TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSamburu National Reserve

Samburu National Reserve

14.05.2023
Vis alle indlæg

Grevy's zebraer i Samburu

I Kenya, 345 km fra hovedstaden Nairobi, ved bredden af Ewaso Ng’iro-floden, finder du Samburu National Reserve.

Vildtreservatet er ikke stort, men til gengæld brillerer området i og omkring Samburu i stedet med sine smukke landskaber, sit ikoniske dyreliv og spændende stammefolk.

Er du nysgerrig efter at vide mere?

Bliv lidt mere forelsket i Samburu herunder og find ud af, hvorfor du skal besøge den smukke park.

Samburus tørre landskaber

I den sydlige del af Samburu-amtet finder du de 3 reservater; Samburu National Reserve (165 km2), Buffalo Springs (131 km2) og Shaba National Reserve (239 km2), der tilsammen byder på enestående oplevelser, om du vil se dyr eller natur.

Samburu ligger ca. 800-1230 m.o.h. og har et næsten plateau-agtigt landskab. Lavasletter med sporadiske stejle kløfter er omkranset af runde bakketoppe i horisonten. Her er højt til himlen og jordens farve skifter mellem rødbrunt og næsten askegrå.

Og så er her tørt!

De tørre landskaber kan være en fordel, når du skal på safari. Tørre landskaber betyder nemlig, at det er nemmere at se dyrene, da de ikke kan gemme sig i den frodige natur, som du finder andre steder i Kenya.

Men Samburu byder også både på grønne oaser, der er opstået af forskellige ferskvandskilder og den ”brune flod”, Ewaso Ng’iro, der ligger på Samburus sydlige grænse mod Buffalo Springs. Floden er livgivende for områdets dyreliv, da dyr gerne samler sig, hvor de kan finde vand.

Hvis du primært vil opleve dyr, skal du især fokusere på Samburu National Reserve og Buffalo Springs. Men drømmer du mest om at opleve naturen i området, skal du også tage forbi Shaba National Reserve, der er mere kendt for sine smukke, kontrastfyldte landskaber end for dyrelivet.

Dyrelivet i Samburu

Som nævnt er det i Samburu og Buffalo Springs, at du finder de fleste dyr i distriktet.

De tørre landskaber, der karakteriserer området, har også indflydelse på, hvilke dyr du kan finde her.

Et af de helt store trækplastre er ”de specielle fem”, som har tilpasset sig områdets tørre klima og kuperede terræn. De specielle fem er: Netgiraffen, Grevy’s zebra, Girafantilopen (også kaldet gerenuks), Oryx-antilopen og Somalistrudsen, som alle trives i de tørre landskaber, som Samburu har.

Foruden de specielle fem, kan du opleve store flokke af elefanter, store katte, som løver, leoparder og geparder, gazeller, flodheste, bøfler, hyæner og mange flere. Derudover lever her et stort antal fuglearter, og faktisk kan Samburu bryste sig af at have mere end 450 forskellige fuglearter registreret her, f.eks. gribbeperlehøne og den lille tårnfalk.

Samburu-folket

Samburu-folket, der har lagt navn til parken, er måske et af Kenyas mest interessante stammefolk.

De er kendte for deres traditionelle livsstil, som stadigt i dag er forholdsvis uberørt af vestlig indflydelse. Deres liv er centreret omkring deres dyr, og deres diæt består primært af mælk og blod fra deres køer. Da området i Samburu er tørt, flytter de med jævne mellemrum for at finde frisk græs.

Samburu-folket er beslægtede med Maasai-folket, og går, ligesom masaierne, farverigt klædt. Deres traditionelle dragter er primært røde og udsmykket med forskellige farverige smykker. Og så er dans en stor del af deres kultur. Dansen ligner til forveksling den, vi ser masaierne lave, hvor mændene danser i cirkler og kan hoppe virkeligt højt.

Du kan møde Samburu-folket i små samfund, når du er på safari i reservaterne.

Hvorfor skal du besøge Samburu?

Samburu er for dig, der måske allerede har været i Kenya, men som vil opleve endnu mere af, hvad Kenya kan tilbyde som safaridestination. Eller for dig, som gerne vil lidt væk fra alfarvej og opleve et område med en natur og en kultur, som det er de færreste forundt at opleve.

I de senere år er Samburus popularitet steget, men i forhold til nogle af de mest populære reservater og nationalparker, er Samburu mindre besøgt, og du får derfor en mere intim safarioplevelse her. Og så er det muligt at få nogle helt særlige dyreoplevelser, som du kun finder her, f.eks. de specielle fem.

Se vores rejser til Samburu National Reserve her:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende