Tlf. 89 93 43 89
Kundeservice Man - Fre 9 - 16

Praktisk information om Mauritius

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om Mauritius, f.eks. om valuta og vaccinationer.

Vi har pt. én tur der afsluttes med en rejse til Mauritius.

1. Vejret på Mauritius

Mauritius er et spændende rejsemål året rundt. Der er altid varmt – set over hele året har Mauritius en gennemsnitstemperatur på 23 grader. Sommeren varer fra december til april. Her er det varmest, men det er også den mest regnfulde sæson. Perioden fra maj til november er mere tør, og du oplever en mere behagelig og køligere temperatur.

Vejrstatistik
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Gennemsnitstemp.
30
29
29
28
26
24
24
25
27
28
28
29
Gennemsnits nedbør i mm
176
203
245
163
83
65
63
58
38
34
79
128
Vejr
statistik
Gennemsnits
temp.
Gennemsnits
nedbør
i mm
JAN 30 176
FEB 29 203
MAR 29 245
APR 28 163
MAJ 26 83
JUN 24 65
JUL 24 63
AUG 25 58
SEP 27 38
OKT 28 34
NOV 28 79
DEC 29 128

2. Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos Afrika-safari.dk. Rejser til Mauritius købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.
Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

3. Hjælp til at tegne rejseforsikringer

På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.
Klik her for at gå til vores side om forsikring.

4. Vaccination

Vi råder til at kontakte en speciallæge, eller din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik.
På www.vaccination.dk kan du læse yderligere om vaccination på Mauritius.

Få 10% i rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Afrika-safari.dk, får du 10 % rabat på vaccinationer. I Aarhus samarbejder vi med Medicinsk Speciallægeklinik: www.mslk.dk og i København samarbejder vi med Udlandsvaccinationen: www.vaccination.dk. På begge hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

5. Visum / Pas

Ved indrejse til Mauritius skal dit pas være gyldigt 6 måneder ud over opholdet.
Endvidere skal du være i besiddelse af en returbillet hjem, eller en billet videre til et andet land.

Når du ankommer til Mauritius skal du desuden udfylde en formular, hvor du skal anføre adressen på dit opholdssted: Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius, Route Royale, Grand Gaube, Ile Maurice.

6. Modtagelse af flybilletter

Vi sender dig rejseplanen så snart flyrejsen er booket. Her kan du nøjagtigt se hvordan din rejseplan kommer til at se ud. Vi benytter os af elektroniske billetter som du selv skal udskrive. Når billetterne er udstedt, sender vi dig en e-mail med bookingnummer og de oplysninger som du skal bruge for at udskrive billetterne. Samtidigt modtager du et følgebrev med nyttige telefonnumre til turen, deriblandt et telefonnummer så du altid kan komme i kontakt med en af os hos Afrika-safari.dk, også udenfor kontorets åbningstid.

7. Opgradering og ekstra benplads

Mange flyselskaber tilbyder i dag opgradering af reserverede billetter til pladser med ekstra plads og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM. Vi kan ikke opgradere dig til disse pladser, men dette kan du i de fleste tilfælde selv gøre på flyselskabets hjemmeside.

Vi kan desværre ikke reservere sæder med ekstra benplads, som f.eks. dem ved nødudgangene i flyet. Hvis du har brug for ekstra plads, anbefaler vi at du tjekker ind i lufthavnen så tidligt som muligt på afrejsedagen og beder om hjælp der.

8. Din kuffert og håndbagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til Sydafrika, derfor kan det variere hvor meget du må medbringe i indtjekket bagage, samt håndbagage. Se information om dette på din flybillet eller kontakt os hvis du har spørgsmål hertil.

Rejser I flere, er det er godt tip at pakke kufferterne sådan, at I begge kan undvære den ene kuffert. I oplever forhåbentligt ikke at miste bagagen, men sker det, kan I minimere skaden på denne måde. Der kan nemlig gå et par dage, før en efterlyst kuffert bliver leveret til det hotel, som I bor på.

Pak alle vigtige, og uundværlige ting i håndbagagen: Pas, flybillet, forsikringer, kreditkort, penge, recepter, evt. info om din særlige sundhedstilstand. Husk også malariapillerne, den livsvigtige medicin (sukkersyge osv.), medicin mod allergi eller et pludseligt maveonde (Imodium el. lign.) samt smertestillende Panodil og /eller Ipren. Dit kamera, den dyre kikkert og lignende værdifulde effekter skal også i håndbagagen.

Tag også en vindjakke med i håndbagagen, da det kan trække koldt fra flyets aircondicition – og har du plads til overs – måske safarihatten.

9. Tidsforskel ved rejser til Mauritius

Tidsforskellen mellem Mauritius og Danmark er (dansk tid + 2 timer), når det er sommertid her i landet, og (dansk tid + 3 timer) når det er vintertid.

10. Sprog på Mauritius

De fleste indbyggere er tosprogede og snakker flydende engelsk og fransk. Kreolsk og fransk er hovedsprogene i hverdagen og man vil også lægge mærke til at der snakkes flere orientalske sprog.

11. Dresscode

Husk pænt sommertøj til om aftenen. Lange bukser til mænd.
Strandsandaler og badetøj er ikke tilladt i restauranten.

12. Transport fra lufthavnen på Mauritius

I Mauritius Lufthavn skal I henvende jer til skranke 3 for jeres transfer til hotellet.

13. Valuta

Valutaen hedder Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR er ca. 20 danske kroner. De fleste steder tager mod Visa, Master Card og Diners. Du kan veksle til MUR i lufthavnen, banker og hoteller. Hvis du ønsker at veksle fra MUR til danske kroner skal du være opmærksom på at dette kun er muligt i lufthavnens bank.

14. Drikkepenge

Restauranter og hoteller har generelt inkluderet en afgift på 10 procent i regningen. Derfor forventer man normalt ikke drikkepenge på Mauritius. Hvis du under opholdet har fået ekstraordinær god behandling og ønsker at belønne den, er det helt i orden at give drikkepenge.

15. Information om hotellet "Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa Mauritius"

Der er halvpension (morgenmad og aftensmad) inkluderet i opholdet på hotellet.

Der er mulighed for at benytte følgende services på hotellet:

  • Internetforbindelse
  • Valuta veksling
  • Tøjvask / tøjrens
  • Børnepasning
  • Biludlejning

Derudover byder hotellet på en række faciliteter og aktiviteter.

For at læse mere om hotellet og se billeder, klik her.