Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomeRundrejser i AfrikaKilimanjaroRongai ruten inkl. akklimatiseringsdag
11 dage:

Rongai ruten inkl. akklimatiseringsdag

Højdepunkter på denne rejse:

Moshi, Nale Moru, Second Cave, Third Cave, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en overnatning før og en efter bestigningen)
 • Bestigning af Kilimanjaro ad Rongai ruten
 • 6 overnatninger på Kilimanjaro i telt inkl. helpension og en akklimatiseringsdag
 • Al mad tilberedes af en lokal kok
 • Professionelle guider og bærere hele vejen
 • Fly fra Kilimanjaro til Danmark inkl. transfer
 • Mulighed for at tilkøbe safari eller badeferie efter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighed for bestigning året rundt
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi…

Rongai starter ved den nordlige side af bjerget fra den lille landsby Nale Muru syd for den kenyanske grænse. Du vandrer gennem majs- og kartoffelmarker videre ind i fyrreskoven. Landskabet åbner sig og bliver til hedelandskab bestående af lyng, vilde blomster og stenede stier. Undervejs har du en fantastisk udsigt til Kibo og dens gletsjere og Mawenzis tårnhøje spir. Jo højere du kommer op desto tydeligere bliver højlandet og det alpine ørkenlandskab, som er præget af store og små vulkansten. Fra Kibo Huts mødes Rongai med Marangu ruten. Du vandrer forbi Gilman’s Point, hvorfra du kan nyde udsigten inden opstigningen til toppen, som foregår fra øst. Nedstigningen følger ligeledes Marangu ruten på den sydøstlige side, hvor du ser Kilimanjaros skønhed fra de mange udsigtspunkter.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro

Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.

Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages tur mod toppen.

Højder: Moshi: 915 m.o.h.

Overnatning Springlands Hotel

Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp
Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp

Dagens oplevelser starter med køreturen gennem landsbyer og kaffeplantager til den særprægede træ-landsby Nale Moru – en køretur på 4-5 timer.  Ved ankomst til Nale Moru er der indtjekning og registrering, og det er også her du møder dit team af guider, kokke og bærere. Herfra starter vandringen til toppen af Kilimanjaro. Du vandrer på en bred sti gennem majs- og kartoffelmarker videre ind i fyrreskoven. Jo længere du kommer ind i skoven jo mere stiger ruten gennem den tætte skov, der er hjemsted for en lang række dyr. Efter et par timers vandring begynder skoven at tynde ud og du ankommer til Simba Camp, hvor hedelandskabet starter. Simba Camp ligger tæt ved ”First Cave” med en fantastisk udsigt over Kenyas sletter.

Højder: Moshi: 915 m.o.h., Nale Muru: 1.950 m.o.h., Simba Camp: 2.750 m.o.h.

Distance: 9 km

Vandretid: 4 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 4: Simba Camp – Second Cave
Dag 4: Simba Camp – Second Cave

Dagens etape starter om formiddagen med en støt stigning frem til Second Cave. Etapen går over hedelandskabet, som er præget af lyng, vilde blomster og stenede stier. Undervejs kan du nyde udsigten til Kibo og de østvendte gletsjere på kraterkanten. Efter frokost forlader du hovedstien og vandrer videre på en mindre sti mod Mawenzis takkede tinder. Du ankommer til ”Second Cave”, som ligger i en beskyttet dal nær Kikelewa Caves omgivet af de kæmpemæssige senecios planter.

Højder: Simba Camp: 2.750 m.o.h., Second Cave: 3.450 m.o.h.

Distance: 7 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 5: Second Cave – Third Cave
Dag 5: Second Cave – Third Cave

I dag har du en akklimatiseringsdag. Derved forbedrer du din chance for at nå toppen og risikoen for højdesyge mindskes. Morgenen kan du bruge på at slappe af og nyde omgivelserne. Omkring middag forlader du campen og vandrer over hedelandskabet, hvor du følger en mindre sti mod Mawenzis takkede tinder til Third Cave.

Højder: Second Cave: 3.450 m.o.h., Third Cave: 3.870 m.o.h.

Distance: 10 km

Vandretid: 4 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut
Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut

Dagens etape er til Mawenzi Tarn Hut. Efter en kort, men stejl stigning op ad græsklædte bjergskråninger belønnes du med en fantastisk panoramaudsigt. Hedelandskabet bliver erstattet af det klippefyldte højland præget af store og små vulkansten, som vidner om den tidligere vulkanske aktivitet. Efter yderligere et par timers vandring når du dagens overnatningssted, som har en spektakulær beliggenhed i en dal under Mawenzis tårnhøje spir.

Højder: Third Cave: 3.870 m.o.h., Mawenzi Tarn Hut: 4.330 m.o.h.

Distance: 9 km

Vandretid: 4-5 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts
Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts

I dag vandrer du gennem månelandskabet ”The saddle”, som forbinder Mawenzi og Kibo. Du ankommer til Kibo Huts, som ligger for foden af Kibos kratervæg. Efter ankomst forbered da dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Brug herefter resten af dagen på at slappe af, og sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.

Højder: Mawenzi Tarn Hut: 4.330 m.o.h., Kibo Huts: 4.695 m.o.h.

Distance: 9 km

Vandretid: 4-5 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts

Omkring midnat står du op og efter et let måltid, går turen ud i natten. Det vanskelige terræn med løse sten de næste mange timer er den største udfordring på hele turen for de fleste. Målet er at være fremme ved Gilman’s Point ved daggry, så du kan nå Kibos højeste punkt Uhuru kort tid efter solopgang. Du gør et kort stop ved Gilman’s Point, hvor der er en flot udsigt. Du fortsætter langs kraterkanten frem til Uhuru og det sidste stykke er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan du risikere, at der er sne det sidste stykke til Uhuru Peak, som er dit endelige mål, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h. kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.

Herefter starter nedstigningen til Kibo Huts, der går overraskende hurtigt. Her får du frokost og et velfortjent, inden du vandrer videre ned ad til Horombo Huts, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn.

Højder: Kibo Huts: 4.695 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Horombo Huts: 3.690 m.o.h.

Distance: 6 km op og 15 km ned

Vandretid: 8 timer op og 6 timer ned

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi
Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

Den sidste etape på Kilimanjaro går over den åbne hede til Mandara Huts, hvor du spiser frokost. Herefter fortsætter du ned gennem regnskoven til nationalparkens indgang. Ved Marungu Gate tjekker du ud og herefter bliver du kørt tilbage til Moshi, hvor du får serveret en velsmagende middag. Her får alle som har gennemført bestigningen overrakt et diplom.

Højder: Horombo Huts: 3.695 m.o.h., Mandara Huts: 2.750 m.o.h., Marangu gate: 1.830 m.o.h., Moshi: 915 m.o.h.

Distance: 20 km

Vandretid: 6 timer

Overnatning Springlands Hotel

Dag 10: Hjemrejsen starter
Dag 10: Hjemrejsen starter

I dag tjekker du ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter. Der er mellemlanding(er) undervejs.

Dag 11: Hjemkomst
Dag 11: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en oplevelse for livet.

Kombinationsmuligheder efter safarien
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark 2 dage/1 nat
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark 2 dage/1 nat

Pris:
Pris pr. person i dobbeltværelse: + 3.495 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.595 kr. 

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Overnatning Highview Hotel

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dage/4 nætter
Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dage/4 nætter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: 
+ 10.750 kr.

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Overnatning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark (1n) & badeferie på Zanzibar (6n) 8 dage/7 nætter
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark (1n) & badeferie på Zanzibar (6n) 8 dage/7 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 9.200
 kr
Enkeltværelsestillæg: + 3.900 kr

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter, og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende der alle har sat hvert sit præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Highview Hotel / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & badeferie på Zanzibar (6n) 11 dage/10 nætter
Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & badeferie på Zanzibar (6n) 11 dage/10 nætter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: 
+ 16.995 kr.

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Badeferie på Zanzibar 7 dage/6 nætter
Badeferie på Zanzibar 7 dage/6 nætter

Pris:
Pris pr. person i dobbeltværelse: 
+ 5.775 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.400 kr. 

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Opgraderingsmuligheder på Zanzibar: 

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.