TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Tanzania: Med luftballon over Serengeti-sletten

Rejseberetning fra Tanzania: Med luftballon over Serengeti-sletten

25.11.2019
Vis alle indlæg

I september 2019 rejste vores to kollegaer Anne Mette og Louise på studietur til Tanzania og Zanzibar. Ballonsafarien er én af de mange oplevelser, der vil blive husket!

Ballonsafari

Solens stråler skinner i de fineste orange-rødlige farver og strækker sig forsigtigt ud fra horisonten. Luften er kølig, men det summer af anspændthed og forventningens glæde mellem os, der står og observerer ballonen, som fyldes med luft. Følelsen af at glide henover savannen er magisk. Luften er kølig, lydene er helt sagte og dyrene passerer under os nærmest uvidende om deres beskuere fra oven. Vi får en helt anden vinkel på savannens landskaber og dets imponerende dyreliv.

Serengeti, Zebraer

Vi har været meget tidligt oppe og køreturen til ballonpladsen er foregået i mørke. Faktisk så mørkt, at vi slet ikke bemærker den græssende flodhest i vejkanten, før guiden stopper bilen. Derudover ser vi ikke mange dyr, men det gør intet. For da vi først er oppe i luftballonen, oplever vi en utrolig mangfoldighed, startende med en luskende hyæne. Flodhestenes grynten kan vi høre, inden vi når henover floden. De ligger tæt op og ned ad hinanden og ligner kampesten.

Udsigt over Serengeti

Stilheden er helt fantastisk oppe over Serengeti-sletten. Indimellem afbrydes den af larmen fra ilden, der blæses op i ballonen. Vi snurrer forsigtigt rundt, så alle i kurvene kan se dyrene. Alle er på udkig og nyder de smukke farver solopgangen kaster ud over landskabet. Der bliver nærmest hvisket hver gang der bliver spottet dyr, for stilheden er et kærkomment afbræk fra de bumpede og støvede jeepture fra de forrige dage.

Serengeti, løver

Højdepunktet kommer da vi hører, at der er løver forude. Vi kan intet se for det store træ forude, men alle står klar med øjne på stilke, kameraer og kikkerter. Så snart vi passerer træet oplever vi tre hanløver i fuld gang med at fortære en nedlagt zebra. Hunnerne og ungerne venter tålmodigt omkring de larmende hanløver. Et utroligt syn så tidligt om morgenen.

Ballonsafari, morgenmad

Landingen foregår roligere end forventet, men vores engelske skipper styrer os også sikkert udenom termitboer og træer.
Efter landingen venter der et dejligt glas champagne midt ude på Serengeti, inden vi kører mod morgenmaden. Under et højt træ fyldt med fuglereder er der dækket op med grøn dug og service på tre langborde. Tjenerne stå klar med en full english breakfast, som nydes i de naturskønne omgivelser, og der er ikke sparet på champagnen!

Anne Mette & Louise, ballonsafari

Vi skåler på en vellykket morgen med nye oplevelser og endnu flere dyre beskuelser – de løver glemmer vi aldrig! Det var en ekstravagant morgen, men oplevelsen vil leve med os for altid.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende