• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Sydafrika

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om bl.a. vaccinationer, vejret og visum som kan opstå, når du skal med safari i Sydafrika. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Praktisk information om Sydafrika

Praktisk information om Sydafrika

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om bl.a. vaccinationer, vejret og visum som kan opstå, når du skal med safari i Sydafrika. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

1. Vejr og dyreliv i Sydafrika måned for måned

Sydafrika er et spændende rejsemål året rundt. Landets beliggenhed syd for ækvator gør, at årstiderne ligger omvendt de danske, og det er derfor sommer i Sydafrika, når vi har vinter her i Danmark. Nedenfor kan du læse lidt mere om, hvordan vejret og dyrelivet varierer i løbet af året:

Sommer i Sydafrika (november til februar)
Denne periode er både Sydafrikas sommer- og regntid. Vejret svinger fra sol til regn, men dog med overvejende solskin og varme temperaturer. Netop kombinationen af både sol og regn gør, at landskabet er utroligt frodigt og naturen er tætbevokset. Det varme vejr og den høje luftfugtighed, gør også at der til tider kan være risiko for voldsomme regnskyl.

Der er gode muligheder for at opleve dyreunger i Sydafrikas safariparker fra slutningen af november og resten af perioden. Er du fascineret af fuglelivet, er der fra december til februar mulighed for at opleve masser af interessante fuglearter i nationalparkerne.

Efterår i Sydafrika (marts til maj)
I denne periode er dagene solrige, temperaturerne behagelige og der falder en begrænset mængde regn. Det kan være lidt køligere om aftenen, i løbet af natten og om morgenen.

Landskabet er frodigt, og der er stadig masser af vand i floderne og vandhullerne, hvilket tiltrækker dyrelivet. Der er generelt færre besøgende i nationalparkerne, og der er gode chancer for unikke dyreoplevelser.

Vinter i Sydafrika (juni til august)
Denne periode byder på lune og solrige dage med behagelige temperaturer, men til gengæld forholdsvis kolde nætter. Der falder stort set ingen regn i den nordlige del af landet. I den sydlige del af landet falder der dog lidt mere nedbør, og nogle dage kan føles som en grå efterårsdag i Europa.

Den lille mængde regn gør landskabet mindre frodigt og der er færre blade på træerne. Dyrelivet er derfor nemmere at spotte i de bare buskadser og omkring de få vandhuller, hvor der stadig er vand. Der er derfor også utrolig gode chancer for at opleve ”Big Five”. Langs landets kyster kan du opleve store flokke af hvaler.

Forår i Sydafrika (september til oktober)
I denne periode falder der begrænsede mængder af nedbør, mens dagene er solrige og dejligt varme. Temperaturerne stiger stødt, og især i slutningen af perioden kan det føles meget varmt i dagtimerne.

Dyrene er aktive og stadig nemme at spotte i det relativt blottede landskab. De samler sig omkring de vandhuller, hvor der stadig er vand tilbage. Langs den lange sydafrikanske kyststrækning søger hvalerne ind for at yngle, og der er derfor store chancer for at spotte dem på en hvalsafari.

Perioden er desuden det ideelle tidspunkt at besøge Cape Town, da der falder en begrænset mængde regn, de vilde blomster springer ud og skaber et farverigt landskab langs kysten.

Vejrstatistik for Nelspruit (Kruger Nationalpark): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 29 29 28 27 25 23 23 25 27 27 27 28
Gennemsnitlig min. temp. 19 19 18 14 10 6 6 9 12 14 17 18
Nedbør mm 127 108 90 51 15 9 10 10 26 75 115 131
Vejrstatistik for Johannesburg: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 26 25 24 21 19 16 17 19 23 24 24 25
Gennemsnitlig min. temp. 15 14 13 10 7 4 4 6 9 11 13 14
Nedbør mm 125 90 91 54 13 9 4 6 27 72 117 105
Vejrstatistik for Cape Town: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 26 27 25 23 20 18 18 18 19 21 24 25
Gennemsnitlig min. temp. 16 16 14 12 9 8 7 8 9 11 13 15
Nedbør mm 15 17 20 41 69 93 82 77 40 30 14 17
Vejrstatistik for Port Elizabeth: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 25 25 25 23 22 20 20 20 20 21 22 24
Gennemsnitlig min. temp. 18 18 17 14 12 9 9 10 11 13 15 16
Nedbør mm 36 40 54 58 59 62 47 64 62 59 49 34
2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Sydafrika købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum

Danske statsborgere får udstedt visum ved ankomst til Sydafrika for ophold i op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i minimum 30 dage udover opholdets varighed, og der skal være mindst to blanke sider i passet. Bemærk at forlængede pas eller nødpas ikke anerkendes ved indrejse i Sydafrika.

Hvis du planlægger at kombinere dit besøg i Sydafrika med en af vores andre destinationer, som f.eks. Victoria Falls i Zambia, Namibia eller Mauritius, skal du samtidig være opmærksom på visumreglerne for disse destinationer.

Du kan læse mere om de nye indrejsebestemmelser her: http://www.dha.gov.za/

Vi henviser til altid at tjekke reglerne om visum på udenrigsministeriets hjemmeside.

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sydafrika, derfor kan det variere, hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os, hvis du har spørgsmål hertil.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen og måske også safarihatten.

Hvis du flyver via O.R. Tambo lufthavn i Johannesburg, skal du være opmærksom på, at indtjekket bagage her skal have mindst én flad side og ikke må have lange løse stropper (som f.eks. en rygsæk). Såfremt man rejser med f.eks. en rund sportstaske eller en rygsæk med lange stropper, skal man benytte sig af en ”baggage wrapping service” i lufthavnen, før man får lov at tjekke sin bagage ind.

10. Transport i Sydafrika

På vores safariture til Kruger Nationalpark bliver du modtaget af vores danske turkoordinator i lufthavnen i Johannesburg. Herfra kører I en safaribus gennem den smukke sydafrikanske natur til jeres lodge. Turen fra lufthavnen til Kruger varer ca. 4-5 timer.

På vores safariture i Eastern Cape bliver du modtaget i lufthavnen i Port Elizabeth og kørt til lodgen, og ankommer du med fly til Cape Town bliver du også modtaget af vores lokale repræsentant i lufthavnen.

På vores kør-selv ferie er der ikke modtagelse i lufthavnen – her sørger du selv for at hente din lejebil.

11. Betingelser vedrørende kør-selv ferie i Sydafrika

Det er forholdsvist nemt at køre selv i Sydafrika. Det giver en fantastisk frihed at have sin egen bil og selv bestemme hvor og hvornår, der skal laves et stop.

Ved afhentning af din udlejningsbil skal du fremvise dit pas og internationale kørekort. Der reserveres et depositum på dit kreditkort. Disse bliver tilbageført på dit kreditkort, når du afleverer bilen igen. Ønsker du at leje GPS koster det ca. 800 Rand, og hvis du gerne vil have en ekstra chauffør til bilen, koster det ca. 929 Rand. Den ekstra pris for envejsleje er heller ikke inkluderet og koster ca. 1185 Rand. Bemærk at alle disse beløb vedrørende tilkøb ved billeje er vejledende og kan variere afhængig af sæson.

Bemærk at i Sydafrika deles hovedvejen ofte både med dyr, fodgængere, cyklister, busser og lastbiler. Så vær ekstra opmærksom, når du kører.

Ved overhalinger vil du formodentlig opleve at nødsporet kommer i brug. Dette vil vi fraråde dig at efterligne. Nødsporet er til nødsituationer – ikke til overhalinger. Efter endt overhaling er det ikke unormalt at ”hilse” med katastrofeblinket.

Der er dårlig gadebelysning og til tider huller i vejen, så vi anbefaler aldrig at køre efter mørkets frembrud. Næsten alle biler i Sydafrika har automat-lås, så din bildør er låst, når du kører. Undgå desuden at have vinduet rullet ned, når du holder stille. Sydafrika er et fattigt land, hvor få har meget og mange har lidt – men med sund fornuft får du en fantastisk kør-selv ferie!

Minimums-alderen for at leje bil er 18 år, og du skal have haft dit kørekort i minimum 1 år.

12. Jeres danske tur-koordinator

På Pestana Kruger Lodge er der en dansk tur-koordinator. Tur-koordinatoren vil gøre sit for, at I får en problemfri ferie med masser af positive oplevelser.

Koordinatoren træffes på mobiltelefon nummer 0027 79 80 55 215.

Indtast nummeret i jeres mobiltelefonbog før afrejsen, så I kan ringe hvis I bliver forsinket ved ankomsten.

Vil I ringe fra telefonen i jeres bolig på Pestana eller fra receptionen, så er nummeret: 079 80 55 215.

Tur-koordinatoren kan også kontaktes på mail adressen: guide@afrika-safari.dk

 

Vi har også en turkoordinator på Nkambeni Tented Camp. Koordinatoren kan hjælpe med ekstra ture eller spørgsmål, der måtte være under opholdet.

13. Mad og drikkevarer

Safariturene, som er med halvpension, inkluderer morgenmad og aftensmad. Dette er typisk store tag-selv buffeter. Drikkevarer og frokost er på halvpension for egen regning. Som en rettesnor kan vi nævne, at vores gæster i snit bruger 1.000 DKK pro persona på frokost og drikkevarer under hele opholdet.

 

Safariturene med helpension inkluderer alle måltider – inkl. (lokale) drikkevarer.

14. Valuta i Sydafrika

Den sydafrikanske valuta er Rand. Du kan med dit internationale kreditkort hæve penge i pengeautomater. Start med den i lufthavnen. Du kan hæve max 2.000 Rand pr. dag pr. kort.

Vi anbefaler dig at medbringe lidt Euro til mellemlandingen.

15. Drikkepenge

I Sydafrika er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Det er derfor forventeligt og også meget velkomment med drikkepenge til piccoloer, tjenere, stuepiger og guider.

Drikkepenge er selvfølgelig frivilligt og det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at give.

Følgende er kutyme:

 • Guide/chauffør: 100-150 Rand for en heldagstur ved 2 personer der rejser sammen
 • Tjenere: 10-30 Rand eller 10 % af regningen
 • Rengøringspersonalet: 10-20 Rand om dagen

Drikkepenge til personalet på overnatningsstedet gives kontant. På restauranter/barer kan man skrive drikkepenge på regningen.

16. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

17. Turistskat

Der skal betales turistskat i Sydafrika. Dette er ikke inkluderet i vores pakkepriser. I skal betale ca 6-8 sydafrikanske Rand (ZAR) pr. værelse pr. nat. Dette betales over værelsesregningen ved udtjek fra hotellet. Vi tager forbehold for eventuelle skatteændringer.

 

18. Tidsforskel ved rejser til Sydafrika

Samme tid i Sydafrika og Skandinavien, når der er sommertid hjemme. I vintertiden er Sydafrika 1 time foran. Klokken 12 i Sydafrika, er klokken 11 i Danmark.

19. Bestilling af ekstra ture

I vores programmer er der ofte indlagt fridage, afhængig af turvalg, som giver mulighed for at få opfyldt individuelle ønsker.

Ekstra ture bestilles på jeres lodge eller ved vores samarbejdspartner. Turene betales senest 24 timer før i sydafrikanske Rand (ZAR). Der er også mulighed for at betale med kreditkort.

Læs mere om mulige ekstra ture i vores turprogrammer på hjemmesiden.

20. Safariturene

De fastlagte ture tilpasses vejret og andre omstændigheder. Turene kan som udgangspunkt ikke byttes til andet eller refunderes. Safariturene ude blandt de vilde dyr foregår i åbne køretøjer. Al anden kørsel foregår i air-conditioneret minibus.

21. Myggenet

Myggene kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, så på den tid vil det være klogt at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte og så ellers sørge for at blive sprayet på ankler, håndled, hænder og i nakken. Nogle steder der myggenet over sengene – andre steder for alle ruderne. Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt at medbringe eget myggenet, men sørg for at have godt med myggespray med.

22. Børn på safari i Sydafrika

Vores safariture er meget børnevenlige. Den afrikanske savannes dyreliv er spændende, også for børn, som er velkomne i alle aldre på vores safarier.

Dog skal man af sikkerhedsmæssige årsager være over 12 år for at deltage i safari til fods (bush walk) med rangers og over 6 år for at deltage i aftensafari i åbent køretøj.

23. Elektricitet

Sydafrika har 220 volt. I får dog brug for en adapter med tre tykke, runde ben, da stikkene er anderledes

24. Bagage som er vigtig at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene (stærke farver kan tiltrække tsetse fluer, som kun findes nogle steder i parkerne).
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol.
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften.
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg.
 • Fordelerdåse til 3-4 stik, så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter.
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
 • Hat, der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade
 • myggebalsam feks Autan (både gå-væk-myg og kløestillende)
 • Negleklipper og fil
25. Ting som er gode at have i håndbagagen
 • Pas, penge, billetter
 • En adapter med 3 tykke runde ben
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid med i håndbagagen)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter.
 • Kikkert (så I får set leoparden langt derude i træet)
 • Kamera og flere memory cards end I regner med at få brug for + batteriopladeren og så en pose til at beskytte kameraet mod Afrikas fine, røde støv.
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes.
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker.
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails.
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til flyveturen ud og hjem
26. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.