Tlf. 89 93 43 89
Kundeservice Man - Fre 9 - 16

Praktisk information om Uganda

Her på siden får du svar på alle de praktiske spørgsmål der kan opstå i forbindelse med, at du skal til Uganda, f.eks. om vejret, vaccinationer, visum og valuta.

1. Vejr og klima i Uganda

Som udgangspunkt kan Uganda besøges hele året rundt. Selvom at Uganda ligger tæt på ækvator, er landets høje beliggenhed over havets overflade med til at stabilisere temperaturen, så det aldrig bliver alt for varmt. Gennemsnitstemperaturen er på ca. 26 grader og ca. 17 grader om natten.

Bjergvandringer, gorilla-sporring og andre vandringer i skovene er dog mere udfordrende i regnperioderne (oktober til november & april til maj). Der er dog ikke yderligere grund til at frygte regnperioderne, da solen tit er på himlen og regnen forekommer for det meste om natten og de tidlige morgentimer. Safari og chimpansetracking er faktisk bedst i regnperioderne.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Dagstemp.
27
27
27
26
26
25
25
25
26
26
26
26
Nattemp.
17
17
18
18
18
17
16
16
16
17
17
17
Nedbør mm
89
72
160
198
206
93
61
69
110
117
141
112
Vejrstatistik Dagstemp. Nattemp. Nedbør mm
JAN 27 17 89
FEB 27 17 72
MAR 27 18 160
APR 26 18 198
MAJ 26 18 206
JUN 25 17 93
JUL 25 16 61
AUG 25 16 69
SEP 26 16 110
OKT 26 17 117
NOV 26 17 141
DEC 26 17 112

2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Uganda købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Du skal være specielt opmærksom på følgende

 • Minimumsalder for deltagelse i gorilla-tracking er 15 år
 • Vær indstillet på at dette er fysisk krævende tur
 • Book helst i god tid før afrejse for at have størst sandsynlighed for at få gorilla-licens
 • Ved sygdom/forkølelse/influensa kan man blive nægtet deltagelse i gorilla-tracking, på trods af at man har betalt for licensen. Dette af hensyn til smittefaren overfor gorillaene. Guiden bestemmer om du kan deltage.
 • Betalte gorilla-licenser refunderes ikke, og kan ikke ændres til andre datoer end de er udstedt på
 • Gorilla-tracking tager fra 1 til 9 timer
 • Vi beregner at man får ca. 1 time sammen med gorillaene
 • Homoseksualitet er illegalt, og toleransen er lav
 • Besiddelse af enhver form for narkotika er strengt forbudt og straffes hårdt
 • Man kan leje hjælp af en assistent til at bære bagagen samt rydde stien for lianer og holde i hånden ved vanskelige passager, for kun 5 USD
 • Husk at man ikke må efterlade noget i naturen – gælder også æbleskrald og toiletpapir
 • Medbring lette snacks som f.eks. müslibar eller lignende da det kan tage lang tid før man kommer tilbake til lodgen

4. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

5. Vaccination

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.
På www.vaccination.dk kan du læse yderligere om vaccination i Uganda.

Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. 

Få 10% i rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, får du 10 % rabat på vaccinationer. I Aarhus samarbejder vi med Medicinsk Speciallægeklinik: www.mslk.dk og i København samarbejder vi med Udlandsvaccinationen: www.vaccination.dk. På begge hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

6. Visum

Man skal have gyldigt visum for at rejse til Uganda.

Forhåndsgodkendelse til visum skal søges online på https://visas.immigration.go.ug/. Man skal printe sin godkendelse og tage den med til Uganda. Vær opmærksom på, at selve visummet først modtages ved ankomsten til Uganda. Visum koster 50 USD pr. person som betales ved ankomsten til Uganda.

Der kan gå op til 7 dage, før man modtager sin forhåndsgodkendelse og vi anbefaler, at man søger i rigtig god tid. Har man ikke hørt noget inden for 7 dage, anbefaler vi, at man kontakter Ugandas ambassade, som også kan udstede visum.

 • Passet skal være gyldigt 6 måneder efter udrejse fra landet
 • Der skal være plads til indrejse/udrejsestempler i passet
 • Der skal udfyldes indrejse og udrejsekort

Visum og pasreglerne kan blive ændret med kort varsel. Derfor anbefaler vi, at du også tjekker reglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside og www.ugandaembassy.dk.

7. Modtagelse af flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du nøjagtigt se hvordan din rejseplan kommer til at se ud. Vi benytter os af elektroniske billetter som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger som du skal bruge for at udskrive billetterne. Samtidigt modtager du et følgebrev med nyttige telefonnumre til turen, deriblandt et telefonnummer så du altid kan komme i kontakt med en af os hos Afrika-safari.dk, også udenfor kontorets åbningstid.

8. Opgradering og ekstra benplads

Mange flyselskaber tilbyder i dag opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM. Vi kan ikke opgradere dig til disse pladser, men dette kan du i de fleste tilfælde selv gøre på flyselskabets hjemmeside.

Vi kan desværre ikke reservere sæder med ekstra benplads, som f.eks. dem ved nødudgangene i flyet. Hvis du har brug for ekstra plads, anbefaler vi at du tjekker ind i lufthavnen så tidligt som muligt på afrejsedagen og beder om hjælp der.

9. Transfers fra lufthavn frem og tilbage

Ved ankomst til Uganda lufthavn bliver du hentet af vores lokale representant.
Ved afrejse bliver du igen kørt til lufthavnen.

10. Transport i Uganda

Vores dygtige og vidende Chauffør/guide henter jer i Entebbe International Airport. Han kører jer til hotellet, på safariturene, anden sightseeing,samt den sidste dag tilbage til lufthavnen.

11. Kørselsafstande på safarien i Uganda

 • Dag 2: Lufthavn til hotel, ca. 5 km.
 • Dag 3: Entebbe till Quen Elizabeth N. P., ca. 600 km.
 • Dag 4: Game drive i Queen Elizabeth N.P. og bådtur
 • Dag 5: Queen Elizabeth N.P. til Ishasha, ca. 95 km.
 • Dag 6: Ishasha til Bwindi, ca. 55 km.
 • Dag 7: Gorilla tracking
 • Dag 8: Bwindi til Mburo Park – ca. 300 km.
 • Dag 9: Transfer till lufthavnen – ca. 280 km.

I alt ca. = 1335 km

Husk alle afstande er ca og tiderne ligeså, med forbehold for vejr-og føreforhold.

12. Safaribilerne

På safarien kører vi med 4-hjulstrækkere. Alle bilerne har mulighed for at få åbnet taget under safarien. Der kan være op til 7 personer i en bil.
Der er mulighed for at reservere egen safaribil mod et tillæg. Kontakt os for at høre mere om dette.
For at se billeder af bilerne, klik her.

13. Gorilla tilladelser

Bjerggorillaerne er vilde dyr som bevæger sig frit og uafhængigt rundt, det kan derfor ikke garanteres at man spotter dyrene den dag man er ude. Sandsyndligheden for at se gorillaerne er dog meget høj, derfor skal man være meget uheldig for ikke at se dem. Vær opmærksom på at Gorilla permits (Gorilla tilladelser) ikke kan ændres til andre datoer end oprindeligt udstedte. De refunderes heller ikke hvis man er uheldig ikke at spotte gorillaerne.

Ved sygdom er det heller ikke tilladt at tage ud for at spotte gorillaerne. Det er derfor guiderne som har det sidste ord for om en gæst er rask nok til at tage ud på turen. Udgifter til gorilla permits, kost og logi refunderes heller ikke ved sygdom.

14. Frokost og drikkevarer

Der er helpension under hele safarien. Drikkevarer er for egen regning.

15. Besøg på børnehjem

På dag 2 i programmet er der mulighed for at besøge et børnehjem, Kabazaire Orphanage, der blev stiftet og nu drives af vores lokale samarbejdspartner i Uganda.
På børnehjemmet er der ca. 60 børn i alderen 2 til 15 år, alle med deres helt egen historie og baggrund.
Det er selvsagt frivilligt om I vil give ting til børnene, men det er i hvert fald noget, der bliver sat rigtig stor pris på af disse børn. De bliver glade for både små og store gaver – tøj, bøger (på engelsk, eller billedbøger), legetøj, bolde og så videre. Spørg eventuelt guiden, hvis du ønsker at supplere med noget, der kan købes i det lokale supermarked.

16. Valuta i Uganda

Ugandas valuta hedder Uganda Shillings. 1000 Uganda Shillings er ca. 2,30 kr.
Valutaer som Euro, US-dollars og engelske Pund er også gangbare i Uganda. Der er mulighed for at veksle i bankerne og veklsingsstederne som findes overalt. Vi anbefaler at du ikke veksler til Uganda Shillings hjemmefra, men venter til du kommer til Uganda. Dollarsedler som er fra før 2002 modtages ikke i Uganda.

17. Drikkepenge

Det er ikke udbredt at give drikkepenge i Uganda. Men ønsker man at vise at man har sat pris på en god service kan man selvfølgeligt give drikkepenge. Det er helt op til dig om du vil give drikkepenge og hvor meget du vil give. Det er ikke almindeligt at give drikkepenge til dem som hjælper med bagagen og gør rent på værelset. Det er heller ikke forventet med drikkepenge på barer og restauranter. Der er derfor kun guiden som du evt. kan give drikkepenge. En tommelfingerregel vil være ca. 5 USD pr. person pr. dag. Vi anbefaler at du giver drikkepengene på slutningen af turen.

18. Tidsforskel ved rejser til Uganda

Uganda en time foran Danmark, når vi har sommertid, og to timer foran, når vi har vintertid.

19. Sprog i Uganda

Det officielle sprog i Uganda er engelsk. Der findes dog over 50 forskellige sprog i landet.

20. Opladning af mobiltelefoner m.m.

De fleste hoteller og lodges får elektricitet fra egne generatorer, der generelt slukkes efter midnat. Husk derfor at tage en lille lommelygte med på ferien. Der er 240 volt og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores. Vi anbefaler altid at man anskaffer strømadapter før man tager afsted.

21. Landefakta om Uganda

 • Hovestaden i Uganda er Kampala som har ca. 2 millioner indbyggere.
 • Ugandas areal er på hele 241.038 kvadratkilometer, dvs. at Uganda er over 5 gange større end Danmark.
 • I alt har Uganda næsten 29 millioner indbyggere.
 • Der er 20 forskellige etniske grupper i landet.
 • Religionsfordeling: 33% katoliker, 33% protestanter, 16% muslimer, 18% oprindelige afrikanske religioner og andre trosretninger.

22. Bagage som er vigtig at medbringe

 • Lyst sommertøj til safariturene
 • Pænere tøj til aftenerne på hotel og lodge, fx lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol
 • Vindjakke, da det kan være køligt morgen og aften
 • Regnjakke til gorilla-tracking
 • Sommerfodtøj (fx sportssko og bomuldsokker). Undgå bare fødder og ben om aftenen pga. myg
 • Fordelerdåse til 3-4 stik – så shaver, trimmer, el-tandbørste og batterier kan blive opladet via en enkelt adapter
 • Lille lommelygte og ekstra batterier
 • Hat der skærmer mod solen
 • Solcreme og læbepomade
 • Myggebalsam f.eks. Autan (både gå-væk-myg og kløestillende)
 • Negleklipper og fil

23. Ting som er gode at have i håndbagagen

 • Pas, penge, billetter
 • Solbriller
 • Den medicin, I bruger hjemme (altid kun med i håndbagagen, for sæt nu I mister kufferten!)
 • Håndmedicin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynd mave (måske Imodium), malariapiller, hæfteplaster og desinficerende servietter
 • Kikkert (så I får set leoparden langt derude i træet)
 • Kamera og flere memory cards end I regnede med at få brug for + batteriopladeren og så en plastpose til at beskytte kameraet mod Afrikas fine, røde støv
 • Skuldertaske med robust rem og lynlåse eller pengebælte eller gode inderlommer, der kan lynes
 • Et par fotokopier af alle personlige papirer så som pas, visum, flybilletter, rejseforsikring, vaccinationskort, internationale betalingskort (Master Card, Visa-dankort mv.), kørekort og hvad er ellers er i pungen – alt sammen til fordeling i hinandens kufferter og tasker
 • Telefonliste til omgående spærring af forsvundne betalingskort og til forsikringsselskabet mv.
 • Postadresser på de, der skal have sendt et feriekort og mailadresser på de, der skal have feriemails. Der er adgang til internet på de fleste hoteller
 • Notesbog og kuglepenne
 • En god bog eller flere til den lange flytid ud og hjem
 • Måske en engelsk/dansk – dansk/engelsk lommeordbog