Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist
Alle hverdage 9-16
Menu
HomePraktisk infoKenya

Praktisk information om Kenya

Her på siden får du svar på spørgsmål om visum, vaccinationer og valuta samt andre spørgsmål der kan opstå, når du skal med os til Kenya.

Har du yderligere spørgsmål, sidder vi klar til at hjælpe. Se også alle vores Kenya-safari.

1. Vejr og dyreliv i Kenya måned for måned

Der kan køres safari i Kenya hele året.

Januar, Februar og Marts
Alle 3 måneder gode safarimåneder, lige efter den korte regntid, man kan nyde en del fugle der er på vinterbesøg fra Europa. Græsset er ikke så højt at man ikke kan ”finde” dyrene. Gode muligheder for at se store flokke af elefanter.

April, samt første halvdel af Maj
Dette er normalt den ”store” regntid, dette betyder ikke at der ikke kan køres safari, regnen falder ikke på samme triste måde som når vi har dagsregn her i Danmark, der er tale om massive byger, der kun varer få timer, ja, ofte kan det være med til at friske op på naturen.

Sidste halvdel at Maj, samt Juni
Dette er gode safarimåneder, efter den store regntid, gror alt dejligt, i slutningen af juni vil de store flokke af zebraer fra Tanzania begynde at ankomme til Masai Mara, de går foran den store Gnuvandring. Zebraerne kommer for at æde det grove græs.

Juli, August, September og første halvdel af Oktober
De kæmpe store flokke af gnuer begynder at komme sydfra, i gamle dage kunne man næsten stille uret efter dem, men også Afrika oplever klimaforandringer, dette gør at man ikke længere kan regne med deres tilstedeværelse. Gnuerne starter deres tilbagevandring til Tanzania i September/Oktober her er det, der opstår de store dramaer når de mange dyr skal krydse Mara floden, her venter krokodillerne.

November og December
Roen sænker sig stille og roligt over savannen, normalt er her nu en lille regntid, der frisker det hele op efter at de mange gnuer har forladt området, græsset begynder at gro og elefanterne kommer retur, elefanterne bliver forvirrede over den store uro, og de mange fluer der er som følge af gnuernes besøg.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Nedbør (mm)
58
50
92
242
190
39
18
24
31
61
150
108
Nedbør dage
4
4
8
15
13
5
3
4
4
7
14
9
Dagtemp.
26
27
27
25
24
23
22
23
25
26
24
24
Nattemp.
11
11
12
13
12
10
9
9
10
11
13
12
Solskinstimer
288
266
267
204
189
159
130
127
180
226
198
257
Vejr
statistik
Nedbør (mm) Nedbør dage Dag
temp.
Nat
temp.
Solskins
timer
JAN 58 4 26 11 288
FEB 50 4 27 11 266
MAR 92 8 27 12 267
APR 242 15 25 13 204
MAJ 190 13 24 12 189
JUN 39 5 23 10 159
JUL 18 3 22 9 130
AUG 24 4 23 9 127
SEP 31 4 25 10 180
OKT 61 7 26 11 226
NOV 150 14 24 13 198
DEC 108 9 24 12 257
2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum

Danske statsborgere skal have gyldigt visum for at rejse til Kenya. Husk, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter indrejse i Kenya.

Fra 1. juli indførte Kenya det elektroniske turistvisum eVisa. Man kan dog stadig ansøge om visum manuelt, ved ankomsten til lufthavnen i Kenya.
I Kenya arbejder myndighederne på, at det nye eVisa skal erstatte den manuelle ansøgningsproces ved ankomst i lufthavnen. Overgangen hertil har vist sig at tage længere tid end først ventet.
Derfor kan du ansøge om visum til Kenya enten manuel ved ankomst i lufthavnen i Kenya, eller online inden afrejse.

Manuel ansøgning om visum ved ankomst til Kenya:
Ved ankomst til lufthavnen i Kenya, skal du udfylde en ansøgningsformular, samt indbetale 50 USD. Det plejer at gå forholdsvist hurtigt. Husk kuglepen! Under punktet hvor du skal udfylde adressen i Kenya, påfører du navnet på det første hotel/lodge hvor du skal overnatte.

Elektronisk ansøgning om visum inden afrejse til Kenya:
På hjemmesiden www.evisa.go.ke kan du ansøge om det elektroniske eVisa og betale med kreditkort. Visum afgiften ligger på USD 50, samt en serviceafgift på USD 1.
Ansøg om visum til Kenya tidligst 3 måneder før afrejse.

Ved ansøgning om visum, skal du uploade billede af dit pas samt et pasbillede (max 500×500 pixels). Efter registreringen på hjemmesiden tager det omkring 5 dage, før visummet er udstedt. Det elektroniske visum skal stadig printes ud og medbringes sammen med pas og præsenteres ved ankomsten i Kenya.

Har du problemer eller spørgsmål vedrørende det elektroniske eVisa henviser vi til Den Kenyanske Ambassade i Stockholm på telefon +46 (0) 8 21 83 009.

Andre ting som du skal være opmærksom på i forbindelse med visum:

• Ved indrejse til Kenya skal udfyldes et indrejsekort der udleveres i flyet, ellers ligger det ved visumskranken
• Ved udrejse fra Kenya skal der udfyldes et udrejsekort som findes i afgangsterminalen

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvis du har bestilt en kombinationstur med safari i Kenya og badeferie på Zanzibar (Tanzania) skal danske statsborgere have visum til både Kenya og Tanzania. Visum til Tanzania kan ordnes ved indrejsen til Zanzibar; husk at have 50 USD i kontanter klar til dette.

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Vi anbefaler, at du foretager sædereservation på flyet. Mange flyselskaber tilbyder også opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside. De fleste selskaber har et punkt på menuen, der hedder ”manage my booking”.  Vær opmærksom på, at mange flyselskaber kræver betaling for sædereservation, så du skal have dit kreditkort/betalingskort klar, når du går i gang.

Desværre er der ikke ens regler for, hvornår der åbnes for sædereservation. Vi anbefaler, at du så tidligt som muligt prøver at foretage en sædereservation, og du vil så der få at vide, hvornår du kan foretage sædereservation, hvis det ikke kan ske med det samme. Det er meget almindeligt, at der først åbnes for sædereservation mellem 72 og 24 timer før afrejse.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Kenya, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Der kan trække koldt fra flyets aircondition, så tag en vindjakke med i håndbagagen, og måske også safarihatten.

Bemærk at al brug, import og produktion af plastikposer, som vi kender fra dagligvarehandlen, er forbudt i Kenya.

Vi anbefaler derfor, at man undgår at bruge plastikposer, når man pakker sin bagage. Brug i stedet stofposer eller poser af andet vandtæt materiale end plastik. Hvis man bærer f.eks. håndbagage synligt i plastikposer ved ankomsten til Kenya, vil man blive bedt om at aflevere dem. Dette inkluderer også plastikposer fra f.eks. ”Duty Free”.

10. Transfers fra lufthavn frem og tilbage

Ved ankomst til lufthavnen i Nairobi eller Mombasa bliver du hentet af vores lokale representant.
Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen.

11. Transport i Kenya

Vores dygtige og vidende chaufførguide henter jer i lufthavnen i Kenya. Han kører jer til hotellet, og I er sammen med ham alle dage i dagtimerne, hvor han kører jer på safariture og anden sightseeing.
På afrejsedagen kører chafførguiden jer til lufthavnen igen.

12. Kørselsafstande på safari

Kørselsafstande for Karibu Kenya & Mombasa og Karibu Kenya & Zanzibar turene:

 • Dag 2: Nairobi – Amboseli: ca. 250 km, ca. 3 timer
 • Dag 4: Amboseli – Lake Naivasha: ca. 350 km, ca. 5 timer
 • Dag 5: Lake Naivasha – Masai Mara: ca. 250 km, ca 4-5 timer
 • Dag 7: Masai Mara – Nairobi: ca. 265 km, ca. 6 timer

I alt ca. = 1115 km – uden gamedrive

Kørselsafstande for 10 dages luksussafariHa Kuna Matata & Mombasa, samt Ha Kuna Matata & Zanzibar turene:

 • Dag 3: Nairobi – Samburu: ca. 320 km, ca. 6 timer
 • Dag 5: Samburu – Lake Naivasha: ca. 340 km, ca. 6 timer
 • Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara:ca. 250 km, ca. 4-5 timer
 • Dag 9: Masai Mara – Nairobi: ca. 265 km, ca. 6 timer

I alt ca. = 1175 km – uden gamedrive

Kørselsafstande for Mombasa & Tsavo East, Amboseli, Tsavo West turen:

 • Dag 4: Mombasa – Tsavo East: ca. 120 km, ca. 2,5 timer
 • Dag 5: Tsavo East – Amboseli: ca. 290 km, ca. 4 timer
 • Dag 6: Amboseli – Tsavo West: ca. 110 km, ca. 2 timer
 • Dag 7: Tsavo West – Mombasa: ca. 280 km, ca. 6 timer inkl. frokostpause

I alt ca. = 800 km – uden gamedrive

Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold. Venligst bemærk at vejstandarden i Kenya ikke kan sammenlignes med vejene i Nordeuropa.

13. Safari i 4-hjulstrukne Land Cruisers

Vi investerer løbende, sammen med vores samarbejdspartner i Kenya, i nye 4-hjulstrukne Land Cruisers, så alle vores gæster altid får den bedste safarioplevelse i Afrika-safaris egne biler.

Alle biler er udstyret med strømudtag, så du kan oplade din mobil eller dit kamera, mens du kører (husk adapter), og der er adgang til Wi-Fi i alle bilerne. Der er ligeledes kikkerter til rådighed i alle bilerne, så du kan se alle detaljerne i de mange dyr, du ser på din safari.

Bilerne har mulighed for at åbne taget under safarien for bedre udsyn til de spændende dyr. Der kan være op til 5-7 personer i en Land Cruiser.

Der er mulighed for at reservere en privat Land Cruiser mod et tillæg. Kontakt os for at høre nærmere om dette.

For at optimere pakning og transport af bagagen, anbefaler vi at I pakker i bløde tasker, frem for hårde kufferter.

Se billeder af de nye biler her.

14. Masaibesøg i Masai Mara

Hvis I ønsker at besøge en masailandsby, skal I aftale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person og betales direkte til masaierne.

15. Mombasa og Fly-In safari Masai Mara

Hvis du har bestilt turen Mombasa & Fly-In safari Masai Mara, flyver du direkte fra Mombasa til Masai Mara. Du skal være opmærksom på at der er en begrænsning på 10 kg indtjekket bagage pr. person. Bagagen du ikke skal bruge på de 3 safaridage, kan opbevares på hotellets opbevaringsrum.

16. Frokost og drikkevarer under safarien

Alle måltider inklusive picnic lunch indgår i prisen. Drikkevarer er for egen regning.

17. Valuta i Kenya

Kenyas valuta hedder kenyiansk shilling (KSH). Se Googles nuværende vejledende kurs her. Du har mulighed for at veksle fra dollar til shilling, og den bedste kurs får du i lufthavnen. Sørg for at have mindre beløb på dig (1 – 5 dollar sedler) da dette er mest gangbart på markeder, betaling af drikkepenge og lignende. Du kan også hæve penge på Visa og Master Card i minibankerne, samt betale med kortene nogle steder. Der er også mulighed for at betale med USD (mest brugt), Euro samt engelske pund i Kenya.

18. Drikkepenge

I Kenya er det kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge.
Derfor forventes drikkepenge, men det er selvfølgeligt op til dig hvor meget du vil give.
Det er en god ide at give guiden drikkepenge løbende så han føler at hans gode indsats bliver belønnet.
Giv drikkepengene personligt og ha’ altid lidt drikkepenge i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • 10-15 USD pr. person pr. dag til guiden
 • 2 USD for bagage som portøren bærer for dig
 • 10% i barer og restauranter
 • 2 USD om dagen til stuepigen

Vores drikkepenge guideline er i USD, men drikkepengene afregnes i den lokale valuta på destinationen.

19. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

20. Tidsforskel ved rejser til Kenya

Kenya er tre timer foran GMT. Altså en time foran Danmark, når vi har sommertid og to timer foran, når vi har vintertid.

21. Myggenet

Myggene kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, så på den tid vil det være klogt at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte og så ellers sørge for at blive sprayet på ankler, håndled, hænder og i nakken.

Alle vores overnatningssteder på safarien i Kenya har myggenet over sengen. Derfor er det ikke nødvendigt at medbringe dette.

Sarova Panafric Hotel i Nairobi har dog ikke myggenet, eftersom det ikke er nødvendigt.

22. Sprog i Kenya

Kenya har mange forskellige stammer og lokale sprog. Engelsk og kiswahili er de to officielle hovedsprog, der giver fælles identitet i det store land. I skolerne lærer alle engelsk fra første klasse.

23. Elektricitet

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der sjældent slukkes om natten. Men det kan ske, så husk at tage lommelygte med på ferien. Der er 240 volt, og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores (engelske stik). Adaptorer kan ofte lånes i hotelreceptionerne.

24. Tjek ind - tjek ud på hotellerne

Efter en altid hjertelig velkomst udfylder man registreringskort i receptionen før udlevering af nøgle. Tjek ind efter kl. 11 og tjek ud før kl. 10. Ved tjek ud betaler man sine ekstraregninger for drinks i restaurant og bar osv.

Vær opmærksom på, at hotellerne næsten altid beder om at tage en kopi af dit pas. Dette er et krav de pålægges fra de nationale turistmyndigheders side.

 

25. Bagage som er vigtig at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene (stærke farver kan tiltrække tsetse fluer, som kun findes nogle steder i parkerne).
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg
 • Fordelerdåse til 3-4 stik – så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
 • Hat der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade
 • Myggebalsam f.eks. Autan (både gå-væk-myg og kløestillende)
 • Negleklipper og fil
26. Ting som er gode at have i håndbagagen
 • Pas, penge, billetter
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen, for sæt nu I mister kufferten!)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter
 • Kikkert (så I får set leoparden langt derude i træet)
 • Kamera og flere memory cards end I regnede med at få brug for + batteriopladeren og så en pose til at beskytte kameraet mod Afrikas fine, røde støv
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails. Der er adgang til internet på Highview Hotel
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til den lange flytid ud og hjem
 • Måske en engelsk/dansk – dansk/engelsk lommeordbog
27. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at denne rejse generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Populære rejser
Luksussafari i Sydafrika
Luksussafari i Sydafrika
Safari med dansk turkoordinator
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Machame ruten
Machame ruten
Nå toppen af Kilimanjaro med den kendte Whisky rute.
 
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Oplevelsesrig safari og hvide sandstrande.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari med besøg i 4 nationalparker
 

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.