TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Victoria Falls?

Hvornår er det bedst at besøge Victoria Falls?

05.02.2020
Vis alle indlæg

Regnbue over Victoria Falls

Det spektakulære vandfald, Victoria Falls, er uden tvivl et imponerende syn.

Victoria Falls ligger på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe og er med en bredde på 1.700 meter og et fald på hele 108 meter et af de største vandfald i verden. Mærk den buldrende brusen, oplev de enorme sprøjt og lad dig blæse bagover af de store naturkræfter.

Herunder kan du læse mere om, hvornår det er bedst at besøge det dramatiske Victoria Falls.

Klima

Det mægtige Victoria Falls byder på enestående oplevelser året rundt.

Men variationer i vejret påvirker blandt andet temperaturer, vandfaldets styrke og sigtbarheden og derved også, hvad du kan opleve. Derfor er det en god idé at være opmærksom på, hvornår det er bedst for dig at rejse.

Klimaet ved Victoria Falls er subtropisk og er kendetegnet ved at have to primære sæsoner; en regnsæson og en tørsæson.

  • Regnsæsonen ligger fra midten af november til marts
  • Tørsæsonen ligger fra april til midten af november

Sæsonerne er rimelig klart defineret i forhold til temperaturer og nedbør, men til gengæld er vandfaldets styrke forskudt ift. sæsonerne.

Måned VANDFALDETS STYRKE
JAN Langsomt
FEB Vandstyrken øges
MAR God
APR Perfekt
MAJ Højeste
JUN Højeste
JUL God
AUG Normalt
SEP Vandstyrken reduceres
OKT Medium
NOV Langsomt
DEC Langsomt

Regnsæson

The Devils Pool

Regnsæsonen ved Victoria Falls ligger cirka fra midten af november til marts.

Det er den periode i løbet af året, hvor der falder mest regn, men paradoksalt nok også i dele af denne periode, at styrken i vandfaldet er lavest.

I starten af perioden er vandfaldet påvirket af de foregående måneders manglende regn, og styrken i vandfaldet vil derfor være langsom. Når vandstanden i Zambezi-floden er lav, er det oplagt at besøge Livingstone Island, hvor du kan stå på randen af vandfaldet og bade i den naturlige pool ”Devil’s Pool”. Oplevelser, som ikke er mulige, når vandstanden – og derved styrken i vandfaldet – er høj.

Regnsæsonens øgede mængde nedbør er med til at få vandstanden i Victoria Falls til langsomt at stige, og jo senere i regnsæsonen, du besøger vandfaldet, des kraftigere vil styrken også være. Jo mere regn, der kommer, des mere vand og mere styrke er der også i Victoria Falls.

Når styrken i vandfaldet er stærk, vil du opleve uafbrudt vandstøv og dis, der konstant breder sig fra det enorme vandfald. Vandstøvskyerne fra Victoria Falls er også med til at skabe de fineste farverige regnbuer, der ofte kan ses ved vandfaldet.

Selvom det er regnsæson, regner det ikke hele tiden – men når himlen først åbner sine sluser, er det oftest i form af kraftige byger eller tordenvejr. Derudover er temperaturerne på sit højeste i denne periode, og det kan blive meget varmt og fugtigt. Hvis du er interesseret i fugle, er regnsæsonen også det absolut bedste tidspunkt at besøge området på.

Tørsæson

Victoria Falls Zambia

Tørsæsonen ved Victoria Falls ligger cirka fra april til midten af november.

Denne periode er kendetegnet ved primært at være tør og solrig, og det regner meget lidt eller slet ikke. Den beskedne mængde regn betyder, at vandstanden i Victoria Falls falder, som månederne skrider frem.

Hvis du besøger vandfaldet i starten af tørsæsonen, vil du opleve vandfaldet for fuld styrke, men jo længere ind i tørsæsonen, vi kommer, des mindre styrke vil vandfaldet også have.

Hvis tørsæsonen er tørrere end ellers, kan der være endnu mindre vand i Victoria Falls, men vandfaldet tørrer aldrig helt ud. I de særligt tørre perioder kan dele af vandfaldet – som jo er 1.700 meter bredt – dog udtørre. Når dette sker, er det som nævnt til gengæld muligt at gå på nogle af de klippeflader, hvor vandfaldet ellers raserer den resterende tid af året. Det er både en fantastisk oplevelse, og så er det altså de færreste, der kan sige, at de har oplevet dette!

I de måneder, hvor styrken i vandfaldet er lavere, får du en rigtig god sigtbarhed med færre sprøjt og mindre dis – hvilket giver nogle af de bedste betingelser for at tage smukke og klare billeder.

Temperaturerne er mildere, og luften er klarere end i regnsæsonen, og i periodens køligste måneder, maj til august, kan nætterne føles kolde.

Besøg Victoria Falls på disse rejser:

TourCompass – Kom helt tæt på!