• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder og rejseartiklerOplevelsesferier for enhver smag

Oplevelsesferier for enhver smag

07 September, 2018
Vis alle indlæg

Ngorongoro

Det er ikke kun safarioplevelser, der er i højsæde, når turen går til det afrikanske kontinent.

Er du f.eks. til unikke naturfænomener, rejser du med børn eller drømmer du blot om at besøge Afrikas bedste nationalparker? Måske en blanding af alle? Uanset står oplevelserne i kø i Afrika.

Find din næste oplevelsesferie herunder.

For dig, der vil besøge Afrikas mest kendte nationalparker

Serengeti Nationalpark

Afrika bugner af fantastiske nationalparker og vildtreservater, der er eminente til safari, og hvor du kan opleve kontinentets fantastiske natur- og dyreliv – og måske de ombejlede big five.

Fascinerende økosystem i Tanzania

Serengeti Nationalpark i Tanzania har et af verdens ældste økosystemer. Og i den fortryllende nationalpark lever de fem safaridyr; løven, elefanten, bøflen, næsehornet og leoparden.

Den smukke natur i den gamle park er med til at gøre turen til et eventyr af de helt store, og om du oplever alle the Big Five eller ej, så er oplevelsen en af livets helt store af slagsen.

Den store migration i Kenya

I Masai Mara naturreservat kommer du med landcruiseren ud til den smukke og enorme slette. Masai Mara er enestående.

Parken har faktisk en af de største koncentrationer af vilde dyr, herunder Big Five, giraffer, zebraer, geparder og mange andre. Hvis du vil opleve et fænomen af de helt store, kan du besøge reservatet fra juli til oktober, hvor den store migration af bl.a. gnuer er i Masai Mara. Resten af året vandrer gnuerne i Serengeti Nationalpark.

Den største nationalpark i Sydafrika

I Sydafrika ligger Kruger Nationalpark, der er intet mindre end ca. 65 km. bred og 350 km. lang.

Nationalparken er hjem for en lang række smukke dyr, heriblandt the Big Five. Udover at du måske er heldig at opleve alle fem, er der også smuk natur i vente. Parken har nemlig intet mindre end 2.000 forskellige plantearter.

Kruger Nationalpark er Sydafrikas største og har været anerkendt som nationalpark siden 1926.

Oplev elefanter i Chobe Nationalpark

Du vil ikke fortryde en safarioplevelse i det sydafrikanske land, Botswana – en af de mest eksklusive safaridestinationer. Her kan du besøge Chobe Nationalpark, der er et af de bedste steder at opleve elefanter i Afrika. Det estimeres, at der her bor op mod 120.000 elefanter.

Nationalparken spreder sig over et areal på 10.000 km2 og byder på smuk natur og fantastisk dyreliv. Du oplever plante- og dyrelivet på traditionel vis fra en landcruiser, men også fra en båd på Chobe-floden, som er meget spændende måde at opleve de fascinerende dyr på.

Oplev Afrikas mest kendte nationalparker på:

For dig, der vil opleve vilde naturfænomener

Victoria Falls

Afrika bugner af naturoplevelser, og det er ikke kun oplevelserne på savannen, der kan tage pusten fra dig.

Kør i vulkankrater i Tanzania

I Tanzania ligger Ngorongoro-krateret, der er resterne af en udslukt vulkan.

Når du kører ned langs kraterkanten, der er en 600 m. lang snoet vej, kan du se den enorme kraterbund, der er intet mindre end 260 km2 stor. Området er mangfoldigt, og der er både søer, sumpe, skove og savanne. Udover den smukke natur har krateret også et unikt dyreliv på omkring 30.000 dyr. Krateret er eksempelvis et af de steder i verden, der har den tætteste bestand af løver.

Brusende vandfald i Zambia

Zambia er hjem for et helt eventyrligt naturfænomen: Victoria Falls. Og det spektakulære vandfald er noget for sig selv.

Vandfaldet er 1,6 km. bredt, ca. 100 m. højt og kan sprøjte vand 400 m. op i luften. Hvert eneste sekund vælter forbløffende 1.000 kubikmeter vand ned i slugten. Det er ikke kun synet, men også høresansen, der får en oplevelse – du kan høre vandfaldet, før du kan se det. Så det er ikke uden grund, at det kaldes Mosi-oa-Tunya – røgen som tordner – af de lokale.

Røde sandklitter i Namibia

Et naturfænomen i absolut særklasse er de røde sandklitter i Namibia, der kaldes Sossusvlei.

Når du når til Sossusvlei, er landskabet fascinerende rødt så langt øjet rækker. De smukke, røde vidder vil tage pusten fra dig.

Du kan også opleve Sossusvlei fra en luftballon i morgengryet, hvor solens spæde stråler farver landskabet i smukke changerende nuancer. At svæve over dette eventyrlige sandhav er en helt unik måde at opleve Sossusvlei og Namibia på.

Oplev vilde naturfænomener på:

For dig, der vil endnu tættere på naturen

Kilimanjaro

Der er mange måder at være i et med naturen, når din rejse går til det afrikanske kontinent.

Vågn op midt på savannen

Hvis du gerne vil have en ’i et med naturen’-oplevelse udover det sædvanlige, er overnatning i telte midt i naturen et must, f.eks. i wild camps.

Det helt unikke, ved at overnatte i f.eks. en wild camp eller andre teltede camps, er, at du kommer helt tæt på naturen og dyrelivet. Du kan både sove i og lige uden for nationalparkerne, og hvis du er heldig, kommer dyr som antiloper og zebraer på besøg i nattens mulm og mørke.

Der er et eller andet magisk ved at gå i seng og vågne op midt i naturen.

Trek til Kilimanjaros top i Tanzania

Er du vild med at trekke og leve i et med naturen?

En trekkingtur til Kilimanjaros top i Tanzania er en helt særlig oplevelse. Du overnatter i camps på vej op ad verdens højeste fritstående bjerg, der er intet mindre end 5.895 m. høj. Jo længere du trekker op, jo koldere bliver nattens timer i din camp. Hav derfor den rette påklædning med. Efter højdemeterne er tilbagelagt, kan du nyde din sejr med et udsøgt vue udover de smukke landskaber.

På gåtur mellem de afrikanske dyr

Kom helt tæt på naturen på en såkaldt bushwalk – en safari til fods. Her går du på savannen blandt de smukke afrikanske dyr. Og frygt ikke. For du bliver guidet af en ranger, der har indgående kendskab til området.

Guiden giver dig et unikt indblik i naturen og dyrelivet, samt hvordan man kan afkode savannens signaler – ved at lytte, iagttage og dufte. En safari helt tæt på natur og dyreliv er en intet mindre end fascinerende oplevelse.

Kom endnu tættere på naturen på:

For dig, der vil opleve Afrikas forskellige kulturer

Masai

Der er stor mangfoldighed, når det gælder kulturelle strømme i de afrikanske lande.

Der er omkring 3.000 stammer og 2.000 sprog i de afrikanske lande, og det er fascinerende at opleve nogle af de mange stammer med egne øjne.

De rødklædte masaier i Kenya og Tanzania

Runde hytter, røde klæder og kvæg. Det er nogle af kendetegnene ved masaierne.

Masaierne er utrolig lette at genkende på lang afstand, pga. shukaen, der er deres røde dragt. De har også piercede øre og smukke farverige kæder på.

Folket lever som hyrder og krigere, og lever af det kvæg, de opdrætter.

Endnu et særpræg er, at de spytter på hinanden, hvilket symboliserer velsignelse.

Oplev et lille kongedømme i det sydlige Afrika

Swaziland er nok ikke et sted, mange kender. Landet grænser op mod Sydafrika og Mozambique og blev til et kongerige i starten af 1800-tallet. Swaziland blev dog først selvstændigt i 1968.

Når stemplerne i passet er i hus ved grænsen, kan du udforske kongedømmet. Du kan opleve den unikke Swazi Candles, der forhandler lys, gå på marked eller se traditionel dans i en landsby, hvilket er en farvestrålende og kongelig oplevelse.

Mød et af de ældste folk i verden

San-folket, der bl.a. lever i Namibia, kan dateres 25.000-30.000 år tilbage. De har traditionelt levet som jægere i ét med naturen.

Bushmen, som de også bliver kaldt, har dog ikke haft de bedste kår gennem bl.a. koloniseringstiden, og blev eksempelvis brugt som hyrder, hvor betalingen var alkohol og begrænsede mængder mad, hvilket f.eks. resulterede i alkoholisme. I dag bliver San-folket bl.a. hjulpet af Ombili Foundation, der giver tag over hovedet til omkring 480 personer. Og her kan du få viden om det ældgamle folk.

Mød nogle af Afrikas kulturer på:

For dig, der rejser med børn

Addo Elephant Park

Afrika er både for børn og voksne.

Hvis du vil på safari med mindre børn, er det værd at overveje vores børnevenlige rejser.

Malariafri safari i Sydafrika

I malariafrie Kariega Game Reserve i Sydafrika finder du de perfekte forhold for en familiesafari.

Naturen er alsidig med buskland og åbne græsområder, højdedrag og dale – altså perfekt natur for dyrelivet. I kommer til at bo i en familievenlig lodge, der er indhegnet og hvor der er masser af oplevelser og aktiviteter for både store og små.

Endnu en fordel er, at du ikke skal tænke på malaria, som kan give lidt mere ro på ferien. Stedet er på alle måder ideelt, når du rejser med små børn.

Familievenlig safari i Kenya

På en familiesafari i Kenya får I en masse oplevelser for hele familien.

Elefantbørnehjem i Nairobi, Lake Naivsha, en ferskvandssø 1890 moh. på vejen til Masai Mara, hvor der venter masser af formidable safarioplevelser for alle aldre og skøn afslapning i Mombasa. I får jeres egen bil, hvilket giver en større frihed til at holde pauser undervejs, hvilket især er en fordel, når du rejser med mindre børn.

Der er virkelig dømt rejseeventyr for såvel store som små på denne familiesafari.

Tag børnene med på:

For dig, der gerne vil på badeferie

Mauritius

Fuldend din safari, kør-selv-rejse eller dit trek til Kilimanjaro med afslapning og turkisblåt vand på en af vores lækre badeferiedestinationer.

Afslapning og historie på Zanzibar

På en ø midt i Det Indiske Ocean kan du få afslapning på sprøjte.

Zanzibar har alt, hvad hjertet begærer, når du har fået en masse oplevelser på f.eks. savannen. Her kan du få dig nogle dage i afslapningens tegn med hvide sandstrande, smukt vand og smukke koraller. Du kan også krydre dagene med lidt fascinerende arabisk historie i den gamle by Stone Town.

Luksus på Mauritius

Det Indiske Ocean gemmer på endnu en perle af en ø: Mauritius.

Og øen er noget udover det sædvanlige. Det krystalklare vand, den lækre sandstrand, de svajende palmer og de gudesmukke koralrev er med til at gøre denne unikke perle til en perfekt afslutning på din rejse.

Mauritius er en af Det Indiske Oceans mest eksklusive øer, så du kan godt glæde dig. Udover førsteklasses strande kan du også nyde øens smukke natur, der bl.a. indbefatter sukkerrørsmarker, bjerge, vandfald og laguner.

Havnebystemning i Mombasa

På den sydlige del af Kenyas kyst ligger Mombasa.

Byen byder både på dejlig strand, historie og havnebystemning. At slutte din rejse her giver derfor mulighed for at slappe af på stranden ud til Det Indiske Ocean, læse en god bog og bade i det lækre vand, men du kan også snuse til den farvestrålende kultur i byens gader, få lidt mere safari på en endagstur eller komme på en aftensejltur med lækker mad. Mombasa har meget at byde på.

Slap af på lækre sandstrande på:

Kan du ikke vente med at komme af sted?

Der er nærmest ikke den oplevelse, du ikke kan få på en oplevelsesferie til det smukke afrikanske kontinent.

Lige meget hvor du rejser hen, vil der være uforglemmelige minder at tage med hjem. Alle vores rejser kombinerer flere forskellige typer oplevelser, så der er helt sikkert også en kombination, der passer dig.

Hvis du har spørgsmål, så tag endelig kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig med at finde dit livs oplevelsesferie.

Afrika-safari.dk – Kom helt tæt på!

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.