• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideSocial ansvarlighed

Social ansvarlighed

social-ansvarlighed

Vi giver noget tilbage til Afrika – og det kan du også!

Som en helt naturlig del af vores kerneværdier arbejder vi løbende for at bevare, forbedre og give noget tilbage til det kontinent og til de mennesker, som dagligt giver os og vores gæster så mange fantastiske oplevelser. Vi mener faktisk, at vi – med vores tilstedeværelse i Afrika – er med til at forbedre vilkårene for både mennesker og dyr.

Overalt i Afrika arbejder vi sammen med forskellige organisationer, som på den ene eller anden måde arbejder for at forbedre miljøforhold, levevilkår, arbejdsforhold osv. Ofte vælger vi samarbejdspartner efter, hvad DE aktivt gør for at forbedre sociale og miljømæssige forhold lokalt. Nogle samler plastik ved havet, nogle arbejder sammen med børnehjem og andre igen planter træer, bygger skoler eller arbejder aktivt for at redde truede dyr og planter.

Mange af stederne har DU også mulighed for at blive inddraget i arbejdet – hvis du har lyst. Det er vigtigt for os at pointere, at brugerdeltagelsen er frivillig. Som virksomhed støtter vi en række projekter gennem både indirekte og direkte donationer – og så giver vi dig muligheden for at hjælpe, hvis du vil.

Både de projekter, vi selv støtter gennem donationer, og de projekter, du kan hjælpe med at støtte, er projekter, vi kender, som vi selv besøger med jævne mellemrum, og som vores gæster også får mulighed for at besøge under rejsen. Vi vil være sikre på, at den støtte, vi giver, går i de rigtige lommer, til de rigtige mennesker og bliver omsat til vedvarende og udviklende hjælp.

For de projekter, du kan støtte direkte med donationer, er der en konto for hvert projekt. Herigennem sikrer vi, at donationer går direkte og ubeskåret til de rigtige modtagere. Kontoen, som donationer bliver betalt til, tilhører projektet og håndteres af personer, vi kender og har fuld tillid til. Derfor ved vi, at pengene går det rigtige sted hen og bliver brugt til formålet. Ønsker du at støtte et projekt, kan du indbetale din donation på nedenstående kontonummer under hvert enkelt projekt.

Vi understreger, at din donation går direkte og ubeskåret til projektet. Afrika Safari rører ikke ved din donation, og donationsbeløb overføres således direkte til vores samarbejdspartnere, som sørger for, at pengene bruges direkte til formålet.

På en del af vores rejser er der desuden mulighed for at besøge de projekter, vi er involveret i – dem kan du se herunder, ligesom du kan læse mere om nogle af de mange projekter, vi og/eller vores samarbejdspartnere er involveret i.

Vores støtteprojekter i Tanzania

Forhold for guider og bærere på Kilimanjaro

En af de vigtigste faktorer for, at du når sikkert til toppen af Afrikas højeste bjerg, er vores dygtige guider og bærere. Også derfor er det vigtigt for os, at de arbejder under gode forhold.

Der findes en række forskellige organisationer, som er med til at sikre, at bærerne arbejder under ordnede forhold. De enkelte tur-operatører vælger selv hvilken organisation, de arbejder sammen med. Nogle af de største organisationer er Tanzania Porters Organization, Kilimanjaro Porter Assistance Project og Mount Kilimanjaro Porter Society.

Vores samarbejdspartner i Tanzania er medlem af KIATO – Kilimanjaro Association Of Tour Operators og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som er en af de største og ældste bærer-organisationer i Tanzania. Det betyder, at alle de bærere, vi benytter på Kilimanjaro, er medlemmer af MKPS.

MKPS er startet på initiativ fra bærerne selv, og den uafhængige organisation arbejder for bedre vilkår for guider og bærere på Kilimanjaro.

Gennem tanzanisk lovgivning er bærere på Kilimanjaro sikret en mindsteløn, og et medlemskab af MKPS sikrer, at den enkelte bærer får mere end mindstelønnen. Gennem MKPS får alle bærere desuden dagligt tre måltider, ordentligt tøj til bjerget (jakker, støvler, handsker osv.), telt, sovepose, madras m.m. Der er desuden aftalt regler for, hvor meget hver enkelt bærer faktisk må bære, og alle bærere har sygeforsikring. De får ligeledes kursus i førstehjælp, engelskkurser samt vejledning i oprettelse af bankkonto osv. Bærerne hos MKPS forpligter sig til gengæld til to gange om året at hjælpe med til at samle skrald på vejen til toppen af Kilimanjaro. MKPS er 100 % tanzanisk.

Eftersom MKPS er en NGO, kommer pengene primært fra donationer, men MKPS har ligeledes startet f.eks. en bilvask i Moshi, som tjener penge til organisationen.

Vores rammer for drikkepenge er aftalt med MKPS. Drikkepenge er en helt naturlig del af aflønningen i Tanzania – det er en del af kulturen, ligesom vi kender det fra f.eks. USA. Vores bærere (og guider!) får altså BÅDE løn og drikkepenge, og for at sikre en ligelig fordeling af pengene har vi i samarbejde med MKPS aftalt helt faste rammer for drikkepenge.

Vi har en aftale om, at vores gæster betaler et fast beløb på 250 USD pr. person i drikkepenge til guiderne og bærerne. Dette gælder for alle de forskellige ruter til Kilimanjaro.

Beløbet afleveres i en kuvert i receptionen på Springlands Hotel til Nur, Joram, Linda eller Frank, som sikrer korrekt fordeling af drikkepengene blandt guider og bærere.

Vores guidelines for drikkepenge er udviklet i fællesskab med vores samarbejdspartner og MKPS, der aktivt tager del i forbedringen af vilkår for guider og bærere for at sikre, at guider og bærere aflønnes tilstrækkeligt, og vi følger i øvrigt alle etablerede guidelines ift. løn og arbejdsforhold (herunder omkring mad, overnatninger, lønninger og generel velfærd).

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

I samarbejde med NGO’en Zara Charity i Tanzania har Afrika Safari været med til at opføre Ngorongoro Masai Pre-School. Børnehaven ligger i Ngorongoro Conservation Area, som udover at være hjemsted for tusindvis af masaier også omfatter Ngorongoro-krateret, som indgår i vores Tanzania-safariprogrammer.

Afrika Safari har doneret 30.000 USD til opførelsen og har sammen med andre sponsorer herigennem muliggjort opførelsen af børnehaven. Børnehaven fungerer som en slags ”børnehaveklasse”, hvor masai-børn i alderen 3-6 år kommer i skole for at lære, hvordan skolegangen foregår og dermed forberede sig på at komme i den ”rigtige” skole omkring 7-års-alderen. Skolen blev åbnet i maj 2015 og huser i dag ca. 40 masai-børn, som også bor på det kollegie, som er tilknyttet børnehaven.

Børnehavens drift er afhængig af fortsatte donationer til betaling af lærer, uddannelsesmateriale samt mad og drikke til børnene. Det koster ca. 850 USD per barn per år at sørge for undervisningen.

For at donere til Masai Pre-school, klik her.

Husk at angive: ”Masai Pre-School” i ”Description”

Ngorongoro Pre-school, Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Pre-School er – ligesom Masai Pre-School – også beliggende i Ngorongoro Conservation Area, blot på den modsatte side af krateret. Også denne skole drives af Zara Charity og blev indviet i april 2019. Her er plads til 52 børn i alderen 3-6 år. Om formiddagen hjælper børnene til derhjemme, og ved middagstid møder de i skole. Skoledagen starter med et solidt måltid mad, så de er mætte og klar til at lære. Når børnene starter i skolen, taler de kun det lokale masai-sprog. De skal derfor starte med at lære swahili og dernæst engelsk (som er de to officielle sprog i Tanzania), før de rent faktisk kan begynde at lære at læse.

Afrika Safari har doneret køkkenbygningen til skolen, ligesom vi giver et månedligt bidrag til uniformer, skolematerialer og mad.

Hvis tiden er til det, og alle i bilen har lyst til det, er det muligt at besøge skolen på dag 5:

Skolens drift er afhængig af fortsatte donationer til betaling af lærer, uddannelsesmateriale samt mad og drikke til børnene. Det koster ca. 850 USD per barn per år at sørge for undervisningen.

For at donere til Ngorongoro Pre-school, klik her.

Husk at angive: ”Ngorongoro Pre-School” i ”Description”

Plant et træ, Moshi

Hvis du på din rejse til Tanzania bor på Springlands Hotel i Moshi (f.eks. i forbindelse med bestigning af Kilimanjaro), har du mulighed for at plante et træ (eller flere) i samarbejde med NGO’en Zara Charity. Træerne plantes på en planteskole, og når de er store nok, plantes de ud på forskellige lokationer i nærområdet; Kilimanjaro National Forest Reserve, Pasua Primary School eller et andet sted i Moshi, som er bestyret af det lokale byråd. På den måde sikrer Zara Charity, at træerne plantes et sted, hvor de bliver passet og ikke generer eller er i fare for blot at blive fældet igen. Zara Charity underviser desuden lokalbefolkningen i, hvordan – og hvorfor – de skal passe på træerne i deres nærmiljø.

Prisen for at plante et træ er 15 USD, og pengene går til pasning af træet. Du kan arrangere træ-plantning fra Springlands Hotel i Moshi.

Plastik-projekt

Pr. 1. juni 2019 blev al fremstilling og import af plastikposer forbudt i Tanzania.

Men plastik er som bekendt meget andet end bare plastikposer.

Vores samarbejdspartner i Tanzania arbejder på at nedbringe brugen af plastik, og de indsamler og genanvender ligeledes plastik.

Det betyder, at på mange af de camps og hoteller, vi benytter i Tanzania, bliver f.eks. plastikflasker indsamlet og kørt retur til Arusha, hvor det genanvendes til f.eks. møbler (https://www.duniadesigns.org/).

Flere gange om året gennemfører vores samarbejdspartner i samarbejde med Zara Charity og MKPS desuden et ”Ocean Clean-up Project”, hvor frivillige samler plastisk ind på stranden ved Tanzanias kyst. Zara Charity og MKPS samler desuden to gange om året skrald på Kilimanjaro.

For at donere til Ocean Clean-up Project, klik her.

Husk at angive: ”Ocean Clean-up Project” i ”Description”

Vores støtteprojekter i Sydafrika

Loving God Pre-School, Jeppes Reef

Loving God Pre-School blev stiftet tilbage i 2001 af en tidligere ansat fra Pestana Kruger Lodge. Afrika-safari har gennem årene doneret støtte til forskellige projekter.

I dag er det Shadra Maseko, der styrer skolen, og hun gør, hvad hun kan for at holde børnehaven åben ved hjælp af donationer og sparsomme skolepenge.

Hvis du har lyst til at besøge projektet under dit ophold på Pestana Kruger Lodge, betaler Afrika-safari transporten dertil, så det bliver gratis for dig at komme derud. Måske du i stedet har lyst til at medbringe en lille donation til skolen? Om det er tøj, legetøj eller andet, du har medbragt hjemmefra, eller om vi skal stoppe på vejen og købe noget, spiller ingen rolle. Kontakt os gerne for flere detaljer, eller tag en snak med vores turkoordinator, som du møder på Pestana Kruger Lodge.

Børnene er 3-5 år gamle, elsker at få besøg af vores gæster – og gengælder jeres donation med glade kram og store smil.

Vores gæster har løbende besøgt børnehaven siden 2010, og igennem årene er det blevet til mange forbedringer og flotte donationer som bl.a. en ny skolebygning, toiletbygning, køleskabe, fliser + maling, halvtag, vandpumpe og tank, samt masser af madvarer, tøj og legetøj.

Følg skolen på Facebook-gruppen: Loving God Pre-School, South Africa

Du kan støtte projektet via følgende konto:

Standard Bank Malelane

Kontonummer: 081 48 60 73

Branch-kode: 053252

Swift-nummer: SB ZA ZA JJ

(Bemærk venligst, at man ikke anvender IBAN-nummer i Sydafrika)

OBS: Hvis du vælger at støtte dette projekt, bedes du sende os en mail (info@afrika-safari.dk), når du har overført pengene. Så giver vi skolen besked på at holde øje med, at pengene ankommer.

Vores støtteprojekter i Kenya

Pack for a Purpose

I Kenya arbejder vi og vores samarbejdspartner sammen med organisationen Pack for a Purpose. Organisationen har samarbejde med en lang række børnehjem, skoler, børnehaver osv. rundt omkring i verden, hvor man kan aflevere legetøj, blyanter, tøj, fodbolde osv. Projekterne melder ind på hjemmesiden, hvad der mangles i deres nærområde – så du ikke tager 10 fodbolde med til en landsby eller et børnehjem, hvor de mangler viskelæder.

Gennem Afrika-safari og vores samarbejdspartner har du mulighed for at støtte tre projekter i Kenya – afhængig af, hvilken Kenya-rejse, du skal på.

Alle tre projekter har brug for følgende:

Skoleudstyr:
Blyanter, kuglepenne, farveblyanter, limstifter, linealer, penalhuse, viskelæder, vinkelmålere, blyantspidsere

Sportsudstyr:
Boldpumper, bolde (fodbolde, tennisbolde, basketballs mm), foldbolduniformer, fløjter

Køkkenudstyr:
Potter og pander, skåle, plastikkopper og tallerkener (ikke engangs)

Personlig hygiejne:
Bind og tamponer

 

Du kan støtte projekterne på følgende rejser:

På denne rejse har du mulighed for at støtte en skole i byen Voi tæt på Tsavo Nationalparken:

Udover ovenstående mangler skolen også:
Børnetøj og sko, solcelle lommeregnere, sakse, skoletasker.

 

På disse 4 rejser har du mulighed for at støtte en børnehave/skole i byen Emali:

Udover ovenstående mangler børnehaven/skolen også:
Kridt, solcelle-lommeregnere, bøger om havearbejde (på engelsk)

 

På disse rejser har du mulighed for at støtte et børnehjem ca. 1 times kørsel udenfor Nairobi:

Udover ovenstående mangler børnehjemmet også:
Skoletasker, puslespil, sytøj, perler, børnetøj og – sko, myggenet, sengetøj, tæpper, puder, håndklæder, hårbørster, sæbe, hårnåle og hårelastikker, tandbørster, håndcreme, tandpasta, læsebriller

 

Hvis du ønsker at støtte et af disse projekter på din rejse til Kenya, så sig til, når du bestiller rejsen, så arrangerer vi et stop, hvor du kan aflevere dine donationer!

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.