TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerAmboseli Nationalpark i Kenya

Amboseli Nationalpark i Kenya

20.11.2019
Vis alle indlæg

amboseli-kilimanjaro

I Kenya, nær grænsen til Tanzania, ligger Amboseli Nationalpark.

Med en fantastisk udsigt til Kilimanjaro går din safari henover Amboselis savanne, hvor du kan opleve giraffer, der strækker sig for at nå bladene på savannens sparsomme træer, græssende zebraer og bøfler, som ofte færdes i flok eller parkens berømte elefanter, der bader i sumpe og kilder.

Naturoplevelserne står i kø i Amboseli.

Læs mere om, hvad du kan opleve i Amboseli Nationalpark herunder.

Naturen i Amboseli

Amboseli

Amboseli Nationalpark dækker kun et område på 392 km2. Det gør Amboseli til en af de Kenyas mindste nationalparker, men ikke desto mindre, er oplevelserne i parken store.

Landskabet i Amboseli Nationalpark er helt fantastisk!

Mest berømt er nok udsigten til det majestætiske bjerg, Kilimanjaro, som ligger lige over grænsen til Tanzania! Og står du tidligt nok op, kan du på en god dag opleve en helt smukke solopgang over Kilimanjaro.

Naturen i Amboseli er meget kontrastfyldt. Her finder du både støvede sletter og sumpede områder, hvor fugle og andre dyr holder til. I parken er der forholdsvis lav bevoksning, hvilket gør det nemmere at spotte dyrene.

Parkens natur ændrer sig meget med sæsonerne. Her er der søer, som tørrer helt ud, når det er tørsæson, og omvendt fyldes, når det regner.

Dyrelivet i Amboseli

Elefanter

I Amboseli finder du også et fantastisk dyreliv.

I parken lever over 80 forskellige arter af pattedyr, blandt andet gnuer, giraffer, løver, geparder, aber, hyæner, zebraer og mange flere.

Nationalparken er berømt for sine mange elefanter, og faktisk er Amboseli blandt de bedste steder at se elefanter i Afrika. Der er garanti for, at du ser elefanter på din safari i Amboseli.

Elefanterne trives godt i parken, fordi smeltevand fra Kilimanjaros iskappe flyder under jorden og kommer op til overfladen flere steder i Amboseli. Dette giver elefanterne frisk drikkevand og kilder at bade i.

Elefanter er flokdyr lever i store familieflokke der i særlige tilfælde kan komme helt op på 100 medlemmer. Det er tilmed i Amboseli, du finder de hanelefanter, som har de største elfenbensstødtænder i Afrika.

Fugleliv

Flamingoer

Parken er hjemsted for mere end 400 forskellige fuglearter. Du kan f.eks. være heldige at opleve flokke af lyserøde flamingoer, pelikaner eller strudse, der spankulerer rundt på Amboselis savanne.

I parken lever også de smukke, grå krontraner, som kendes på deres grå fjerdragt, hvide vinger og prægtige krone af gule fjer på hovedet.

De mange fugleflokke trives godt i Amboseli, pga. parkens store sumpområder, der, som nævnt, bliver skabt af Kilimanjaros smeltevand.

Amboselis beboere: Masaierne

Masai

Stammefolket, Masaierne, bor flere steder i Østafrika.

I Amboseli bor Masaifolket i udkanten af parken. Her lever de af at hyrde kvæg geder og får.

Flere steder byder de besøgende velkommen i deres landsbyer, hvor du kan få et indblik i deres kultur og liv.

Masaierne kan kendes på deres røde, traditionelle klæder. De har smykket sig med farverige perlekæder og andre smykker af perler, som kvinderne typisk har lavet. Masaierne, både mænd og kvinder, har også piercet øreflipperne, og de strækker piercingen og øreflippen større med tiden, fordi de store huller i ørene betragtes som smukt i Masaiernes kultur.

Vil du opleve Amboseli Nationalpark?

Har du lyst til at komme tæt på Kenyas store elefanter på en safari i Amboseli?

Oplev Amboseli Nationalpark på disse rejser:

I Amboseli er der massevis af fantastiske naturoplevelser.

Hvis du har nogle spørgsmål om Amboseli Nationalpark eller de andre nationalparker i Kenya, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsespecialister.

TourCompass – Kom helt tæt på!