• Tilfredse gæster siden 2006
 • Dedikerede rejseeksperter
 • Gennemtestede kvalitetsrejser
 • Omhyggeligt udvalgte guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistance på rejsen
 • Medlem af Rejsegarantifonden

Praktisk information om Botswana

Her på siden får du svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med safari i Botswana, f.eks. om vaccinationer og visum.

Praktisk information om Botswana

Praktisk information om Botswana

Her på siden får du svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med safari i Botswana, f.eks. om vaccinationer og visum.

1. Vejr og dyreliv i Botswana måned for måned

Store del af Botswana består af ørken. 70% af landet er dækket af Kalahari-ørkenen, og eftersom hele landet ligger højt over havets overflade, er her primært subtropisk steppeklima. Lidt regn falder der dog – om end mest mod nord, hvor du f.eks. finder Chobe Nationalpark og Okavango-deltaet. Klimaet er dog generelt nogenlunde stabilt året rundt, og landet kan derfor som udgangspunkt besøges hele året.

Nedenfor kan du læse lidt mere om, hvordan vejret er i løbet af året, samt hvordan det påvirker dyrelivet:

Regnsæsonen i Botswana
Den samlede periode fra november til marts er Botswanas sommer og regnsæson.

Sæsonen byder på meget høje temperaturer og forholdsvis stor risiko for regn- og tordenbyger. De fleste byger falder dog primært i eftermiddagstimerne.

Årstiden byder på et smukt, dramatisk farvespil på himlen samt et frodigt, grønt landskab, hvilket gør årstiden til den mest fotogene i Botswana. Herudover er regnsæsonen et optimalt tidspunkt at besøge landet, hvis du er vild med fugle. Her er nemlig gode chancer for at overvære både de migrerende og herboende fugle, der yngler i denne periode.

Der er en del blade på træerne, og det kan derfor til tider være vanskeligt at spotte dyrene under din safari. Til gengæld er der masser af dyreunger og de mange fugle at holde udkig efter. Desuden tiltrækker dyreungerne rovdyr, som løver, hyæner og leoparder, der er på udkig efter et nemt bytte.

November til december er starten på regnsæsonen, hvor regnen kommer tilbage efter årets tørsæson. Disse måneder byder på høje temperaturer, især i løbet af dagtimerne, så regnen bliver lindring til både dyr og mennesker, der sveder og trænger til vand.

Januar til marts er de sidste måneder af regnsæsonen, men også den periode, hvor det regner mest, og hvor regnen kan strække sig over længere perioder. Selvom der falder den største mængde nedbør, er der stadig varmt. I den nordlige del af landet kan nogle af områdets camps være lukket netop pga. regnen.

Tørsæsonen i Botswana
Perioden fra april til oktober er Botswanas vinter og tørsæson.

Sæsonen byder på blå, skyfri himmel og stort set ingen nedbør. Det er relativt varmt i løbet af dagen, men til gengæld kan det godt blive køligt om natten samt i morgen- og aftentimerne. Det er derfor være en god idé at pakke lidt varmt tøj til denne periode.

Træerne taber i løbet af sæsonen deres blade, og der er derfor gode chancer for at spotte det imponerende dyreliv.

April til maj er starten på tørsæsonen. Sammenlignet med de tidligere måneder falder temperaturerne en smule, men det er stadig varmt i løbet af dagen. Der er generelt tørt, dog med en smule nedbør i løbet af april. Selvom det officielt er tørsæson, er landskabet stadig forholdsvis grønt og frodigt efter nedbøren i regnsæsonen.

Juni til august er højsæson for safari. Dagtemperaturerne er behagelige og nedbør er stort set ikke eksisterende. Nogle steder er der ved at blive ekstra tørt, hvilket betyder, at dyrene samler sig om vandhullerne.

Det er også på dette tidspunkt, at vandet rammer verdens største indlandsdelta: Okavango-deltaet. Interessant nok fyldes deltaet faktisk ikke af det regnvand, der falder i Botswana, men derimod af det regnvand, der falder i Angolas bjerge.

September til oktober er slutningen af tørsæsonen. Her begynder at blive varmere i takt med at regnsæsonen banker på døren. Der er dog stadig meget tørt, hvilket betyder virkelig gode chancer for at opleve dyrene, som samles omkring de vandhuller der er tilbage.

Vejrstatistik for Okavango-deltaet:
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitlig maks. temp.
32
31
31
31
28
25
25
29
32
35
34
32
Gennemsnitlig min. temp.
19
19
18
15
10
6
6
9
14
19
19
19
Nedbør mm
104
95
81
25
5
1
1
0
1
17
43
81
Vejrstatistik for Chobe Nationalpark:
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitlig maks. temp.
32
31
32
31
30
27
27
30
34
35
34
32
Gennemsnitlig min. temp.
21
20
20
18
14
11
10
13
17
21
21
21
Nedbør mm
158
133
80
17
1
1
0
0
0
22
63
151
2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Botswana købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, kan du opnå 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

• Rejseklinikken.dk, Ordrupvej 60, 4., 2920 Charlottenlund
• Vaccination.dk, Ørestads Boulevard 5, 2300 København S
• Medicinsk Speciallægeklinik, Jens Baggesens Vej 90 B, 8200 Aarhus N

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum/Pas

Ved indrejse til Botswana kræves der ikke visum for danske statsborgere ved ophold under 90 dage, men dit pas skal være gyldig i 6 måneder efter hjemrejsen.

Hvis du planlægger at besøge Victoria Falls fra Botswana eller du lander i Victoria Falls eller Livingstone, skal du som dansk statsborger have visum til Zambia og/eller Zimbabwe. Visum kan søges på Zambias og Zimbabwes ambassader i Stockholm og koster ca. 300 kr. Man kan desuden købe visum ved grænseovergangen. Husk at have kontanter (USD) klar til dette.

Læs nærmere om regler og procedurer for at få visum på: www.zambiaembassy.se og http://www.zimembassy.se/

Botswana – når du rejser med børn under 18 år
Pr. 1.oktober 2016 har Botswana strammet reglerne for indrejse med børn under 18 år. De har indført samme regler som Sydafrika.
Det betyder, at børn under 18 år skal medbringe deres fødselsattest oversat til engelsk. Dette gælder også selvom barnet rejser med begge forældre.

Rejser barnet kun med den ene forælder, kræves et skriftligt samtykke fra den forælder der ikke er med, i form af en legaliseret fuldmagt samt en kopi af pas med underskrift. Dette gælder også trods fælles forældremyndighed. Barnet skal stadig medbringe fødselsattest oversat til engelsk.

Rejser barnet uden nogen forældre gælder samme regler, som beskrevet ovenfor.

Er den ene forælder afgået ved døden, skal der medbringes en dødsattest oversat til engelsk.

Vær opmærksom på, at en fuldmagt kun er gyldig når en officiel myndighed legaliserer den. I Danmark sker det enten ved Borgerservice eller Udenrigsministeriet.

Du kan læse mere om at rejse med børn under 18 år her.

Vi anbefaler du kontakter Botswanas ambassade i Sverige, hvis du skal rejse med børn under 18 år og har spørgsmål til proceduren.

Du kan kontakte borgerservice i din kommune eller det lokale kirkekontor for at få en fødselsattest oversat til engelsk.

Reglerne om visum kan tjekkes på udenrigsministeriets hjemmeside.

6. Flyreservation og flybilletter

Vi sender dig din flyreservation, så snart du bestiller din rejse. På rejseplanen kan du se tider og rejserute. Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas.  Hvis du har kommentarer til rejseplanen eller noterer fejl i navnene skal du kontakte os med det samme.

I dag findes der kun elektroniske flybilletter (e-billet), du får altså ikke en fysisk flybillet til brug ved check-in i lufthavnen. Når du tjekker ind i lufthavnen, skal du bruge dit pas og en bookingreference. Bookingreferencen står på din rejseplan.

7. Servicebrev

Når du har købt en rejse gennem os, modtager du inden afrejse vores servicebrev. I servicebrevet finder du vigtige informationer om fx online check-in, hvordan du forholder dig ved forsinkelser, vores aftalte guidelines for drikkepenge. Desuden finder du vigtige telefonnumre til vores lokale agenter samt vores nødtelefonnummer.

Derfor er det vigtigt, at du printer servicebrevet og medbringer det på rejsen.

 

8. Sædereservation, opgradering og ekstra benplads

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in. Hvis du har specifikke ønsker, så kan du på flyselskabets hjemmeside foretage en sædereservation. De fleste flyselskaber har et punkt i deres menu, der hedder ”manage my booking”. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation, så du skal have dit kreditkort klar, når du går i gang. Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunkt til 48 timer før afgang.

Mange flyselskaber tilbyder desuden også opgradering med ekstra benplads og komfort, fx Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gøre gennem flyselskabets hjemmeside, imod betaling.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, så vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

9. Din bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Botswana, derfor kan det variere, hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Vi anbefaler, at du pakker dine ting i bløde tasker, når du skal på safarirejse. Det er nemlig lettere at pakke safaribilerne med bløde tasker fremfor kufferter. Især kufferter i hardcase er svære at få plads til i safaribilen. Undgå derfor så vidt muligt at anvende kufferter med hårde kanter.

Sørg desuden for at have alle vigtige og uundværlige ting i håndbagagen. Det gælder f.eks. pas, visum, flybilletter, forsikringer, kreditkort, penge, kamera, men også evt. info om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Tag også en vindjakke med i håndbagagen, da det kan trække koldt fra flyets aircondition – og har du plads til overs – måske safarihatten.

10. Ankomst / Afrejse

Efter paskontrollen ved ankomst, vil I blive mødt af en guide fra BUSHTRACKS, som er vores repræsentant i Botswana.  Han vil enten stå med et skilt med jeres navne på eller et skilt med vores logo, som er et løvehoved. Guiden vil køre jer til hotellet – aftal tid med den samme guide eller receptionen om, hvornår I bliver afhentet fra hotellet igen til hjemrejse. Denne transfer er inkluderet i jeres ophold.

11. Valuta

Den lokale valuta i Botswana er Pula (BWP) – som i øvrigt betyder ”regn”. Vi anbefaler, at du veksler til Pula i Botswana eller hæver Pula i pengeautomaten ved ankomsten til Botswana. Benytter man BWP, anvend da mindre sedler, da de lokale stort set aldrig kan veksle store sedler. I lokale turistforretninger kan man primært betale med Pula og nogle gange små dollarsedler. På lodges er USD og sommetider Rand mere udbredt. Vi anbefaler, at du veksler, så du både har Pula og USD med.

12. Drikkepenge

Drikkepenge i Botswana er frivilligt men naturligvis altid velkomment. Hvis du under opholdet har fået ekstraordinær god behandling og ønsker at belønne den, er det helt i orden at give drikkepenge. På lodger/hoteller i Botswana ligger der typisk en konvolut ved en “tips box”, hvor du lægger drikkepenge til hele personalet i ved afrejse. Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

 • Guider: 10- 20 USD pr. person pr. dag
 • Mokoro stagere/naturguide/butler: 5 – 10 USD pr. person pr. dag

Både USD og BWP accepteres.

13. Helligdage

Det er altid en speciel oplevelse at opleve andre landes traditioner og fejringer. Nedenfor kan du se en oversigt over helligdage, vigtige festivaler og andre specielle mærkedage.

Vær opmærksom på at nogle museer og attraktioner kan være lukkede på disse dage.

14. Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Botswana.

15. Elektricitet

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer. Der er 240 volt og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores. Vi anbefaler, at du medbringer en adapter, da hoteller ikke altid har låne-adaptere til gæsterne.

16. Vigtig bagage at medbringe
 • Lyst sommertøj til safariturene.
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol.
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften.
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg.
 • Fordelerdåse til 3-4 stik, så shaver, mobil og kamera kan blive opladet via en enkelt adapter.
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
17. Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnet for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

Vores mest populære rejser
Her rejser andre til

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.