Tlf. 89 93 43 89 | Alle hverdage 9-16
ForsideInfo & KontaktTemasider – find inspiration til din Afrika-rejseKaren Blixen Museum

Karen Blixen Museum

15 kilometer uden for Nairobi City i Kenya finder du Karen Blixen Museum. Det ligger ved foden af Ngong Hills, og museet åbnede i 1985. Museet er en del af Karen Blixens farm, og består af stuehuset, køkkenet og et kaffetørreri.

Selve bygningerne blev opført af svenskeren Åke Sjögren i 1911, og det var først i 1916, at Karen Coffee Company Ltd. købte farmen, som er baggrunden for Karen Blixens memoirer, bogen ”Den afrikanske farm” og den Oscar-vindende film ”Out of Africa”.

Vil du vide mere om Karen Blixen Museum Nairobi, så kontakt vore rejsekonsulenter på
telefon 89 93 43 89.

Populære Rejser: Karen Blixen Museum

Hvem var Karen Blixen?

Karen Blixen (født Dinesen) blev født i 1885, og er en kendt dansk forfatter, digter og skribent. I dag er hun mest kendt for sin bog ”Den afrikanske farm”, der udkom i Danmark i 1937.

Karen Blixen flyttede sammen med sin halvfætter, den svenske baron, Bror Blixen-Finecke, til Afrika, hvor de blev gift i 1914. Her drev de sammen en kaffefarm, The Karen Coffee Company Ltd, ved Ngong Hills i Nairobi, Kenya (Dengang: Britisk Østafrika). I dag er farmen bedre kendt som ”den afrikanske farm.”

 

Karen Blixens hus – fra hjem til Museum

Karen Blixen Museum i Nairobi har levet en omskiftelig tilværelse, hvilket blot er med til at gøre et besøg mere interessant. Karen Blixens bog ”Den afrikanske farm” – udgivet under hendes pseudonym, Isak Dinesen, fortæller om perioden fra 1916, hvor hun og hendes mand, Baron Bror von Blixen-Finecke, overtager farmen og bor der indtil 1931. Samme år sælges kaffefarmen på tvangsauktion. Bogen handler også om hendes store kærlighed til og for sin tid forbløffende forståelse og respekt for afrikanernes kultur.

I 1963 køber den danske stat farmen, og giver den til Kenya som gave i forbindelse med landets løsrivelse fra det britiske imperium. Indtil løsrivelsen hed Kenya ”Britisk Østafrika”, og i 1966 omdannes den til husholdningsskole. I den forbindelse indrettes stuehuset til forstanderindens bolig.

 

Kendt fra ”Mit Afrika”

I 1980’erne involveres en dansk komité igen i kaffeplantagen, og det er her, det besluttes at lave stedet til et museum som en hyldest til Karen Blixen. Det er også i 80’erne, at Sydney Pollack laver den 7-dobbelte Oscar-vinder ”Out of Africa” (på dansk ”Mit Afrika”).

I forbindelse med dette donerer filmselskabet bag filmen, Universal Pictures, $5.000 til restaureringen af bygningerne, som på dette tidspunkt er i meget dårlig stand. Den danske komité indsamler desuden penge til møbleringen af museet.

 

Værd at se i Museet

Museet er en del af National Museums of Kenya, og det ligger i et villakvarter opkaldt efter Karen Blixen. Kvarteret hedder simpelthen ”Karen”. I bygningerne forefindes enkelte af Blixen-parrets møbler, ligesom det er muligt at se fotografier og andre af deres ting. Derudover er det også muligt at se en bronzeafstøbning af den buste, som Harald Isenstein lavede af Karen Blixen i 1935.

I dag er museet en populær turistattraktion, og det har derfor åbent fra 9.30 til 18 hver dag, hele året rundt. Det er muligt både at få guidede ture og at gå rundt på farmen alene. Derudover kan der indgås aftale om særlige arrangementer.

Tager I en tur til Kenya er Karen Blixen Museum et must-see for enhver dansker med interesse for historie og især for Karen Blixen.

 

Kontakt os for mere information

På seks af vores rejser til Kenya kommer du på besøg på Karen Blixen Museum i Nairobi.

Hvis du ønsker at vide mere omkring museet, vores rejser til Kenya eller noget helt tredje, kan du kontakte vores rejsekonsulenter som er eksperter i Afrika, og har mange års erfaring med at hjælpe gæster på deres livs rejse.

Vores rejsekonsulenter sidder klar mandag-fredag mellem 9 og 16 på tlf. 89 93 43 89 eller via mail: info@afrika-safari.dk.

 

Kom helt tæt på med Afrika-Safari.dk

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Ring til os på:
89 93 43 89
info@afrika-safari.dk

Åbningstider:
Alle hverdage fra kl. 9 - 16.

Aclass

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Soliditets database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Facebook

Google Plus

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!