TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sydafrika: Tak for en god tur

Rejseberetning fra Sydafrika: Tak for en god tur

06.12.2018
Vis alle indlæg

Herunder kan du læse et rejsebrev, som Anne, vores turkoordinator i Afrika, fik af Henning, som var i Sydafrika i November 2018

Næsehornsfugl

Kære Anne.

På vegne af min hustru Susanne og jeg samt vore 4 bekendte, der deltog i safarioplevelser i sidste uge, vil jeg her rette en stor tak for oplevelsen m.m.

Oplevelsen var ikke mindre end en stor oplevelse – især for de to nye, der var på deres første Safari, men også og garvede safarirejsende, der har været på vor 6 safari i Afrika, var det en stor oplevelse.

Prøvelsen ved den lange rejse, der er uundgåelig, bliver opvejet, når man får gode oplevelser, som det var tilfældet på denne tur. Også den lange tur fra Johanneburg til lodgen, blev lidt af en oplevelse, da vi stoppede ved en ”rasteplads” med en hel zoologisk have – både ud og hjemturen til lodgen.

Flodhest

Lodgen fungerede perfekt og lå fantastisk lige ned til floden – og det kan vel næppe være en større oplevelse at finde sit værelse, går til vinduet og altanen, for at blive modtaget af tropetrende flodheste og en hel flok elefanter.

At bo på lodgen var en god oplevelse, alt fungerede – der var pinligt rent og godt rengøringspersonale, der tog den daglige tjans på værelserne.

Restauranten fungere godt selvom retterne var lidt ensformige, men det er vi kun vant til i Afrika, der er ikke de store afvigelser. Derimod et dejligt salatbord hver aften – SÅ heller ikke her er der noget som helst, at klage over. Dejlig morgenmad og god servicering fra personalet.

For god orden skyld, skal anføres, at informationen forud og under rejsen er fantastisk og det var dejligt, at modtage en mail fra dig (red: Anne fra TourCompass) nogle dage før ankomsten, med information om de forskellige ting.

Selve opholdet blev en oplevelse ud over det sædvanlige. Jeg har flere gange joket med, at gerne ville se vilde hunde og andre specialiteter, men ved første safari, var vi dårligt kommet indenfor Krugerparken før vi blev modtaget af et kobbel på 10-12 Vilde hunde FANTASTISK.

Vild hund

Gode oplevelser med hver dag at se leoparder og sågar en dag med en hun med to killinger. En hel række fugle herunder specielt Jordhornravn, Kampørn og sidst men ikke mindst den Plettet Dværgugle og den meget sjælden Cupiu Frankolin, foruden de almindelige fugle.

Mine ønsker om at se de små antiloper blev også opfyldt, vi så Stenbuk, Buskbuk, Klippespringer og Dykkerantilopen ud over de mere almindelige som Kudu, Gnu og selvfølgelig Impala. Vi fik dog kun et glimt af Sabelantilopen hos Boulders.

Dik dik

De store som elefant, næsehorn (som der var mange af), flodhest, bøffel og giraf. De små som langhalet mangust og dværgmangust – ja man kan næppe ønske sig ret meget mere.

Et sørgeligt syn var det dog, at opleve antallet af elefanter og deres destruktive ødelæggelse af parkens biotop og dermed være med til at fortrænge de øvrige dyr. Jeg håber, at der på et tidspunkt bliver gjort noget ved denne udfordring for at bibeholde parken.

Alt i alt en fantastisk oplevelse på denne ferie, hvorfor der skal rettes en stor tak.

Hvis alt går vel – begynder vi næste år at planlægge en ny rejse, som skal gå til Tanzania og Ngorongoro-parken

Mange hilsner fra tilfredse gæster

Susanne og Henning Pust

TourCompass – Kom helt tæt på!