• Tilfredse gæster siden 2006
  • Dedikerede rejseeksperter
  • Gennemtestede kvalitetsrejser
  • Omhyggeligt udvalgte guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistance på rejsen
  • Medlem af Rejsegarantifonden
ForsideNyheder og rejseartiklerGame drive – Kom tæt på dyrelivet

Game drive – Kom tæt på dyrelivet

25 March, 2019
Vis alle indlæg

Serengeti game drive, Tanzania

På vores turbeskrivelser skriver vi ofte noget ala ”i dag skal du på game drive”.

Men hvad er en game drive? Hvordan foregår det? Og er der noget særligt, det er godt at tænke over, inden du tager på ”game drive”?

Hvad er en game drive?

En game drive er – som ordet antyder – en køretur, hvor du kigger efter ”game”. Game er det engelske ord for vildt eller vilde dyr.

Når du tager på safari i Afrika, vil du typisk komme på en eller anden form for game drive, hvor du kører ud for at opleve dyrene i deres naturlige omgivelser.

Ofte vil der være en chauffør og en guide, eller en chauffør, der også er guide, mens det nogle steder er muligt at tage på kør selv-game drive, f.eks. i Etosha Nationalpark i Namibia eller i Addo Nationalpark i Sydafrika.

Game drives: hvor, hvornår, hvordan

Ngorongoro, Tanzania

En game drive foregår lidt forskelligt alt efter, hvor i Afrika du befinder dig, samt hvornår på dagen, du tager på game drive.

Hvad kører du i?

I Østafrika foregår en game drive typisk i en 4-hjulstrukken landcruiser, hvor taget kan løftes, så du (når bilen holder stille!) kan stå op i bilen og kigge ud på dyrene. Dette er en fordel, da det giver dig en god højde i forhold til dyrene og en fantastisk udsigt. Hvis du rejser med et stort kamera, kan du desuden finde god støtte til kameraet på bilens kant.

I det sydlige Afrika køres der typisk i åbne biler – biler, der enten har tag og ingen vinduer, eller i biler, der hverken har tag eller vinduer. Her er fordelen, at du virkelig får følelsen af at være tæt på naturen, fordi den faktisk er så tæt på, at du kan røre ved den (Hold dog dine hænder indenbords). Desuden kan du hele tiden følge med i landskabet og være med til selv at spotte dyrene – også når bilen kører.

Nationalpark eller vildtreservat?

Kariega, Sydafrika

I Afrika kan du både opleve dyr på safari i én af de mange afrikanske nationalparker eller i et privat vildtreservat.

Der er flere regler forbundet med at tage på safari i nationalparkerne. F.eks. må du kun køre på etablerede veje, mens du i de private vildtreservater har mulighed for at komme ”off-road”. Sidstnævnte betyder, at du nogle gange har større chance for at komme tættere på dyrene i et privat vildtreservat. Til gengæld er nationalparkerne ofte langt større, og det giver en fornemmelse af, at du virkelig er her på naturens og dyrenes præmisser.

I et privat vildtreservat (f.eks. Kariega Game Reserve i Sydafrika) kan du principielt komme på game drive døgnet rundt. Det betyder, at du kan vælge de tidspunkter, hvor de forskellige dyr er mest aktive. I nationalparkerne må du derimod som oftest kun befinde dig mellem solopgang og solnedgang.

Uanset hvor og hvornår du er på game drive, gælder der dog altid en regel; lyt til guiden og følg altid hans råd! Dyrene ved ikke, om de befinder sig i en nationalpark eller i et privat vildtreservat.

Hvornår på dagen er en game drive?

Serengeti, Tanzania

Du kan komme på game drive på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Hvornår afhænger i høj grad af, hvor du er. Nogle gange er du endda på game drive uden at ane det – f.eks. når du bliver transporteret fra A til B gennem et område, hvor dyrene lever vildt.

En game drive midt på dagen kan være en varm affære. Det synes dyrene også, så midt på dagen er der ikke så meget ”action” over en game drive, som hvis du er afsted morgen eller aften. Til gengæld kan du få nogle rigtige gode skud i kameraet, fordi dyrene ikke flytter sig så meget. Og så er der altså noget ganske magisk over den varme luft, som nærmest får horisonten til at sitre – mere afrikansk bliver et næsten ikke!

Om morgenen og sidst på dagen er der mere liv i dyrene. Her finder de ned til vandhullerne, græsser eller begynder at gøre sig klar til jagt.

Sommetider kan du også være heldig at køre på game drive efter mørkets frembrud. På denne tid vil guiden ofte lyse med et rødt lys, der ikke generer dyrenes øjne, så du kan se dyrene i mørke.

Du tilbringer mange timer i bilen på safari. Kører du på et tidspunkt, hvor solen ikke er på himlen, skal du være opmærksom på, at afrikanske nætter kan blive temmelig kolde – så hav godt med varmt tøj med!

Hvad oplever du på en game drive?

Masai Mara, Kenya

Tjah – det er næsten umuligt at sige.

Det er dyrene og naturen, der sætter dagsordenen.

Forbered dig på det uventede.

Du kan være ved at falde i søvn af kedsomhed, fordi du kun har set strudse og gnuer og så bom! Midt på vejen ligger en løve! Og næste dag kan du være ude for, at chaufføren må bremse hårdt op lige uden for din lodge eller teltlejr, fordi en elefant har forelsket sig i et særligt træ lige dér, og så nåede du ikke videre den dag.

Naturen arbejder ikke efter en tidsplan, og der er ikke to game drives, der minder om hinanden. Men det er jo netop også det fascinerende ved at tage på safari!

Tag på game drive i Afrika:

Tips til game drive

Det er fantastisk at opleve de afrikanske dyr, f.eks. på en game drive.

Når du planlægger din safari, er det en god idé at forberede dig til selve game drivet, f.eks. at tænke over, hvilket tøj, du skal pakke. Lag-på-lag er godt, så der altid er noget af tag af – og på.

Til selve game driven kan det også være en god idé at tage lidt snacks med. Den friske luft og spændingen kan nemt gøre dig sulten, og det er træls at miste fokus, fordi du pludselig er blevet sulten. Husk også noget at drikke – især midt på dagen kan det godt blive varmt, når solen står højt på himmelen.

Afrika-safari.dk – Kom helt tæt på!

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring hos 3. part.
Du accepterer dette ved at klikke videre.
Læs mere her.

Velkommen til det nye design på Afrika-safari.dk

Vi har fået nyt design, siden du sidst besøgte os, men vores rejser er stadig de samme.