Tlf. 89 93 43 89 | Alle hverdage 9 - 16
ForsideInfo & KontaktNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at tage til Tanzania?

Hvornår er det bedst at tage til Tanzania? Posted on:

Serengeti migration
Tanzania er kendt som en af Afrikas bedste safaridestinationer. På safari i Tanzania vil du opleve et rigt og varieret dyreliv i landets smukke nationalparker. Men hvornår er det bedst at besøge Tanzania?

Du kan i princippet sagtens besøge Tanzania året rundt, men alt efter hvem du er og hvad du vil opleve, vil nogle perioder være bedre egnet end andre.

Herunder beskriver vi Tanzanias vejr og dyreliv, måned for måned.

Tanzanias vejr og dyreliv

Vejret

Dagstemperaturen i Tanzania svinger mellem 22-28 grader hele året, aftenerne en smule køligere, og du kan derfor sagtens regne med lune temperaturer, uanset hvilket tidspunkt på året, du besøger Tanzania.

I Tanzania findes der to regntider:

  • Den ”store” regntid fra april-maj
  • Den ”lille” regntid i november.

Dyreliv

Tanzania byder på store dyreoplevelser:

The Big Five:
The Big Five er en gammel jagtbetegnelse og et udtryk for hvilke dyr, der er de sværeste og mest farlige at nedlægge. I dag bliver udtrykket brugt i forbindelse med safarirejser. De fem ”store” er: løven, leoparden, det sorte næsehorn, den afrikanske elefant og bøflen.

The Great Migration:
Hvert år kan du opleve The Great Migration, hvor op til 2 millioner af dyr, herunder gnuer, zebraer og gazeller, migrerer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya i søgen efter frisk føde og vand.

Nedenfor har vi sammensat en guide, som måned for måned beskriver vejret og hvad du kan opleve.

Vejr og dyreliv, måned for måned

December-marts: Gnuerne kælver

I starten af året ligger dagstemperaturen på omkring 27-28 grader, og disse måneder er forholdsvis tørre.

I februar begynder gnuerne og zebraerne at kælve. Det er en særlig stor oplevelse, da både gnuer og zebraer kun får ét føl om året. Når vi rammer slutningen af marts, er de sidste kalve kommet til flokken. De små nyfødte gnuer er ikke mange timer om at komme på benene, og du vil hurtigt kunne se dem gå rundt blandt resten af flokken. De små kalve er nemme byttedyr for de store rovdyr, herunder løver og leoparder.

Fra december begynder gnuer, zebraer og gazeller at vende tilbage fra Masai Mara i Kenya til den sydlige del af Serengeti i Tanzania.

April-første halvdel af maj: Den store regntid

Temperaturen i disse måneder er varierende, og du kan forvente en dagstemperatur på omkring 23-27 grader. Rejser du her, vil du opleve den store regntid, hvor regn frisker naturen op.

Du kan sagtens tage til Tanzania i den store regntid, så længe du er opmærksom på, at der kan komme korte, men massive regnbyger. Vejret gør naturen mere frodig i denne periode som betyder, at de mange dyr kan være sværere at spotte. Til gengæld er der lavsæson i denne periode, hvilken kan være en fordel, da der vil være færre besøgende.

The Great Migration starter i denne periode. De store dyreflokke begynder at bevæge sig mod nord i søgen efter vand og mad, da vandhullerne begynder at tørre ud i den sydlige del af Serengeti.

Sidste halvdel af maj, juni og juli: Spot dyrene i naturen

Temperaturen falder i disse måneder i forhold til de foregående, og du vil nu opleve dagstemperaturer på ca. 22-23. Nedbøren er også begrænset, og juli er den tørreste måned i løbet af året.

På dette tidspunkt er The Great Migration i området ved vores wildcamps, Serengeti Wildcamp og Ikoma Wildcamp Lodge, som ligger i midt og vestlige del af Serengeti.

Da græsset endnu ikke er alt for højt her er dyrene nemmere at spotte. Tager du til Tanzania på dette tidspunkt, vil du kunne se vandringen meget tæt på vores camps.

August og september: Gnuer og zebraflokke kommer fra nord

Vejret bliver langsomt lunere med en dagstemperatur på omkring 23-25 grader, og nedbøren er i denne periode er minimal.

Vandringen vil nu være at finde i den nordlige del af Serengeti, tæt på Kenya. I en kort periode vil dyrene vandre i Masai Mara Game Reserve (Kenya), der på dette tidspunkt er frodigt og fyldt med føde, inden de igen vandrer tilbage til Serengeti National Park i Tanzania.

Oktober og november: Føde til naturens vilde rovdyr

Dagstemperaturerne stiger til omkring 26-27 grader, og nedbøren stiger ligeledes langsomt til den lille regntid i november. Det betyder, at du kan forvente en mere livlig natur. Ngorongoro-krateret bliver eksempelvis fyldt med mange dyr, som kommer på ”besøg” for at smage på det mineralfyldte græs.

I november starter de store flokke igen at vandre fra nord tilbage mod Serengeti, som igen er frodigt. Gnuernes vandring betyder også, at der nu er meget føde til løver, leoparder, geparder og sjakaler, og hvis du er heldig, kan du opleve rovdyrenes jagt efter mad.

Vil du vide mere?

Hvis du vil være sikker på, at du kommer til Tanzania på et tidspunkt, der er bedst for dig, så tag en snak med vores rejsekonsulenter. De har stor erfaring med at guide folk til at vælge den helt rigtige rejse og afrejsetidspunkt.

Hvis du har spørgsmål til, hvornår du skal tage til Tanzania, om vejret eller noget helt tredje, så kontakt vores rejsekonsulenter på tlf. 89 93 43 89 eller via mail på: info@afrika-safari.dk.

Vil du besøge Tanzanias spændende natur og dyreliv? Så se vores store udvalg af Tanzania-rejser her.

Kom helt tæt på med Afrika-Safari.dk.

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!