TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sydafrika: Cape Town, Kruger Nationalpark & Mauritius

Rejseberetning fra Sydafrika: Cape Town, Kruger Nationalpark & Mauritius

07.10.2018
Vis alle indlæg

I september 2018 var vores Kollega Dennis på tur til Sydafrika og Mauritius. Læs hvad han oplevede herunder:

mauritius

Storbyferie i Cape Town efterfulgt af safari i Kruger Nationalpark og badeferie på Mauritius er virkelig den perfekte kombination af sightseeing, dyreliv og afslapning. Min kæreste, Maria og jeg var så heldige at få lov at opleve Sydafrika på nærmeste hold i september 2018 og jeg skal love for at mindeværdige øjeblikke stod i kø fra første færd.

Cape Town – Mange byer i én

Cape Town - Mange byer i én

Allerede når man lander i Cape Town, viser landet sig fra sin bedste side, og udsigten til bjergene, der omgiver byen, står i skarp kontrast til det meget flade Danmark. Famøse Table Mountain rager op over byen og bjergsiderne danner en smuk baggrund for en by med mange forskellige facetter. Kontrasterne stopper ikke ved landskabet, for det står hurtigt klart at Sydafrika er et land, hvor forskellene mellem rig og fattig er store. Køreturen til hotellet byder både på udsigt til Khayelitsha, Sydafrikas største Township, og skyskrabere, der viser den udvikling byen har gennemgået de sidste 30 år.

Under Apartheid var byen opdelt i forskellige distrikter og den dag i dag, kan man stadig se de markante skift mellem områderne i byen, særligt det farverige District 6 vækker opsigt.

Vi havde fornøjelsen af en guidet gåtur rundt i byen hvor guiden, Manny, med indlevelse og følelse formidlede historien igennem de fire årtier med apartheid i Sydafrika. Vi sluttede med et besøg ved Cape Towns rådhus, hvor Mandela holdt sin første tale som fri mand. En meget berigende oplevelse!

Vin, ost og Simpewe

Vin, ost og simpawe

Sydafrika, særligt den sydvestlige del, er kendt for deres vin, og selvom vi ikke er de store vinentusiaster var vinlandet og området omkring Stellenbosch et must på vores rejse! Vi fik muligheden for at komme på en heldagstur rundt på tre forskellige vingårde, og ved hvert stop vi gjorde, fik vi lov at smage på vinen i kombination med et bredt udvalg af lokale oste.

Højdepunktet på denne tur var dog uden sammenligning vores guide og chauffør Simpewe. Ikke alene havde han så meget viden om området og de steder vi besøgte, men når vi spurgte ind til hans liv og familie, fortalte han gladeligt herom og med en enorm stolthed over sit land. Det er i øvrigt kendetegnene for alle de sydafrikanere, vi har talt med på vores tur.

Livsglæde, kærlighed og kram

Livsglæde, kærlighed og kram

Vi valgte også at lægge et besøg på Loving God Pre-school ind i vores rejse, en beslutning vi er meget glade for. Børnene var glade for at se os, og vi blev mødt med kram og masser af smil og godt humør. Børnene vil gerne lege, og der er rig mulighed for at spille bold, med alle børnene rendende i hælene. De skrålede også deres nationalmelodi, mens stoltheden lyste ud af øjnene. Man er fyldt med livsglæde, kærlighed og smil, når man forlader stedet. Børnene hænger i hegnet, når bilen kører væk, og man får lyst til at komme igen med det samme!

Ansigt til ansigt med næsehorn i Kruger Nationalpark

Ansigt til ansigt med næsehorn i Kruger Nationalpark

Vores tur bød også på safari i Kruger Nationalpark, og her var højdepunktet helt sikkert, da vi fik lov at strække benene i selskab med to hvide næsehorn der gik og græssede 20-30 meter derfra. Netop overraskelse og forventninger er to ting, der beskriver en safaritur meget godt, for du ved aldrig, hvad du kommer til at opleve. Én ting er sikkert dog, du kommer hjem med minder for livet!

Afslapning og badeferie på Mauritius

Afslapning og badeferie på Mauritius

Med hovederne fyldt af indtryk og minder, bevægede vi os fra Sydafrika til utroligt smukke Mauritius. Tiden var inde til at slå benene op og bare nyde hinandens selskab, og det må man sige der er rig mulighed for på øen midt i Det Indiske Ocean. Det kan være svært at huske alle detaljerne fra en lang ferie, og selvom billeder kan hjælpe på det, så er tiden, hvor man kan sidde helt uforstyret under en parasol og mindes de enkelte situationer guld værd. Vi skal tilbage til Sydafrika og skønne Mauritius en dag, det er helt sikkert!

Dennis, TourCompass