TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Zanzibar?

Hvornår er det bedst at besøge Zanzibar?

05.03.2019  |  opdateret: 16.03.2023
Vis alle indlæg

Zanzibar

Nyd den blå himmel, det azurblå hav, de hvide sandstrande og en drink i hånden eller gå på opdagelse i Stone Towns historie i de kringlede gader til duften af krydderier. Det er nogle af de ting, du kan opleve, når du besøger den tanzaniske ø, Zanzibar.

Men hvornår er det egentlig bedst at besøge øen?

Læs med her og bliv klogere på vejret på paradisøen.

NB: Guiden herunder er vejledende.

Klimaet på Zanzibar

zanzibar

Zanzibar ligger i det tropiske klimabælte, og der er derfor varmt på øen hele året rundt.

Det er sommer på Zanzibar, når det er vinter i Danmark. Året rundt kan du dog forvente en gennemsnitlig dagtemperatur på 25 til 28 grader og en gennemsnitlig nattemperatur på 20 til 25 grader. Og så skinner solen mellem 7 og 8 timers hver dag på øen.

Men om det er sommer eller vinter, så er der ferievejr på Zanzibar.

Tørsæson

Zanzibar har to tørsæsoner: Den lange, ”kolde” tørsæson og den korte, luftfugtige tørsæson.

  • Den lange tørsæson ligger fra juni til oktober – altså i de danske sommerferiemåneder. Der kan forekomme små, lette regnbyger, selvom vejret primært er solrigt.
  • Den korte tørsæson ligger i januar og februar, hvor øen – ligesom i sommermånedernes tørsæson – er godt besøgt.

De to tørsæsoner er eminente måneder for en badeferie på Zanzibar. Tag et velfortjent hvil i vandkanten, nyd en tur i det lækre vand eller gå på eventyr under havets overflade. I januar og februar er snorkling og dykning særlig storartet pga. havets klarhed.

Hvis du trænger til lidt flere aktiviteter, er en krydderitur på øen en fantastisk oplevelse. Du kan også få indblik i Zanzibars historie i Zanzibars gamle bydel, Stone Town, hvor et besøg på Darajani-markedet er en oplevelse.

Regnsæson

Ligesom der er to tørsæsoner, er der også to regnsæsoner på Zanzibar: en lang og en kort.

  • Den lange regnsæson er fra marts til maj, og det er i disse måneder, der falder den største mængde regn på året, og samtidig er luftfugtigheden høj.
  • Den korte regnsæson er i november og december, og regnbygerne er ofte korte og afløses hurtigt af sol i denne periode.

Vær opmærksom på, at regnsæsonen ikke er ensbetydende med, at det regner hele dagen eller hver dag. Du kan stadig have dage, hvor du kan nyde de lækre strande på Zanzibar – og et ekstra gode er, at du får en mere privat oplevelse, fordi der er færre besøgende på denne tid af året. I december er der igen højsæson og der vil komme flere besøgende.

Er der dage, der ikke er til strandaktiviteter, byder øen også på mange andre store oplevelser. Besøg f.eks. de persiske bade, Nationalmuseet, Beit al-Ajaib, eller oplev én af Stone Towns andre spændende seværdigheder.

Se vores rejser til Zanzibar herunder:

Der er skønne oplevelser i vente på en rejse til Zanzibars strandparadis.

Er du i tvivl om, hvornår du skal tage af sted eller hvilken rejse du skal vælge, sidder vores rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig med at vælge den perfekte rejse for dig.

Rigtig god tur til Zanzibar.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende