Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist | Alle hverdage 9-16
ForsideRundrejser i AfrikaKilimanjaroMachame ruten
Kilimanjaro | 10 dage:

Machame ruten (Whisky ruten)

Højdepunkter på rejsen:

Moshi, Shira plateauet, Kilimanjaro Western Breach, Lava Tower, Great Barranco Wall, Heim gletsjeren, Karanga Valley, Stella Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro t/r
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavn til dit hotel t/r
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 2 overnatninger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpension (en overnatning før og en efter bestigningen)
 • Bestigning af Kilimanjaro via Machame ruten
 • 5 overnatninger i telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Al mad tilberedes af en lokal kok
 • Professionelle guider og bærere hele vejen
 • Mulighed for at tilkøbe safari eller badeferie efter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighed for bestigning året rundt
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
Ekstra akklimatiseringsdag: 1.900 kr.
Rabat ved større grupper

Kilimanjaro – verdens højeste og smukkeste, fritstående bjerg

Kilimanjaro rejser sig 4.065 meter på en højslette, som ligger 1.830 meter over havets overflade. Vi følger Whiskey ruten op til sneen ved Uhuru Peak, altså bjergtoppen af Kilimanjaro – 5.895 meter over havets overflade. Til sammenligning er Alpernes højeste bjerg Mont Blanc “kun” 4.800 meter højt.

Whiskey ruten varer 6 dage, hvilket er befordrende for deltagernes akklimatisation. Med udgangspunkt i Moshi er oplevelsen fordelt på 4½ dages opstigning og 1½ dags nedstigning. Ruten på Kilimanjaro er 62 km med 40 km op til bjergtoppen og 20 km nedstigning fra toppen af Kilimanjaro. Det er en smuk rute, hvor I både oplever den sydvestlige side og sydsiden af Kilimanjaro, fordi I vandrer op ét sted og ned et andet sted.

For sin akklimatisering kan man få tilføjet en ekstra dag ved at udvide trekket fra Barranco Camp til Barafu Camp fra 1 til 2 dage. Vælges dette, vil I hike fra Barrango Camp til den lavere beliggende lejr i Karanga Valley, hvor der er rindende vand. Dagen efter vil I så hike fra Karanga Valley Camp til Barafu Camp og komme videre i det planlagte ruteforløb på Kilimanjaro derfra.

Professionelle bærere tager sig af al udstyr, inklusive telte, og kokke tilbereder jeres mad. Husk solbriller, hat, sololie, toiletpapir, vand, tanzanianske pengesedler, og hvad guiden ellers anbefaler.

Overnatning er i telte. Dinner serveres i et middagstelt eller på et tæppe udenfor. Whiskey ruten på Kilimanjaro byder på de bedste visuelle oplevelser, der kommer som perler på en snor – fra den sene eftermiddags solnedgang ved Shira til den tidlige morgens disede åbenbaringer af Kibo’s enorme Barranco Væg.

Størstedelen af Kilimanjaro er nu en nationalpark. Bjerget er tæt på Ækvator, og du kan bestige Kilimanjaro året rundt.

Vælg denne rejse fordi…

Machame ruten er en af de smukkeste og mest populære ruter med en høj succesrate. Machame ruten kaldes også ind imellem Whisky ruten. Ruten starter ved Machame Gate, som er den sydvestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Du vandrer gennem et landskab med forskelligartet vegetation, først frodig regnskov, så hedelandskab, derefter klippelandskab og sluttelig alpint ørkenlandskab. Fra Shira-plateauet er der en fantastisk udsigt til gletsjerne ved Western Breach og ved Stella Point oplever du en smuk solopgang. Den sidste opstigning til toppen foregår fra sydøst, og nedstigningen følger Mweka ruten mod syd. Turen er hård og krævende, men når du Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær udsigt i knap 6 km højde og en unik oplevelse for livet.

Detaljeret dagsprogram
Klik på et billede for at se det i fuld størrelse
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Danmark til Kilimanjaro

Fly fra Danmark til Kilimanjaro med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer i Kilimanjaros internationale lufthavn, hvor du bliver mødt af din guide, som kører dig til Springlands Hotel i den lille by Moshi – en køretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimt af Kilimanjaros sneklædte top. Byen emmer af afrikansk kultur og atmosfære og byder på eksotiske oplevelser, ikke mindst på det lokale marked og i de mange små butikker.

Om eftermiddagen er der velkomstmøde, hvor guiden vil gennemgå udstyr og de næste dages tur mod toppen.

Højder: Moshi: 915 m.o.h.

Overnatning Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Efter morgenmaden forlader du Moshi og kører til landbyen Machame – en køretur på 50 min. Her møder du dit team af guider, kokke og bærere, som forbereder og pakker dit udstyr. Herefter går turen til Machame Gate, som er den sydvestlige indgang til Kilimanjaro Nationalpark. Her er der indtjekning og registrering, inden du begynder din vandring gennem regnskoven til toppen af Kilimanjaro. Kilimanjaro består af tre udslukte vulkaner; Kibo med det højeste punkt Uhuru (5.895 m.o.h.), Mawenzi (5.149 m.o.h.) og Shira (3.962 m.o.h.).

Gennem det første stykke af ruten i de lave højder kan det være vådt og mudret. Du vandrer langs smukke stier gennem den tætte regnskov, hvor du måske er heldig at få et glimt af dyrelivet, fx de meget smukke og meget sjældne sort/hvide colobus aber. Bærerne går i forvejen, så dit telt står klar, når du ankommer til Machame Camp.

Højder: Moshi: 915 m.o.h., Machame Gate: 1.634 m.o.h., Machame Camp: 2.834 m.o.h.

Distance: 10 km

Vandretid: 7-8 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp
Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det sidste stykke gennem regnskoven, og snart åbner hedelandskabet sig og stierne bliver mere stenede. Du vandrer over Shira plateauet med udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med den fantastiske gletsjer. Du er nu vest for den udslukte vulkan Kibo på den modsatte side af Marangu ruten og efter et kort hike mod vest ankommer du til Shira 2 Camp.

Højder: Machame Camp: 2.834 m.o.h., Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h.

Distance: 6 km

Vandretid: 7 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du mod øst. Landskabet bliver mere tørt, bart og stenet jo højere du kommer op. Undervejs bliver du belønnet med smukke udsigter til Kibo og Mt. Meru, som stikker op af de hvide skyer bag dig. Efter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower, som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Efter frokost ved foden af Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis vejret tillader kan du nyde en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, ligesom  der er en storslået udsigt til toppen af Kilimanjaro, et flot kig ned ad bjergets side mod dalen og yderligere mod øst den 300 meter høje Great Barranco Wall.

Dagens etape vil byde dig udfordringer både terræn- og højdemæssigt, så husk at tage det roligt og lyt til din krop. Selv om du slutter dagen med kun +110 højdemeter, er du undervejs oppe på +790 højdemeter ved Lava Tower, inden du går ned til Barranco Camp.  Der er mange, som mærker de første tegn på højdesyge i disse højder, så vær opmærksom på de mindste tegn og informer guiden herom.

Højder: Shira 2 Camp: 3.840 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h, Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Distance: 5 km

Vandretid: 5 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp
Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley - Barafu Camp

Efter en nat under den imponerende Great Barranco Wall og et solidt morgenmåltid klatrer du op ad den berygtede klippevæg. Noget som heldigvis er lettere end det ser ud til. På toppen under Heim gletsjeren, der hænger som kæmpe is-gardiner ud over massivet, folder Kilimanjaros skønhed sig ud på fantastisk vis.

Ruten fører ned gennem Karanga Valley og går sammen med Mweka ruten, som du følger resten af vejen mod Kilimanjaros top. Efter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger udsat på en højderyg. Grunden er stenet og det blæser oftest meget. Sørg for at gøre dig bekendt med terrænet omkring campen, inden mørket falder på. Så er du velforberedt, når opstigningen til toppen starter kort efter midnat.

Forbered dit udstyr og varme tøj til næste dags vandring til toppen og opbevar drikkevand i en termoflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for at gå tidligt i seng for at få de menneskelige batterier ladet op til Kilimanjaros ultimative udfordring.

Højder: Barranco Camp: 3.950 m.o.h., Barafu Camp: 4.600 m.o.h.

Distance: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Omkring midnat står du op og du får serveret et let måltid, inden du i mørke starter den sidste opstigning til toppen. Det vanskelige terræn de ca. 6 timer frem til Stella Point er den største udfordring for de fleste. Målet er at nå Stella Point kort tid efter solopgang, så du kan nyde den rødglødende solopgang her. Hvilet bliver ikke langt, da det ellers bliver nærmest uoverkommeligt at komme i gang igen som følge af kulde og træthed. Du fortsætter langs kraterkanten og det sidste stykke er en jævn stigning. Afhængig af årstiden kan du risikere, at der er sne det sidste stykke til dit endelige mål, som er Uhuru Peak, toppen af Kilimanjaro og toppen af Afrika. Når du toppen 5.895 m.o.h., kan du klappe dig selv på skulderen, nyde den fantastiske udsigt og tage et selfie ved Uhuru Peak skiltet, som evigt minde.

Herefter starter nedstigningen til Barafu Camp, det tager ca. 3 timer. Her får du et velfortjent, men kort hvil, inden du vandrer videre ned ad en stenet sti til Mweka Camp, hvor der venter dig en velfortjent nattesøvn. Lejren ligger i den øverste del af skoven, hvor der ofte er tåge og regn sidst på eftermiddagen. Højdepunktet er, at der her venter varmt vand og varm mad.

Højder: Barafu Camp: 4.600 m.o.h., Uhuru Peak: 5.895 m.o.h., Mweka Camp 3.100 m.o.h.

Distance: 5 km op og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer op, 7 timer ned

Overnatning Teltlejr på Kilimanjaro

Dag 8: Mweka Camp – Moshi
Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens sidste vandreetape er 3 nemme timer gennem nationalparken til Mweka Gate. Her tjekker du ud, inden du bliver kørt tilbage til landsbyen Moshi. På hotellet venter dig en velsmagende frokost og et – med længsel ventet – dejligt varmt bad. Alle der har gennemført bestigningen får overrakt et diplom.

Højder: Mweka Camp 3.100 m.o.h., Mweka Gate 1.850 m.o.h., Moshi 915 m.o.h.

Distance: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatning Springlands Hotel

Dag 9: Hjemrejsen starter
Dag 9: Hjemrejsen starter

I dag tjekker du ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Danmark
Dag 10: Hjemkomst i Danmark

Du ankommer i Danmark efter en oplevelse for livet.

INDHENT TILBUD
HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Trustpilot

INDHENT TILBUD

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!