Tlf. 89 93 43 89 | Alle hverdage 9-16
ForsideInfo & KontaktTemasider – find inspiration til din Afrika-rejseLake Naivasha

Lake Naivasha

Lake Naivasha er en af de store ferskvandssøer i østafrika, der er dannet som en naturlig del af det vældige Rift Valleys System, hvor klodens indre energi skubber rundt med de kontinentale plader, og lige netop her i Østafrika, er ved at trække kontinentet fra hinanden.

Populære Rejser: Lake Naivasha

Lake Naivasha i Kenya

Lake Naivasha er ikke blot en lille sø i Afrika. Søen dækker et areal på 160 km2 og har nærmest sit eget lille vejrsystem. Søens navn stammer fra Maasai og betyder ”Oprørte vande”, et navn som søen har fået pga de lokale storme, der pludselig kan opstå i området. Selve søen er omgivet af et større sumpområde, så afhængigt af nedbøren kan de samlede areal variere meget.

Søens historie fortæller meget om området. Vandmængden i søen har været meget variende de sidste hundrede år. Dels har søen fungeret som kilde til vanding af de omkringliggende landbrugsområder. Faren for udtørring fik dog iværksat en redningsplan, og vandstanden steg igen til de naturlige 6 meter. Da vandstanden tilbage i 60’erne igen pludselig faldt, skyldtes det geotermisk aktivitet i området, hvor bevægelser i undergrunden flyttede vand fra Lake Naivasha til omkringliggende mindre søer.

Området er kendt som en del af det store Rift Valley System, hvor de kontinentale bevægelser langsom er ved at trække det afrikanske kontinent fra hinanden, og Lake Naivasha er derfor en af de mange søer i Østafrika, der, når processen når så langt, vil flyde sammen og skabe det østafrikanske hav.

Man har dog også haft succes med at udnytte naturens kræfter, og der er i området flere steder elektricitetsværker, der udnytter kræfterne til at forsyne området med elektricitet. Området omkring søen er i  øvrigt i stor udstrækning beboet af europæere, der er kommet hertil og har slået sig ned.

Et besøg ved Lake Naivasha er et besøg værd pga. den smukke natur, det rigt varierende fugleliv og ikke mindst Hells Gate National Park, der ligger i forbindelse med søen.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ring til os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Aclass

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Soliditets database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Facebook

Google Plus

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!