Tlf. 89 93 43 89 | Alle hverdage 9-16
ForsideInfo & KontaktNyheder og rejseartiklerGå i Karen Blixens fodspor

Gå i Karen Blixens fodspor Posted on:

Karen Blixens hus

Ønsker du at gå i fodsporene af Karen Blixen, skal du vælge en af vores mange spændende oplevelsesrejser til Kenya, hvor du både besøger Karen Coffee Garden og det berømte Karen Blixen Museum, som er et must-see, hvis du ønsker at opleve Karen Blixen og hendes historie. Inden dit besøg kan du med fordel læse hendes bog Den Afrikanske Farm eller se filmen Mit Afrika, som omhandler Karen Blixens tid i Afrika.

Nedenfor kan du læse mere om Karen Blixen og hvad hun opnåede gennem hendes fascinerende liv.

Karen Blixens liv i Danmark

Karen Blixen(1885-1962) var en berømt digter, forfatter og storyteller. Hun var født og opvokset på Rundsted-lund i Nordsjælland, hvor hun delte tilværelsen med sine forældre og fire søskende. Faderen, Wilhelm Dinesen, hængte sig selv i 1895, og efterlod moderen, Ingeborg Dinesen, alene med de fem børn. Rundstedlund er i dag en selvejende institution og fond, som blandt andet har til formål at bevare Rundstedlund efter Karen Blixen og hendes søskendes ønske.

Karen Blixens liv i Afrika

Karen Blixen giftede sig i 1914 med Baron Bror von Blixen-Finecke, og sammen slog de sig ned på en kaffefarm
i Afrika i området ved Ngong Hills, lidt udenfor Nairobi i Kenya. Kort tid efter brylluppet fik Karen Blixen konsta-teret kønssygdommen syfilis, som hun senere rejste til Danmark for at få behandlet, dog uden held. Bror og Karen stod for den daglige drift af kaffefarmen, men efter deres skilsmisse i 1925, forlod Bror farmen, og Karen var herefter alene om den videre drift. I 1918 mødte Karen den engelske storvildtjæger Denys Finch Hatton, som hun indledte et langvarigt kærlighedsforhold til. Denys døde dog tragisk i 1931, da han styrtede ned med sit pri-vate fly. Samme år blev kaffefarmen solgt på tvangsauktion, og dette er også medvirkende til, at Karen Blixen forlader Afrika i 1931, og flytter hjem til Rundstedlund, hvor hun i 1962 dør, efter mange års kamp mod syfilis,
i en alder af 77 år.

Karen Blixens forfatterskab

Karen Blixens meget populære erindringsbog Den afrikanske farm (Engelsk: Out of Africa) udkom i 1937. Den afrikanske farm handler om Karen Blixens liv på kaffeplantagen i Afrika, og er udgivet under hendes pseudonym Isak Dinesen. Bogen beskriver perioden fra 1916, hvor hun og hendes mand, Baron Bror von Blixen-Fineche, overtager farmen ved Ngong Hills, til den bliver solgt på tvangsauktion i 1931. Bogen blev i 1985 filmatiseret af Sydney Pollack, og havde blandt andet skuespillerne Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne som Karen Blixen og Denys Finch Hatton. Ud over Den Afrikanske Farm er Karen Blixen også berømt for andre fantastiske værker, heriblandt Syv fantastiske Fortællinger og Vinter-Eventyr.

Karen Blixens Museum

Åke Sjögren byggede i 1911 den fascinerende bygning ved Ngong Hills, og i 1916 blev den solgt til Karen Coffee Company. I 1963 købte den danske stat kaffefarmen og forærede den til Kenya, da landet løsrev sig fra det britiske imperium. I starten af 80’erne besluttede en dansk komité at hylde Karen Blixen, og dele af bygningerne blev derfor lavet om til et museum. Museet åbnede i 1985, og er i dag en del af National Museums of Kenya, der ligger i villakvarteret ”Karen”, opkaldt efter Karen Blixen. I museet kan du finde enkelte af Blixen-parrets møbler, fotografier samt se en bronzeafstøbning af Karen Blixen, som Harald Isenstein lavede i 1935. Museet har åbent hver dag, året rundt, hvor du har mulighed for at få guidede ture eller gå rundt på farmen alene.

Karen Coffee Garden

Karen Coffee Garden er i dag en cafe, der ligger i Karen-området, tæt på Karen Blixens farm. I cafeen kan du nyde en skøn frokost og blandt andet smage kaffe, fra det område hvor Karen Blixen og hendes mand dyrkede deres kaffe. Kommer du forbi Karen Coffee Garden, er det oplagt at tage forbi Karen Blixen Museum, der ligger i nærheden.

Se vores udvalgte rejser til Kenya her

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!