TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerWild camps – Kom helt tæt på Afrika

Wild camps – Kom helt tæt på Afrika

03.06.2018  |  opdateret: 20.03.2023
Vis alle indlæg

Ikoma Wild Camp

Drømmer du om at komme til Afrika på safari?

Så fuldend oplevelsen og bo i en wild camp, hvor du kommer endnu tættere på naturen!

Hvad er en wild camp?

wild camp

En wild camp er en lejr, som ligger midt i den vilde natur. Typisk består lejren af en antal telte, der fungerer som værelser samt et messetelt (spisetelt). Nogle gange ligger teltene spredt ud over et større område, så man næsten ikke kan se naboteltet – andre gange ligger de tættere – ofte i en halvcirkel rundt om messetelte.

Udtrykket ”wild camp” bliver typisk brugt i Tanzania. På andre destinationer, f.eks. Sydafrika og Kenya, bruger man i stedet udtrykket camp, tented camp eller noget tilsvarende.

Der findes flere forskellige typer af wild camps. Nogle er faste, mens andre er mobile.

Når en camp er mobil betyder det, at den er flytbar. Dette kan være et krav fra myndighederne, og er med til at sikre, at man ikke forstyrrer dyrenes naturlige græsgange for meget samt at naturen, hvor lejren ligger, får ro til at regenerere, inden næste lejr slås op.

Teltene i en wild camp

Ikoma Wild Camp

En wild camp består altid af fritstående telte. Hvert telt er et værelse. Vægge, tag, døre og vinduer består af kanvas.

Nogle steder er teltene hejst på platforme, så de er hævet over jorden. Dette er ofte (men ikke altid) tilfældet, når der er tale om en fast lejr. I sådanne camps har man egen træterrasse – ofte med en flot udsigt.

I de mobil camps står teltene på jorden. Man har stadig egen ”veranda” nu bare i jordhøjde og med et kanvasudhæng til at give lidt skygge for solen. Der er myggenet for alle døre og vinduer i teltene. Der er ståhøjde i teltene.

Sengene

seng i Ngorongoro Wild Camp

Teltene er store, og der er god plads til mindst en stor dobbeltseng og et par stole. Nogle telte har endda plads til 4 enkeltsenge, så der kan bo en hel familie.

Alle telte har dyner, puder og ekstra tæpper. Der kan blive koldt i den afrikanske nat.

Bad/toilet

toilet i wild camp

Alle telte har eget bad og toilet.

Hvis lejren er mobil består ”badeværelset” også af kanvasvægge og kanvasloft. ”Døren” til badeværelset er kanvas, men der er helt almindeligt toilet, håndvask og bruser med både varmt og koldt rindende vand.

Hvis lejren IKKE er mobil, kan der være murede vægge på badeværelset og en rigtig dør, man kan lukke.

Maden

Serengeti Wild Camp spisetelt

Mobile camps har ofte et messetelt, mens de faste camps somme tider har en restaurantbygning, hvor man spiser.

Maden tilberedes i campen. Noget laves på komfur/gasblus – andet over bål, men fordi der er strøm, er der også køleskab.

Strøm

Der er strøm i en wild camp.

Der er lys i alle teltene. Nogle gange kan man kun lade sine elektriske apparater op i messetelte, men der er altid mulighed for at få ladet sin mobil op, og der er lys i både telt og på badeværelset.

Er det farligt at bo i wild camp?

Nej, det er ikke farligt at bo i en wild camp.

Mange steder ligger campen midt i dyrenes spisekammer, så man skal naturligvis tænke sig om.

Det er ikke usædvanligt at se både antiloper og giraffer tæt på lejren. Og hvor der er antiloper, kan der også være løver og hyæner, så man skal ikke vandre for langt væk fra sit telt. Guider og personale kender dog området og dyrene særdeles godt, og sørger for, at der ikke sker noget.

Om aftenen må man ikke gå alene rundt i lejren. Der er vagter til at følge dig tilbage til dit telt, når du vil i seng – de har også lommelygter med, så man kan finde lyslåsen til sit telt!

Om natten kan der godt komme bøfler og elefanter gennem lejren, men de går aldrig ind i teltene. Dyrene ved ikke, at der sover mennesker inde i teltene. For dem er telte bare en konstruktion, de skal udenom for at komme hen til deres vandhul/bytte/yndlingstræ/mage/unge.

Hvorfor skal du bo i en wild camp?

Ikoma Wild Camp i Tanzania

Man rejser til Afrika for at opleve dyrene og naturen. For at høre løverne brøle, lugte bøflerne og mærke brisen i sit hår.

Alt det får du en wild camp!

Det er fantastisk at vågne midt om natten og høre løverne brøle i det fjerne eller mærke bøflerne få jorden til at skælve, når de tramper gennem lejren.

Når solen går ned i Afrika, bliver der hurtigt køligt. Det mærker du gennem kanvassen – ligesom du mærker dens første stråler om morgenen, og hører fuglene der kvidrer højere og højere i takt med at solen står op.

Forventningen, når du åbner teltdugen om morgenen og kigger ud for at se, om du kan se dyrespor i sandet udenfor dit telt er næsten bedre end juleaften!

Du skal bo i en wild camp, fordi du skal MÆRKE, LUGTE og HØRE Afrika.

Wild camp eller safarilodge?

På Serengeti i Tanzania kan du vælge at bo i wild camp – eller du kan vælge at bo på et lodge.

På lodgen ligger værelserne i hver deres hytte og består faktisk også delvis af kanvasvægge- og tag. Der er dog også delvist murede vægge, og værelserne på lodgen ligner et helt almindeligt hotelværelse. På badeværelserne er der badekar og rigtige glasvinduer. På lodgen er der også både pool og spa-afdeling – det er der ikke i en wild camp.

Du er stadig tæt på naturen på lodgen – udsigten fra din private veranda er fænomenal. Du er bare omgivet af lidt mere luksus.

Har du spørgsmål om wild camps?

Wild camp Tanzania

Har du flere spørgsmål til, hvordan det er at bo i en wild camp?

Så er du som altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende