TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerGarden Route – Sydafrikas enestående kystrute

Garden Route – Sydafrikas enestående kystrute

22.06.2020
Vis alle indlæg

Garden Route - kystrute i Sydafrika

Barske kyster, vidunderlige gyldne strande, fantastiske vandreruter, charmerende byer og utallige smukke oplevelser.

Dét og meget mere finder du på Sydafrikas Garden Route – en af verdens smukkeste kyststrækninger.

Overvejer du at besøge Garden Route?

Her kan du læse om den imponerende kystrute og blive klogere på noget af alt det, du kan opleve.

Hvad er Garden Route?

Bjergkørsel på Garden Route i Sydafrika

Den officielle Garden Route er en godt 300 km lang kystrute på Sydafrikas sydkyst, der strækker sig mellem Mossel Bay (Western Cape) og Storms River (Eastern Cape).

Garden Route har fået sit navn fra en særdeles effektiv markedsføringskampagne. Men faktisk er det langt fra haver, der er rutens hovedattraktion, men snarere en blanding af barsk kyst, frodige skove og bjerge.

Selve Garden Route kan køres på få timer, men det ville være synd.

For både før og efter den smukke kystrute, langs Route 62 og N2, findes der utallige smukke og interessante seværdigheder, du ikke må gå glip af.

Hvornår er det bedst at besøge Garden Route?

Garden Route i Sydafrika

Der er ikke noget entydigt svar på, hvornår det er bedst at besøge Garden Route.

Garden Route kan besøges hele året rundt.

Hvornår, du skal tage afsted, afhænger derfor af, hvad du gerne vil opleve.

Sydafrika har sommer, når vi har vinter. Hvis du gerne vil rejse, når det er varmest, skal du tage afsted i de danske vintermåneder. Hvis du derimod ikke er bange for de lidt køligere, men dog stadig milde temperaturer, kan du rejse i de danske sommermåneder, hvor der også er færre besøgende på rutens attraktioner.

Uanset hvornår på året du rejser, kan du risikere, at der kommer regnbyger. Omvendt kan du også have sol to uger i streg i vintermånederne uden at se en dråbe regn.

Udvalgte højdepunkter på Garden Route

Garden Route byder på et væld af fascinerende oplevelser både før, efter og på selve den officielle del af Garden Route.

Med storslået natur, dramatiske bjerge, uspolerede strande, smukke vinmarker og små hyggelige byer byder Garden Route på mange områder, du bare må udforske.

Her kan du læse om udvalgte højdepunkter langs Garden Route:

Oudtshoorn

Struds i Oudtshoorn i Sydafrika

Byen, Oudtshoorn er kendt som verdens strudsehovedstad og er den oplagte afstikker at svinge forbi. Oplev en ægte sydafrikansk strudsefarm og bliv klogere på historien om, hvorfor lige netop Oudtshoorn endte med at blive verdens mekka for strudse.

I Oudtshoorn finder du også de over 20 millioner år gamle drypstenshuler, Cango Caves. Det er et eventyrligt syn at stå blandt de naturskabte drypstenshuler, der i sig selv er meget imponerende. Hulerne bliver kun endnu mere magiske af det lys, der smukt oplyser hulerne og skaber en helt særlig stemning.

Knysna

Lagunen i Knysna i Sydafrika

Knysna (udtales ”nize-na”) er en hyggelig lille by i Western Cape-provinsen.

Byen har en unik placering omkring den betagende, smukke lagune og er desuden beriget med frodige skovområder og the Featherbed Nature Reserve, der er et spændende naturreservat.

Byen har en livlig havnefront, der byder på butikker, hoteller og masser af restauranter. Prøv f.eks. 34 degree South, der er en butik og restaurant i ét – og hvor du får lækre fiske- og skaldyrsretter. Knysna er desuden vært for en østersfestival hvert år i starten af juli.

Lagunen er uden tvivl en af byens helt store attraktioner, og her kan du komme på en flot sejltur til Featherbed Nature Reserve. Naturreservatet har en fantastisk vegetation, og du kan se frem til at nyde de mange, smukke udsigtsposter naturreservatet byder på.

Plettenberg Bay og Monkeyland

Bloukrans Bridge i Plettenberg Bay i Sydafrika

Ikke langt fra Knysna ligger Plettenberg Bay og Monkeyland Primate Sanctuary.

Plettenberg Bay (the Plett) er kendt for at have en af verdens højeste bungeejump-broer: Bloukrans Bridge. Med en højde på hele 216 m er Bloukrans Bridge ikke for tøsedrenge. Er du en adrenalinjunkie, kan du vove dig ud i et spring – ellers kan du naturligvis også blot kigge på de dristige elastikspringere.

I Monkeyland Primate Sanctuary har du mulighed for at udforske et af verdens største fristeder for aber. Omkring 550 aber lever vildt i regnskoven her, efter de er blevet reddet fra fangenskab. Du kommer op i højderne og helt tæt på abernes rette element, når du passerer regnskovens 128 meter lange hængebro – en helt særlig og autentisk oplevelse.

Hermanus

Hvalsafari i Hermanus i Sydafrika

I den nordlige ende af Walker Bay ligger byen, Hermanus, der er kendt som Sydafrikas absolutte hvalhovedstad.

Hvert år mellem juni og november kommer den sydlige rethval ind til kysten ved Walker Bay for at parre sig og opfostre sine kalve, og det er derfor et super tidspunkt at opleve hvaler på.

Selve byen har et fint, lille centrum med butikker, markeder, restauranter og et par museer samt masser af hvalspots, hvor du kan holde udkig efter de mægtige dyr.

  • Hvis du kommer i hvalsæsonen, kan du tage på hvalsafari fra Hermanus. Her sejler du med en båd ud for at lede efter bl.a. den sydlige rethval, der kan blive op til 18 m lang og 80 tons tung. Til sammenligning vejer den afrikanske elefant mellem 2,5 og 7 tons. Hvis du er heldig, ser du også andre hvaler, f.eks. pukkelhvaler og spækhuggere.
  • Hvis du kommer i den absolutte højsæson for hvaler, fra august til oktober, er der også rigtig god mulighed for at opleve hvalerne inde fra kysten, når de kommer ind i bugten. Gå langs kysten mellem Grotto Beach og ind til byen via the Cliff Path, en tur på en 5-6 km, hvor der er masser af hvalspots, hvor du kan sidde og spejde efter hvalerne.

Hvis du kommer uden for hvalsæsonen, kan byen i stedet friste med nogle smukke vandreture i Fernkloof Nature Reserve. Du kan bl.a. vælge en rute på 4,5 km, der tager dig til toppen af et lille bjerg, hvor du får en smuk udsigt over Hermanus, såfremt vejret tillader det. Reservatet er fyldt med fynbos (sydafrikansk hede), og er hjem for mange forskellige fuglearter, bl.a. solfugle og sukkerfugle.

Vil du besøge Sydafrika og Garden Route?

Garden Route giver dig utallige, forunderlige, spændende og forskelligartede oplevelser.

Glæd dig til at opleve Sydafrikas storslåede kystrute og få nogle utrolige minder.

Garden Route byder på så meget, at det kan være svært at opleve det hele på bare én tur. Og det er også én af årsagerne til, at Garden Route er så fantastisk. Der er masser af grunde til at komme tilbage.

Oplev Garden Route:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende