Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomeRundrejser i AfrikaNamibiaEtosha Nationalpark & Sossusvlei
Kør-selv | 18 dage:

Etosha Nationalpark & Sossusvlei

Højdepunkter på denne rejse:

Windhoek, Okonjima Naturreservat, Etosha Nationalpark, Fransfontein Bjergene, Erongo Bjergene, Swakopmund, Namib-ørkenen, Sossusvlei, Sesriem Canyon.

Følgende er inkluderet i rejsen:

  • Fly fra Danmark til Windhoek t/r
  • 15 dages Avis billeje Toyota Hilux 4-hjulstrækker eller tilsvarende, inkl. nødvendige forsikringer
  • 15 overnatninger på gode gæstehuse og lodges
  • 15 x morgenmad (dag 3-17)
  • 11 x middag (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15)
  • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
  • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres ved min. 2 rejsende

Venligst bemærk: fra 1. januar 2019 er der ændringer på følgende overnatninger:

  • Dag 7: I stedet for Etosha Village bor du på Etosha Safari Lodge
Tillæg for enkeltværelse 3.000 kr.
Vi anbefaler, du bestiller i rigtig god tid for at få plads på rejsen.

Venligst kontakt os for børnepriser.
Vælg denne rejse fordi…

Ønsker du frihed til at opleve Namibia på egen hånd på en rute med planlagte overnatninger, så er denne kør-selv ferie måske noget for dig. Namibia er et fantastisk kør-selv land med fine veje og gode biler, så tøv ikke.

Denne rejse tager dig med til den centrale og nordlige del af landet. Du besøger den charmerende kystby Swakopmund, som ligger mellem Atlanterhavet og den enorme Namib ørken. Et af turens højdepunkter er den berømte nationalpark Etosha som, ud over dens fantastiske dyreliv, er berømt for sin store saltslette. Saltsletten er så stor, at den kan ses fra rummet. Ved Sossusvlei oplever du de flere hundrede meter høje, røde sandklitter og den udtørret sø Deadvlei. Ikke langt fra Tsauchab floden ligger den 30 meter dybe Sesriem Canyon, som absolut er et besøg værd. Er du til vandreture kan du med fordel udforske Fransfontein og Erongo Bjergene, som er omgivet af naturreservater med vilde dyr. Du slutter rejsen i hovedstaden Windhoek.

Venligst bemærk: fra 1. januar 2019 er der ændringer på følgende overnatninger:

Dag 7: I stedet for Etosha Village bor du på Etosha Safari Lodge

Du kan se beskrivelser på alle hotellerne i programmet herunder.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Namibia med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst i Windhoek
Dag 2: Ankomst i Windhoek

Efter ankomst i Windhoeks internationale lufthavn går du gennem immigrationen, samler din bagage op og fortsætter gennem tolden. Du henter din udlejningsbil og kører til dit hotel – en køretur på ca. 1 time.

Windhoek er udover at være Namibias hovedstad også landets største by med 300.000 indbyggere. Den ligger i 1.650 meters højde i en smuk dal, der mod nord afgrænses af Eros bjergene og Auas bjergene mod syd. Mod vest falder Khomas højlandet ned mod Namib-ørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med tydelig arkitektonisk indflydelse fra den tyske kolonitid. Her smelter de europæiske traditioner og afrikanske kulturer sammen.

Windhoeks bykerne er centreret om Independence Avenue og kan sagtens udforskes til fods. Det travle hovedstrøg starter ved Ausspannplatz i syd og strækker sig frem til bydelen Katutura i nord. Hvis der er tid anbefales det at besøge centeret for håndværk, hvor du kan købe fint namibisk håndværk, bøger, fotografier og lokale delikatesser.

Dagens kørelænge: Ca. 45 km

Overnatning The Elegant Guesthouse 

Dag 3: Windhoek – Okonjima Naturreservat
Dag 3: Windhoek – Okonjima Naturreservat

Du sætter kurs mod nord og kører til Okonjima Naturreservat gennem Okahandja dalen. Undervejs passerer du et par farme og du kan nyde den spektakulære udsigt over den endeløse savanne.

Dagens kørelængde: Ca. 230 km

Overnatning Okonjima Plains Camp 

Dag 4: Okonjima Naturreservat
Dag 4: Okonjima Naturreservat

Dagen er til fri disposition.

Okonjima Naturreservat er synonymt med Africat Foundation, et reservat og rehabiliteringscenter for Afrikas store rovdyr, der kommer i konflikt med civilisationen. Rovdyrene færdes frit i det indhegnede reservat sammen med andet vildt og man forsøger at skabe forhold, der får rovdyrene til fortsat selv at jage føde.

Du kan deltage i reservatets aktiviteter som bl.a. game drive eller bushman walk. Det er en vandretur ledet af en buskmand, som deler sin viden om buskfolkets hverdag og levemåde.

Der er også mulighed for at udforske området på egen hånd på de op til 8 km lange stier, hvor der lever mere end 250 fuglearter.

Overnatning Okonjima Plains Camp 

Dag 5: Okonjima – Etosha Nationalpark
Dag 5: Okonjima – Etosha Nationalpark

I dag kører du til Etosha Nationalpark via minebyen Tsumeb.

Etosha er en af Afrikas helt særlige nationalparker. Parkens særkende er den 5.000 km2 store saltslette Etosha Pan, der er så stor, at den kan ses fra rummet. Dette enorme åbne område er resterne af en udtørret sø, og den hvide, nærmest uendelige saltslette er fantastisk og næsten surrealistisk.

Til trods for de ekstreme forhold er der alligevel et rigt dyreliv og parken regnes for at være blandt Afrikas absolut bedste steder at se dyreliv, især omkring vandhullerne, der også tiltrækker trækfugle, som kommer for at yngle.

Dagens kørelænge: Ca. 340 km

Overnatning Mushara Lodge 

Dag 6: Etosha Nationalpark
Dag 6: Etosha Nationalpark

I dag kører du på egen hånd på game drive i Etosha Nationalpark, hvor du bl.a. kan opleve de traditionelle afrikanske dyr som giraffer, strudse, gnuer, zebraer, elefanter og løver i søgen efter mad og vand eller som hviler sig i skyggen af et træ. Løver kan være svære at få øje på, da de er godt camoufleret i græsset, mens girafferne rager højt op over den tørre vegetation. Et skarpt øje vil måske opleve, at en del elefanter er større end elefanter andre steder i Afrika. Det skyldes de vitaminer og nærringsstoffer, der findes i jorden i Etosha Nationalpark.

Overnatning Mushara Lodge 

Dag 7: Etosha Nationalpark
Dag 7: Etosha Nationalpark

Der venter dig endnu et safarieventyr i Etosha Nationalpark. I dag kan du holde øje med de mere sjældne og truede dyrearter som elsdyrantiloper (en af de største antiloper), Damara Dik-Dik (en af de mindste antiloper), oryxantiloper, sorte næsehorn og leoparder.

Hvis du besøger Etosha Nationalpark i regnsæsonen (november-april) er der fantastiske muligheder for at se det mangfoldige fugleliv bestående af mere end 340 arter. Efter kraftige regnskyl fyldes saltsletten med vand som tiltrækker fugle som bl.a. flamingoer, biædere og koritrapper, som er den tungeste flyvende fugl.

Lige før solnedgang kører du til den sydlige del af parken til Andersson gate, hvor din lodge ligger.

Bemærk: fra 1. januar 2019 bor du på Etosha Safari Lodge i stedet for Etosha Village.

Overnatning Etosha Village  / Etosha Safari Lodge 

Dag 8: Etosha – Fransfontein Bjergene
Dag 8: Etosha – Fransfontein Bjergene

I dag kører du til Gelukspoort Guestfarm som oversat betyder ”Lykkeporten”. Farmen har en fantastisk beliggenhed ved Fransfontein Bjergene og er et godt sted at se vilde dyr med sine 5000 hektar land. Ved ankomst vil dine værter Christa og Frank Glöditzsch tage godt imod dig.

Dagens kørelænge: Ca. 160 km

Overnatning Gelukspoort Guestfarm 

Dag 9: Fransfontein Bjergene
Dag 9: Fransfontein Bjergene

Dagen er til fri disposition, hvor du kan slappe af ved poolen, nyde den smukke have og observere fuglelivet. Der er også mulighed for at udforske de bjergrige omgivelser på de mange vandrestier og opleve dyrelivet på gåben eller i bil. Dine værter vil med glæde tage med og dele deres viden med dig.

Hen mod eftermiddagen søger mange af dyrene mod vandhullerne for at drikke, og når solnedgangen nærmer sig kan du fra sundowner pladsen nyde en fantastisk panoramaudsigt over det smukke landskab og Fransfontein Bjergene, mens den rødglødende sol går ned i horisonten.

Overnatning Gelukspoort Guestfarm 

Dag 10: Fransfontein Bjergene – Erongo Bjergene
Dag 10: Fransfontein Bjergene – Erongo Bjergene

I dag kører du via Omajete og Omaruru mod Erongo Bjergene. Her venter dig to overnatninger på Erongo Wilderness Lodge i skønne omgivelser.

Dagens kørelænge: Ca. 220 km

Overnatning Erongo Wilderness Lodge 

Dag 11: Erongo Bjergene
Dag 11: Erongo Bjergene

Dagen er til fri disposition.

Du kan slappe af og nyde omgivelserne, tilbringe dagen ved poolen med en god bog eller måske deltage i en af lodgens aktiviteter som bl.a. vandreture i det bjergrige landskab. I bjergene kan du besøge et af seks steder med klippemalerier i Namibia, nemlig Paula Cave, hvor du kan se flotte hulemalerier, der blev fredet allerede i 1951.

Om eftermiddagen kan du nyde en forfriskende ”sundowner” drink til den fortryllede solnedgang over Erongo og Brandberg Bjergene.

Overnatning Erongo Wilderness Lodge 

Dag 12: Erongo Bjergene – Swakopmund
Dag 12: Erongo Bjergene – Swakopmund

I dag kører du mod kysten til byen Swakopmund via Karibib og Usakos.

Swakopmund har 42.000 indbyggere og er Namibias største kystby og foretrukne ferieby. Byens tyske kolonihistorie ses tydeligt i den smukke arkitektur.

Du skal bo centralt, hotellet ligger tæt på stranden og den berømte fiske- og skaldyrsrestaurant Jetty 1905.

Dagens kørelængde: Ca. 240 km

Overnatning Organic Square Guesthouse 

Dag 13: Swakopmund
Dag 13: Swakopmund

Dagen er til fri disposition. Der er et væld af mulige udflugter, som kan tilkøbes. Besøg evt. museet, Krystalgalleriet eller Akvariet. Måske har du lyst til en scenisk flyvetur over ørkenen eller sandboarde i klitterne. Der er også mulighed for delfinsafari i Walvis Bay. Her kan du opleve to delfinarter boltre sig i bugtens vand og Cape pelssælen, som kan finde på at hoppe op på ”bagsmækken” af katamaranen.

Læs mere om tilkøbsturene her:

Overnatning Organic Square Guesthouse 

Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River
Dag 14: Swakopmund – Tsauchab River

Inden du i dag kører videre til Tsauchab River kan du lægge et besøg forbi det berømte månelandskab lige uden for Swakopmund, hvor du også kan opleve Namibias nationalplante Welwitschia mirabilis.

Du fortsætter gennem det fantastiske landskab ved Kuiseb Canyon og kører langs Namib Naukluft Park, som dækker et område på 50.000 km², hvilket er større end fx Schweiz eller Holland. Namib Naukluft Park er en del af Namib-ørkenen, som regnes for at være verdens ældste ørken med sine mere end 50 millioner år. Her kan man opleve fortryllende natur med ørkentilpassede dyr og de berømte røde sandklitter ved Sossusvlei, som er flere hundrede meter høje og dermed verdens højeste.

Du ankommer til din lodge, som ligger ved Tsauchab River omkring 20 km fra Sesriem.

Dagens kørelængde: Ca. 370 km

Overnatning Hoodia Desert Lodge 

Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon
Dag 15: Sossusvlei – Sesriem Canyon

I dag kan du stå tidligt op og køre til Sossusvlei, hvor du vil opleve det dramatiske farveskift i ørkenen, når solen langsomt står op.

Hvis du har lyst, kan du vandre op til toppen af en af verdens højeste sandklitter og nyde den enestående udsigt over Sossusvlei og den udtørret sø Deadvlei, hvor døde skulpturlignende træer står med deres nøgne grene mod den høje blå himmel. Fra parkeringspladsen kan sletten kun nås i 4-hjulstrækker.

Du besøger herefter Sesriem Canyon, som er 30 meter dyb og 3 km lang, skabt af Tsauchab flodens løb gennem millioner af år.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan deltage i nogle af aktiviteterne på lodgen eller slappe af ved poolen.

Dagens kørelængde: Ca. 160 km

Overnatning Hoodia Desert Lodge 

Dag 16: Sossusvlei – Windhoek
Dag 16: Sossusvlei – Windhoek

Du kan starte dagen med en ekstra oplevelse – en helt fantastisk ballonfærd over Sossusvlei.

Du kører i dag mod nordøst gennem den historiske by Rehoboth til Windhoek, hvor du har en sidste overnatning.

Rehoboth er hjemsted for omkring 35.000 bastere, der stammer fra hollandske kolonister og indfødte afrikanere. Basterne bosatte sig i Rehoboth i 1871 og udviklede deres egen lovgivning, inden Namibia kom under tysk styre i 1884. Hvis tiden er til det, kan du besøge byens museum, som er åbent alle hverdage fra kl. 9-12 og 14-16 samt lørdage fra kl. 9-12.

Vest for Rehoboth ligger Oanob dæmningen, som blev færdigbygget i 1990, året for Namibias uafhængighed. Oanob dæmningen forsyner Rehoboths indbyggere med vand og har en kapacitet på 34.505.000 m³. Det er floden Oanob, der er opdæmmet og skaber reservoiret. Både dæmning og reservoiret er opkaldt efter floden.

Du ankommer til Windhoek om eftermiddagen.

Dagens kørelængde: Ca. 380 km

Læs mere om turen her (turen er mod tillæg):

Overnatning The Elegant Guesthouse 

Dag 17: Hjemrejsen starter
Dag 17: Hjemrejsen starter

Du kører til Windhoek lufthavn, hvor du afleverer din udlejningsbil og flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 18: Hjemkomst til Danmark
Dag 18: Hjemkomst til Danmark

Du lander hjemme i Danmark efter en spændende og oplevelsesrig rejse.

INDHENT TILBUD
Yderligere oplysninger
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.