Tlf. 89 93 43 89
Kundeservice Man - Fre 9 - 16
Olduvai Gorge

Olduvai-kløften

Olduvai-kløften er cirka 100 meter dyb og 48 kilometer lang. At den kaldes Olduvai, er faktisk på grund af en stavefejl, da den burde hedde Oldupai-kløften. I dag bliver den kaldt begge dele, men officielt har den heddet Oldupai-kløften siden 2005.

Denne kløft er et af de mest berømte udgravningssteder i arkæologisk forstand i Øst-Afrika, og udgravningsarbejdet kan følges af områdets gæster.

Populære Rejser: Olduvai-kløften

Safari i Tanzania

Oplev det fantastiske dyreliv og den vidunderlige natur i fire af de mest kendte nationalparker.

9 dage, inkl. flyTanzania & Zanzibar

Kombinér din Tanzania Safari med en afslappende ferie på den eksotiske ø Zanzibar.

15 dage, inkl. flySafari & Mombasa

Safari i Tanzania kombineret med en afslappende ferie ved den kenyanske kyst.

15 dage, inkl. flyKløften Olduvai findes i det nordlige Tanzania, lidt syd for både Ngorongoro og Serengeti nationalparkerne og vest for Lake Manyara, og der findes næppe et arkæologisk udgravningssted i verden, som er vigtigere end det, som findes i Olduvai kløften. Det var her Zinjanthropus, også kaldet nøddeknækkermanden, blev fundet.

Han er dateret til at have levet for 1,75 millioner år siden, og har været en vigtig del af menneskets forståelse af udviklingen mod Homo Sapiens. Det er fund fra netop dette område, der gør, at man mener, at mennesket stammer fra Afrika.

Udgravningerne startede tidligt i det 20. århundrede, og de foregår stadig. De oprindelige udgravningssteder er blevet bevaret, så områdets gæster har mulighed for at se, hvordan det foregik dengang.

Arbejdet i dag foregår kun på de tørre tidspunkter på året, men de bevarede udgravningssteder kan besøges året rundt, og oppe i toppen af kløften er der lavet et museum, som bruges til at fortælle historien om de mange vigtige fund og naturligvis også til salg af souvenirs.

Olduvai-kløften er opstået ved en blanding af vulkansk aktivitet og jordskælv, da dette område ligger på kanten af tektoniske plader. Der er dog ingen grund til at være urolig over at rejse til området, da pladerne, og dermed også aktiviteten, ligger i dvale.