• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder og rejseartiklerInternet og Wi-Fi i Afrika

Internet og Wi-Fi i Afrika

12 August, 2019
Vis alle indlæg

Internet i Afrika

I Moshi får jeg et hys-anfald. 10 minutter senere er jeg glad igen. I Mombasa får jeg et hys-anfald. 1 time senere er jeg glad igen. Midt på Masai Mara tjekker jeg lige min mail. I Nairobi giver jeg op. I Cape Town bestiller jeg via wi-fi en Uber midt på gaden – og jeg har altså ikke sydafrikansk simkort.

Vores kollega Winnie har nok oplevet alle de udfordringer, det afrikanske internet kan forårsage. Hun rejser til Afrika flere gange om året og er vant til lige at skulle trække vejret en ekstra gang:

I Tanzanias Usambara-bjerge tigger jeg mig til 10 minutters wi-fi via et hotspot fra en af de lokale – for som de siger i baren på hotellet, hvor der ellers skulle være wi-fi;

”det virker ikke lige i dag”.

Er der adgang til internet på de afrikanske destinationer?

Man hører ofte udtrykket ”pole pole”, når man bestiger Kilimanjaro. Det betyder ”tag det roligt”, og det er nok den tilgang du også bør have med dig på din rejse til vores afrikanske destinationer.

Når glade og forventningsfulde rejsende kontakter os for at høre, om de kan forvente at have wi-fi, når de er på safari, er svaret altid:

Måske!

Lodges, safaribiler og gates

Flere af de lodges, vi benytter, tilbyder wi-fi til gæsterne, hvis ikke hele dagen, så nogle timer i løbet af dagen. Og faktisk kan du også opleve wi-fi andre steder på din safarirejse.

Mange safaribiler i Kenya har wi-fi, mens de fleste gates til nationalparkerne i Tanzania også tilbyder opkobling til omverdenen. Men husk, at stabiliteten af internettet varierer.

Storbyerne

Én ting er, om der tilbydes internet eller wi-fi i din safarilodge eller i -bilen, men når det gælder de større byer, som eksempelvis Cape Town, er forbindelsen – som oftest – bedre.

I Cape Town kan du finde wi-fi-hotspots flere steder rundt om i byen, f.eks. på caféer, restauranter osv. Men det er ikke altid ensbetydende med, at det også virker.

Nogle dage kan du lynhurtigt blive opdateret på verdenssituationen eller tale med din familie derhjemme, mens du andre dage vil opleve, at det er helt umuligt at få forbindelse. Og nogle gange er internettet bare som vinden blæser – glimrende det ene minut, men væk det næste.

Er jeg sikker på wi-fi i Afrika?

Det bedste svar, vi kan give, når det gælder wi-fi på rejsen til Afrika, er; ja, der er wi-fi. Afrikansk wi-fi 😉. Nogle gange virker internettet, andre gange gør det ikke.

Men det kan der jo også komme hyggelige oplevelser ud af, som Winnie oplevede i Sydafrika:

I Kruger Nationalpark tilbringer jeg, ligesom alle andre, en time mellem 17-18 med hovedet begravet i mobilen. På slaget 18 kigger alle op – wi-fi er slukket. Baren er åben.

Så ”pole pole” og nyd jeres fantastiske safarieventyr!

Tre gode råd:

  • Hvis du forventer mange opkald eller regner med at skulle bruge data, så kontakt din telefonudbyder inden afrejse. Hvis ikke det pågældende land er en del af dit abonnement, kan det blive en dyr fornøjelse.
  • Nogle steder er det muligt at købe et lokalt sim- og taletidskort, f.eks. hvis du besøger en storby som Cape Town. Husk at tjekke om din telefon er simlåst, inden du tager afsted. Hvis den er, skal du kontakte dit telefonselskab for at låse den op inden afgang.
  • Nyd, at du er ude at rejse, og benyt lejligheden til at lægge telefonen lidt væk og måske få venskaber på tværs af landegrænser.

Afrika-safari.dk – Kom helt tæt på!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.