• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideRundrejser i AfrikaKilimanjaroMachame-ruten & safari i 2 nationalparker
11 dage

Machame-ruten & safari i 2 nationalparker

Bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro via den kendte Machame-rute, og kombinér med safari i to af Tanzanias bedste nationalparker.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Machame-ruten & safari i 2 nationalparker Machame-ruten & safari i 2 nationalparker
11 dage

Machame-ruten & safari i 2 nationalparker

Bestig Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro via den kendte Machame-rute, og kombinér med safari i to af Tanzanias bedste nationalparker.

Vi støtter bæredygtig udvikling i Afrika. For hver rejse, du køber hos os, planter vi 10 træer i Zambia. Læs mere om bæredygtighedsprojektet her.

Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en overnatning før og en efter bestigningen)
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machame ruten
 • Professionelle guider og bærere hele vejen
 • 5 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Al mad tilberedes af en lokal kok
 • 1 overnatning i Karatu på Highview Hotel inkl. helpension
 • Safari i Lake Manyara Nationalpark
 • Safari i Tarangire Nationalpark
 • Vinduesplads i 4-hjulstrækker og en gratis flaske vand under safariturene
 • Nationalparkafgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Danmark inkl. transfer
 • Valgfri startdato og mulighed for bestigning året rundt
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Rejsen kort fortalt:

Er du til udfordringer og eventyr, så er denne rejse noget for dig.

Omgivet af den tanzanianske savanne rejser Afrikas højeste bjerg sig 5.895 meter over havets overflade. Målet er Uhuru Peak. Du behøver ikke at være bjergbestiger for at bestige det majestætiske bjerg, du skal blot være i almindelig god form og have udstyret i orden samt en stærk vilje. At kunne sige, at man har besteget Afrikas højeste bjerg er ofte motivation nok i sig selv.

Du vandrer gennem den forskelligartede vegetation bestående af frodig regnskov, hedelandskab, klippelandskab og alpint ørkenlandskab. Fra Shira-plateauet er der en fantastisk udsigt til gletsjerne ved Western Breach og ved Stella Point er du vidne til en knaldrød solopgang. Turen er hård og krævende, men når du når Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær udsigt i knap 6 km højde og en unik oplevelse for resten af livet.

Herefter venter dig en spændende safari i to af Tanzanias fantastiske nationalparker.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du bestiger Kilimanjaro og slutter af med safari
 • Ruten er teknisk nem omend relativ hård med lange dage og hårde stigninger
 • Bliv imponeret over de majestætiske baobab-træer og de store elefantflokke i Tarangire nationalparken
 • Oplev det rige fugleliv og de sjove bavianer i Lake Manyara nationalparken

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro

Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.

Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages tur mod toppen.

Der vil desuden være mulighed for at plante et træ i samarbejde med Zara Charity. Læs mere her.

Højder: Moshi: 915 m.o.h.

Overnatning:
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Efter morgenmaden forlader du Moshi og kører til landbyen Machame – en køretur på 50 min. Her møder du dit team af guider, kokke og bærere, som forbereder og pakker dit udstyr. Herefter går turen til Machame Gate, som er den sydvestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Her er der indtjekning og registrering, inden du begynder din vandring gennem regnskoven til toppen af Kilimanjaro. Kilimanjaro består af tre udslukte vulkaner; Kibo med det højeste punkt Uhuru (5.895 m.o.h.), Mawenzi (5.149 m.o.h.) og Shira (3.962 m.o.h.).

Gennem det første stykke af ruten i de lave højder kan det være vådt og mudret. Du vandrer langs smukke stier gennem den tætte regnskov, hvor du måske er heldig at få et glimt af dyrelivet, fx de meget smukke og meget sjældne sort/hvide colobus aber. Bærerne går i forvejen, så dit telt står klar, når du ankommer til Machame Camp.

Højder: Moshi: 915 m.o.h., Machame Gate: 1.634 m.o.h., Machame Camp: 2.834 m.o.h.

Højdemeter fra Moshi til camp: 1.919 m

Distance: 10 km

Vandretid: 7-8 timer

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det sidste stykke gennem regnskoven, og snart åbner hedelandskabet sig og stierne bliver mere stenede. Du vandrer over Shira plateauet med udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med den fantastiske gletsjer. Du er nu vest for den udslukte vulkan Kibo på den modsatte side af Marangu ruten og efter et kort hike mod vest ankommer du til Shira 2 Camp.

Højder: Machame Camp: 2.834 m.o.h., Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h.

Højdemeter fra camp til camp: 1.006 m

Distance: 6 km

Vandretid: 7 timer

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du mod øst. Landskabet bliver mere tørt, bart og stenet jo højere du kommer op. Undervejs bliver du belønnet med smukke udsigter til Kibo og Mt. Meru, som stikker op af de hvide skyer bag dig. Efter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower, som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Efter frokost ved foden af Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis vejret tillader kan du nyde en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, ligesom  der er en storslået udsigt til toppen af Kilimanjaro, et flot kig ned ad bjergets side mod dalen og yderligere mod øst den 300 meter høje Great Barranco Wall.

Dagens etape vil byde dig udfordringer både terræn- og højdemæssigt, så husk at tage det roligt og lyt til din krop. Selv om du slutter dagen med kun +110 højdemeter, er du undervejs oppe på +790 højdemeter ved Lava Tower, inden du går ned til Barranco Camp.  Der er mange, som mærker de første tegn på højdesyge i disse højder, så vær opmærksom på de mindste tegn og informer guiden herom.

Højder: Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h, Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Højdemeter fra camp til camp: 110 m

Distance: 5 km

Vandretid: 5 timer

Dag 6: Barranco Camp- Karanga Valley – Barafu Camp

Efter en nat under den imponerende Great Barranco Wall og et solidt morgenmåltid klatrer du op ad den berygtede klippevæg. Noget som heldigvis er lettere end det ser ud til. På toppen under Heim gletsjeren, der hænger som kæmpe is-gardiner ud over massivet, folder Kilimanjaros skønhed sig ud på fantastisk vis.

Ruten fører ned gennem Karanga Valley og går sammen med Mweka ruten, som du følger resten af vejen mod Kilimanjaros top. Efter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger udsat på en højderyg. Grunden er stenet og det blæser oftest meget. Sørg for at gøre dig bekendt med terrænet omkring campen, inden mørket falder på. Så er du velforberedt, når opstigningen til toppen starter kort efter midnat.

Forbered dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.

Højder: Barranco Camp: 3.950 m.o.h., Barafu Camp: 4.600 m.o.h.

Højdemeter fra camp til camp: 650 m

Distance: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omkring midnat står du op og du får serveret en snack, inden du i mørke starter den sidste opstigning til toppen. Det vanskelige terræn de ca. 6 timer frem til Stella Point er den største udfordring for de fleste. Målet er at nå Stella Point kort tid efter solopgang, så du kan nyde den rødglødende solopgang her. Hvilet bliver ikke langt, da det ellers bliver nærmest uoverkommeligt at komme i gang igen som følge af kulde og træthed. Du fortsætter langs kraterkanten og det sidste stykke er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan du risikere, at der er sne det sidste stykke til dit endelige mål, som er Uhuru Peak, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h., kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.

Herefter starter nedstigningen til Barafu Camp, det tager ca. 3 timer. Her får du et velfortjent, men kort hvil, inden du vandrer videre ned ad en stenet sti til Mweka Camp, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn. Lejren ligger i den øverste del af skoven, hvor der ofte er tåge og regn sidst på eftermiddagen. Højdepunktet er, at der her venter varmt vand og varm mad.

Højder: Barafu Camp: 4.600 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Mweka Camp: 3.100 m.o.h.

Højdemeter fra camp til camp: 1.500 m

Distance: 5 km op og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer op, 7 timer ned

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens sidste vandreetape er 3 nemme timer gennem nationalparken til Mweka Gate. Her tjekker du ud, inden du bliver kørt tilbage til landsbyen Moshi. På hotellet venter dig en velsmagende frokost og et – med længsel ventet – dejligt varmt bad. Alle der har gennemført bestigningen får overrakt et diplom.

Højder: Mweka Camp: 3.100 m.o.h., Mweka Gate: 1.850 m.o.h., Moshi: 915 m.o.h.

Højdemeter fra camp til Moshi: 2.185 m

Distance: 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatning:
Dag 9: Tarangire Nationalpark

Guiden henter jer på hotellet, og så går turen videre med safari i Tarangire National Park. Tarangire National Park (2.600 km2) med sit enorme panoramalandskab, der favner ni forskellige vækstzoner. I oplever en savanne fyldt med majestætiske baobabtræer og akacier, der næsten tager opmærksomheden fra de mange dyr.

Dette landskab gennemskæres af den livgivende Tarangire flod, som aldrig udtørrer. Hertil søger store flokke af bøfler og en af de største koncentrationer af elefanter noget sted i verden. I kan være heldige at se flokke på op til hundrede elefanter. Her finder I også geparder, leoparder, løver, hyæner, træklatrende pytonslanger og alskens byttedyr: kudu, impala, gazeller osv.

Overnatning:
Dag 10: Lake Manyara Nationalpark - Hjemrejsen starter

I tjekker tidligt ud fra hotellet og besøger Lake Manyara National Park. Dette er en af Tanzanias mindste nationalparker på 330 km2, hvoraf søen udgør de 200 km2. Området mellem søen og de 600 meter høje Rift Valley skråninger i vest byder på åbne græssletter, en junglelignende skov og sumpe. Et eldorado for 380 fuglearter, og ikke mindst store elefant- og bavianflokke.

Efter frokost kører I til lufthavnen, hvor I starter hjemrejsen til Danmark efter dejlige safarioplevelser.

Dag 11: Hjemkomst i Danmark

Du ankommer i Danmark efter en oplevelse for livet.

Tillæg for enkeltværelse 1.700 kr.
Ekstra akklimatiseringsdag: 1.985 kr.
Rabat ved større grupper
Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvorfor rejse med Afrika-Safari?
Derfor vælger kunderne os

Vi er altid ved din side

 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen

100 % komfort

 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring

Erfaring

 • Tusindvis af gæster har foretrukket os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af afrikanske partnere

Valuta for pengene & Fuld beskyttelse

 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.