• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Botswana

Her på siden får du svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med safari i Botswana, f.eks. om vaccinationer og visum.

Praktisk information om Botswana

Praktisk information om Botswana

Her på siden får du svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med safari i Botswana, f.eks. om vaccinationer og visum.

1. Vejret i Botswana

Store del af Botswana består af ørken. 70% af landet er dækket af Kalahari-ørkenen, og eftersom hele landet ligger højt er her primært subtropisk steppeklima. Lidt regn falder der dog – om end mest mod nord. Klimaet er dog generelt nogenlunde stabilt året rundt, og landet kan som udgangspunkt besøges hele året.

 

Jan-marts: Regntid mod nord. Varmt. Blade på træerne kan vanskeliggøre safari. Nogle camps mod nord kan være lukket. Mange dyreunger og mange fugle.

April-maj: Temperaturen falder lidt. Landskabet er grønt. Generelt tørt.

Juni-august: højsæson for safari. Køligt om natten (det er vinter), varmt om dagene. Nogle steder er der ved at blive tørt, hvilket betyder færre blader på træerne og at dyrene samler sig om vandhullerne. Det er også på dette tidspunkt, at vandet rammer verdens største indlandsdelta: Okavango Deltaet. Interessant nok fyldes deltaet faktisk ikke af regnvand, som falder i Botswana men derimod af regnvand, som falder i Angolas bjerge.

September-oktober: Varmere, endnu mere tørt hvilket betyder virkelig gode chancer for at se dyrene, som samles om vandhullerne.

November-december: Regnen kommer tilbage. Det er ofte varmt men regnen bringer nogle gange lindring til både dyr og mennesker, som sveder og trænger til vand

2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Botswana købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum/Pas

Ved indrejse til Botswana kræves der ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 90 dage, men dit pas skal være gyldig i 6 måneder efter hjemrejsen.

Hvis du planlægger at besøge Victoria Falls fra Botswana eller du lander i Victoria Falls eller Livingstone, skal du som dansk statsborger have visum til Zambia og/eller Zimbabwe. Visum kan søges på Zambias og Zimbabwes ambassader i Stockholm og koster ca. 300 kr. Man kan desuden købe visum ved grænseovergangen. Husk at have kontanter (USD) klar til dette.

Læs nærmere om regler og procedurer for at få visum på: www.zambiaembassy.se og http://www.zimembassy.se/

Botswana – når du rejser med børn under 18 år
Pr. 1.oktober 2016 har Botswana strammet reglerne for indrejse med børn under 18 år. De har indført samme regler som Sydafrika.
Det betyder, at børn under 18 år skal medbringe deres fødselsattest oversat til engelsk. Dette gælder også selvom barnet rejser med begge forældre.

Rejser barnet kun med den ene forælder, kræves et skriftligt samtykke fra den forælder der ikke er med, i form af en legaliseret fuldmagt samt en kopi af pas med underskrift. Dette gælder også trods fælles forældremyndighed. Barnet skal stadig medbringe fødselsattest oversat til engelsk.

Rejser barnet uden nogen forældre gælder samme regler, som beskrevet ovenfor.

Er den ene forælder afgået ved døden, skal der medbringes en dødsattest oversat til engelsk.

Vær opmærksom på, at en fuldmagt kun er gyldig når en officiel myndighed legaliserer den. I Danmark sker det enten ved Borgerservice eller Udenrigsministeriet.

Du kan læse mere om at rejse med børn under 18 år her.

Vi anbefaler du kontakter Botswanas ambassade i Sverige, hvis du skal rejse med børn under 18 år og har spørgsmål til proceduren.

Du kan kontakte borgerservice i din kommune eller det lokale kirkekontor for at få en fødselsattest oversat til engelsk.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation, så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas.  Hvis du har kommentarer til rejseplanen eller noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

 

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Botswana, derfor kan det variere, hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Tag også en vindjakke med i håndbagagen, da det kan trække koldt fra flyets aircondition – og har du plads til overs – måske safarihatten.

10. Ankomst / Afrejse

Efter paskontrollen ved ankomst, vil I blive mødt af en guide fra BUSHTRACKS, som er vores repræsentant i Botswana.  Han vil enten stå med et skilt med jeres navne på eller et skilt med vores logo, som er et løvehoved. Guiden vil køre jer til hotellet – aftal tid med den samme guide eller receptionen om, hvornår I bliver afhentet fra hotellet igen til hjemrejse. Denne transfer er inkluderet i jeres ophold.

11. Valuta

Den lokale valuta i Botswana er Pula (BWP) – som i øvrigt betyder ”regn”. Vi anbefaler, at du veksler til Pula i Botswana eller hæver Pula i pengeautomaten ved ankomsten til Botswana. Benytter man BWP, anvend da mindre sedler, da de lokale stort set aldrig kan veksle store sedler. I lokale turistforretninger kan man primært betale med Pula og nogle gange små dollarsedler. På lodges er USD og sommetider Rand mere udbredt. Vi anbefaler, at du veksler, så du både har Pula og USD med.

12. Drikkepenge

Drikkepenge i Botswana er frivilligt men naturligvis altid velkomment. Hvis du under opholdet har fået ekstraordinær god behandling og ønsker at belønne den, er det helt i orden at give drikkepenge. På lodger/hoteller i Botswana ligger der typisk en konvolut ved en “tips box”, hvor du lægger drikkepenge til hele personalet i ved afrejse. Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • Guider: 10- 20 USD pr. person pr. dag
 • Mokoro stagere/naturguide/butler: 5 – 10 USD pr. person pr. dag

Både USD og BWP accepteres.

13. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

14. Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Botswana.

15. Elektricitet

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer. Der er 240 volt og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores. Vi anbefaler, at du medbringer en adapter, da hoteller ikke altid har låne-adaptere til gæsterne.

16. Vigtig bagage at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene.
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol.
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften.
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg.
 • Fordelerdåse til 3-4 stik, så shaver, mobil og kamera kan blive opladet via en enkelt adapter.
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
17. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.