• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Namibia

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål, f.eks. om drikkepenge, vaccinationer, valuta og visum. Hvis du sidder tilbage med andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. Se også vores rejser til Namibia.

Praktisk information om Namibia

Praktisk information om Namibia

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål, f.eks. om drikkepenge, vaccinationer, valuta og visum. Hvis du sidder tilbage med andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. Se også vores rejser til Namibia.

1. Klima i Namibia

Namibia har gennemsnitligt 300 solskinsdage om året, hvilket gør landet til et af de solrigeste i verden. Namibia ligger syd for ækvator i det subtropiske klimabælte. Det betyder, at klimaet generelt er varmt og tørt, og selv efter nedbør er luftfugtigheden ikke for høj. Der er dog relativt store forskelle på klimaet fra område til område.

 • I det centrale højland, hvor du bl.a. finder hovedstaden Windhoek, der ligger ca. 1.700 m.o.h., er temperaturerne moderate, og der falder mere regn end i de omkringliggende ørkenområder.
 • I ørkenområder, Kalahari-ørkenen i øst og Namib-ørkenen i vest, falder der meget sjældent regn, og temperaturerne kan svinge meget mellem dag og nat.
 • Langs Atlanterhavet, hvor du f.eks. finder kystbyen Swakopmund, adskiller klimaet sig en del fra resten af landet. Her skaber specielle strøm- og vindforhold en dyne af havgus og tåge indover landet, hvilken til tider kan føles kold.

Namibia har to sæsoner, selvom det er et meget solrigt og tørt land. Sæsonerne defineres som sommer og vinter, men fordi Namibia ligger syd for ækvator, ligger sæsonerne modsat de danske:

Vinteren (tørsæson) ligger ca. fra maj til september.

Det regner stort set ikke i denne periode, så naturen er tør. De tørreste måneder er juli og august, og generelt er hele perioden præget af behagelige temperaturer, masser af solskin og blå himmel.

Vinterperioden er et af de bedste tidspunkter at tage på safari i Etosha Nationalpark, da der er sparsomt med vand, og dyrene derfor samler sig omkring de vandhuller der er.

I løbet af september stiger temperaturerne ligeså stille, og sommerens varme nærmer sig.

Sommeren (regnsæsonen) ligger ca. fra oktober til april.

I starten af perioden regner det nærmest ikke, og temperaturerne er yderst høje. I løbet af november og december begynder regnen at tiltage, og der falder mest regn mellem januar og marts. Regnen falder dog sjældent som kraftige regnbyger, der varer hele dagen, men oftere som milde regnbyger.

Fælles for hele perioden er, at både luftfugtigheden og temperaturerne er højere end i vinterperioden. Der er også risiko for tordenvejr. Til gengæld gør regnen også, at det ellers tørre landskab bliver grønt og mere frodigt.

Vejrstatistik for Windhoek: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 29 28 26 24 21 21 24 28 30 30 31
Gennemsnitlig min. temp. 18 17 16 13 10 7 7 9 13 15 16 17
Nedbør mm 91 87 70 32 6 1 0 1 4 11 26 33
Vejrstatistik for Swakopmund: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 20 19 20 19 20 19 18 17 16 17 18 20
Gennemsnitlig min. temp. 15 14 15 13 12 11 11 10 10 12 12 14
Nedbør mm 1 1 4 0 1 1 0 0 0 0 0 0
Vejrstatistik for Fish River Canyon: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 35 34 32 29 25 22 21 24 27 30 32 35
Gennemsnitlig min. temp. 19 19 18 14 10 7 7 8 11 14 16 18
Nedbør mm 24 42 36 15 5 2 1 1 3 6 11 13
Vejrstatistik for Etosha Nationalpark: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 30 29 29 27 24 24 27 31 32 32 31
Gennemsnitlig min. temp. 19 18 17 14 10 7 7 10 14 17 18 18
Nedbør mm 142 127 100 30 4 0 0 1 5 22 52 17
2. Rejseform

På rundrejser foregår udflugter og transfers i mindre internationale grupper med engelsktalende guider. Grupperne kan have op til 16 deltagere.
Kør-selv rejser er du på egen hånd på en rute med planlagte overnatninger.

3. Hvornår er det bedst at rejse til Namibia?

Namibia er en helårsdestination, tæt på at være Afrikas bedste!
Vejret og sæsonerne:

 • December til marts: varmt med tordenbyger fra januar, vegetationen bliver frodiggrøn
 • April til maj: regnen aftager og temperaturerne daler
 • Juni til september: det er vinter, behagelige temperaturer (nogle steder måske til den kølige side) og ingen nedbør, nætterne er kolde og det kan fryse i ørkenerne, vegetationen bliver brun
 • Oktober og november: temperaturne stiger, og varmen melder sig igen, der kan falde enkelte byger, vegetationen grønnes
4. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Namibia købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

5. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

6. Sprog

Det officielle fællessprog er engelsk. Tysk (32%) og afrikaans (60%) tales af mange, da Namibia har været hhv. tysk og sydafrikansk koloni i mange år.  Namibia består desuden af mange folkeslag, og derfor findes der et væld af sprog, fx  oshiwambo, der tales af 48% af befolkningen og  herero (10%). Sanfolkenes sprog som fx naro, ǃxóõ, kung-ekoka, og ǂkxʼauǁʼein tales også i Namibia (sprogene, hvor der  ”klikkes” med tungen som en del af alfabetet/talen).

7. Vaccination

Fra myndighedernes side er der ikke krav om vaccinationer, med mindre du har besøgt områder med gul feber inden for de seneste 6 måneder.

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

8. Visum

Danske statsborgere kan visumfrit rejse til Namibia på rejser af max 90 dages varighed. Du skal medbringe gyldigt pas, og passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse fra Namibia.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Namibia – når du rejser med børn under 18 år
Namibia har strammet deres regler for indrejse med børn under 18 år og indført samme regler som Sydafrika. Det betyder, at børn under 18 år skal medbringe deres fødselsattest oversat til engelsk. Dette gælder også selvom barnet rejser med begge forældre.

Rejser barnet kun med den ene forælder, kræves et skriftligt samtykke fra den forælder der ikke er med, i form af en legaliseret fuldmagt samt en kopi af pas med underskrift. Dette gælder også trods fælles forældremyndighed. Barnet skal stadig medbringe fødselsattest oversat til engelsk. Er den ene forælder afgået ved døden, skal der medbringes en dødsattest oversat til engelsk.

Rejser barnet uden nogen forældre gælder samme regler, som beskrevet ovenfor.

Vær opmærksom på, at en fuldmagt kun er gyldig når en officiel myndighed legaliserer den. I Danmark sker det enten ved Borgerservice eller Udenrigsministeriet. Du kan kontakte borgerservice i din kommune eller det lokale kirkekontor for at få en fødselsattest oversat til engelsk.

Vi anbefaler du kontakter Namibias ambassade i Sverige, hvis du skal rejse med børn under 18 år og har spørgsmål til proceduren.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Namibia, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen, og måske også safarihatten.

10. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

11. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

12. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

se.

13. Valuta

Valutaen i Namibia hedder namibisk dollar. På www.valutakurser.dk kan du altid se den nøjagtige kurs fra både danske kroner, euro og sydafrikanske rand. Gængse kreditkort som Visa og Mastercard er helt almindelige, ligesom kontantautomater (ATM) findes i byerne. Kreditkort bruges på hoteller, restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

14. Kørselsafstande

Namibia er et meget stort land, ca. dobbelt så stor som Tyskland. Derfor tilbagelægges der også store afstande. På rundrejsen ”Namibias højdepunkter” køres der ca. som herunder anført:

Dag 2: 100 km
Dag 3: 350 km
Dag 4: 250 km
Dag 5: 530 km inklusive safaritur i Etosha. Fra lodge til lodge er der ca. 380 km
Dag 6: 150 km safari i Etosha
Dag 7: 150 km safari i Etosha
Dag 8: 340 km
Dag 9: 50 km
Dag 10: 350 km
Dag 11: 90 km
Dag 12: 450 km
Dag 13: 130 km
Dag 14: 310 km
Dag 15: 100 km

15. Bilerne

På rundrejsen ”Namibias højdepunkter” køres turen i nedenstående biler/minibusser:
For grupper med op til 6 deltagere bliver turen kørt i en Toyato Quantum.
For grupper med 6 til 9 deltagere bliver turen kørt i en 10 sæders Mercedes Benz Sprinter.
For grupper med 9 til 12 deltagere bliver turen kørt i en forlænget Mercedes Benz Sprinter.
For grupper med 12 til 16 deltagere bliver turen kørt i en 20 sæders Oryx Midi bus eller en Fusobus.

 bil-1 bil-2b bil-3b

16. Drikkepenge

Drikkepenge er både velset og helt almindeligt anvendt.  Generelt giver du selvfølgelig drikkepenge i overensstemmelse med den service, du har fået. Nedenstående er et vejledende niveau:

 • Guide: NAD 30 til 50 pr. person pr. dag
 • Lokalguide: NAD 10 – 20 pr. person for halvdagsture, og 30 til 50 pr. person for en heldagstur
 • Hoteller/lodger: der er en boks til drikkepenge i receptionen. Penge, der bliver lagt heri bliver fordelt ligeligt mellem alt servicepersonale eksklusive safari- og aktivitetsguider
 • Restauranter: Drikkepenge er ikke inkluderet med mindre det er tydeligt anført på regningen. Hvis du er tilfreds med servicen, og der ikke allerede er anført drikkepenge på regningen, bør der tillægges 10% til regningen i drikkepenge.
17. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

18. Tidsforskel ved rejser til Namibia

Tidsforskellen mellem Danmark og Namibia varierer efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:
Sommertid: Namibia er 1 time bagefter. Vintertid: Namibia er 2 timer bagefter.

19. Elektricitet og opladning af mobiltelefoner, kamaraer m.m.

Namibia har 220V. Stikkene er 3 runde ben, en tyk og 2 tyndere. Derfor skal du sørge for at have en adapter med på din rejse til Namibia, hvis du har brug for at oplade fx en bærbar, telefon eller kamera.

20. Telefon og internet

Den internationale landekode for Namibia er +264. Det kan være dyrt at ringe hjem fra eller modtage opkald i Namibia, tjek evt. med dit eget mobilselskab mht. dækning og priser for opkald.
Der er wifi på de fleste hoteller. På grund af de store afstande kan forbindelsen nogle gange være dårlig eller helt væk. Der er ikke wifi på Twyfelfontein Country Lodge.

21. Mad og drikke

Det namibiske køkken er stærkt influeret af dels det tyske køkken og dels det sydafrikanske. Vildt serveres ofte ligesom oksekød er af meget høj kvalitet her. Der bruges mange krydderier og krydderurter i maden, som dog sjældent er stærkt, blot meget velsmagende. Desuden er der en række specialiteter fra de sorte stammer som fx majsgrød, mielie pap eller ristede larver, mopane worms.
Øl produceres lokalt – prøv en Hansa eller en Camelthorn. Vin produceres lokalt i meget små mængder, og generelt kommer vinen fra Sydafrika.

22. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.