Lodge.

Type tøj Pris pr. stk. tøj i Rand
Bluse 24
Skjorte 20
Bukser 22
Cowboybukser 20
Nederdel 26
Kjole 30
Shorts 14
Undertrøje 8
Underbukser 8
Pyjamas 18
Strømper 8
BH 10
Træningsdragt 30
T-shirt 14

Priserne herover er vejledende. Vi tager forbehold for prisændringer.

24. Internetforbindelse

Pestana Kruger Lodge har en gæstecomputer med internetforbindelse som kan benyttes gratis. Medbringer du egen bærbar computer er der gratis trådløs forbindelse. Dette gælder overalt i Pestanas hovedbygning med reception, bar, restaurant, TV-stue, men ikke i boligerne.

25. Festlig dag

Giv tur-koordinatoren et diskret vink nogle dag før, der måtte være noget særligt at fejre: bryllupsdag, fødselsdag eller andet, så brygger vi en overraskelse sammen.

26. Bagage som er vigtig at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene (stærke farver kan tiltrække tsetse fluer, som kun findes nogle steder i parkerne). Det er billigt at få vasket tøj, så slæb ikke for meget med.
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol.
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften.
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg.
 • Fordelerdåse til 3-4 stik, så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter.
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
 • Hat, der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade
 • myggebalsam feks Autan (både gå-væk-myg og kløestillende)
 • Negleklipper og fil
27. Ting som er gode at have i håndbagagen
 • Pas, penge, billetter
 • En adapter med 3 tykke runde ben
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen, for sæt nu I mister kufferten!)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter.
 • Kikkert (så I får set leoparden langt derude i træet)
 • Kamera og flere memory cards end I regnede med at få brug for + batteriopladeren og så en plastpose til at beskytte kameraet mod Afrikas fine, røde støv.
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes.
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker.
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails. Der er adgang til internet på Pestana Kruger Lodge
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til den lange flytid ud og hjem
 • Måske en engelsk/dansk – dansk/engelsk lommeordbog
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser: 5
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Oplevelsesrig safari og hvide sandstrande.
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Machame ruten
Machame ruten
Nå toppen af Kilimanjaro med den kendte Whisky rute.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari med besøg i 4 nationalparker
 
Luksussafari i Sydafrika
Luksussafari i Sydafrika
Safari med dansk turkoordinator
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!