TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerTable Mountain i Cape Town

Table Mountain i Cape Town

19.06.2020
Vis alle indlæg

Table Mountain
Table Mountain – også kendt som Taffelbjerget på dansk – er en af Cape Towns mest fantastiske seværdigheder, der byder på en utrolig naturoplevelse tæt på storbyen.

Fra det meste af Cape Town har du rig mulighed for at opleve, hvordan bjerget står stort og pragtfuldt bag byen.

Læs mere om det smukke Table Mountain herunder.

Hvad er Table Mountain?

Table Mountain

Det over 1.000 meter høje Table Mountain er ganske karakteristisk for Cape Town.

Bjerget ligger bag Cape Town som en beskytter mellem byen og resten af det store kontinent. Faktisk er Table Mountain så specielt for den sydafrikanske storby, at bjerget indgår i byens flag.

Table Mountain er meget ikonisk. I vestenden af bjerget kan du se det 669 meter høje nabobjerg Lions Head, som især udnyttes til at klatre på og paraglide fra. På østsiden af Table Mountain ligger bjergtoppen, Devil’s Peak. I midten er det cirka 3 kilometer flade plateau, der også danner grundlag for bjergets navn, Table Mountain.

Table Mountain er et attraktivt besøgsmål, og du må ikke snyde dig selv for en tur hertil på din rejse til Cape Town.

Table Mountains imponerende udsigtspunkter

Table Mountain skyer

Fra toppen af Table Mountain får du en billedskøn panoramaudsigt over Cape Town og kysten ved Atlanterhavet. Når vejret er klart, kan du endda se helt til Robben Island. Den ø, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 13 år.

På overskyede dage bliver bjergets top dækket af et blødt skydække. Når det sker, siger de lokale, at bordet har fået dug på. Selv om skyerne skærmer for udsigten, er det et spektakulært fænomen at opleve.

Det er ikke kun på toppen af Table Mountain, du finder fantastiske udsigter.

Udforsk blandt andet en af Table Mountains største grotter, Woodstock Caves. Grotten er hele 50 meter bred og 15 meter dyb! Fra denne grotte kan du se hen til Table Mountains nabo, Lion’s Head. Også herfra får du en scenarisk og panoramisk udsigt.

Tager du op på bjergtoppen ved siden af Table Mountain, Devil’s Peak, får du et beundringsværdigt udsyn hen mod Table Mountain.

Table Mountains enestående natur

Natur taffelbjerget

Foruden imponerende udsigter har Table Mountain også en rig biodiversitet. Bjerget har omkring 2.200 plantearter og 1.400 blomsterarter – mange af arterne findes endda kun ved Table Mountain.

Både Table Mountain og området omkring bjerget har en rig flora af plantearten fynbos, der danner en smuk mosaik af krat og buske.

Når du udforsker naturen ved Table Mountain, møder du også smukke orkideer, sjældne iriser og farverige blomster fra oxalis-familien, der er med til at pryde din samlede oplevelse af det betagende bjerg.

Hvordan kan du opleve Table Mountain?

For at nå toppen af Table Mountain har du to muligheder; du kan tage kabelbanen, eller du kan vandre.

Med kabelbanen til toppen

kabelbane

Med kabelbanen kan du nå bjergets top på omkring fem minutter.

Den første kabelvogn blev indviet i 1929, og banen har været brugt flittigt lige siden. Årligt transporterer kabelbanen mere end 900.000 besøgende til toppen af bjerget.

En kabelvogn kan transportere 65 passagerer ad gangen. Inde i selve vognen er der vinduer og et roterende gulv, så du er sikker på at få en smuk udsigt udover landskabet.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at kabelbanen lukker i dårligt vejr.

Med vandreskoene til toppen

vandring table mountain

Vil du opleve Table Mountain til fods, er der flere vandreruter, der kan føre dig til bjergets flade top eller til andre af bjergets udsigtspunkter. Mange af ruterne er stejle og kræver, at du er i nogenlunde form.

Afhængigt af din form og hvilken rute du vælger, skal du regne med at bruge 1,5-3 timer på at nå toppen. Lad dig ikke skræmme af udfordringen ved at vælge at trekke til toppen. Du kan på vejen opleve bjergets karakteristiske vegetation, og du er næsten garanteret en sejrsfølelse, når du kommer til toppen.

Det kan være en god idé at vandre flere sammen og tjek altid vejrudsigten, inden du begiver dig afsted.

Besøg Cape Town og Table Mountain:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende