Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomeRundrejser i AfrikaKilimanjaroLemosho ruten
12 dage:

Lemosho ruten

Højdepunkter på rejsen:

Lemosho Glades, Shira Plateauet, Kibo, Mt. Meru, Kilimanjaro Western Breach, Lava Tower, Great Barranco Wall, Heim gletsjeren, Karanga Valley, Mawenzi, Stella Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en overnatning før og en efter bestigningen)
 • Bestigning af Kilimanjaro via Lemosho ruten
 • 7 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Al mad tilberedes af en lokal kok
 • Professionelle guider og bærere hele vejen
 • Fly fra Kilimanjaro til Danmark inkl. transfer
 • Mulighed for at tilkøbe safari eller badeferie efter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighed for bestigning året rundt
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
Rabat ved større grupper
Vælg denne rejse fordi…

Lemosho ruten er både en af de smukkeste og yngste ruter til toppen af Kilimanjaro. Det er samtidig den længste rute. Den starter ved Londorossi Gate, som er den vestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Ruten går først gennem skov og tæt regnskov og ved Lemosho Glades er der chancer for at se dyr. Derefter åbner landskabet sig og bliver til hedelandskab, og du vandrer over Shira Plateauet. Jo højere du kommer op, desto mere goldt og stenet bliver terrænet. Du kommer forbi det berømte Lava Tower og bestiger Great Barranco Wall, inden du vandrer videre mod den sydlige del til Karanga Valley. Sidste opstigning til toppen foregår fra øst og nedstigningen følger Mweka ruten mod syd. Lemosho er nu en af de mest populære ruter grundet sin skønhed, afsides beliggenhed og muligheden for at se nogle af Afrikas prægtige dyr.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro

Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.

Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages vandring mod toppen af Kilimanjaro.

Højder: Moshi: 915 m.o.h.

Overnatning Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp
Dag 3: Moshi - Londorossi Gate – Mti Mkubwa Camp

Du kører fra Moshi til Londorossi Gate, som er den vestlige indfaldsport til Kilimanjaro Nationalpark. Køreturen tager ca. 3 timer. Ved ankomst til Londorossi Gate er der indtjekning og registrering. Det er her du møder dit team af guider, kokke og bærere. Efter registrering kører du videre i jeep til Lemosho Glades – en køretur på ca. 45 min. Herfra starter opstigningen til toppen af Kilimanjaro.

Kilimanjaro består af tre udslukte vulkaner; Kibo med det højeste punkt Uhuru (5.895 m.o.h.), Mawenzi (5.149 m.o.h.) og Shira (3.962 m.o.h.). Du vandrer gennem skov og regnskov, hvor du måske er heldig at få et glimt af de meget sjældne og meget smukke sort/hvide colobus aber eller nogle af skovens mange andre dyr. Pga. det vilde dyreliv er en af guiderne en bevæbnet ranger på dette stykke af ruten. Bærerne går i forvejen, så dit telt står klar, når du ankommer til Mti Mkubwa Camp.

Højder: Moshi: 915 m.o.h., Londorossi Gate: 2.250 m.o.h., Lemosho Glades: 2.000 m.o.h., Mti Mkubwa Camp: 2.750 m.o.h.

Distance: 10 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp
Dag 4: Mti Mkubwa Camp - Shira 1 Camp

Dagens etape går gennem det sidste stykke af skoven, og snart åbner hedelandskabet sig, som er præget af lyng, vilde blomster, græs og stenede stier. Du vandrer over Shira plateauet med flot udsigt til Kibo og Mt. Meru. Når du kommer til Shira 1 Camp, har du udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med den fantastiske gletsjer.

Højder: Mti Mkubwa Camp: 2.750 m.o.h., Shira 1 Camp: 3.500 m.o.h.

Distance: 8 km

Vandretid: 5-6 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp
Dag 5: Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

Du fortsætter opstigningen over plateauet til Shira 2 Camp. Der er adskillige ruter, du kan følge, hvilket gør det til en glimrende akklimatiseringsdag. Under dagens vandring kan der både være udsigt til det enorme Kibo massiv og du kan også opleve skyer i øjenhøjde.

Højder: Shira Camp 1: 3.500 m.o.h., Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h.

Distance: 12 km

Vandretid: 6-7 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 6: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du mod øst. Landskabet bliver mere tørt, bart og stenet jo højere du kommer op. Undervejs bliver du belønnet med smukke udsigter til Kibo og Mt. Meru, som stikker op af de hvide skyer bag dig. Efter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower, som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Efter frokost ved foden af Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis vejret tillader det kan du nyde en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, ligesom der er en storslået udsigt til toppen af Kilimanjaro, et flot kig ned ad bjergets side mod dalen og yderligere mod øst den 300 meter høje Great Barranco Wall.

Dagens etape vil byde dig udfordringer både terræn- og højdemæssigt, så husk at tage det roligt og lyt til din krop. Selv om du slutter dagen med kun +110 højdemeter, er du undervejs oppe på +790 højdemeter ved Lava Tower, inden du går ned til Barranco Camp.  Der er mange, som mærker de første tegn på højdesyge i disse højder, så vær opmærksom på de mindste tegn og informer guiden herom.

Højder: Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h., Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Distance: 6 km

Vandretid: 5 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp
Dag 7: Barranco Camp - Karanga Camp

Efter en nat under den imponerende Great Barranco Wall klatrer du op ad den berygtede klippevæg – noget som heldigvis er lettere end det ser ud til. Oven for væggen, lige under Heim gletsjeren, folder Kilimanjaros skønhed sig ud på magisk vis. Ruten fører ned gennem Karanga Valley, hvor Karanga Camp ligger. Herfra har du udsigt til Mawenzis takkede tinder, som rager op i den afrikanske himmel.

Det er vigtigt, at du får slappet godt af resten af dagen, da opstigningen til Uhuru Peak nærmer sig.

Højder: Barranco Camp: 3.950 m.o.h., Karanga Camp: 4.200 m.o.h.

Distance: 4 km

Vandretid: 3½ time

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp
Dag 8: Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens vandreetape går til Barafu Camp. Du vandrer gennem det dramatiske og spektakulære landskab bestående af store og små vulkansten, som vidner om den tidligere vulkanske aktivitet. På det sidste stykke til Barafu Camp følger du Mweke ruten. Undervej der er udsigt til Kibo og Mawenzi.

Barafu Camp ligger udsat på en højderyg. Grunden er stenet og det blæser oftest meget. Sørg for at gøre dig bekendt med terrænet omkring campen, inden mørket falder på. Så er du velforberedt, når opstigningen til toppen starter kort efter midnat.

Forbered dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.

Højder: Karanga Camp: 4.200 m.o.h., Barafu Camp: 4.550 m.o.h.

Distance: 4 km

Vandring: 3½ timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 9: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omkring midnat bliver du vækket og efter et let måltid, starter den sidste opstigning til Uhuru Peak. At vandre i det vanskelige terræn i mørke, frem til solopgang, er den største udfordring for de fleste; målet er at nå Stella Point ved solopgang. Ved Stella Point gør du et stop for at nyde den smukke solopgang. Sørg for ikke at stoppe op for længe, da det vil blive nærmest uoverkommeligt at komme i gang igen som følge af kulde og træthed. Du fortsætter langs kraterkanten, og det sidste stykke til Uhuru Peak er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan der være sne det sidste stykke til Uhuru Peak, som er dit endelige mål, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h. kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.

Herefter starter nedstigningen til Barafu Camp. Her får du et kort og velfortjent hvil, inden du vandrer videre ned ad den stenede sti til Mweka Camp, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn.

Højder: Barafu Camp: 4.550 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Mweka Camp: 3.100 m.o.h.

Distance: 5 km op og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer op og 7 timer ned

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 10: Mweka Camp – Moshi
Dag 10: Mweka Camp – Moshi

Efter morgenmaden vandrer du til Mweka Gate, hvor du tjekker ud, inden du bliver hentet og kørt tilbage til hotellet i Moshi. På hotellet venter dig en velsmagende frokost. Alle der har gennemført bestigningen får overrakt et diplom.

Højder: Mweka Gate: 1.850 m.o.h., Moshi: 915 m.o.h.

Distance: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatning Springlands Hotel

Dag 11: Hjemrejsen starter
Dag 11: Hjemrejsen starter

I dag tjekker du ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 12: Hjemkomst
Dag 12: Hjemkomst

Du ankommer i Danmark efter en oplevelse for livet.

Kombinationsmuligheder efter safarien
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark 2 dage/1 nat
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark 2 dage/1 nat

Pris:
Pris pr. person i dobbeltværelse: + 3.495 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 1.595 kr. 

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Overnatning Highview Hotel

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dage/4 nætter
Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara 5 dage/4 nætter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: 
+ 10.750 kr.

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Overnatning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark (1n) & badeferie på Zanzibar (6n) 8 dage/7 nætter
Safari i Tarangire Nationalpark og Lake Manyara Nationalpark (1n) & badeferie på Zanzibar (6n) 8 dage/7 nætter

Pris:
Pr. person i dobbeltværelse: + 9.200
 kr
Enkeltværelsestillæg: + 3.900 kr

Tarangire Nationalpark er Tanzanias sjette største nationalpark og har landets anden højeste koncentration af dyr. Parken er hjemsted for omkring 3.000 elefanter, og du kan opleve flokke på helt op til 300. Tarangire har også en anden velkendt beboer nemlig den træklatrende pytonslange, som er i stand til at sno sig højt op i trækronerne. Du kan desuden opleve løver, leoparder, hyæner og vortesvin. Der findes også store flokke af zebraer, gnuer, gazeller, koantiloper, vandbukke og impalaer. Den lille sorthovedet dværgpapegøje er bare én af parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara Nationalpark er, modsat Tarangire, en af Tanzanias mindste nationalparker, men den mest varierede. Efter indgangen til nationalparken folder den frodige regnskov sig ud, som gennemstrømmes af klare vandløb. Her kan du opleve bavianer og sykes aber. Tæt ved Lake Manyara, som udgør en tredjedel af parken åbner savannen sig med bøfler, gnuer, elefant- og zebraflokke. Er du heldig kan du også se leoparder, hyæner og de usædvanlige, træklatrende løver. I og omkring søen Lake Manyara kan du bl.a. opleve flodheste, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende der alle har sat hvert sit præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Highview Hotel / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & badeferie på Zanzibar (6n) 11 dage/10 nætter
Safari i Serengeti, Ngorongoro & Lake Manyara (4n) & badeferie på Zanzibar (6n) 11 dage/10 nætter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltværelse: 
+ 16.995 kr.

Tanzania er kendt for sine smukke landskaber og fantastiske nationalparker. Du oplever Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby samt tre af landets vigtigste nationalparker.

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste. De nærmest endeløse sletter er kun afbrudt af acacietræer, småsøer og enkelte vandløb. Spredt over hele parken lever stort set alle de ikoniske afrikanske dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er hjemsted for den store migration, hvor gnuer og zebraer i millionvis vandrer fra sted til sted afhængig af regntiden.

Ikke meget kan få Serengeti til at blegne, det skulle da lige været Ngorongoro krateret, der ligger som et tabt paradis sydvest for Serengeti. På bunden af den udslukte vulkan vandrer alle de kendte savannedyr.

Med sine blot 330 km2 er Lake Manyara Nationalpark en af Tanzanias mindste parker. Hvad parken ikke har i størrelse har den i natur og dyreliv. Parken er den mest varierede i Tanzania med både regnskov, vandløb, savanne og søen af samme navn, som udgør 200 km2. Her kan du opleve bavianer, lyserøde flamingoer, de usædvanlige, træklatrende løver, elefanter, flodheste og alverdens bytte dyr.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Highview Hotel / Serengeti Wildcamp / Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Badeferie på Zanzibar 7 dage/6 nætter
Badeferie på Zanzibar 7 dage/6 nætter

Pris:
Pris pr. person i dobbeltværelse: 
+ 5.775 kr.
Enkeltværelsestillæg: + 2.400 kr. 

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Øen Zanzibar er forkælet med både natur og kultur. Kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt. En højdramatisk historie fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert deres præg på øen. Og en af Afrikas mest spændende byer spækket med smuk arabisk arkitektur. Ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Overnatning Sultan Sands  / Bluebay Beach Resort 

Opgraderingsmuligheder på Zanzibar: 

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.