TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Fakta om Tanzania

29.08.2018
Vis alle indlæg

Zebra

Tanzania er et fascinerende rejsebekendtskab.

Ældgammel kulturhistorie på Zanzibar, udfordrende bjergbestigning på Kilimanjaro og farvestrålende vilde dyr på savannen er alle seværdigheder i særklasse. Disse seværdigheder er nok nogle af de ingredienser, vi først tænker på, når rejsefeberen melder sig, og destinationen hedder Tanzania.

Men hvad ved du ellers om landet?

Læs 7 spændende fakta herunder, som du måske ikke vidste om det østafrikanske land.

1. Flest dyr pr. kvadratkilometer

Mere end 4 millioner vilde dyr. Det er, hvad Tanzania kan præstere. Landet har verdens største dyrebestand målt pr. kvadratkilometer, hvilket inkluderer 430 arter og underarter.

Desuden er landet hjem for omkring 20% af de større pattedyr, der lever i Afrika.

2. Store dele af landet er nationalpark

Tanzania har intet mindre end 17 nationalparker.

Arealet på de mange parker fylder mere end 42.000 kvm2 og svarer til mere end 38% af landets samlede areal. Landets ældste nationalpark er Serengeti Nationalpark, der er mere end 14.500 km² stor.

3. Højeste og største naturoplevelser

Tanzania tilbyder nogle eminente oplevelser.

Landet er nemlig stedet, hvor du kan bestige verdens højeste fritstående bjerg – Kilimanjaro og opleve verdens største intakte caldera, en kratergryde – Ngorongoro Crater.

Sidstnævnte er en nationalpark, så her er der rig mulighed for at opleve landets fascinerende dyreliv.

De to spektakulære naturfænomener er rejseoplevelser i absolut særklasse.

4. Mange farverige stammer

Udover de mange fascinerende naturoplevelser Tanzania byder på, kan du også stifte et mere kulturelt bekendtskab i landet.

Tanzania har nemlig 162 forskellige stammer, der hver især har helt unikke særpræg. Du kan f.eks. møde hadzabe-stammen, der ikke selv dyrker afgrøder, men lever af det de finder i naturen, og Masaierne, der har en tradition med at spytte, der betyder velsignelse.

5. Hjem for verdens korteste krig

Mange af de krige vi kender fra vores verdenshistorie, har været opslidende og langvarige. Men Tanzania har en helt anden verdensrekord.

Landet har nemlig haft verdens korteste krig. Krigen, der fandt sted i 1896, varede mellem 40 og 45 minutter, og slaget stod mellem Storbritannien og Zanzibar. Storbritannien endte som sejrherre med kun én såret, mens de faldende led et noget større tab med mere end 500 døde eller sårede.

6. Unikt økosystem

Nationalparken Serengeti er et sted udover det sædvanlige. Parken har nemlig et af de ældste økosystemer i verden.

Foruden det unikke økosystem er det også helt særligt, at parken næsten ikke har ændret sig over en periode på en million år. Parkens flora og fauna er bjergtagende og kan næsten ikke findes magen til noget andet sted i verden.

7. Et sted, hvor der stadig kan findes nye arter

Når det handler om, hvor der kan findes nye dyrearter, er Tanzania et af de eneste steder, hvor det stadig finder sted. Tilbage i 2003 fandt man en ny art i landet.

Aben, der blev fundet, kaldt man for kipunji-aben og er usandsynlig sjælden. Der findes nemlig kun omkring 1.000 kipunji-aber, og de lever alle i Tanzania.

Vil du gerne til Tanzania?

Elefanter

Hvor mange af Tanzanias hemmeligheder kendte du?

Hvis du gerne vil til et land, der er fuld af overraskelser, er Tanzania et oplagt rejsemål.

Oplev de helt unikke Tanzania-seværdigheder

Her får du ferieminder, der indeholder fascinerende dyrearter, smukke naturoplevelser, unik historie og kultur i særklasse.

Har du brug for hjælp til valg af tur? Tøv endelig ikke med at tage kontakt til vores rejsekonsulenter. De sidder klar til at høre, hvad du gerne vil opleve og kan guide dig til det rette ferievalg.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende