Tlf.89 93 43 89 | Alle hverdage 9 - 16
ForsideInfo & KontaktNyheder og rejseartiklerDe 5 bedste safari-destinationer i Afrika

De 5 bedste safari-destinationer i Afrika Publiceret:

690x280,-Ngorongoro-67-resized

Når du først har besluttet dig for, at du skal på safari, kan det være svært at finde ud af, hvilken tur du skal vælge. Vi har derfor lavet en liste med fem gode forslag til den bedste safari i Afrika for dig. Hvilken tur du skal vælge, afhænger af hvad du ønsker at opleve med safarirejsen. Er det naturen, dyrene eller måske kvaliteten af hotellet som har første prioritet? Andre spørgsmål som har indflydelse på dit valg er: Hvor mange skal afsted? Skal der børn med? Rejser du alene?

Læs vores liste og kom tættere på din beslutning om, hvilken safari der er den bedste for netop dig.

 

Tanzania – Størst chance for at opleve ”The Big Five”

Hvis du vælger at tage på safari i Tanzania, kan du allerede nu begynde at glæde dig til at opleve den fantastiske Serengeti National park. Her er der god mulighed for at spotte løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler, som til sammen udgør ”The Big Five”.

kenya, Serengeti-70-resizedTanzania er stadig en forholdsvis ny destination for safari-rejser, sammenlignet med eksempelvis Kenya.
De imponerende slettelandskaber giver dig en følelse af at opleve vildmarken – især hvis du besøger Ngorongoro, som er et gigantisk krater, der er efterladenskaberne fra en kollapset vulkan.

Kan med fordel kombineres med: en afslappende bade-ferie på gudeskønne Zanzibar, der er en del af Tanzania. På Zanzibar får du kridhvide sandstrande, azur-blåt hav samt mulighed for smage på det lokale – Zanzibar er nemlig kendt som ”Spice Island”, så glem ikke at få nogle eksotiske krydderier med hjem til køkkenet!

Det bedste tidspunkt at rejse til Tanzania er: i februar, hvor gnuerne kælver og løvernes jagtsæson for alvor sætter ind. Juni/juli er også et godt tidspunkt at rejse til Tanzania, hvis du eksempelvis besøger Ikoma Wild Camp, hvor du kan opleve ”Den Store Vandring” af 1,2 millioner gnuer lige uden for din terrasse!

Tanzania er for dig, der: leder efter en anderledes bryllupsrejse eller spændende parferie.

 

Kenya –  verdens største koncentration af vilde dyr

Masai Mara er navnet på den kenyanske del af Serengeti-økosystemet, som også findes i Tanzania. I august, september og oktober er Masai Mara hjemsted for en af verdens største koncentrationer af vilde dyr – noget som bare skal opleves!

Lake-Manyara-49-resizedUd over de mange vilde dyr på savannen, kan du også opleve flere imponerende søer, blandt andet Lake Nakuru og Lake Navaisha, der har et varieret fugleliv.

Er du på udkig efter at opleve lokalbefolkning, skal du unde dig selv et besøg i en Masai-landsby. Masaierne er et stolt folkefærd, som gør en dyd ud af at leve som deres forfædre gjorde det for over 400 år siden. De måler deres velstand i antallet af køer og koner, og lever bl.a. af mælk og kød fra deres egne kvæg.

Dets mangeårige britiske styre har gjort Kenya til en hyppig destination for safari-entusiaster gennem mange år efter-hånden. Det er denne erfaring der gør Kenya til et af de mest eftertragtede lande at tage på safari i.

Kan med fordel kombineres med: en lækker badeferie i Mombasa, der udover at være en millionby, også er en vigtig og livlig havneby ud til det indiske ocean.

Det bedste tidspunkt at rejse til Kenya er: fra slut juli til oktober, hvor ”Den Store Vandring” er nået til Kenya, og man kan opleve gnuer, zebraer og gazellers evige jagt efter vand og frisk græs.

Kenya er for dig, der:  gerne vil opleve stor variation af både dyreliv og natur.

Botswana & Zambia – uspoleret natur

I Botswana finder du nogle af Afrikas mest uspolerede og mindre besøgte nationalparker.

Størstedelen af Botswana består af Kalahari-ørkenen. Dog ligger det frodige Okavanga-delta i det nordvestlige hjørne af Botswana, hvor man har et unikt økosystem, og samtidig er på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Serengeti-170-resizedHer ligger Chobe Nationalpark, som huser mere end 45.000 elefanter, bøfler, zebraer, giraffer og leoparder. Gennem nationalparken løber Chobe-floden, hvor du kan opleve krokodiller og flodheste. Her kan du begive dig ud på en flodsafari, hvor du kommer helt tæt på dyrelivet langs floden.

Kan med fordel kombineres med: Zambia. Er du taget på safari i Botswana, skal du gøre dig selv den tjeneste at tage til Zambia, hvor du kan opleve Zambezi-floden, der er en af verdens længste. Desuden er Victoria Falls et ”must-see”, da det er et af verdens mest spektakulære vandfald med en bredte på over 1,6 kilometer og mere end 100 meter dybt.

Det bedste tidspunkt at rejse til Botswana & Zambia er: i oktober, da er varmt og tørt, og Victoria Falls-vandfaldets styrke i denne periode er tilpas kraftigt. Vil man opleve vandfaldet for fuld skrue, skal man vente til april. Her skal man dog være opmærksom på, at der kan komme en del regn i perioden.

Botswana & Zambia er for dig, der: længes efter spektakulær natur, men samtidig ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af dit hotel. Botswana & Zambia er en eksklusiv, men også bekostelig safari-destination.

 

Sydafrika – børnevenligt til gode priser

Har du aldrig været på safari før, er Sydafrika den oplagte destination. Deres mange år under europæisk indflydelse har medvirket til, at landets kultur og befolkning minder mere om vores end noget andet sted i Afrika. Det afspejler sig også i landets infrastruktur, som er meget længere fremme end dets nabolande.

sydafrika , Tarangire-15-resizedSydafrikas trumfkort er uden tvivl Kruger National Park. Denne enorme park, der breder sig over et areal lidt mindre end Jyllands, giver dig rig mulighed for at opleve det bedste af hvad Afrika har at tilbyde. Parken ligger i det nordøstlige Sydafrika, og rummer ikke mindre end 146 forskellige slags pattedyr (heriblandt ”The Big Five”), 520 fuglearter, 120 krybdyr og små 2.000 forskellige planter.

I den sydlige del af Sydafrika finder man Kariega-dalen, som udover at have smuk natur og rigt dyreliv, er fuldstændig malaria-frit. Derfor er denne destination et oplagt valg for børnefamilier, gravide, eller andre som ikke ønsker at tage malaria-medicin, som ellers er anbefalet på mange andre
safari-destinationer.

Kan med fordel kombineres med: storbyferie i Cape Town eller badeferie på skønne Mauritius.

Det bedste tidspunkt at rejse til Sydafrika er: enten forår eller efterår, hvor det er varmt og forholdsvist tørt. Husk at Sydafrika har vinter når vi har sommer og omvendt.

Sydafrika er for dig, der: rejser med børn. Også oplagt til rejser, hvor flere generationer er afsted sammen. Ingen tidsforskel når vi har sommertid herhjemme, ellers blot én time.

 

Namibia – kontrasternes land

Safari i Namibia er lig med et besøg i den verdensberømte nationalpark, Etosha, der regnes for et af de bedste steder at opleve dyrelivet i Afrika. Etosha skiller sig ud fra andre nationalparker ved at have en abnormt stor saltslette på 5.000 km2, Serengeti-151-resizedkaldet Etosha Pan, der er en udtørret sø, og som siges at kunne ses fra rummet.

Af unikke dyr i Etosha nationalpark kan nævnes ørkenelefanter, der kan gå op til tre dage uden vand og Afrikas største løver med de karakteristiske sorte spidser på den brune manke.

Namibia byder også på unik natur og kultur. I Kalahari-ørkenen finder du de verdensberømte, røde sandklitter i Sossousvlei. Det er også i Namibia at du finder Twyfelfontein, der huser over 2.500 klippemalerier, der kan dateres 6.000 år tilbage, og som er en del af UNESCOS verdensarv.

Disse malerier er skabt af san-folket, en af verdens ældste civilisationer, der har levet i symbiose med den smukke natur i mange tusind år, og som stadig holder til i Namibia den dag i dag.

Namibia kan med fordel kombineres med: Cape Town eller Victoria Falls.

Det bedste tidspunkt at rejse til Namibia er: fra maj til november, hvor man kan opleve dyrene samles ved
vandhullerne for at drikke i Etosha nationalpark.

Namibia er for dig, der: vil opleve det bedste af Afrikas kultur, natur og dyreliv.

 

 

Hvis du vil se alle vores rejsemål kan du tage et kig på siden med alle vores rejser til Afrika.

Kom helt tæt på med Afrika-safari.dk

Nyhedsbrev

Gå ikke glip af en masse spændende inspiration og gode rejsetilbud. Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag!