TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Sommerrejser 2024

14.01.2019  |  opdateret: 24.11.2023
Vis alle indlæg

Elefant i Ngorongoro

Skal du i gang med at planlægge sommerferie?

Og drømmer du om at se løver, zebraer og giraffer?

Der er store oplevelser i vente, når turen går til det afrikanske kontinent. Om du er til storslåede dyreoplevelser på savannen, bjergtagende naturfænomener eller gerne vil slikke sol ved det turkisblå vand, så er der gode muligheder for det i denne verdensdel.

Start drømmen om din sommerrejse her!

Hvilke afrikanske lande skal jeg besøge i sommerferien?

Der er flere destinationer i Afrika, der er gode at besøge, når vi har sommerferie i Danmark.

Vi har udvalgt 3 destinationer, der er gode, når du skal rejse i juli og august måned.

Kenya i juli og august

Masai Mara

Sommermånederne er gode måneder at besøge Kenya, og du kan forvente et vejr med behagelige temperaturer og meget lidt regn.

Juli og august er faktisk blandt Kenyas koldeste måneder. Temperaturerne ligger dog generelt ret højt på 22-26 grader om dagen. Du skal dog regne med kolde morgener og aftener, så tag godt med tøj på, hvis du skal på et game drive om morgenen. Månederne er også årets tørreste, og jo længere vi kommer ind i perioden, dets mere svinder såvel vand som vegetation, hvilket gør det lettere at spotte savannens dyr.

Hvis du vælger en sommerferie i Kenya, kan du opleve et af de vildeste dyrefænomener, nemlig den store gnuvandring. Fra slutningen af juni og indtil oktober vandrer flokke af gnuer i Masai Mara, og i denne periode kan du være heldig at opleve de mange gnuer krydse Mara-floden mellem Serengeti Nationalpark i Tanzania og Masai Mara i Kenya.

Slut de store safarioplevelser af med en tur i palmens skygge i Mombasa, der ligger ved Kenyas kyst, ud mod Det Indiske Ocean. Med en gennemsnitlig dagtemperatur på 28 grader i juli og august, er Mombasa oplagt til en afsluttende badeferie. Det er skønt at ligge på de lækre, kridhvide sandstrande og lytte til bruset fra det azurblå hav, der er nogle af hovedingredienserne i den hyggelige havneby. Du kan også gå på opdagelse i byens historie.

5 bud på sommerferie i Kenya:

Tanzania i juli og august

Zanzibar

Tanzania er et fantastisk sommerferieland, hvor du kan forvente tørvejr og behagelige dagtemperaturer i juli og august.

I juli, som er årets tørreste måned, ligger dagtemperaturerne på ca. 22-23 grader, mens temperaturen når op mod 25 grader i august. Morgenerne og aftenerne kan dog være kolde.

Efter den store regntid, der sluttede i maj, forsvinder vandet i vandhullerne stille og roligt. Derfor er det meget lettere at spotte de unikke savannedyr, når de samles om de sparsomme vanddepoter.

Hvis du er heldig, kan du måske også nå at opleve den store gnuvandring ved vores wild camps, inden de i juni/juli bevæger sig fra Serengetis sletter i Tanzania mod Masai Mara i Kenya.

I det hele taget er der store dyreoplevelser i vente på en sommerferie i Tanzania. Du kan f.eks. også opleve eminent safari i Ngorongoro-krateret, hvor frodig natur med søer, sumpe, akacieskov og selvfølgelig savanne giver et rigt dyreliv på 25.000 til 30.000 dyr.

Afslut safarirejsen til Tanzania med en badeferie på øen Zanzibar. Denne tid på året er blandt de tørreste måneder på Zanzibar, og selvom temperaturerne er nogle af de laveste, ligger temperaturerne stadig på +20 grader og kan snige sig op mod 30 grader i august. Nyd afslapning på den hvide strand med det skønne hav, eller tag på opdagelse på den spændende ø, f.eks. til den gamle bydel Stone Town, der bl.a. rummer historie og unik kultur.

5 bud på sommerferie i Tanzania:

Sydafrika i juli og august

Kruger

Hvis du drømmer om at besøge Sydafrika, er juli og august gode måneder – især hvis du skal på safari i Sydafrikas største nationalpark, Kruger Nationalpark.

Selvom det er vinter i Sydafrika, når vi har sommer, er der stadig lunt vejr i Kruger, der ligger i den nordlige del af Sydafrika. Forvent gennemsnitstemperaturer om dagen på ca. 23-25 grader om dagen. Dog skal du være opmærksom på, at det kan blive koldt morgen, aften og nat, så medbring varmt tøj.

I juli og august er der mindre regn end ellers i Kruger, og dermed også et mere goldt terræn. Det er nemt at spotte savannens dyr, fordi dyrene ikke kan gemme sig i de frodige buske, der er i regntiden. Derudover samles dyrene om de vandhuller, der stadig har vand. Det betyder, at der er gode muligheder for at krydse the Big Five af listen, og samtidig får du en mere privat safarioplevelse end i højsæsonen.

Kombinér Sydafrika med en rejse til Zambia og det enestående Victoria Falls. Vandfaldene er 1,7 km. brede og de lokale kalder dem for Mosi-oa-Tunya (røgen, som tordner) pga. vandsprøjtene, der skydes højt op i luften. I sommermånederne får du et vidunderligt vue udover Victoria Falls, der er muligt, fordi der er mindre vand end i de foregående måneder.

3 bud på sommerferie i Sydafrika:

Book sommerferien i god tid!

Sommermånederne er populære rejsemåneder, fordi det er her, mange holder sommerferie.

Sørg derfor for at booke din rejse i god tid!

Har du spørgsmål til, hvilke af vores destinationer der er bedst i din sommerferie, så tag endelige kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende