TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerPåskerejser til Afrika

Påskerejser til Afrika

27.01.2020  |  opdateret: 16.04.2024
Vis alle indlæg

Okavango

Skal din påske være uforglemmelig og oplevelsesrig?

Rejs til Afrika og oplev, hvad de mange spændende destinationer kan tilbyde i april, hvor påsken ofte falder.

Vi har udvalgt 4 oplagte destinationer.

Læs med herunder.

Sydafrika i april

Cape Town

Sydafrika er en fantastisk safaridestination året rundt og har utroligt meget at tilbyde. Kombiner et besøg i en af verdens mest betydningsfulde nationalparker, Kruger Nationalpark, med storbyferie i Cape Town og få en påskeferie, du sent glemmer.

I april er Sydafrikas efterår lige begyndt. Det betyder behageligere, men stadig varme, temperaturer i Kruger Nationalpark med kun lidt regn. På dette tidspunkt af året vil de sydafrikanske floder og vandhuller stadig være fyldt med vand efter de foregående måneders regn. Derfor kan du opleve et frodigt og smukt bushlandskab. Med vand kommer også dyr, og dyrelivet blomstrer i efterårets grønne sæson.

Få fantastiske safariminder i Kruger Nationalpark, hvor du har chancen for at opleve elefanter, løver, leoparder, bøfler, zebraer og mange andre dyrearter. Tag på en fantastisk game drive og oplev det fascinerende dyreliv helt tæt på.

Når du er mættet af dyre- og naturindtryk, kan du rejse videre mod Cape Town, Afrikas ældste og måske flotteste by. I april er temperaturerne i Cape Town behagelige, og det er derfor super skønt at besøge byen på dette tidspunkt.

Byen er smukt placeret ved foden af det berømte Table Mountain, og det er en oplevelse i sig selv at spadsere rundt i byen og nyde de mange indtryk. Du kan tage en tur til toppen af Table Mountain, besøge vinlandet omkring Cape Town eller tage til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet.

Vil du tilbringe din påske på safari og opdagelse under solrig himmel med behagelige temperaturer, skal du rejse til Sydafrika i påskeferien.

Tag på påskeferie i Sydafrika:

Botswana i april

Botswana

Botswana byder på helt fænomenale oplevelser året rundt, og april er ingen undtagelse. Hvis du vil opleve smukke solnedgange, varme temperaturer og have mulighed for at spotte fascinerende dyrearter, er Botswana stedet, du skal tilbringe din påskeferie.

I april er tørsæsonen lige startet i Botswana, og det er en dejlig måned at besøge Botswana i. Du kan forvente mange dejlige solskinstimer, en himmel, der oftest er skyfri, og så falder der stort set ikke noget regn.  Dagtemperaturerne ligger på omkring 30 grader og nattetemperaturer på omkring 15 grader, så du får også en behagelig temperatur at sove i.

Du kan ikke rejse til Botswana uden at komme forbi Okavango-deltaet, et af Afrikas allersmukkeste steder. I april er deltaet stadigt frodigt og grønt efter regnsæsonen, og der er smukke træer og højt, grønt græs, så langt øjet kan se. April er starten på antilopernes avlsperiode, og han-impalaen påbegynder sin kamp om hunnernes gunst. Det betyder også, at rovdyr holder sig i nærheden i håbet om at kunne sætte tænderne i et byttedyr.

Drag videre mod Chobe Nationalpark og oplev en alsidig natur takket være Chobe-floden og parkens forskellige økosystemer. I tørsæsonen tørrer vandhullerne rundt om Botswana ud. Det betyder gode muligheder for at opleve en masse dyreliv, da dyrene bevæger sig mod Chobe-flodens bredder. Du kan for eksempel opleve op mod 50.000 elefanter samle sig ved flodbredden for at slukke deres tørst.

Har du lyst til at opleve vilde dyr og en stadig frodig natur? Brug din påskeferie i Botswana og bliv beriget med nye oplevelser.

Tag på påskeferie i Botswana:

Victoria Falls i april

Victoria Falls

Brusende vandfald, et tæppe af regnskov og et eventyrligt samspil af naturens kræfter. Det er, hvad du kan forvente af et besøg til Victoria Falls. Brug din påskeferie ved Victoria Falls, hvis du vil betages af spektakulær natur.

Victoria Falls ligger tæt på Chobe Nationalpark i Botswana, og det er derfor helt oplagt at kombinere din påskeferie med en rejse til denne destination.

Vandfaldet er et af verdens største og breder sig over 1,7 kilometer. Hvert sekund vælter mere end 1.000 kubikmeter vand ned i vandfaldets slugter, for derefter at skyde flere hundrede meter op i luften over vandfaldene igen. Deraf har vandfaldet også fået det lokale navn ”Mosi-oa-Tunya”, der betyder ”røgen, der tordner”.

I april er tørsæsonen ved Victoria Falls lige startet, og det betyder generelt mindre regn og varme temperaturer. Området ved Victoria Falls er spækket med seværdigheder, spændende aktiviteter og adrenalinsus. Du må ikke snyde dig selv for en gåtur omkring vandfaldene, og særligt en gåtur på Knife Edge Bridge er uforglemmeligt. På broen har du et enestående udsyn til vandfaldene, så du virkelig kan opleve et af naturens vidundere tæt på.

Hvis du vil se det vilde vandfald fra oven, har du mulighed for at booke en helikoptertur, som du sent vil glemme.

Gør dig klar til at opleve fantastisk og brusende natur og tag på en spændende rejse til Victoria Falls i påsken.

Tag på påskeferie til Victoria Falls:

Tanzania i april

Tanzania

Tanzania er farverig, swahiliansk kultur og et imødekommende, venligt folkefærd.  Landet har ikke det allerbedste vejr henover påsken, men der er stadig rigtig gode muligheder for at spotte afrikanske dyr og spare nogle penge som følge af lavsæsonen.

I april er den ”store” regntid i fuld gang i Tanzania. Der kan forekomme kraftige regnbyger, men de er blot med til at friske luften op.

Til trods for regnen er april og sæsonen omkring faktisk nogles yndlingstid at besøge Tanzania for at tage på safari. Parkerne er ofte ikke så turistede og overfyldte – af mennesker. For dyr er der nok af. De udnytter nemlig, at parkerne er fyldt med vandforsyninger. Dyr kan være sværere at få øje på, eftersom naturen er frodig og grøn, men der er stadig mange af dem, både rovdyr og byttedyr.

En selvskreven oplevelse, når du rejser til Tanzania, er en Serengeti safari. Serengeti er Tanzanias ældste nationalpark, der breder sig over mere end 14.500 km2. Det er ikke et problem at tage på safari i april, hvis du blot er opmærksom på, at der kan komme kraftige regnbyger. Da det er lavsæson, betyder det også, at der er færre besøgende, så du får en mere intim safarioplevelse. I den syd- og sydøstlige del af Serengeti er der mange åbne vidder, hvor der er god mulighed for at spotte dyr til trods for regnsæsonen.

Serengeti, og Tanzania generelt, har en af de største populationer af dyreliv i Afrika, så hvis du håber på at opleve The Big Five, altså løven, næsehornet, bøflen, elefanten og leoparden, er dette destinationen, du skal rejse til.

Rejser du til Tanzania i slutningen af marts eller starten af april, begynder de store flokke af gnuer at vandre nordpå for at finde frisk føde, og det kan være en spektakulær oplevelse. Dette fænomen går under navnet The Great Migration.

Har du lyst til at få en fantastisk og intim safarioplevelse fyldt med dyreliv, skal du rejse til Tanzania i påsken.

Tag på påskeferie til Tanzania:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende