TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Tanzania: Storslåede safarioplevelser i Serengeti

Rejseberetning fra Tanzania: Storslåede safarioplevelser i Serengeti

05.12.2016
Vis alle indlæg

Vores kollega Lene var på studietur til Tanzania i 2016. Herunder kan du læse hendes rejsebrev fra rejsen.

Serengeti elefant
Serengeti er Tanzanias ældste og største nationalpark, og vi havde set meget frem til at opleve dette. Det begynder godt, for vi er dårligt kørt ind i parken, før vi ser de første impalaer og det overrasker os, at der allerede er dyr.

Vores guide Abu er allerede i kontakt med sine kollegaer over radioen for at høre, hvilke dyr vi finder hvor i parken. Ret snart skuer vi nogle kæmpe store sten, der tårner op på savannen. Abu drejer fra den store grusvej og ad en mindre sti ind mod de stenene, da vi nærmer os, aner vi 2 store hanløver der troner på toppen af stenene. Som de ligger der på toppen og slænger sig i solen, ser vi tydeligt, at de er er kongerne af savannen. Abu forklarer os, at det helt sikkert er 2 brødre, og de vil blive sammen og beskytte hinanden hele livet, og dermed være meget stærke fordi de er to.

Serengeti loever
Vi finder tilbage på den større grusvej og der går ikke længe, inden vi ser den første flok elefanter. En flok på ca. 10 elefanter heraf et par babyelefanter. Vi kører langsomt hen til dem, for de står helt ud til vejen, og Abu slukker motoren. Her er stille, elefanterne græsser og blafrer med ørerne, og vi kan høre alle deres lyde. Det er et af de magiske øjeblikke.

Oplevelserne overgik mine forventninger

Serengeti zebra

Nogle af de dyr vi ser allerflest af er zebraerne. Disse smukke dyr ser vi oftest i store flokke og ofte sammen med gnuerne. Zebraerne og gnuerne lever i et symbiotisk forhold, det vil sige, at de gerne migrerer sammen, og de hjælper hinanden således, at gnuerne leder zebraerne til vand og mad, mens zebraerne beskytter gnuerne og får gnuerne til at føle sig mere sikre.

Der bliver mange highlights i Serengeti. Vi oplever en løve og en løvinde i parringsakten. Når en løve og en løvinde skal parre sig, drager de ud for sig selv en uges tid, hvor parringsakten foregår flere gange i løbet af denne uge. Hannen kredser hele tiden om løvinden i denne uge og venter på det rette øjeblik for at på tilladelse til parring. Vi var igen helt tæt på, for midt ude på savannen søgte løverne skygge, og det fandt de i ly af vores safaribil. Vi blev der en halv times tid, og betragtede det spil, der foregik mellem hannen og hunnen. Vi følte os meget heldige at kunne opleve dette.

Loeve ved safaribil

Vi havde en enestående tur til Serengeti og jeg må sige, at oplevelserne overgik mine forventninger.

Lene, TourCompass