TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerZanzibars fantastiske strande

Zanzibars fantastiske strande

04.03.2020  |  opdateret: 02.02.2024
Vis alle indlæg

Strande på Zanzibar

Eksotiske Zanzibar er en ægte paradis-ø med kridhvidt pulverlignende sand, stråklædte parasoller, svajende palmetræer og krystalklart hav.

Men hvor på øen skal du bo? Og hvordan er det nu lige med tidevand?

Med sine postkort-perfekte strande indbyder Zanzibar til den skønneste badeferie i eventyrlige omgivelser, uanset hvilken strand du vælger at bo ved.

Herunder kan du læse om tidevand og de strande, der hører til vores resorts vi bruger på vores kombinationer med Zanzibar og safari.

Tidevand på Zanzibar

Vi får rigtig mange spørgsmål omkring tidevandet på Zanzibar, og hvilken strand man skal vælge på baggrund af dette. Her er det vigtigt at understrege, at hele øen er påvirket af tidevand, altså vekslen mellem højvande og lavvande.

Hvor påvirket en strand bliver af tidevandet, afgøres af havbunden, der indikerer, hvor langt du kan gå ud, før der bliver dybt.

På strande, der er mindst udfordrede af tidevand:

  •  Bliver det forholdsvist hurtigt dybt.
    Det vil sige, at når der er ebbe, altså faldende tidevand, vil det stadig være muligt at bade.

Dette gælder især de nordlige strande, såsom Kendwa og Nungwi.

På strande, der er mest udfordrede af tidevand:

  • Er havbunden fladere.
    Det vil sige, at når der er lavvande, skal du gå meget langt ud, før vandet bliver dybt, hvilket er meget børnevenligt.
  • Er det er en særlig oplevelse at gå langt ud på havbunden og finde søstjerner, småfisk og koraller.

Dette gælder især strandene i øst, men til dels også i syd og vest.

Bemærk, at tidevandet er en kontinuerlig proces, så der vil eksempelvis ikke være lavvande en hel dag.

Kendwa Beach

Kendwa Beach Zanzibar

Kun tre kilometer fra øens nordligste tip, i den nordvestlige del af Zanzibar, ligger Kendwa Beach. Den skønne strand har en idyllisk lokation og byder på en bred vifte af aktiviteter samt en festlig aftenstemning.

  • Stranden i Kendwa er ikke så påvirket af tidevand, som nogle af Zanzibars andre strande, da vandet bliver forholdsvist hurtigt dybt. Det betyder, at du er sikret de bedste forhold døgnet rundt, hvis du drømmer om at bade dagen lang i det smukke hav.
  • Er du til udfordringer og fart, kan du tage kitesurfingundervisning. På stranden i Kendwa har du alle muligheder for at få en sjov, aktiv og oplevelsesfuld dag.
  • Kendwa er, med sin placering mod nordvest, kendt for sine legendariske solnedgange, der får mange roser med på vejen. Så hvis du drømmer om en romantisk stund på stranden, er Kendwa det bedste valg.

Resort, vi bruger, der hører til Kendwa:

Nungwi Beach

Nungwi Beach Zanzibar

På den nordligste spids af Zanzibar ligger Nungwi Beach. Nungwi Beach er ikke bare en af Zanzibars bedste strande, men også en af de smukkeste i hele Afrika.

  • Det er muligt at bade døgnet rundt på Nungwi Beach, da stranden ikke er så udfordret af tidevandet pga. havbunden. Der er altså gode betingelser for badeglade strandgæster.
  • Hvis du drømmer om at snorkle på Zanzibar anset Nungwi for at være det bedste sted på øen at gøre det direkte fra stranden. Her er ikke lige så meget at se, som du kan finde på en dagstur ud til en af øerne omkring Zanzibar, men du vil have mulighed for at opleve de farverige fisk helt tæt på.
  • Nungwi Beach er populær og blandt øens mest livlige områder, hvilket betyder mange aktivitetsmuligheder med restauranter og barer og i perioder også mange mennesker.

Resorts, vi bruger, der hører til Nungwi Beach:

Kiwengwa Beach

Kiwengwa Beach Zanzibar

Kiwengwa Beach er en lang, smuk strand i den nordøstlige del af Zanzibar. Kiwengwa Beach kaldes også for ”Little Italy” grundet den hyggelige, italienske atmosfære, der præger strandområdet.

  • På stranden finder du flere forskellige sejlsportsaktiviteter, eksempelvis windsurfing og kajakroning. Her er gode muligheder for at boltre sig i havet, være aktiv og have det sjovt.
  • Har du lyst til at dykke og opleve det fascinerende liv under havet, tilbyder flere forskellige dykkercentre dykkerture. Om du er nybegynder, letøvet eller erfaren dykker, har du mulighed for at komme på oplevelsesrige dyk.
  • Foruden aktiviteter på havet indbyder Kiwengwa Beach også til ren afslapning og hygge. Nyd solens varme stråler, mens du læser en god bog eller skuer ud over den flotte, lange strand.

Resorts, vi bruger, der hører til Kiwengwa Beach:

Pingwe Beach

The Rock restaurant Pingwe Beach Zanzibar

Strandperlen, Pingwe Beach, ligger på Zanzibars østkyst på Michanwi-halvøen. Modsat flere af Zanzibars strande er Pingwe Beach en mere fjerntliggende strand, hvor du ikke oplever et væld af forskellige faciliteter.

  • Pingwe Beach er en sand oase af afslappethed, hvor du kan nyde en dejlig badeferie og komme helt ned i tempo. Når tidevandet trækker sig tilbage, kan du gå en lang og skøn tur i det bløde sand.
  • Når du besøger Pingwi Beach, bør du prøve den berømte restaurant ”The Rock”, der ligger på en klippe ude i vandet ud for stranden. Ved lavvande kan du gå gennem det lave vand til restauranten, mens det kan være nødvendigt at svømme eller tage en vandtaxi ved højvande.
  • Ligesom mange af Zanzibars andre østvendte kyster byder Pingwe Beach på gode betingelser til vandaktiviteter, som for eksempel kitesurfing. På Pingwe Beach kan du få en sjov og actionfyldt dag i bølgerne blå.

Resort, vi bruger, der hører til Pingwe Beach:

Paje

Paje Zanzibar

Den skønne strand i Paje ligger i den sydøstlige del af Zanzibar. Stranden har supergode vindforhold, der indbyder til sjove og udfordrende aktiviteter på vandet.

  • Stranden og havet er et sandt paradis for kitesurfere. Er du vild med at være aktiv, og har du lyst til at lære at kitesurfe, finder du de bedste betingelser her. Strandens mange kiteskoler står klar til at hjælpe dig med at lære den underholdende sport og få en uforglemmelig oplevelse.
  • Stranden i Paje byder også på andre sjove vandaktiviteter som stand up paddle (SUP), snorkling og kajakroning. Her har du alle muligheder for at få nogle udfordrende og berigende aktiviteter på og i det azurblå hav.
  • Er du mere til afslapning og solbadning, indbyder Paje naturligvis også til det. Nyd den smukke strand, den fantastiske udsigt og lyden af havets bølger. Du kan også tage på stranden om morgenen, hvor du kan opleve fantastiske solopgange.

Resort, vi bruger, der hører til Paje:

Jambiani Beach

Jambiani Beach Zanzibar

Syd for Paje ligger den 7 kilometer lange sandstrand, Jambiani Beach. Ligesom stranden i Paje er Jambiani Beach ideel til dig, der ønsker at være aktiv på vandet. Det skyldes de gode forhold, som tidevandet og vinden giver her.

  • Når der er lavvande, kan du nyde en dejlig gåtur langs stranden og lade fødderne køle af i det lave vand, imens du slentrer afsted.
  • Er du glad for at bruge din krop, kan du nyde godt af havet ved højvande og strandens karakteristiske sidevind, der giver optimale forhold til at wind- eller kitesurfe eller at tage en tur ud på det flotte hav i gummibåd.
  • Hvis du bevæger dig til den nordlige ende af stranden, kan du gøre et stop ved Kuza Cave – et fint lille udflugtsmål. Det er en smuk grotte med det klareste vand, hvor du kan få dig en kølig dukkert. Husk dog badesko, da det er ret stenet her.

Resort, vi bruger, der hører til Jambiani Beach:

Kizimkazi Beach

Kizimkazi Beach

På øens sydvestlige side finder du Kizimkazi Beach – et uberørt paradis, hvor du kan få en luksuriøs afslutning på din safari. Drømmer du om at bo i et af Zanzibars mest fredfyldte områder, er Kizimkazi Beach stranden for dig.

  • Som andre strande i syd er Kizimkazi påvirket af øens tidevand, men her betyder det, at stranden har mange færre besøgende, da der er færre hoteller og længere imellem dem. Det bidrager til den følelse af fred og ro, som er så karakteristisk for lige præcis denne strand.
  • Kizimkazi-området er kendt for sin population af delfiner, og hvis du er heldig, kan du se dem direkte fra kysten.
  • Hvis du vil på opdagelse, kan du besøge den charmerende fiskerby af samme navn, der bl.a. huser en af de ældste, fungerende Shirazi-moskeer i Østafrika.

Resort, vi bruger, der hører til Kizimkazi Beach:

Se vores rejser til Zanzibar herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende