• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
12 dage

Lemosho-ruten

Udfordr dig selv, og bestig Afrikas højeste bjerg via Lemosho-ruten. Lemosho er især populær pga. sin skønhed, afsides beliggenhed og muligheden for at se nogle af Afrikas prægtige dyr.

Lemosho-ruten Lemosho-ruten
12 dage

Lemosho-ruten

Udfordr dig selv, og bestig Afrikas højeste bjerg via Lemosho-ruten. Lemosho er især populær pga. sin skønhed, afsides beliggenhed og muligheden for at se nogle af Afrikas prægtige dyr.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du oplever de smukkeste panorama udsigter på denne mere afsidesliggende rute
 • Ruten er både nyere og længere end de andre ruter, og derfor stadigvæk mindre trafikeret
 • Det er gode muligheder for akklimatisering og dermed høj succesrate
 • Der er mulighed for at forlænge rejsen med både safari eller strandophold på Zanzibar

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger

Rejsen kort fortalt:

Lemosho ruten er både en af de smukkeste og yngste ruter til toppen af Kilimanjaro. Det er samtidig den længste rute. Den starter ved Londorossi Gate, som er den vestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Ruten går først gennem skov og tæt regnskov og ved Lemosho Glades er der chancer for at se dyr. Derefter åbner landskabet sig og bliver til hedelandskab, og du vandrer over Shira Plateauet. Jo højere du kommer op, desto mere goldt og stenet bliver terrænet. Du kommer forbi det berømte Lava Tower og bestiger Great Barranco Wall, inden du vandrer videre mod den sydlige del til Karanga Valley. Sidste opstigning til toppen foregår fra øst og nedstigningen følger Mweka ruten mod syd. Lemosho er nu en af de mest populære ruter grundet sin skønhed, afsides beliggenhed og muligheden for at se nogle af Afrikas prægtige dyr.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en overnatning før og en efter bestigningen)
 • Bestigning af Kilimanjaro via Lemosho ruten
 • 7 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Al mad tilberedes af en lokal kok
 • Professionelle guider og bærere hele vejen
 • Fly fra Kilimanjaro til Danmark inkl. transfer
 • Mulighed for at tilkøbe safari eller badeferie efter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighed for bestigning året rundt
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro

Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.

Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages vandring mod toppen af Kilimanjaro.

Der vil desuden være mulighed for at plante et træ i samarbejde med Zara Charity. Læs mere her.

Højder: Moshi: 915 m.o.h.

Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

Du kører fra Moshi til Londorossi Gate, som er den vestlige indfaldsport til Kilimanjaro Nationalpark. Køreturen tager ca. 3 timer. Ved ankomst til Londorossi Gate er der indtjekning og registrering. Det er her du møder dit team af guider, kokke og bærere. Efter registrering kører du videre i jeep til Lemosho Glades – en køretur på ca. 45 min. Herfra starter opstigningen til toppen af Kilimanjaro.

Kilimanjaro består af tre udslukte vulkaner; Kibo med det højeste punkt Uhuru (5.895 m.o.h.), Mawenzi (5.149 m.o.h.) og Shira (3.962 m.o.h.). Du vandrer gennem skov og regnskov, hvor du måske er heldig at få et glimt af de meget sjældne og meget smukke sort/hvide colobus aber eller nogle af skovens mange andre dyr. Bærerne går i forvejen, så dit telt står klar, når du ankommer til Mti Mkubwa Camp.

Højder: Moshi: 915 m.o.h., Londorossi Gate: 2.250 m.o.h., Lemosho Glades: 2.000 m.o.h., Mti Mkubwa Camp: 2.750 m.o.h.

Distance: 10 km

Vandretid: 3-4 timer

Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp

Dagens etape går gennem det sidste stykke af skoven, og snart åbner hedelandskabet sig, som er præget af lyng, vilde blomster, græs og stenede stier. Du vandrer over Shira plateauet med flot udsigt til Kibo og Mt. Meru. Når du kommer til Shira 1 Camp, har du udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med den fantastiske gletsjer.

Højder: Mti Mkubwa Camp: 2.750 m.o.h., Shira 1 Camp: 3.500 m.o.h.

Distance: 8 km

Vandretid: 5-6 timer

Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

Du fortsætter opstigningen over plateauet til Shira 2 Camp. Der er adskillige ruter, du kan følge, hvilket gør det til en glimrende akklimatiseringsdag. Under dagens vandring kan der både være udsigt til det enorme Kibo massiv og du kan også opleve skyer i øjenhøjde.

Højder: Shira Camp 1: 3.500 m.o.h., Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h.

Distance: 12 km

Vandretid: 6-7 timer

Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du mod øst. Landskabet bliver mere tørt, bart og stenet jo højere du kommer op. Undervejs bliver du belønnet med smukke udsigter til Kibo og Mt. Meru, som stikker op af de hvide skyer bag dig. Efter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower, som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Efter frokost ved foden af Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis vejret tillader det kan du nyde en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, ligesom der er en storslået udsigt til toppen af Kilimanjaro, et flot kig ned ad bjergets side mod dalen og yderligere mod øst den 300 meter høje Great Barranco Wall.

Dagens etape vil byde dig udfordringer både terræn- og højdemæssigt, så husk at tage det roligt og lyt til din krop. Selv om du slutter dagen med kun +110 højdemeter, er du undervejs oppe på +790 højdemeter ved Lava Tower, inden du går ned til Barranco Camp.  Der er mange, som mærker de første tegn på højdesyge i disse højder, så vær opmærksom på de mindste tegn og informer guiden herom.

Højder: Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h., Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Distance: 6 km

Vandretid: 5 timer

Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp

Efter en nat under den imponerende Great Barranco Wall klatrer du op ad den berygtede klippevæg – noget som heldigvis er lettere end det ser ud til. Oven for væggen, lige under Heim gletsjeren, folder Kilimanjaros skønhed sig ud på magisk vis. Ruten fører ned gennem Karanga Valley, hvor Karanga Camp ligger. Herfra har du udsigt til Mawenzis takkede tinder, som rager op i den afrikanske himmel.

Det er vigtigt, at du får slappet godt af resten af dagen, da opstigningen til Uhuru Peak nærmer sig.

Højder: Barranco Camp: 3.950 m.o.h., Karanga Camp: 4.200 m.o.h.

Distance: 4 km

Vandretid: 3½ time

Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens vandreetape går til Barafu Camp. Du vandrer gennem det dramatiske og spektakulære landskab bestående af store og små vulkansten, som vidner om den tidligere vulkanske aktivitet. På det sidste stykke til Barafu Camp følger du Mweke ruten. Undervej der er udsigt til Kibo og Mawenzi.

Barafu Camp ligger udsat på en højderyg. Grunden er stenet og det blæser oftest meget. Sørg for at gøre dig bekendt med terrænet omkring campen, inden mørket falder på. Så er du velforberedt, når opstigningen til toppen starter kort efter midnat.

Forbered dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.

Højder: Karanga Camp: 4.200 m.o.h., Barafu Camp: 4.550 m.o.h.

Distance: 4 km

Vandring: 3½ timer

Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omkring midnat bliver du vækket og efter et let måltid, starter den sidste opstigning til Uhuru Peak. At vandre i det vanskelige terræn i mørke, frem til solopgang, er den største udfordring for de fleste; målet er at nå Stella Point ved solopgang. Ved Stella Point gør du et stop for at nyde den smukke solopgang. Sørg for ikke at stoppe op for længe, da det vil blive nærmest uoverkommeligt at komme i gang igen som følge af kulde og træthed. Du fortsætter langs kraterkanten, og det sidste stykke til Uhuru Peak er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan der være sne det sidste stykke til Uhuru Peak, som er dit endelige mål, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h. kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.

Herefter starter nedstigningen til Barafu Camp. Her får du et kort og velfortjent hvil, inden du vandrer videre ned ad den stenede sti til Mweka Camp, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn.

Højder: Barafu Camp: 4.550 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Mweka Camp: 3.100 m.o.h.

Distance: 5 km op og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer op og 7 timer ned

Dag 10: Mweka Camp – Moshi

Efter morgenmaden vandrer du til Mweka Gate, hvor du tjekker ud, inden du bliver hentet og kørt tilbage til hotellet i Moshi. På hotellet venter dig en velsmagende frokost. Alle der har gennemført bestigningen får overrakt et diplom.

Højder: Mweka Gate: 1.850 m.o.h., Moshi: 915 m.o.h.

Distance: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Dag 11: Hjemrejsen starter

I dag tjekker du ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 12: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en oplevelse for livet.

Vælg mellem mulighederne herunder
Kombiner med

Kom tæt på Masai-kulturen på Osiligilai Maasai Lodge, 2 nætter

Trænger du til selvforkælelse efter at have stået på toppen af Kilimanjaro eller efter mange timer i en safaribil? Drømmer du om at komme tæt på masai-kulturen og opleve masaiernes skikke og traditioner – uden at gå på kompromis med komforten? Vil du vågne op til solopgang over Kilimanjaro og ligge ved en pool, der har udsigt til Afrikas højeste bjerg? Så skal du forlænge din rejse med to nætter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finder denne lækre og autentiske lodge godt 2 timers kørsel fra Moshi, og vi tør næsten godt love, at både naturen og den kulturelle oplevelse her vil tage pusten fra dig.

Lodgen ligger i et typisk masai græslands-område med åbne vidder, græsarealer så langt øjet rækker og udsigt til både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er ejet af lokale masaier, som driver stedet med en stor portion entusiasme, hvilket gør, at du føler dig særdeles velkommen og forkælet, men du får masser af muligheder for at komme ind under huden på dette seminomadiske folk.

Du overnatter i en traditionel masaihytte med alle ønskelige fornødenheder såsom toilet, elektricitet og bruser med varmt vand – og en seng strategisk placeret, så du kan ligge i sengen og se solen stå op over Kilimanjaro i de tidlige morgentimer.

Opholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang række aktiviteter som bl.a. spydkast og traditionel masai-dans og -sang, mens du ser solen gå ned bag Mount Meru. Derudover er der mulighed for at tilkøbe forskellige udflugter eller yderligere aktiviteter, men du kan også vælge bare at ligge ved poolen og blive opslugt af udsigten til Kilimanjaro, mens du nyder en kold øl og læser en god bog.

Vil du vide mere om, hvordan det er at bo i Osiligilai Maasai Lodge? Så læs vores Afrika-eksperts rejseberetning.

Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark (1n) & badeferie på Zanzibar (6n), 7 nætter

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter, og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende der alle har sat hvert sit præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara, 4 nætter

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Bemærk: Denne forlængelse gennemføres kun ved min. 2 rejsende.

Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark, 1 nat

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & badeferie på Zanzibar (6n), 10 nætter

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Bemærk: Denne forlængelse gennemføres kun ved min. 2 rejsende.

Badeferie på Zanzibar, 6 nætter

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Gorilla-tracking i Uganda, 4 nætter

Du har med garanti set billeder af de blide behårede bjerggorillaer i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Hvorfor ikke fuldende din rejse i Østafrika og forlænge din ferie med et smut til Uganda på udkig efter de enestående bjerggorillaer?

Vi har gjort det nemt for dig og lavet denne 5 dages forlængelse, hvor du udover gorilla-tracking også kommer på ”walking safari” i Lake Mburo Nationalpark.

Vi har naturligvis inkluderet fly, gorillatilladelse og helpension næsten alle steder.

Nemmere bliver det ikke!

Bemærk: Denne forlængelse gennemføres kun ved min. 2 rejsende.

Forlængelsen skal bookes senest 70 dage før afrejse.

Rabat ved større grupper
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Kontakt rejsekonsulent Pernille G. Kristensen

Skriv til:
info@afrika-safari.dk

Ring til:
89 93 43 89

Åbningstider:
Hverdage fra kl. 9 - 16

Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.