TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerAfrikas bedste nationalparker

Afrikas bedste nationalparker

23.02.2018
Vis alle indlæg

Serengeti plains
Afrika bugner af smukke nationalparker og vildtreservater.

Hvert eneste land byder på unikke og forskelligartede oplevelser.

En utrolig kombination af spektakulært dyreliv, fascinerende natur og oplevelser, de fleste kun får én gang i livet.

Læs med herunder og få indblik i, hvilke nationalparker og vildtreservater der er blandt Afrikas bedste.

Serengeti Nationalpark i Tanzania

Zebraer i Serengeti Nationalpark

Serengeti Nationalpark har et af verdens ældste økosystemer.

Når du kommer ind i nationalparken, mødes du af et smukt syn. De endeløse sletter er imponerende og den tætte bevoksning på bakkerne er malerisk. Nationalparkens natur er unik.

Udover en helt fantastisk natur, byder nationalparken på et meget rigt dyreliv. Gnuer, zebraer, løver, elefanter, leoparder, bøfler, flodheste, næsehorn og mange, mange flere. Faktisk har du mulighed for, hvis du er heldig, at opleve the Big Five.

Serengeti Nationalpark er et bekendtskab, du sent vil glemme.

Vidste du, at: Serengeti Nationalpark blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1981 bl.a. på grund af the Great Migration, hvor omkring 2 millioner dyr hvert år vandrer mellem Serengeti Nationalpark og Masai Mara i Kenya.

Kruger Nationalpark i Sydafrika

Løver i Kruger Nationalpark

Store græssletter, søer og klipper pryder nationalparkens store areal. Helt præcist måler parken ca. 350 km. fra nord til syd og 65. km. fra øst til vest. Med sit godt 20.000 km2 store areal er nationalparken Sydafrikas største – og faktisk også den ældste.

Kruger Nationalpark er hjem for et væld af dyr. Faktisk lever der omkring 11.000 elefanter og 35.000 bøfler og zebraer i parken. Dertil kommer antiloper, løver, leoparder og mange andre.

Dyrene flokkes om vandhuller og søer ved eftermiddagstid, og med lidt held kan du måske opleve elefanterne bade.

Lige meget hvilken årstid du vælger at besøge nationalparken, er der skønne dyre- og naturoplevelser i vente.

Vidste du, at: der findes omkring 520 fuglearter, 146 forskellige pattedyr, 120 krybdyrarter og 2000 forskellige plantearter i Kruger Nationalpark?

Masai Mara Vildtreservat i Kenya

Flokke i Masai Mara Kenya

I den sydvestlige del af Kenya, på grænsen til Tanzania, ligger Masai Mara Vildtreservatet.

Græsarealer, akacietræer og mægtige sletter krydret med store dyreflokke er essensen af reservatet.

Faktisk er Masai Mara lige så smuk i virkeligheden som på billeder.

Her lever bl.a. elefanter, zebraer, giraffer, løver, hyæner og geparder. Og hvis du er heldig, kan du møde alle dyrene fra the Big Five.

Masai Mara er den kenyanske del af Serengeti Nationalparks økosystem og det er hertil den store folk af dyr vandrer (the Great Migration) til efter vand og føde.

Udover den eminente natur, er det også muligt at besøge masaiernes landsbyer.

Vidste du, at: Masai Mara Nationalpark er det sted i verden, der har den største koncentration af vilde dyr i regntiden?

Etosha Nationalpark i Namibia

Giraffer i Etosha Nationalpark

Etosha Nationalpark, der ligger i det nordlige Namibia, er en af verdens største nationalparker.

I parken bor en lang række dyr – både pattedyr, fugle og krybdyr – og nationalparken er blandt de bedste steder at se dyreliv i Afrika.

Du har bl.a. mulighed for at se giraffer, zebraer, gnuer og elefanter, der ofte holder til omkring vandhullerne i nationalparken for at få vand.

En anden af parkens hovedattraktioner er den 5.000 km2 store saltslette, Etosha Pan, der består af resterne af en udtørret sø. Det er et helt fantastisk syn.

Vidste du, at: man kan se den store saltslette, Etosha Pan, fra rummet?

Ngorongoro Conservation Area i Tanzania

Ngorongoro crater

I den nordlige del af Tanzania, sydøst for Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area. Højdepunktet i området er Ngorongoro-krateret, en udslukt vulkan, der eksploderede for 2-3 millioner år siden.

Krateret har et bundareal på 260 km2. Fra kraterbunden troner kraterkanten op i 600 meters højde. Et spektakulært syn.

I dag bor der bl.a. gazeller, løver, zebraer og 350 fuglearter i det, der er verdens største inaktive vulkankrater.

Ngorongoro Conservation Area blev i 1979 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste pga. naturen, og blev igen indskrevet i 2010 pga. stedets kulturelle værdi.

Vidste du, at: Ngorongoro-området er det sted i Afrika, hvor den tætteste bestand af storvildt lever?

Amboseli Nationalpark i Kenya

Elefanter i Amboseli Nationalpark

Det er en storslået oplevelse at have udsigt til verdens højeste fritstående bjerg, Kilimanjaro, med sne på toppen, når du står i en nationalpark.

Men det er, hvad der venter dig i en af Kenyas mindste nationalparker, Amboseli Nationalpark.

Der er rig mulighed for en masse naturoplevelser i nationalparken, der både byder på vådområder, savanne, skov og Amboseli-søen, der ofte er udtørret.

Amboseli Nationalpark har en mere sparsom bevoksning, hvilket gør det nemmere at se de vilde dyr, bl.a. flodheste, leoparder, giraffer, løver, elefanter og masser af fugle.

Vidste du, at: du i Amboseli Nationalpark kan se nogle af de største elefantflokke i verden?

Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda

Gorilla i Bwindi impenetrable forest national park

Bwindi Impenetrable Nationalpark er hjemsted for omkring halvdelen af de truede bjerggorillaer, der findes i verden. Og der bor omkring 340 bjerggorillaer i nationalparken.

Netop gorillaerne er en af grundene til, at nationalparken i 1994 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Udover at være hjem for bjerggorillaerne, er nationalparken den park med flest pattedyr i Uganda. Her bor omkring 120 forskellige arter. Foruden pattedyrene holder mere end 340 fuglearter også til i Bwindi Impenetrable Nationalpark.

Vidste du, at: Bwindi Impenetrable Nationalpark er et af de mest biologisk forskelligartede steder på jorden?

Chobe Nationalpark i Botswana

Chobe

Chobe Nationalpark er et af de bedste steder at se elefanter i Afrika. Der lever omkring 50.000 elefanter i parken, og nogle elefantflokke tæller op mod 100 elefanter.

Parkens flod, Chobe-floden, er en af grundene til, at nationalparken har en stor biodiversitet og et velfungerende økosystem.

Ved floden kan du se elefanter, der bader for at blive kølet ned, flodheste, der slapper af i vandoverfladen og krokodiller, der ligger helt stille i vandet. Du kan også være heldig at opleve alle Afrikas big 5 i parken samt andre klassiske safaridyr, f.eks. zebraer, bavianer og kuduer.

En ideel måde at opleve parken på er ved at kombinere en almindelig safari med et cruise på Chobe-floden, da du på den måde får det bedste af Botswanas dyreliv til lands og til vands.

Vidste du, at: nationalparken blev brugt som jagtområde i 1800-tallet? Især elefanterne blev jaget pga. deres stødtænder, som blev brugt til klavertangenter, kamme og billardbolde.

De afrikanske nationalparker og vildtreservater byder alle på unikke oplevelser: Fantastiske dyreoplevelser og fascinerende natur, der er helt enestående for Afrika.

Vil du have en oplevelse for livet?

Tag et kig på alle vores destinationer og få inspiration til din næste rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende