Tlf. 89 93 43 89 | Snak med en Afrika-specialist | Alle hverdage 9-16
ForsideInfo & KontaktTemasider – find inspiration til din Afrika-rejseNationalparker i Tanzania

Nationalparker i Tanzania

I Tanzania venter storslåede oplevelser med vilde dyr, et fantastisk blomsterliv og ikke mindst nogle fantastiske nationalparker, herunder den verdensberømte Serengeti National Park og mange flere.

For spørgsmål, ring til vores rejsekonsulenterpå 89 93 43 89.

Populære Rejser: Nationalparker i Tanzania

Tanzanias nationalparker

Tanzania ligger i det østlige Afrika, lige ud til Det Indiske Ocean. Her er der rig mulighed for at opleve den storslående natur samt de mange vilde dyrearter helt tæt på.

I Tanzania er der i alt 12 nationalparker, hvor Serengeti, Tarangire, Ngorongoro og Lake Manyara er de mest besøgte.

Oplev Serengetis enormt rige dyreliv

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste og mest populære nationalpark.

Parken er på UNESCOs Verdensarvsliste og er kendt for den årlige migration af millioner af gnuer og zebraer. Denne dyrevandring finder sted i Serengeti-Mara økosystemet i området på grænsen mellem Kenya og Tanzania. Omkring 2 mio. dyr vandrer her i søgen efter vand og nyt græs.

I nationalparken kan du også finde løver, leoparder, elefanter, næsehorn og afrikanske bøfler. Uden for tørkeperioden er der også et stort antal af flodheste, gazeller, antiloper, vortesvin, ørne og strudse.

 

Ønsker du at opleve Serengetis smukke natur og dyreliv fra en lidt anden vinkel, kan du tilvælge en ballonsafari. Her bliver du tidlig morgen kørt ud på savannen, hvorfra du letter op i luften i en stor luftballon. Her vil du opleve solen glimte frem i horisonten, alt imens dyrene langsomt vågner under dig. Dette er en unik oplevelse, som vi varmt kan anbefale.

 

Tarangire Nationalpark

Tarangire National Park er den sjettestørste nationalpark i Tanzania, og ligger det sted i regionen, hvor du finder de største forskelligheder i landskabet.

Tarangire er opkaldt efter Tarangire floden, som krydser parken og som er den eneste kilde til vand i tørre perioder. Parken er kendt for det store antal af elefanter samt geparder, leoparder, løver, hyæner, pytonslanger og gazeller.

Hvis du er interesseret i at spotte fugle, er der god chance for at se nogle enestående arter her. I Tarangire Nationalpark kan du nemlig spotte mere end 550 forskellige fuglearter, her i blandt holder mange øjnene åbne for hvinende flokke af farverige sorthovedede dværgpapegøjer (også kaldet ”Yellocovered lovebirds”).

 

Mød masaierne i Ngorongoro Crater

Ngorongoro Crater grænser op til Serengeti og udgør et krater-højland. Da krateret har rindende vand året rundt, er det et paradis for de 30.000 dyr, der bor i området.

Ngorongoro Crater finder du de rødklædte masaier. Masaierne er nomader hvis rigdomme består i kvæg og geder. De bor i runde hytter, som oftest står i en cirkel hvilket udgør deres landsbyer. Hytterne er bygget af grene, ler og kogødning. Byggestilen og hyttestørrelsen vidner om, at når græsset slipper op i et område, så kan hele samfundet flytte til nye græsgange for kvæget. De er nu oppe over 50.000 masaier i området.

Dette kombineret med den smukke natur samt de tætte bestande af bl.a. gnuer, zebraer, elefanter, løver, gazeller og flodheste, som lever i området, har placeret naturreservatet på Verdensarvslisten siden 1979.

 

Fantastisk fugleliv og vilde dyr i Lake Manyara

Lake Manyara er en af Tanzanias mindste nationalparker på kun 330 km2, hvoraf selve søen udgør 200 km2. Parken er især kendt for løver som klatrer i træerne.

Lake Manyara er et paradis for blandt andet for 380 fuglearter og store flokke elefanter og bavianer. Derudover lever de mest almindelige afrikanske dyr, som zebraer, flodheste, løver og afrikanske bøfler, også her.

 

Kontakt os for mere information

Vil du vide mere om Tanzania? Læs mere om vores Tanzania-safari eller besøg vores side med praktisk information. Her kan du læse mere om vejrforhold, vaccinationer, visum og meget andet.

 

Du er også meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, som har mange års erfaring med at hjælpe gæster på deres livs rejse. De kan hjælpe dig med dine spørgsmål omkring Tanzanias nationalparker, indhentning af rejsetilbud og meget andet.

 

Vores rejsekonsulenter sidder klar mandag-fredag mellem 9 og 16 på telefon 89 93 43 89 eller via mail: info@afrika-safari.dk.

Kom helt tæt på med Afrika-Safari.dk

Trustpilot

HAR DU SPØRGSMÅL?

Kontakt os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!