• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRundrejser i AfrikaNamibiaKør-selv til Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dage

Kør-selv til Sossusvlei & Fish River Canyon

Bliv fortryllet af de maleriske landskaber i lejet bil på denne kør-selv-tur, hvor du oplever solopgangen over Sossusvlei, verdens andenstørste kløft Fish River Canyon og safari i Onjala.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Kør-selv til Sossusvlei & Fish River Canyon Kør-selv til Sossusvlei & Fish River Canyon
14 dage

Kør-selv til Sossusvlei & Fish River Canyon

Bliv fortryllet af de maleriske landskaber i lejet bil på denne kør-selv-tur, hvor du oplever solopgangen over Sossusvlei, verdens andenstørste kløft Fish River Canyon og safari i Onjala.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Windhoek t/r
 • 11 døgns Avis billeje Toyota Hilux 4-hjulstrækker eller tilsvarende, inkl. nødvendige forsikringer
 • 11 overnatninger på gode hoteller og lodges
 • 11 x morgenmad (dag 3-13)
 • 10 x middag (dag 3-12)
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Rejsen kort fortalt:

Ønsker du frihed til at opleve Namibia på egen hånd på en rute med planlagte overnatninger? Så er denne kør-selv ferie måske noget for dig. Namibia er et fantastisk kør-selv land med fine veje, gode biler og hjælpsomme indbyggere.

Du kører i den centrale og sydlige del af landet med start i hovedstaden Windhoek. Herefter starter et sandt natureventyr hvor du oplever Namibias enestående og maleriske landskaber med lange floder, dybe kløfter, enorme ørkener og høje, røde sandklitter. Du kan endda opleve de unikke ørkentilpassede dyr.

Du har mulighed for at få indblik i landets historie med et par afstikkere til Duwisib slottet, diamantområdet ”Sperrgebiet”, spøgelsesbyen Kolmanskop og kystbyen Lüderitz.

Du slutter rejsen i et privat naturreservat bestående af 1.700 hektar bush og et fantastisk dyreliv.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du har din egen lejede bil og frihed til at nyde dagene som du vil
 • Glæd dig til de fantastiske landskaber ved Fish River Canyon
 • Nyd solopgangen over de røde sandklitter ved Soussusvlei
 • Rejsen byder på gode muligheder for at få luftet vandreskoene

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Namibia med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Windhoek

Efter ankomst i Windhoeks internationale lufthavn går du gennem immigrationen, samler din bagage op og fortsætter gennem tolden. Du henter din udlejningsbil og kører til dit hotel – en køretur på ca. 1 time.

Windhoek er udover at være Namibias hovedstad også landets største by med 300.000 indbyggere. Den ligger i 1.650 meters højde i en smuk dal, der mod nord afgrænses af Eros bjergene og Auas bjergene mod syd. Mod vest falder Khomas højlandet ned mod Namib-ørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med tydelig arkitektonisk indflydelse fra den tyske kolonitid. Her smelter de europæiske traditioner og afrikanske kulturer sammen.

Windhoeks bykerne er centreret om Independence Avenue og kan sagtens udforskes til fods. Det travle hovedstrøg starter ved Ausspannplatz i syd og strækker sig frem til bydelen Katutura i nord. Hvis der er tid anbefales det at besøge centeret for håndværk, Craft Center, hvor du kan købe fint namibisk håndværk, bøger, fotografier og lokale delikatesser.

Dagens kørelænge: Ca. 45 km.

Dag 3: Windhoek – Sesriem

I dag går turen sydpå til Sesriem ved Namib-ørkenen. Kør via det maleriske og barske højland Khomas Hochland 1.750 – 2.000 m.o.h., hvor stejle højderygge og bølgende bakker karakteriserer området. Fortsæt til Remhoogte passet 1.556 m.o.h., hvor du kan nyde den fantastiske udsigt ved ”The Great Escarpment”. Det er en stor geologisk formation, der udgør den tydelige grænse til Namib-ørkenen, som strækker sig 2.000 km langs Afrikas Atlanterhavskyst. Ørkenen regnes for at være mere end 500 mio år gammel og er dermed verdens ældste ørken. Her kan man opleve fortryllende natur med ørkentilpassede dyr og de berømte røde sandklitter ved Sossusvlei, som er flere hundrede meter høje og dermed verdens højeste.

Du fortsætter til dit overnatningssted Desert Homestead Lodge ca. 30 km fra Sesriem, som grænser op til Namibias største nationalpark, Namib Naukluft Park. Parken dækker et område på 50.000 km², hvilket er større end fx Schweiz eller Holland.

Dagens kørelænge: Ca. 310 km.

Dag 4: Sossusvlei & Sesriem Canyon

Det anbefales, at du starter tidligt denne morgen og kører til Sossusvlei, hvor du oplever det dramatiske farveskift i ørkenen, når solen langsomt står op.

Du kan også starte dagen med en ekstra oplevelse, en helt fantastisk ballonfærd over Sossusvlei.

Hvis du har lyst kan du vandre op til toppen af en af verdens højeste sandklitter og nyde den enestående udsigt ud over Sossusvlei og den udtørrede sø Deadvlei, hvor døde skulpturlignende træer står med deres nøgne grene mod den høje blå himmel.

Herefter kan du nyde din morgenmad under et akacietræ, inden du kører til Sesriem Canyon, som er 30 meter dyb og 3 km lang, skabt af Tsauchab flodens løb gennem millioner af år.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition.

Dagens kørelængde: Ca. 160 km.

Dag 5: Sesriem – Aus

I dag kører du til Aus. På vejen kan du køre forbi Duwisib slottet, som blev bygget af Baron Hans Heinrich von Wolf midt i den tørre savanne. Efter den tysk-namibiske krig i 1907 vendte Baron von Wolf hjem til Tyskland og giftede sig med steddatteren til den amerikanske konsul, Jayta Humphreys. De besluttede at bosætte sig i det sydvestlige Afrika og arkitekt Wilhelm Sander fik til opgave at designe slottet. De fleste materialer blev importeret fra Tyskland og stenhuggere blev hyret fra både Italien, Sverige og Irland. I 1909 stod slottet færdigt og bestod af 22 værelser. Hvis tiden er til det kan du besøge slottet og se det oprindelige interiør. Hvis du er heldig kan du måske se vilde heste strejfe omkring i området, som siges at være efterkommere af baronens fuldblodsheste.

Du fortsætter til dit overnatningssted Klein-Aus Vista, som ligger ved grænsen til det afspærrede diamantområde også kaldet ”Die Sperrgebiet”, som er det tyske ord for forbudt territorium. Tyskerne fandt i 1908 diamanter i Namib-ørkenen og spærrede 26.000 km2 af. Ganske få personer har fået lov til at sætte deres ben her siden 1908. Efter selvstændigheden har Namibias regering udpeget en del af ”Die Sperrgebiet” som nationalpark, og myndighederne har for nogle år siden åbnet for guidede ture ind i området ifølge med en naturvejleder fra miljø- og turistministeriet i Namibia.

Dagens kørelænge: Ca. 390 km.

Overnatning:
Dag 6: Aus

Dagen er til fri disposition.

Det magiske ørkenlandskab omkring hotellet er ideelt til vandreture og kan udforskes på de afmærkede stier. På hotellet kan du tilkøbe en udflugt til Koichab Pan i Namib Naukluft Park, hvor du kan opleve vilde heste i området omkring Garup.

Klein-Aus Vista er også et godt udgangspunkt for et besøg i havnebyen Lüderitz, der ligger 120 km væk. Lüderitz ligger der, hvor den golde Namib-ørken og Atlanterhavet mødes, og her kan du opleve pingvin- og flamingokolonier. Ud over byens fantastiske beliggenhed kan du også opleve flotte bygninger fra den tyske kolonitid, bagerier og caféer. Herfra kan du køre et smut forbi spøgelsesbyen Kolmanskop, som tidligere var en lille minedriftslandsby. Det er nu et populært turistmål med forladte, tilsandede huse og bygninger, hvilket skyldes naturens kræfter: den konstante blæst, der fører Namib-ørkenens sand ind over byen. Kolmanskops ligger i ”Sperrgebiet”, og derfor har du brug for en tilladelse for at komme ind i byen. Tilladelser kan købes ved byporten, og derefter venter en guidet tur, som foregår mandag-lørdag kl. 9.30 og kl. 11.00 og kl. 10.00 på søndage.

Om aftenen kan du nyde den fantastiske solnedgang fra hotellet, som er et utroligt smukt syn.

Dagens kørelænge: Afhænger af dit valg.

Overnatning:
Dag 7: Aus – Fish River Canyon

I dag fortsætter du til det sydlige Namibia til Fish River Canyon – et af rejsens absolutte højdepunkter. Fish River Canyon er den anden største kløft i verden efter Grand Canyon i USA. I millioner af år har enorme kræfter fra jordens indre og floden skabt denne enorme kløft, som er 160 km lang, op til 27 km bred og nogle steder 550 meter dyb. Ved Hobas, 70 km nord for Ai-Ais ligger et offentligt tilgængeligt udsigtspunkt. Denne del af kløften er en del af Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. I Ai-Ais ligger der nogle varme kilder. Ai-Ais betyder på det lokale nama-sprog brændende vand. De svovlholdige varme kilder ligger for foden af bjergene i den sydlige ende af Fish River Canyon.

Du ankommer til Cañon Lodge, hvor du har to overnatninger.

Dagens kørelænge: Ca. 290 km.

Overnatning:
Dag 8: Fish River Canyon

I dag anbefales at tage en udflugt til Fish River Canyon og dens omgivelser, som er en nærmest hårrejsende oplevelse. Her kan du nyde synet af de imponerende formationer og farver fra de fantastiske udsigtspunkter. Det er muligt at køre ned til bunden af kløften fra nordsiden, hvor man uden for regnsæsonen kan være heldig at kunne svømme i floden. Fish floden flyder ikke året rundt, typisk kun i sommermånederne fra november til februar, mens den mange år tørrer helt ind i juni til august.

Dagens kørelænge: Ca. 40 km.

Overnatning:
Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari

Du forlader Fish River Canyon og sætter kurs mod den centrale del af Namibia til det maleriske Kalahari, hvor du har to overnatninger. Kalahari-ørkenen dækker et kæmpe område på ca. 900.000 km2, hvoraf 70 % ligger i Botswana og den øvrige del fordeler sig mellem Namibia, Zimbabwe og Sydafrika. Her findes et rigt plante- og dyreliv og flere områder er udlagt til nationalparker og vildtreservater. Det er bl.a. også her du kan opleve san-folket, som fortsat lever som jægere og samlere.

På vejen kan du gøre stop ved Quiver Tree Forest, som er kendt for sine 250 koggertræer. Bushfolk anvendte oprindeligt grenene til at lave pilekogger, hvoraf navnet kommer. Træerne er 2-300 år gamle og kan blive op til 9 meter høje.

Det er også i dette område, at du kan besøge Giant’s Playground med sine 180 millioner år gamle lavasten, som er blevet presset op af afgrunden og afkølet ved jordens overflade. Kræfter fra jordens indre har placeret stenene oven på hinanden og skabt nogle unikke formationer.

Hvis tiden er til det kan du også køre forbi Naute dæmningen, som rummer 69 mio. m³ vand og dermed er Namibias tredje største dæmning.

Dagens kørelænge: Ca. 425 km.

Dag 10: Kalahari

Dagen er til fri disposition.

Du kan vælge at slappe af i de fantastiske omgivelser eller deltage i en af lodgens aktiviteter. Du kan bl.a. opleve de smukke geparder, som lever i et 12-hektar indhegnet område eller tage på udflugt i Kalaharis fascinerende landskab med høje røde klitter, brede dale og grønne akaciatræer. Her er der mulighed for at se antiloper, oryxantiloper, giraffer og strudse vandre rundt i de sceniske landskaber.

Dag 11: Kalahari – Det private naturreservat ved Onjala Lodge

I dag kører du til det private naturreservat ved Onjala Lodge, som ligger ca. 40 minutter fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består af 1.700 hektar bush, hvor du kan opleve det fantastiske dyreliv med bl.a. giraffer, sorte gnuer, vortesvin, zebraer, oryxantiloper med de lange, lige, sorte horn og med held endda leoparder.

Dagens kørelænge: Ca. 310 km.

Overnatning:
Dag 12: Det private naturreservat ved Onjala Lodge

Dagen er til fri disposition.

Onjala er en sand perle midt i den uspolerede namibiske bush. Her er tid til ro og til at få opladet batterierne med afslapning ved poolen, forkælelse i spaafdelingen eller du kan sidde på verandaen og nyde omgivelserne med en bog og lytte til dyrenes mange lyde. Der er også mulighed for at tilkøbe udflugter.

Dag 13: Hjemrejsen starter

Du kører til Windhoek lufthavn, hvor du afleverer din udlejningsbil og flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 14: Hjemkomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en spændende og oplevelsesrig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Elefantoplevelser i Chobe Nationalpark, 3 nætter

Vil du have elefant-garanti skal du tage til Chobe nationalparken i Botswana. Det er her, du finder den største koncentration af elefanter på hele det afrikanske kontinent. Mindst 50.000 elefanter lever her – nogle siger endda helt op til 120.000. Derudover kan du se massevis af bøfler, gnuer, zebraer, giraffer, antiloper, løver, flodheste, krokodiller og et rigt fugleliv med f.eks. storke, biædere og gribbe. Det er heller ikke ualmindeligt at se både hyæner, leoparder eller de sjældne vilde hunde. Det er ikke uden grund, at Botswana ofte bliver udnævnt til et af de bedste safarilande i hele Afrika!

Chobe nationalparken byder på en enestående og varieret safarioplevelse med både traditionel gamedrive og masser af aktiviteter på den livgivende Chobe flod.

Denne 4 dages safariforlængelse til Chobe byder på det bedste af begge verdener på land og til vands, og vi har endda indlagt en fridag i programmet, hvor du f.eks. kan tilkøbe en tur til de mægtige Victoria Falls, en ekstra flodsejlads eller flere gamedrives. En enestående mulighed for at opleve Botswana, nu du er rejst hele vejen til Afrika!

Safarioplevelser i Okavango-deltaet, 4 nætter

Forlæng din rejse med en safaritur til et af verdens mest unikke naturområder.

I starten af januar begynder det at regne i Angolas bjerge. Regnen vælter ned af bjergsiderne og oversvømmer store landområder. Når jorden ikke kan optage mere vand, begynder regnvandet at løbe mod syd – væk fra havet. I løbet af nogle måneder når det frem til Okavango-floden, og scenariet gentager sig; når floden ikke kan optage mere vand, bliver de omkringliggende landområder oversvømmet, og vandet fortsætter sin rejse mod syd – mod Botswana. Ca. 6 måneder efter, at vandet faldt som regnvand i Angolas bjerge, når det Botswanas Kalahari ørken. Her løber det ud i ingenting. Her er intet hav, ingen flod – kun gold ørken, som uden dette vand ville være fuldstændig tør og livløs det meste af året. Takket være Angolas regnvand bliver det imidlertid til et verdens største indlandsdeltaer og et af Afrikas mest dyrerige områder – og en fantastisk safari-destination.

Deltaet er naturligvis et sandt paradis for fugleelskere. Hele 530 forskellige fuglearter findes her. Du kan også se flodheste, krokodiller, elefanter, giraffer, zebraer og massevis af antilopearter. Og med byttedyr følger rovdyr, så hverken løver, leoparder eller vilde hunde er ikke noget ualmindeligt syn her.

Du overnatter i en rustik, men komfortabel og meget hyggelig teltlejr, hvor alle telte har eget bad og toilet på bush-manér. Herfra kører du på safariture i deltaet. Det er muligt at tilkøbe en sejltur i en traditionel kano, hvis du har lyst til at opleve det hele fra vandsiden.

Bemærk: Denne forlængelse gennemføres kun ved min. 2 rejsende og anbefales ikke for børn under 12 år.

Opgraderingsmulighed: Hvis du har lyst, kan du vælge at opgradere til en permanent teltlejr med pool – se nedenfor. Hvis du vælger at opgradere, flyver du i stedet fra Maun og ind i deltaet t/r.

Bemærk, at teltlejrene i Okavango-deltaet generelt har få værelser (telte) og ofte er udsolgt mange måneder i forvejen. Derfor anbefaler vi, at du bestiller i god tid, hvis du vil opgradere. Vi har valgt tre lejre, som alle ligger meget tæt på hinanden og minder utroligt meget om hinanden i indretning og stil. Vi kan ikke på forhånd sige hvilken af de tre, du kommer til at bo på, men vi vil naturligvis gøre vores bedste for at opfylde dit ønske!

Forlængelsen skal bookes senest 60 dage før afrejse.

Tillæg for enkeltværelse 3.400 kr.
Vi anbefaler, du bestiller i god tid for at få plads på rejsen.

Venligst kontakt os for børnepriser.
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.